Arama

Hemoroid nasıl tedavi edilir?

Güncelleme: 3 Nisan 2017 Gösterim: 28.768 Cevap: 12
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
19 Ocak 2009       Mesaj #1
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Hemoroid hastalığının tedavi yöntemleri nelerdir?
Ben 46 yaşındayım ve 20 yi geçen süreden beri hemoraidim var bi çok kez ameliyat oldum ancak bi fayda görmedim sancım çok oluyor, ne kullanmam ya da ne yapmam gerekir?
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Nisan 2017 16:48
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009       Mesaj #2
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye
ilaç adı öneremeyeceğimizi belirtmek isterim öncelikle.. ılık oturma banyosu , kabız olmamak adına lifli ve posalı gıda tüketimi, bol sıvı alımı, ve o bölgeyi temiz ,kuru ve nemli tutmanızı öneririm..
sağlıklı günler dilerim..
Sponsorlu Bağlantılar
Quo vadis?
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
Ziyaretçi
27 Ocak 2009       Mesaj #3
Ziyaretçi - avatarı
Ziyaretçi
bendede hemoroid var ama bunu hemşire kardeşim söylüyor sosyal hehangi güvencem olmadığı için doktora gidemyorum tedavi olamıyorum özellikle geceleri çok sancım oluyor takii uykudan uaynıyorum hatta bi keresinde sancıdan bayıldım acile götürdüler ama ilgilenmediler sigortam olmadığı için psikolojik dediler tedavi edilmezse ileride ciddi bi durumla karşılaşabilirmiyiz kabızlıktan korunmaya çalışıyorum ama bu bi türlü mümkün olmuyor
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
31 Temmuz 2009       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Liften zengin gıdalarla beslenilmeli ve gerekirse diyete lif ilavesi yapılmalıdır. Bitkisel lifler büyük abdestin suyu emerek daha yumuşak olmasını, böylece de daha rahat çıkarılabilmesini sağlarlar.
  • Kabızlıktan korunulmalıdır.
  • Dışkılama sırasında ıkınmaktan kaçınılmalıdır. Ayrıca hemoroid oluşumuna yol açabileceğinden uzun süren öksürük, ağır kaldırma gibi ıkınmaya yol açan etkenler de ortadan kaldırılmalıdır.
  • Alkol, acı biber ve baharatlı gıdalardan sakınılmalıdır.
  • Uzun süre hareketsiz olarak oturulmamalı ya da ayakta kalınmamalıdır.
  • Düzenli egzersiz yapılmalıdır. Günde uyku dışında geçen her saat başına 5 dakika yürünmelidir. Uzun süre oturmanın hemoroid oluşumu ile ilgisi vardır.
  • Yeterli miktarda su içilmelidir. Suyun çay, kahve gibi içeceklerle karşılanması yoluna gidilmemelidir.
  • Büyük abdestten sonra rahatsızlık oluyorsa ılık suyla oturma banyosu yapılmalıdır.

Hemoroidin tedavi yöntemleri nelerdir ?


Hemoroidin tedavisinde evreleri çok önemlidir. Çok ileri evrelerdeki ağır vakalar dışında ameliyatsız ve outpatient (ayaktan tedavi şeklinde uygulanabilen) metodlar mevcuttur. Bu metodların en büyük faydaları hastanın normal hayatını aksatmaması, işgücü kaybına yol açmaması, hastanede yatmayı gerektirmemesi ve ameliyata göre son derece ekonomik olmasıdır. Evrelerine göre hemoroidlerin tedavisinde önerilen ve tıbben kabul gören yöntemler şunlardır:
1- Grade I hemoroid: Bu evrede ameliyatla tedavi gerekmez. Bazen sadece medikal tedavi, yani bazı ilaçlar (fitil ya da krem şeklinde), diyet ve oturma banyoları da yeterli olabilir. Altta yatan ishal, kabızlık, ıkınma gibi faktörlerin tedavi edilmesi de tedavinin önemli bir parçasıdır. İlaç tedavisinde kullanılan medikasyonların temel amacı ağrıyı kesmek, o bölgedeki ödemi, şişliği azaltmak ve dolaşımı rahatlatmaktır.Rubber band ligasyonu, sklerozan madde enjeksiyonu ve infrared koagulasyon metodları uygulanabilir.
2- Grade II hemoroid: Yine cerrahi tedavi gerektirmezler. Ilık su ile oturma banyoları, kremler, damar büzüştürücü bazı ilaçlar, istirahat ve ağrı kesiciler kullanılabilir. Grade I'de söz edilen yöntemler burada da başarıyla kullanılabilir.
3- Grade III hemoroid: Bu evrede öncelikle ilaç tedavisi ile durumun yatıştırılması gerekebilir. Sonrasında en uygun tedavi yöntemleri rubber band ligasyonu veya infrared koagulasyon uygulamaktır.
4- Grade IV hemoroid: Bu evrede çoğu hasta iyi bir tıbbi tedavi, kabızlığı önleyici bol posalı diyet, düzenli tuvalet alışkanlığı edinilmesi gibi tıbbi ve hijyenik tedbirlerden kısmen yarar görürler. Bir kısım hastada rubber band ligasyonu, skleroterapi veya infrared koagulasyon yeterli olabilir. Vakaların çoğunda cerrahi tedavi gerekli olmaktadır. Ancak hastanın ameliyata engel bir yandaş hastalığı varsa, ömür boyu koruyucu yöntemler ve tıbbi tedavi ile devam edilebilir.
5- Akut Tromboze Eksternal Hemoroid: Bu hastalarda dış hemoroid memelerinin bir veya birkaçı içerisine pıhtı oturmuştur. Çok şiddetli ağrı ve şişlik yakınmaları vardır. Bu vakalarda cerrahi tedavi acilen uygulanmalıdır. Tedavinin esası lokal ya da bölgesel anestezi ile, tıkanmış olan hemoroid memesinin cerrahi olarak çıkarılmasıdır. Bunun üzerine antibiotik ve uygun ilaç tedavileri de eklenmelidir. Bu tedavide gecikildiği veya ilaç tedavisi ile geçiştirildiği durumda, tıkanmış olan damarın etrafında ödem ve iltihap giderek ilerler ve bir süre sonra doku nekrozu ile kanama ve ağır enfeksiyon ortaya çıkar.

Hemoroidin ameliyatsız tedavisi mümkün müdür?


Hemoroidler için de tıbbi teknolojinin de ilerlemesi ile, pek çok ameliyatsız, ağrısız ve non-invaziv yani girişimsel olmayan tedavi yöntemi geliştirilmiştir. Uygun hastalarda kullanılmak kaydı ile ameliyat gereksinimini ortadan kaldıran bu metodlarla hemoroidlerin outpatient (yani yatış gerektirmeyen, ayaktan) tedavisi mümkün hale gelmiştir. Bu metodların tümü de hastalığın oluşum teorilerine yönelik müdahalelerdir. Temelde hepsi de genişlemiş olan damarların çeşitli yöntemlerle büzüştürülmesi ya da yok edilmesini sağlarlar. Bölgenin çok geniş bir damar ağı olduğundan, bu damarların ortadan kaldırılması herhangi bir tıbbi soruna ya da eksikliğe yol açmaz
alıntı
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Nisan 2017 16:52
biruni - avatarı
biruni
VIP Önce Sağlık
22 Şubat 2010       Mesaj #5
biruni - avatarı
VIP Önce Sağlık
Basur;---------------Son bağırsakta bulunan siyah kan damarlarının genişleme, şişme ve kanamalarına; halk arasında basur, tıp dilinde hemoroid denir. Başka bir hastalığın da belirtisi olabilir. Kabızlık, hamilelik, şişmanlık, soğuk yerlerde fazla oturma, alkol alışkanlığı ve son bağırsaklardaki bazı hastalıklar, basura neden olur. ----------------------Basurlar iç ve dış olmak üzere ikiye ayrılır. İç basur; makatın içinde meydana gelen basurlara verilen isimdir. Dış basur; makatın dışında, küçük, yuvarlak, eflatuni renkte tümörlerdir. Tedavide ilk şart, kabızlığı gidermektir.------------------------------Basurdan kurutulmaya yardımcı için;- yara iyi etmeye yardımcı,- bağırsağın kendi kapısını düzenlemeye yardımcı,- kabızlığı önlemeye yardımcı ürünler de kullanabilirsiniz
Son düzenleyen _Yağmur_; 3 Nisan 2017 16:53
Düşüncene katılmam şart değil, düşünceni anlatman için savaşırım...
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
12 Haziran 2010       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Slm arkadaşlar bende 3 senedir bu hastalığı çektim. Bir çok forumda da okudum patlıcan sapı suyu,şu krem iyi bu krem iyi geliyor gibi hatta sülük yapıştırın pis kanı emsin diyen bile vardı ama hiçbirinden fayda görmedim, bir kaç yerde band ligasyonu yöntemini okumuştum dikkatimi çekti memeyi dipten bağlayıp kurumasına yol açıyor fakat sadece iç basurlara iyi geldiği yazıyordu dış olanlarda ağrı yapacağı belirtilmişti valla herşeyi denedikten sonra nasıl olsa kaşınıp kanama oluyordu bende bu olayı kendim uyguladım samimi söylüyorum 2 tane şiş olan memeyi diplerinden plastik iple sıkıca bağlayıp kan akışını kestim 10 gün civarında ikiside kurudu ve yerlerinden koptu.Yemin ediyorum şu an kaşıntıda yok kanamada tekrar edermi o konu hakkındada bilgim yok fakat herkes denesin demiyorum sadece bu hastalığın ne olduğunu bildiğimden canıma tak etmişti aynı ızdırabı yaşayan arkadaşlardan denemek isteyen olabilir.Yinede doktora başvurup hastalığın tedavi şeklini belirlemek daha doğru olur.Herkese şimdiden geçmiş olsun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
25 Ağustos 2010       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
slm her keze geçmiş olsun basur veya hemoroid genelde bunun tehşisini biz kendimiz koyuyoruz çünki doktora gidip muayene olmaktan utanıyoruz aynısı benim başımada geldi ama artık sancım doktora gitmeye zorladı doktorum namaz kılar şekilde dur yeter dedi muayenesini yaptı kolonoskopi önerdi ve sonuç 7 mm polip çatlak ve 3 basur Msn Happy tabiiki ameliyat ben yinede şanslıydım babam yıllardır utandığından dr gitmedi yıllarca sancı çekti ve hafif kanaması vardı ona yapılan kolonoskopi sonucu pataloji raporunda kolon kanseri olduğu ortaya çıktı bu yazdıklarım sizleri ürkütmek için değil ama bir utanmanın nedeni geç tedavinin sonucu böyle olabilir o yüzden cesaretinizi toplayın ve dr gidin ve mutlaka kolonoskopi isteyin temiz sonuçları aldığınızda dahada rahat olacaksınız emin olun cümleten geçmiş olsun.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Mayıs 2011       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
bnmde arkadşımın başına geldi alilesinde de vardı,arkadaşım lazer tedavisi oldu 2yıl sonra tekrarladı,aslında en temizi ameliyet arkadaşlar ama büüyüklüğüne göre acısıda fazla oluyor,bazılarında hiç acı görmedim geçen gün bi akrabam küçük bi ameliyat geçirdi yanında refakat ettim odada bi adam vardı hemoroidten ameliyat olcaktı bi saat sürmüş ameliyatı hiç acı felanda yoktu.
arkaşım korkuyordu ameliyattan olmadıda.netten bişeyler araştırdı üç adımda hemoroidten kurlun diye bi kitap varmış şuan onu uyguluyor 4 gün oldu geçti diyor.bn uzak dur git ameliyatını ol yalandır onlar dedim ama bana garantisi var geçmezse paranı iade ediyolar dedi.suanda hiç sorunu kalmadı,ameliyattan korkuyorum çekiniyorum diyen arkadaşlar linki veriyorum bakmak isteyen bi baksın.herkese acil şifalar...

Üç günde Hemoroit Tedavisi
nimetkorkmaz - avatarı
nimetkorkmaz
Ziyaretçi
12 Ağustos 2011       Mesaj #9
nimetkorkmaz - avatarı
Ziyaretçi
Merhabalar,

Hemoroid problemi için Hematoz isimli bir ilaç kullandım. Bu ilacı yıllar önce bir yakınımdan almıştım. O zaman hayırsever bir kişi tarafından ücretsiz olarak dağıtılıyordu ve çok iyi gelmişti. Şu anda bildiğim kadarıyla internet üzerinden de satılıyor. Hematoz olması lazım.

Sürekli kanamam vardı ve dayanılmayacak bir acıydı. Daha öncesinde doktora muayene olmuştum fakat ameliyat olmaktan korktuğum için alternatif yollara başvurdum. Birçok farklı ilaç denememe rağmen kesin bir sonuç elde edemedim. Daha sonra bir yakınım Hematoz'dan bahsetti ve denememi önerdi. İlacı düzenli kullanmaya başladıktan 2-3 gün sonra ağrım ve kanamam bitti. 1 hafta sonrasında ise tamamen iyileştim. Şu anda üzerinden 3 yıl geçmiş olmasına rağmen tekrar bu sorunu yaşamadım. Her istediğimi yiyip içebiliyorum.

Herkese tavsiye ediyorum ve kesin bir çözüm olduğunu düşünüyorum. Bitkisel olduğu için herhangi bir yan etkisi olacağını düşünmüyorum.

Acil şifalar dilerim.

Nimet
Son düzenleyen ener; 12 Ağustos 2011 15:44 Sebep: Aktif link kapatıldı.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
28 Eylül 2011       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
“Bir saat içinde hemoroitleri tedavi etmeye başlayacak ve doğal yollardan 3 gün içerisinde tamamen iyileşeceksiniz.”

Sizlere hemoroitlerinizden doğal yöntemlerle sonsuza dek kurtulmanın yolunu bu kitapta göstereceğim. Üç adım yöntemim sayesinde yüzlerce hemoroit hastam şifa buldu ve bir daha hemoroite yakalanmadılar kitapta verdiğim bilgiler sayesinde. Sizde Almanya'daki hastalarım gibi birkaç gün içerisinde hemoroitlerinizden kurtulabilirsiniz.

Yıllarca bu konunun üzerinde durup ilgilendim ve bu zaman zarfı içerisinde öğrendiklerimi Almanya'da tanışmış olduğum Türk dostum Murat Kızılboğa ile bu sayfada Türkiye'deki hemoroit hastaları için paylaştık.

Eskiden aynı dertten bende muzdariptim. Üçüncü derecede hemoroitim vardı, halk ağzında dış hemoroit olarak da bilinir.

Hemoroitin ne kadar acı ve rahatsızlık verebileceğini biliyorum.
Bisiklet sürmek ve oturmak gibi günlük olağan aktivitelerin nasıl bir işkence hali aldığını yaşamış biriyim.
Doktor ziyaretlerinin ne kadar utanç bir durum olduğunu bilen biriydim.
Her seferinde bir umutla yeni bir krem sürmenin veya sürekli değişen doktor reçeteleri denemin ve en kötüsü de bunların hiçbir olumlu etkisini görmemenin ne kadar ıstıraplı olduğunu biliyorum.

Bu kitap aracılığıyla sizlere hemoroit sorununuzu çözmeye, özgüveninizin geri gelmesine yardımcı olmak istiyorum…

Benzer Konular

9 Temmuz 2016 / Ziyaretçi Tıp Bilimleri
29 Temmuz 2013 / Misafir Soru-Cevap
31 Ekim 2019 / fgnkal Tıp Bilimleri
17 Nisan 2010 / ZÜREFA Tıp Bilimleri
23 Şubat 2012 / Misafir Soru-Cevap