Telli Baba Tatlısı
Malzemeler:Sponsorlu Bağlantılar
Hamuru:
1 paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İçine:
250gr kadayıf
Dövülmüş ceviz veya fındık
Biraz tahin
Üzerine:
1 yumurta akı
Biraz kadayıf
Şerbeti:
3 bardak şeker
3 bardak su
1 kaşık limon suyu
Hazırlanışı:
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulup 15 - 20 dakika bekletilir. Kadayıfın birazı ayrılıp geri kalanı diğer iç malzemeleriyle karıştırılır. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parça koparılıp düz bir yüzeyde bastırılarak açılır. İçine hazırlanan iç malzemeden bolca koyularak kapatılır ve yuvarlak şekil verilir. Yumurta akına batırılıp üzerine ayrılmış olan kadayıflardan yapıştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilerek 180 derecede kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcakken üzerine önceden hazırlanıp soğutulmuş olan şerbet dökülür.
AFİYET OLSUN