Arama

Acur ve Kornişon Turşusu Tarifi

Güncelleme: 8 Kasım 2012 Gösterim: 2.678 Cevap: 0
wolfmann - avatarı
wolfmann
VIP VIP Üye
8 Kasım 2012       Mesaj #1
wolfmann - avatarı
VIP VIP Üye

Acur ve Kornişon Turşusu
Sponsorlu Bağlantılar

pickles2

pickles1

Gerekli Malzeme listesi:

1 kilo salatalık
1 kilo acur
10 diş sarımsak, soyulmuş
Birkaç kereviz sapı
1/2 demet maydanoz
2 limon, 1'i sıkılmış,diğeri 1 dilimlenmiş
1 1/2 su bardağı üzüm sirkesi
1 çorba kaşığı şeker
Kaya tuzu veya deniz tuzu
Kaynamış soğuk su

Yapılışı :
Suyu kaynatın ve soğutun, Su miktarı kavanoz boyutuna bağlıdır ,tuzlu suyu 2 veya 3 litre hazırlayın
Kavanoz içine sirke ve ardından tuzlu su dökün,tuzlu suya Şeker ve 1 limon suyu ilave edip karıştırın bu karışımın içerisine arzunuza göre;Salatalığı,Kornişonları ve yukarıda saydığımız diğer malzemeleri ilave edin,bütün malzemeleri yerleştirdikten sonra en üste maydanozları yerleştirip
Kavanozu kapatarak güneş ışığından uzak kuru bir yerde bekletin. 15 gün sonra turşunun tadını çıkarabilirsiniz,afiyet olsun !Msn Happy



Not: ellerinizle kavanozdan asla turşu almayın, her zaman bir çatal kullanın! Aksi takdirde, turşunuz bozulur ve beyazlaşır. Msn Sad


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
ฬ๏lŦ๓@ภภ ®

Benzer Konular

5 Ağustos 2011 / _Yağmur_ Taslak Konular
9 Ekim 2008 / GÜLGECELER Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular
13 Haziran 2010 / _Yağmur_ Taslak Konular