Arama

Hemoroid (basur) başlangıcı hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 3 Nisan 2017 Gösterim: 51.423 Cevap: 3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
22 Kasım 2008       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Hemoroid nedir, teşhis ve tedavisi nasıldır?
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Nisan 2017 16:30
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
16 Mart 2010       Mesaj #2
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
büyük abdest yaparken ve 15-20 dakikalık bir yanma ise; acı'lı yemenizden olabilir.uzun süre devam ediyosa, bağırsak iltihaplanması olabilir.
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

merhaba. makatımda, hemen kenarda nohut büyüklüğünde 4 gündür belirdi, hastanede hangi bölüme muayene olacaz.

genel cerrahi bölümüne muayene olabilirsiniz.
Sponsorlu Bağlantılar
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
17 Kasım 2011       Mesaj #3
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikle bağsur ile çatlağı ayırt etmek lazım arkadaşlar.bağsur makat bölgesindeki büyük tuvaleti yaptıktan sonraki ıkınma esnasında ortayaçıkan memelerdir.hamilelikte geçici olarak çıkar ve zamanla geçer.çatlak ise kağıda gelen kan ve akıntıdır.bende çatlak vardı ve izmirde gezmediğim doktor kalmamıştı.hep krem ve oturma banyosu verim yollanıyordum.özel bir kliniğe gittim ve sorunumu paylaştım doktorum (çatlak için hiçbir krem ve oturma banyosunun işe yaramayacağını anlattı) lazer destekli amelyat oldum 2 senedir çektiğim rahatsızlıktan kurtuldum.benim durumumda olan arkadaşlarıma tavsiyem özel bir klinige ve bulundukları ilin üniversite hastanesinde profösörden yardım almaları yoksa sürekli git gel yaparsın
_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
3 Nisan 2017       Mesaj #4
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.

Hemoroid nedir?


Beslenme programıyla kontrol edilebilen bir hastalıktır. Ancak genellikle cerrahi müdahale gerekmektedir. Basur hastalığı makat bölgesinde gerçekleşmektedir. Makat bölgesinde bulunan toplardamarlar varis gibi genişlemektedir. Basurlar genel anlamda ikiye ayrılmaktadır.

Ad:  Hemoroid.jpg
Gösterim: 428
Boyut:  40.5 KB
Hemoroid iç (internal) ve dış (external) olarak ikiye ayrılmaktadır. Bunlardan iç hemoroid genellikle fazla Ağrı ve kaşıntıya neden olmaz. Çok ileri evrelerde olmadıkça sadece aralıklı rektal kanama şeklinde belirti verir. Doktorlar, İleri evrelerde makattan dışarı çıkan ve kendiliğinden ya da parmakla normale dönen memeler ortaya çıkabildiğini belirtti. Dış hemoroid ise kendilerini genellikle ağrı ve yanma ile gösterir dedi.

1- Dış Hemoroid: Genellikle ele gelen cilt kabarıklıkları dışında hastayı pek rahatsız etmezler. Ancak bazen genişlemiş damarlara pıhtı oturması ile şiddetli, diken batar gibi bir ağrı ve bunu takip eden şişlik, kızarıklık meydana gelebilir. Bu duruma trombozeeksternalhemoroid denmektedir.

2- İç Hemoroid: İç hemoroidler hastalığın ilerleme evresine göre dört grupta değerlendirilir;

• Evre- I İç Hemoroid: Klinikte kendini sadece kanama ile belli eder. Bu kanamalar genellikle büyük abdest sırasında veya sonrasında tuvalet kağıdını kirletecek şekilde veya bazen damlama tarzında olabilir.

• Evre- II İç Hemoroid: Büyük abdest sırasında ıkınmakla anüs dışına çıkan memeler ve kanama ile belirti verir. Kanamalar biraz daha sık ve fazla miktardadır.

• Evre- III İç Hemoroid:Hemoroid memeleri artık kolayca anüs dışına çıkmakta ve sadece parmakla itilerek anüse yerleşebilmektedir. Sık sık dışarıda sıkışarak ödem, şişlik ve ağrıya yol açarlar. Bu durumda kanama da şiddetli olmaktadır.

• Evre- IV İç Hemoroid: Genellikle yıllardır devam eden kabızlıklar sonucu oluşan bu durumda, iç ve dış hemoroidler topluca makattan dışarı sarkmaktadır. Memeler ağrısız, ıslak ve büyüktür. Çoğu zaman sümüksü bir akıntı, büyük abdestten sonra tam temizlenememe, iç çamaşırının kirlenmesi ve otururken ağrı da yakınmalar arasındadır.

Devamı için lütfen tıklayınız.>> Hemoroid (Basur)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.

Benzer Konular

1 Mart 2017 / _Yağmur_ Tıp Bilimleri
3 Kasım 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
24 Mayıs 2011 / Misafir Cevaplanmış
10 Kasım 2010 / Misafir Soru-Cevap