Karyağdı Pastası Tarifi
MsXLabs.org
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar
Karyağdı pastası tarifi malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı margarin
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
- 2 paket sade kremşanti
- 2,5 su bardağı Hindistan cevizi
- Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri yüksek devirde 5 dakika kadar çırpın.
- Üzerine un haricinde tüm malzemeyi ekleyin, homojen ve pürüzsüz bir karışım ortaya çıkana kadar çırpın.
- Yavaş yavaş unu ekleyin.
- Fırın 180 dereceye ısıtın.
- Margarin ile yağlanmış kalıba hamur karışımını dökün ve ince bir kat oluşturun.
- Yaklaşık 20-25 dk. pişen pandispanyayı soğumaya bırakın.
- Pandispanyayı 3 kata ayrın, her kata krema sürün ve Hindistan cevizi serpin.
- Bu işlem bittiğinde kalan krema ile pastanın dış yüzeyini kaplayın ve etrafına Hindistan cevizi serpin.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.