Arama

Paprikalı Tavuk Budu Tarifi

Güncelleme: 15 Şubat 2012 Gösterim: 1.744 Cevap: 0
oku - avatarı
oku
Ziyaretçi
15 Şubat 2012       Mesaj #1
oku - avatarı
Ziyaretçi
img tempo
60 Dakika
Sponsorlu Bağlantılar
img calorie
Porsiyon basina 265 Kilo kalori
img dose
4 Kişiliktir
MALZEMELER

  • 800 gram tavuk budu (veya piliç baget)
  • 90 gram arpacık soğanı
  • Paprika
  • Un
  • Sebze suyu
  • Elma sirkesi
  • Defneyaprağı
  • Sızma zeytinyağı
  • Tuz


HAZIRLANIŞI


  • Tavuk budunu (veya baget) un ve paprika karışımına bulayın. Tavuk butlarını 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve defneyaprağı ile tavada 5-6 dakika soteleyip tuz ile tatlandırın.
  • Tavadan tavuk butlarını alın. Sote işlemi yaptığınız tavayı temizleyin. Aynı tavaya tekrar 1 çorba kaşığı un ve 1 çorba kaşığı paprika aktarın. Yarım su bardağı elma sirkesi ve yarım kepçe sebze suyu ile un ve paprika karışımını sulandırın.
  • Tereyağı ya da sıvıyağ sürdüğünüz ısıya dayanıklı fırın kabına iki parçaya kestiğiniz arpacıksoğanı ve tavuk budunu (veya piliç baget) yerleştirin. Fırın kabının içine hazırladığınız paprikalı ve unlu sosu süzerek ekleyin. Fırın kabının üzerini suyla nemlendirilmiş yağlı pişirme kağıdı ve alüminyum folyo ile iyice kapatın.
  • Tavuk butlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Fırın kabını fırından çıkarttıktan sonra paprikalı tavuk budunu servis edebilirsiniz.
Tarif: La Cucina Italiana - İtalyan Yemekleri yemek tarifleri sitesinden alınmıştır..
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

30 Eylül 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
23 Şubat 2013 / DERUNİ Taslak Konular
22 Mayıs 2009 / nünü Taslak Konular
14 Eylül 2009 / The Unique Taslak Konular
30 Ağustos 2012 / _AERYU_ Taslak Konular