Arama

Elmalı Kıtırlı Kek Tarifi

Güncelleme: 25 Eylül 2010 Gösterim: 1.400 Cevap: 0
oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
25 Eylül 2010       Mesaj #1
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
Elmalı Kıtırlı Kek
16 adet
Sponsorlu Bağlantılar

Malzemeler:
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı un
  • 1yemek kaşığı kabartma tozu
  • yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tutam tarçın
  • yarım su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
    (eğer benim gibi tereyağı kullanıyorsanız tuzu eklemeyin)
  • 1 su bardağı un
  • 2 büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
  • 1,5 su bardağı minik doğranmış elma
Üzeri için:
  • 1 su bardağından biraz fazla un
  • 1 su bardağından biraz az kahverengi şeker
  • yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş
not: aslında üst mazlemesi için ölçüler iki katıydı ancak bende üst malzemesi çok arttı, bende ölçülerini yarıya indirilebilir.
Hazırlanması:
  1. Hazırlık işlemlerinden yarım saat önce sütü ve limon suyunu karıştırıp bekletin.
  2. Kuru malzemeleri bir kaseye eleyin.
  3. Geniş bir kabın içinde yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin. Kuru karışımı ve sütü değiştirerek ekleyin. (kuru karışımın yarısı + süt + kalan karışım) Elmaları ekleyin.
  4. Yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün.
  5. Üst malzeme için yağı şeker ve un karışımına hamur karıştırma aleti ile veya 2 adet bıçakla yedirin. Kalıptaki keklerin üzerine taşırmadan paylaştırın. Önceden ısınmış 160C fırında 20-25 dakika pişirin.


Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
9 Şubat 2012 / Candy_Girl Taslak Konular
17 Temmuz 2012 / Misafir Taslak Konular
10 Mart 2012 / _VICTORY_ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular