Ziyaretçi
TARÇINLI KURABİYE
Malzemeler:
250 gram margarin
3 çorba kaşığı tozşeker
3 su bardağından bir parmak eksik un
1 tatli kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık
Üzerine:
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 tatli kaşığı tarçın
TARİFİ:
Margarini eritip ocaktan alın ve tozşeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındiğı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopartıp ovucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudraşekeri ve tarçini karıştırıp, kurabiyelerin üzerine eleyin.
Malzemeler:
250 gram margarin
3 çorba kaşığı tozşeker
3 su bardağından bir parmak eksik un
1 tatli kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş fındık
Üzerine:
2 çorba kaşığı pudraşekeri
1 tatli kaşığı tarçın
TARİFİ:
Margarini eritip ocaktan alın ve tozşeker ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, tarçın ve dövülmüş fındiğı ilave edip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar kopartıp ovucunuzun içinde yuvarlayın. Kurabiyeleri yağlanmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında 30 dakika pişirin. Kurabiyeler ılıkken pudraşekeri ve tarçini karıştırıp, kurabiyelerin üzerine eleyin.