Arama

Sade Türk Lokumu Tarifi

Güncelleme: 6 Mart 2013 Gösterim: 3.074 Cevap: 0
Gülgeceler - avatarı
Gülgeceler
Ziyaretçi
6 Mart 2013       Mesaj #1
Gülgeceler - avatarı
Ziyaretçi
Sade Türk Lokumu Malzemeleri

Sponsorlu Bağlantılar
1 kg tozşeker
Yarım litre su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı (100 gr) nişasta
Yarım çay bardağı su
2 gr krem tartar
Bir miktar badem yağı
Harmanlamak için:
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı pudraşeker

Sade Türk Lokumu Hazırlanışı:

Sade Türk lokumu: Tozşeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatıp limon suyunu ekleyin. Hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edin. Üzerinde biriken köpüğü alın.

Bir bardak nişasta ve yarım çay bardağı suyu bir kâsede çırpın. Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Krem tartarı ekleyip macun gibi oluncaya kadar kaynatın.

Yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayın. Pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın. Düz bir zemine pudraşeker ve nişastayı karıştırıp yayın. Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın. Mutfak makasına badem yağı sürüp lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde kesin.Şeritleri pudraşekerine iyice bulayıp küp küp kesin.Hazırladığınız lokumları tekrar pudraşekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edin.
Afiyet olsun.

Sade Türk lokumu artık hazır.

Kaynak


Benzer Konular

11 Şubat 2008 / virtuecat Türkiye Cumhuriyeti
6 Ağustos 2012 / begüm 1 Taslak Konular
 sade
7 Ocak 2012 / Jumong Üyeler Hakkında
23 Aralık 2011 / LaDyGaGa Taslak Konular
13 Eylül 2015 / Safi X-Sözlük