Arama

Tencerede Fincan Kek Tarifi

Güncelleme: 26 Eylül 2010 Gösterim: 1.694 Cevap: 0
oyuncu_girl - avatarı
oyuncu_girl
Ziyaretçi
26 Eylül 2010       Mesaj #1
oyuncu_girl - avatarı
Ziyaretçi
kek

Sponsorlu Bağlantılar

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 buçuk çay bardağı tozşeker
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paketten biraz az kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı toz vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • muffin kağıtları
Yapılışı:
  1. Yumurta, süt ve tozşekeri orta boy bir kasede çatalla çırpıp karıştırın.
  2. Unu, kabartma tozu, vanilya ve kakao ile birlikte eleyip karışıma ilave edin.
  3. Bir spatula yardımıyla çok fazla karıştırmadan birbiri ıslatıp akıcı bir hamur haline gelene kadar karıştırıp bırakın.
  4. 6 adet orta boy kahve fincanına muffin kağıtları yerleştirin veya katı yağ ile yağlayıp unlayın.
  5. Kek hamurunu fincanlara paylaştırın.
  6. Fincanları alacak yayvan bir tencereye fincanları yerleştirip yarısına gelecek kadar su doldurun ve ocağı açın.
  7. Tencerenin üzerini bir mutfak havlusu ile kapatıp kapağını kapatın. Bu sayede buharlaşan su keklerin üzerine damlamayacaktır.
  8. Su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısabildiğiniz kadar kısıp 20 dakika bu şekilde pişirin.
  9. Altını kapatıp 15 dakika daha kapağını açmadan beklettikten sonra kekleri tencereden alıp soğumaya bırakın.


Benzer Konular

21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
21 Şubat 2012 / Efulim Taslak Konular
19 Kasım 2012 / _AERYU_ Taslak Konular
21 Mayıs 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular