Arama

Şekerpare Tarifi

Güncelleme: 19 Temmuz 2012 Gösterim: 1.268 Cevap: 0
büşra_sarah - avatarı
büşra_sarah
Ziyaretçi
19 Temmuz 2012       Mesaj #1
büşra_sarah - avatarı
Ziyaretçi
sekerpare

Şekerpare
Sponsorlu Bağlantılar

MALZEME:

2-3 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
125 gr (5 çorba kaşığı) tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı Antep fıstığı veya badem

ŞERBETİ İÇİN:

2,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

...

Şekerpare Tarifi

Suyla şekeri ateşe kovun, bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer tane Antep fıstığı veya badem batarın. Sıcak fırında üstü pembeleşip gevrekleşene kadar, 40-50 dakika pişirin

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
5 Kasım 2011 / Misafir Taslak Konular