Arama

2013 Tesettür Giyim Modası

Güncelleme: 26 Mart 2016 Gösterim: 4.887 Cevap: 0
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
21 Şubat 2013       Mesaj #1
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
2013 Tesettür Giyim Modası
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar



2013 kış modasında olduğu gibi tesettür modasında bordonun ağırlığı gözlerden kaçmıyor. Özellikle etek ve pardesü modellerinde bordo ağırlıklı olarak kullanılmaktadır. Bordonun dikkat çekici aynı zamanda güçlü bir renk olması bu senenin modasına şekil vermesine yetiyor.Bu yılın tesettür koleksiyonu incelendiğinde bordo dışında siyah ve koyu yeşil tonlarının da modaya hakim olduğunu görürüz. Tesettür koleksiyonunu incelediğimizde fark ettiğimiz ve göze gerçekten hoş gelen ayrıntılar olduğunu fark ettik. Eşarbınızın giydiğiniz etek ve gömlekle olan uyumuna çok dikkat edin. Bu yıl da gelenekselliğe dönüp çiçekli eşarp modasının geri döndüğünü fark ediyoruz. Buna rağmen genç kesim düz ve canlı renkleri tercih ediyor. Hangi yaşta olursanız olun, dikkat etmeniz gereken şey; çok desenli ve ayrıntılı bir eşarp takıyorsanız, daha düz ve sade kıyafetler tercih etmelisiniz. Eğer çok fazla düğmesi olan ya da büyük kemerler taktığınız kıyafetler giyiyorsanız eşarbınızın daha düz ve sade olmasına özen gösterin. Aksi takdirde çok karmaşık bir görüntü ortaya çıkacaktır, dikkatinizi kıyafetlerinize ya da eşarbınıza çekmek sizin moda zevkinize kalmış. Özellikle çift parça kıyafet seçiminde gömlekleri tercih size daha hoş bir görünüm katacaktır. Gömlekler olduğu kadar, sade ve şık elbiseler de bu yılın koleksiyonunda gözümüze çarpan tasarımlar arasında. Gömleklerde daha çok beyaz rengin tercih edilmesine karşın, elbiselerde sarı ve yeşil renklerin hakim olduğunu görüyoruz. Sarı rengini çok dikkat edici buluyorsanız ve giymekten çekiniyorsanız seçeceğiniz eşarp ve aksesuar uyumunu sağlayarak sarının göz alıcılığını biraz olsun ortadan kaldırabilirsiniz.



Etek modasından bahsedersek, her zaman olduğu gibi koyu renkler daha ağırlıklı ama eşarp veya gömleklerde pastel renkler kullanıldığında yeşil ve borda etekler kullanmak mümkün. Aksesuarlardan bahsedecek olursak zarif ve şık saatler ile kalın bilezikler bu yılın tesettür modasında daha ağırlıktadır. Genel olarak bu yıl modada uyum yılı olduğu için tesettür modasında da başta çanta ve ayakkabı olmak üzere aksesuarların uyumu büyük önem taşıyor. Zıt renkler kullanmamaya özen gösterin. Ayakkabı hakkında konuşacak olursak siyah ve kalın topuklu ayakkabılar daha çok tercih ediliyor. Pastel tonlarında giyindiğinizde sütlü kahve ve süet ayakkabılar da kullanılabilir.



Pardesü modellerinde ise pastel renkler baskın olduğunu ve koyu tonlardan kaçınıldığını görüyoruz. Pastel renklerin dışında pardesülerde daha çok cesur bayanların giyebildiği kırmızı rengi de gözümüze çarpıyor. Fakat tesettür modası koleksiyonu içinde yer alsa da kırmızı pardesü modelleri, birçok bayan tarafından tercih edilmiyor. Pardesü dışında kısa ceketler de bu yılın tesettür modasında kendini gösteriyor. Özellikle daha canlı renklerin tercih edildiği ve düğme gibi ayrıntıların bolca yer aldığı bu ceketler eşarbınızla yaptığınız uyuma göre sizi hem şık hem de spor ve ferah bir görünüme kavuşturabiliyor. Bu yıl bu kısa ceketlerin pardesülerden daha çok tercih edildiğini görüyoruz.


BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 26 Mart 2016 16:19
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

27 Temmuz 2012 / Misafir Moda
4 Ağustos 2008 / Sedef 21 Taslak Konular
26 Ocak 2012 / Efulim Arşive Kaldırılan Konular
28 Şubat 2014 / _Yağmur_ Taslak Konular
23 Mart 2013 / Efulim Taslak Konular