Arama

Muhallebili Tel Kadayıf Tarifi

Güncelleme: 20 Temmuz 2012 Gösterim: 3.669 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Mart 2010       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF
seffaf
Sponsorlu Bağlantılar
kadayif sutlu tatlilar
Malzemeler:
Yarım kg tel kadayıf
3 çorba kaşığı margarin
Muhallebi için:
4 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı pirinç unu
Yarım tatlı kaşığı nişasta
1 adet yumurtanın sarısı
Bir tutam tuz
1 paket vanilya

Serbeti için:
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Süslemek için:
6 adet ceviz

TARİFİ:

Öncelikle şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynatın. Soğuması için tencereyi ocaktan alın. Muhallebi için süt, tozşeker, un, pirinç unu, nişasta ve tuzu tahta bir kaşıkla muhallebi kıvamina gelene dek karıştırın. Koyulaşınca içine yumurta sarısı ve vanilyayi ilave edin. 1-2 dakika daha karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta eritilmiş margarinden kadayıfın üzerine döküp elinizle didikleyin. Bir neskafe fincaninin içine kadayıftan bir tutam koyup ortasına ılımış muhallebiden 1 kaşık koyun. Üzerini kadayıf ile kapatıp ters çevirin ve yağlanmış bir cam kabın içine yerleştirin. Kadayıf ve muhallebi bitene kadar işleme devam edin. Üzerlerine kalan margarini gezdirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kadayıfların üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkarıp üzerine soğuk şerbet gezdirin. Şerbetini çektikten sonra cevizle süsleyin.


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
20 Temmuz 2012       Mesaj #2
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Tatlılar - Muhallebili Tel Kadayıf

Sponsorlu Bağlantılar
muhallebilikadayif
Muhallebili Kadayıf
Malzemeler:

  • Yarım kg kadayıf
  • 125g tereyağı+125g margarin

Muhallebisi için:
  • 1 lt süt
  • 5 yemek kaşığı pirinç unu
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • birkaç damla limon

Hazırlanışı:
Margarin ve tereyağını eritip ılıtın. ılınan yağı kadayıfın üzerine dökün. elinizle kadayıfı aça aça yağın kadayıfın her yanına değmesini sağlayın. kadayıfın yarısını elinizle bastırarak orta boy tepsiye yayın.
muhallebiyi yapmak için sütün içine şekeri ve pirinç ununu ekleyin. telle devamlı çırparak pişirin. arada karıştırarak ılıtın. muhallebiyi tepsideki kadayıf üzerine yayın. kadayıfın diğer yarısını da bastırarak öuhallebinin üzerine serin. bunu 180C'de iyice kızarana kadar pişirin. (iyice kızarmazsa şerbeti dökünce beyaz kalır.)

Şerbeti için şekeri ve suyu kaynatın. en son limonu ekleyip bir taşım daha kaynatın. kadayıf sıcak şerbet ılıkken şerbeti kadayıfın üzerine dökün. şerbeti döktükten hemen sonra kadayıf tepsisinin üzerine başka bir tepsi kapatın. (böylece kadayıf kurumaz)
portakal ağacı

Sen sadece aynasin...

Benzer Konular

17 Temmuz 2012 / _VICTORY_ Sağlıklı Yaşam
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
18 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular