Arama

Android Telefonları İçin Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Güncelleme: 7 Mart 2017 Gösterim: 5.284 Cevap: 1
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2015       Mesaj #1
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Android Telefonları İçin Batarya Kalibrasyonu Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar
batarya 650x300

Akıllı telefonların hemen hemen artık her cepte bulunduğu günümüzde, üreticiler her yıl çıkardıkları yeni modellerde yeniliklere yer veriyorlar. Kamera, ekran ve işlemcilerin hızlı yenilendiği bu sektörde, bataryalar aynı hıza ulaşamıyor. Kullanıcıların akıllı telefonlarda yaşadığı en büyük sorun oysa ki batarya kullanım süresi değil mi? Biz de kullanıcılardan biri olarak, siz değerli okurlarımıza bu yazımızda Android telefon ve tablet pc’leriniz için batarya kullanım süresinin nasıl arttırılacağını, batarya kalibrasyonunda kesin çözümü anlatacağız.
Öncelikle Google Play Store’dan uygulama yükleyerek, bu uygulamaların telefonunuzdaki azı servisleri ve hatta interneti kapatarak batarya kullanım süresini uzatmaları bir ÇÖZÜM DEĞİL. Batarya kalibrasyonu için bir çok yöntem mevcut olmasına rağmen, biz size aslında en kolay ve en etkili yöntemi göstereceğiz.

Batarya Kullanım Süresi Arttırma Yöntemi İçin Gerekli Olanlar:


1.
Öncelikle bu işlem için ROOT YETKİSİ GEREKLİ DEĞİLDİR!

2.
Android telefonunuza CWM (Clockworkmod) veya TWRP Custom Recovery yükleyin. Bunun için tüm Nexus ve popüler Samsung cihazları destekleyen Skipsoft’un programı Unified Android ToolKit‘i bilgisayarınıza indirip kurun ve uygulamadaki menülerden kendi telefon modelinize uygun recovery’yi yükleyin.

android toolkit

Not:
Diğer marka ve modeller için google’da “marka adı ve modeli CWM (Clockworkmod) veya TWRP Custom Recovery” şeklinde arama yapabilirsiniz.

3.
İşleme başlamadan önce telefonunuzu tam şarj edin.

4.
Her iki Custom Recovery’den birini yükledikten sonra aşağıdaki yolu izleyiniz.

Not:
Çoğu cihazda bu ses açma veya kısma tuşu ve güç tuşuna basılarak yapılsa da, her telefonda recovery’yi açmak farklıdır. Bunun için google’da “marka adı ve modeli recovery’ye nasıl geçilir” veya “marka adı ve modeli how to open recovery mode” gibi aramalar yapabilirsiniz.

CWM Recovery için
:

cwm recovery

Adım 1.
CWM Recovery’yi kurduktan sonra, CWM menüsünden Advanced > Wipe Battery Stats menüsünü ve ardından da Yes seçeneğini seçerek batarya istatistiklerini sıfırlayın.

Adım 2.
İşlem bittikten sonra menüden geri gelerek reboot system now menüsünü seçerek telefonunuzu yeniden başlatın.

TWRP Recovery için:

twrp recovery

Adım 1.
TWRP Recovery’yi kurduktan sonra, TWRP menüsünden sırasıyla Advanded > File Manager‘ı açın ve /data/system/ klasörüne geçin.

Adım 2.
Bu klasörde yer alan batterystats.bin dosyasına tıklayın ve sonraki ekranda Delete butonuna tıklayın.

Adım 3.
İşlem bittikten sonra ana menüden Reboot butonuna tıklayarak cihazınızı yeniden başlatın.
Bu işlemler sonrası Android telefonunuzun şarj olma süresinin hızlandığını ve batarya kullanım süresininde (kullanıma ve telefon yazılımına bağlı olarak) %40’lara varan bir iyileşme göreceksiniz. Bu Android telefonları için en iyi batarya kalibrasyonu yöntemidir.
Ali Kasımoğlu
Andronova.net

Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
7 Mart 2017       Mesaj #2
Avatarı yok
Yasaklı

Telefon Pillerini 3 Kat Geliştirecek Teknoloji Tanıtıldı!


Ad:  ,NinXZ0UNtk-zkEbsSrK9UQ.jpg
Gösterim: 384
Boyut:  38.5 KB
Yüksek ücretler ile satın alınan cihazların şarjları maksimum 1.5 gün dayanabiliyor. Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarının başında gelen şarj sorunu artık tarih oluyor. Zira günümüz telefonlarının pillerini 3 kat geliştirecek teknoloji tanıtıldı. Yeni pil teknolojisi, lityum iyon bataryanın mucidi olan 94 yaşındaki John Goodenough tarafından duyuruldu. ABD basınında yer alan bilgilere göre, yeni teknoloji ile sıvı elektrolitin yerini cam alıyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Yeni teknoloji ile, telefonlarda kullanılan lityum iyon pillere oranla 3 kat daha fazla enerji depolanabiliyor.Başka bir deyişle sıvı elektrolitin yerini cama bırakması ile pil ömrü 3 kat artıyor. Bu teknolojinin kısa vadede hayatımıza giremeyeceğini göz önünde bulundurursak geçici bir çözüm olarak hızlı şarj olan telefonları tercih etmekte fayda var.

Piyasadaki En İyi Bataryaya Sahip Olan Telefonlar!

  • Huawei Mate 9: 4 bin mAh batarya
  • Asus ZenFone Max: 5 bin mAh batarya
  • iPhone 7 Plus: 2900 mAh batarya
  • Xiaomi Redmi Note 3: 4 bin mAh batarya
  • Asus Pegasus 5000: 4850 mAh batarya
  • Samsung Galaxy S7: 3 bin mAh batarya
  • Panasonic Eluga A2: 4 bin mAh batarya
  • Lenovo P70: 4 bin mAh batarya
  • Gionee Marathon M3: 4 bin mAh batarya

Kaynak: Ntv Teknoloji (7 Mart 2017)


Benzer Konular

6 Şubat 2013 / hrkN Telefon
20 Ocak 2016 / _EKSELANS_ Telefon
22 Ekim 2012 / Nokıa C3-00 Soru-Cevap