
Ziyaretçi
Arap Kızı Tatlısı

Malzemeler
Hazırlanışı:
Afiyet olsun
Sponsorlu Bağlantılar
ARAP KIZI
Malzemeler
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Vanilya
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket bisküvi
- Hindistan cevizi, bir avuç fındık
Hazırlanışı:
- Suyu, pekmezi, şekeri, unu, tarçın ve vanilyayı bir tencerede karıştırıyoruz (gerekirse un topaklanmasın diye süzgeçten geçirebiliriz). Karışımı ocağa alıyoruz.
- Biraz ısınınca bisküvilerimizi tek tek tenceredeki karışımda ıslatarak ıslatılmış tepsimize bir kat diziyoruz. Bisküviler dizildikten sonra tenceredeki karışımı muhallebi gibi karıştırarak pişiriyoruz. Pişen muhallebiyi bisküvilerin üzerine döküyoruz.
- Biraz soğuyunca üzerine uflanmış fındık ve hindistan cevizi süslenip dolapta soğumaya bırakıyoruz. (2 saat kadar) Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun