Arama

Ortaöğretim ve Ortaöğretime Geçiş Sistemi

Güncelleme: 14 Aralık 2007 Gösterim: 19.939 Cevap: 0
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Ortaöğretim
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

Ortaöğretim, 15-18 yaşları arasındaki öğrencilerin genel, mesleki ve teknik alanlarda eğitimlerini sağlamayı içeren kavram.
Ortaöğretim, temel eğitime dayalı, en az üç yıllık öğrenim veren, genel, mesleki ve teknik öğretim kurumlarının tümünü kapsar.
Temel eğitimi tamamlayan ve ortaöğretime girmeye hak kazanmış olan her öğrenci, ortaöğretime devam etmek ve ortaöğretim imkanlarından, ilgi, istidat ve kabiliyetleri ölçüsünde yararlanma hakkına sahiptir.

Ortaöğretimin görevi, öğrencilere, önce kişisel ve toplumsal hayatın gerektirdiği nitelikte, ortak bir genel kültür ve yurttaşlık bilgisi kazandırmak, sonra da onları ilgi, eğilim ve yeteneklerine göre iş alanlarına, mesleklere veya yükseköğrenime hazırlamaktır.

Ortaöğretime Geçiş Sistemi
İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve performans ölçümüyle alacakları puanlara göre ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmelerini esas alan Seviye Belirleme Sınavı (SBS), Yılsonu Başarı Puanı (YBP), Davranış Puanı (DP) olmak üzere üç ana unsura dayanan öğrenci odaklı yeni bir sistemdir. İlk uygulamasına 2008-Haziran'da başlanacak. Kademeli olarak tamamen geçiş yapılmış olacak.

Benzer Konular

18 Haziran 2012 / ThinkerBeLL Kimya
20 Mayıs 2014 / cem32 Soru-Cevap
7 Ekim 2011 / Revenger Eğitim Bilimleri
10 Haziran 2012 / buz perisi X-Sözlük