Arama

Dünya Kentleri: Pattaya (Phatthaya)

Güncelleme: 5 Temmuz 2011 Gösterim: 1.267 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
5 Temmuz 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Pattaya
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Pattaya (Phatthaya) Tayland'ın önemli şehirlerinden biridir. Başkent Bangkok'un yaklaşık 135 km kadar güney doğusunda ve Tayland Körfezi kıyısında yer alan şehir, idari bakımdan Chonburi iline bağlı olmasına rağmen kendi kendini yöneten özel belediye statüsüne sahiptir.
800px Pattaya Beach Wong Amat Thailand
Pattaya Plajından bir görünüm, Şubat 2007

Kelime anlamı, "Güney Batı Munson Rüzgarı" olan Pattaya, dünyadaki en gözde tatil merkezlerinden biri olup, 2005 yılında 5.4 milyon turiste ev sahipliği yapmıştır. Son yıllarda Doğu Asya ve de Rusya'dan gelen yabancı turist sayısında artış yaşanmıştır. Şehirde yaşayan, çalışan ve çoğunluğu Batı Avrupa ile Kuzey Amerika'dan gelen yabancıların talep doğurması sonucunda şehirdeki çok katlı yapıların sayısı artmıştır. Böylece şehir, yüksek katlı yapı sayısında, ülkenin başkenti Bangkok'tan sonra ikinci sıraya yerleşmiştir.Pattaya genelde körfez arap ülkelerınden çok sayıda turist çekmektedir.

Şehrin merkezi ve kalbi olarak Walking Street gösterilebilir. Walking Street şehrin gece hayatının merkezi niteliğindedir. Burada rock, pop, hard, striptiz, gay gibi her türlü eğlence mekanına rastlayabilirsiniz. Şehirdeki en ucuz ulaşım seçeneklerinden biri olması nedeni ile şehre gelen turistler daha çok ulaşım için pick-uplari tercih ederler. Kisa mesafede kullanilan bu araclar 10 Bath para birimi verilerek kullanilabilir ki buda yaklasik 0.33 USD ye denk gelir.Pattaya artık guvenlı olmaktan ve huzurdan çok uzaklaşmış ve pahalılaşmıştır.Şehire gelen turistlerin çok dikkatli olması gerekir.Çünkü turistler her an herşeyle karşılaşabilirler..


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
🌘 🚀

Benzer Konular

14 Eylül 2011 / LaSalle Turizm
18 Mart 2011 / Daisy-BT Mimarlık
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular
1 Eylül 2010 / ener Taslak Konular
17 Nisan 2010 / LaSalle Turizm