Arama

Acıbadem Tatlısı Tarifi

Güncelleme: 8 Ekim 2008 Gösterim: 1.295 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
8 Ekim 2008       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
MALZEMELER
1 çorba kaşığı tereyağ (yada margarin)
Sponsorlu Bağlantılar
2 su bardağı süt
yarım su bardağı toz şeker
yarım çubuk vanilya
200 gr acıbadem bisküvisi
yarım limon
3 yumurta

6 Kişilik

HAZIRLANIŞI
İçine çubuk vanilyayı koyduğunuz sütü ıstın. Sonra vanilya çubuğunu çıkarın, kurulayıp
kaldırın. Diğer birr kapta toz şekerle yumurtaları çırpın ve karıştırarak bir kerede vanilyalı sütü ilave edin.
Mikserde acıbadem bisküvilerini toz haline getirip karışıma katın Daha sonra da limon suyunu ekleyin.
18-20 cm. çapındaki bir kalıbı yağladıktan sonra acıbademli kremayı dökün. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında 45 dakika kadar benmari usulü pişirin. Bıçağın ucunu tatlıya batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. Bıçağın ucu temiz çıkarsa tatlınız pişmiş demektir.
Pudingi soğuttuktan sonra buzdolabına koyun çıkarıp servis tabağına alın.
Dilerseniz süsleyip, servis yapın.


Benzer Konular

3 Temmuz 2012 / buz perisi Sağlıklı Yaşam
10 Haziran 2011 / Misafir Taslak Konular
27 Mayıs 2013 / _VICTORY_ Sağlıklı Yaşam
29 Eylül 2010 / The Unique Taslak Konular
29 Nisan 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular