Arama

Hafif baş ağrısı ve dilde uyuşma sebebi nedir?

Güncelleme: 3 Mart 2018 Gösterim: 11.002 Cevap: 1
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
16 Eylül 2009       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Hafif baş ağrısı ve dilde uyuşma sebebi nedir?
Son düzenleyen Safi; 3 Mart 2018 03:53
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
3 Mart 2018       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
DİLDE UYUŞMA
Dil, insan vücudunun en hassas organlardan biridir. Ağrı algısı, sıcaklık duyarlılığı, basınç hassasiyeti ve farklı dokuları ayırt etme yeteneği gibi duyumları diğer cilt dokularından daha güdüdür Dil uyuşması ise çeşitli nedenlerden ortaya çıkabilen dildeki hissizlik durumudur. İşte dil uyuşmasının nedenleri, belirtileri ve tedavisi şunlardır;
Sponsorlu Bağlantılar

Dil neden uyuşur?
Parestezi
Dil uyuşmasının en sık karşılaşılan nedeni sinir hasarıdır. Parestezi, sinir hasarı nedeniyle uyuşma ve karıncalanma hissine yol açan tıbbi bir terimdir. Parestezi dil de dahil vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilir. 20'lik diş tedavi, kanal tedavisi ve implant dildeki sinir hasarının en yaygın nedenlerindendir.
Alerji
Alerji, dil uyuşmasının bir diğer yaygın nedenidir. Özellikle gıda kaynaklı alerjiler dilde şişme ve uyuşmaya yol açar. Antibiyotikler de dil üzerinde kabarcıklanma, uyuşma ve karıncalanma yapabilir.
Beyin hasarı
Dil uyuşmasına beyindeki hasar ve travmada yol açabilir. Felce dil sinirlerini etkileyen beyin hasarına örnek olarak verilebilir. Beyindeki sinirler yüz ve dil de dahil olmak üzere tüm vücudu etkiler. Beyinde herhangi bir nedenden meydana gelen hasar, dilde uyuşma ve karıncalanma gibi belirti verebilir.
Hamilelik
Hamilelik döneminde hormonlardaki değişim de dilde şişme, uyuşma ve karıncalanmaya yol açabilir. Gebelikteki yüksek kan basıncı ve ödem nedeniyle gerçekleşen uyuşukluk dil dahil vücudun pek çok organını etkileyen bir durumdur.
Ağız yanması sendromu
Ağız yanması sendromu da dil uyuşması yapabilir. Ağız yanması sendromunun nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte ağızda yanma hissi ile beraber dil, dudak ve diş etlerinde uyuşmaya neden olan bir sağlık sorunudur. Uzmanlar, hormonal dengesizlik, özellikle b12 başta olmak üzere bazı vitamin eksikliklerinin ağız yanması sendromunu tetiklediğini düşünüyor.
MS hastalığı
MS hastalığı olarak da bilinen Multipl skleroz dil uyuşmasına neden olan hastalıklardandır. Multipl skleroz, dil de dahil olmak üzere vücudun birçok yerinde, uyuşmaya yol açabilen nörolojik bir hastalıktır.

Dil uyuşması için diğer nedenler şunlardır;
  • Migren y Yüz felci y Hipotiroit
  • Beyin ve sinirlerdeki tümörler
  • İnme ve geçici istemik atak
  • Çeşitli vitamin ve mineral eksiklikleri
  • Enfeksiyon
  • Diş ameliyatı
  • Zehirlenme y Çeşitli ilaçların yan etkileri
DEVAMI Vücutta Uyuşma Nedir?
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

1 Mayıs 2012 / Misafir Tıp Bilimleri
21 Haziran 2012 / 0007 Soru-Cevap
29 Ekim 2011 / Misafirsuzan Cevaplanmış
6 Ekim 2010 / asla_asla_deme Müslümanlık/İslamiyet
30 Aralık 2011 / Canan Dağgül Soru-Cevap