Arama

Kuş Lokumu Tarifi

Güncelleme: 23 Aralık 2011 Gösterim: 1.260 Cevap: 0
LaDyGaGa - avatarı
LaDyGaGa
Ziyaretçi
23 Aralık 2011       Mesaj #1
LaDyGaGa - avatarı
Ziyaretçi
Kuş Lokumu Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
1 kilo un
250 gram toz şeker
125 gram tereyağı
12 yumurta sarısı
Unun, kaldırdığı kadar, geceden durulmuş (küllü su)

Bu malzemenin hepsini karıştırıp, hamur macunu haline gelinceye dek iyice dövmelidir. Meydana gelen kıvamını bulmuş hamura, tırtıllı vesair âletler ve kalıplarla çeşitli şekiller ve resimler vererek kesmeli ve birkaç tepsiyi yağlayıp bu lokmaları dizmeli, fırına salmalıdır. Münasip tarzda pişmelerine dikkat edilmelidir.
Ayrıca Kuş Lokumu saf olduğu için 2-3 ay buzdolabında tutulmamalıdır. EN az 3 hafta tüketebiliriz.
Msn Grin

Benzer Konular

11 Şubat 2008 / virtuecat Türkiye Cumhuriyeti
9 Temmuz 2011 / theschk Felsefe tr
6 Mart 2013 / Gülgeceler Taslak Konular
5 Ekim 2011 / elizsu44 Taslak Konular