Arama

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

Güncelleme: 24 Ocak 2014 Gösterim: 1.860 Cevap: 1
Bachata - avatarı
Bachata
Ziyaretçi
11 Haziran 2013       Mesaj #1
Bachata - avatarı
Ziyaretçi
Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi

Antep Fıstıklı Kurabiye Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
MsXLabs.org

Malzemeler:

3.5 su bardağı un
1 yumurta
100 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
1.5 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı toz antep fıstığı

Hazırlanışı:

Yumurta,yağı, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Yoğurt, elenmiş un, antep fıstığı ve kabartma tozunu karışıma ilave edip iyice yoğurun. Un yeterli gelmez ise ilave edebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizip, önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 10-15 dakika pişirin. Servis yapın.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
24 Ocak 2014       Mesaj #2
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Antep Fıstıklı Kurabiye
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

968o
Malzemeler
• 1,5 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı hindistan cevizi
• 1 adet yumurtanın akı
• 1 su bardağı toz antep fıstığı
• ½ su bardağı parça antep fıstığı

Yapılışı
1. Pudra şekeri, toz antep fıstığı, hindistan cevizi, ve yumurta akını bir kaba alıp karıştırın.
2. Üzerine paça antep fıstıklarını ekleyip hafif karıştırın ve karışımı 5 saat buzdolabında bekletin.
3. Bekleme süresinden sonra hafifçe yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp yassı şekil verin.
4. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
5. Önceden 170 C’ye ayarlı fırında kuruyuncaya kadar pişirin.
6. Piştikten sonra tepsiden alın ve soğumaya bırakın.
7. Soğuduktan sonra servis edin.

Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
10 Haziran 2011 / DERUNİ Taslak Konular
8 Ekim 2008 / Misafir Taslak Konular
11 Haziran 2013 / Bachata Taslak Konular