Arama

Spina Bifida hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verir misiniz?

Güncelleme: 25 Nisan 2016 Gösterim: 9.352 Cevap: 2
aslı kıroglu - avatarı
aslı kıroglu
Ziyaretçi
1 Şubat 2012       Mesaj #1
aslı kıroglu - avatarı
Ziyaretçi
Spina Bifida hastalığı ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verir misiniz?
Son düzenleyen Safi; 25 Nisan 2016 05:01
Hatice Güven - avatarı
Hatice Güven
Ziyaretçi
18 Mayıs 2014       Mesaj #2
Hatice Güven - avatarı
Ziyaretçi
Adım Hatice ve 16 yaşındayım. Doğum kontrollerinde spina bifidalı olduğum fark edilememiş ve bu şekilde doğmuşum ama ne belimde bir çıkıntı nede yürüme ve tuvalet ihtiyaçlarımı gidermekte sorun yaşıyorum. Hastalığımı bundan 2 yıl önce fark ettim salto tramboline bindikten iki gün sonra belimde korkunç ağrılarım oldu başta normal zannettim fakat geçmeyince doktora gittim. doktorum bana artık koşmamam ve yapacağım hareketlerde aşırıya kaçmamam gerektiğini söyledi. her hafta benden derslerinden sonra hissettiğim ağrı kaslarımdan değil spina bifidamdan kaynaklanıyormuş. açık olan vertebram 2-3lumber vertabra olarak geçiyor. Bu da sizin sözlerinizde geçen açık bulunan vertebranın olabildiğince aşağıda olması verilen zararı o kadar azalttığını vurguluyor. Her şeye rağmen sağlıklı bir insan kadar olamasam da günlük yaşamımda rahatlıkla hareket edebiliyorum.
Sponsorlu Bağlantılar
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
25 Nisan 2016       Mesaj #3
Safi - avatarı
SMD MiSiM
Bu mesaj 'en iyi cevap' seçilmiştir.
Spina Bifida(bel açıklığı)
Spina Bifida, Nöral tüp defekti adı verilen bir grup doğumsal anomalinin bir çeşididir. Açık omurga olarak da adlandırılmaktadır. Genelde omurga kemiği ve bazen de omuriliği etkiler. Nöral Tüp olarak adlandırılan oluşum, embryonik yaşamda bulunan ve beyin ile omuriliği meydana getiren yapıdır. Bu oluşumun gelişiminde meydana gelen anomaliler de nöral tüp defekti (NTD) olarak adlandırılırlar. NTD'leri en sık görülen doğumsal anomalilerdendir. Yaklaşık 1500-2000 canlı doğumdan birinde, değişik derecelerde NTD bulunur.

Embryonik dönemde bebeğin omurgası ilk oluştuğunda kapalı değildir. her iki yanı açıktır. Döllenmeyi takip eden 29. günde her iki yanda oluşan omurga ortada birleşir ve kapalı bir oluşum haline gelir. Spina bifida da bu kapanma ya hiç olmaz ya da bazı bölgelerde meydana gelmez. Spina bifidanın 3 formu vardır:
48087d1461550412 spina bifida ayrik cikik omurga spb1


Occulta: Bu spina bifidanın en hafif formudur. Herhangi bir belirti vermez. Omurgayı oluşturan kemiklerin bir ya da birkaçında küçük defekt ya da defektler bulunur. Omurilik ve sinirler normaldir. Kişiler genelde kendilerinde bulunan bu durumun varlığından habersizdirler. Tek belirti defektin olduğu bölgede (örneğin belde) cilt üzerinde aşırı bir kıllanmanın olmasıdır. Tanı genelde başka bir nedenden dolayı çekilen omurga röntgeni esnasında şans eseri konur.

DEVAMI Spina Bifida (Ayrık-Çıkık Omurga)
Son düzenleyen Safi; 4 Mayıs 2016 00:48
SİLENTİUM EST AURUM

Benzer Konular

2 Şubat 2012 / Pollyanna Tıp Bilimleri
14 Ekim 2013 / Misafir Soru-Cevap
11 Kasım 2017 / gll Cevaplanmış