Arama

Anti-HIV Testi Nedir?

Güncelleme: 16 Ağustos 2013 Gösterim: 11.468 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
19 Eylül 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
Anti-HIV Testi (Eliza Testi)
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

HIV vücuda girdiğinden itibaren, vücutta bununla savaşmak için özel antikorlar oluşur. Kandaki bu antikorların ELISA yöntemiyle saptanmasına Anti-HIV testi denir. HIV antikorlarının ELISA yöntemiyle ölçülebilecek düzeye ulaşması için 3 aylık bir süreye (pencere dönemi) ihtiyaç vardır. Bu nedenle test, bulaşma olduktan 3 ay sonra yapılmalıdır.

Anti-HIV testinin pozitif (seropozitif) olduğunu söyleyebilmemiz için Western Blot testi denen doğrulama testininde yapılıp sonucunun pozitif olması gerekmektedir. Anti-HIV testi, üniversite hastanelerinin mikrobiyoloji laboratuvarlarında, sigorta ve devlet hastanelerinde ve özel laboratuvarlarda yaptırılabilir.


Alıntıdır.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_VICTORY_ - avatarı
_VICTORY_
VIP Silent storM
16 Ağustos 2013       Mesaj #2
_VICTORY_ - avatarı
VIP Silent storM
Enzyme-Linked Immunosorbent Assay (ELISA)
MsXLabs.org & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar

ELISA, Enzyme-Linked ImmunoSorbent Assay testinin İngilizce kısaltmasıdır. Antijen-antikor ilişkisini, antikora bağlanmış bir enzimin aktivitesini araştırmak temeline dayanan kantitatif ölçüm yöntemidir. Antijene karşı antikor ya da antikora karşı antijen aramak mümkündür. Virüs ve parazit enfeksiyonlarında kullanılan bir tanı yöntemidir; immobilize edilmiş antijen kullanılarak kompetetif olmayan indirek boyama yöntemi kullanılmaktadır.
Antikor aramak için;
  1. Bilinen antijen plastik bir yüzeye yapıştırılır. Mikro-Elisa sisteminde bu antijen her hasta için kullanılmak üzere yapılan çukurların yüzeyine kaplanır. Antikor aranacak hasta serumu bu çukurlara konur. Bir süre beklenir ve yıkanır. Eğer serumda uygun antikor varsa antijenle birleşir.
  2. Bir enzim ile işaretlenmiş insan globülini antiserumu eklenir. Bir süre beklenir ve yıkanır. İncelenmekte olan serumda antijene uygun antikor var ise antijene bağlanmış olacağından bu son eklenen enzim ile işaretlenmiş insan antiglobülini de bağlayacak ve yıkama ile uzaklaştırılamayacaktır.
  3. Enzime uygun bir kromojen substrat eklenir. Sisteme bağlanmış enzim bu substratı parçaladığında ortaya çıkan renk, yapılacak kolorimetrik yöntemlerle ölçülerek bağlanmış olan enzim dolayısıyla bağlanmış olan antikor hakkında fikir verecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tesadüfen Zirveye Çıkılmaz... Çıkılsa Bile Durulmaz...

Benzer Konular

2 Şubat 2007 / virtuecat Telefon
11 Haziran 2008 / Misafir Sağlıklı Yaşam
28 Kasım 2011 / Ziyaretçi Soru-Cevap
19 Aralık 2010 / murat070707 Soru-Cevap
15 Mayıs 2012 / ThinkerBeLL X-Sözlük