Ziyaretçi
FISTIKLI BURMA
Malzemeler
Hazırlanışı:
Sponsorlu Bağlantılar
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase yoğurt
- 1 Paket kabartma tozu
- Yeteri kadar un
- 1 paket sana yağı
- Yeterince antep fıstığı
Hazırlanışı:
- Yumurta, sıvı yağ, süt, kabartma tozu ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp tek tek içine dövülmüş fıstık serpilir ve oklava yardımıyla sarılarak yufkalar 4/1 boyutuna kadar sıkıştırılarak burulur.
- Tepsiye dizilerek üzerine 1 paket eritilmiş sana yağını gezdirin ve fırında pişirmeye bırakın.
- Şerbeti için; 4.5 su bardağı su, 4 bardak şeker ve 3 - 4 damla limon suyu birlikte kaynatılarak üzerine gezdirilir.
Son düzenleyen BrookLyn; 23 Haziran 2011 02:35