Arama

Elektronik Deri

Güncelleme: 2 Temmuz 2016 Gösterim: 1.141 Cevap: 0
Avatarı yok
insomnia42
Yasaklı
30 Haziran 2016       Mesaj #1
Avatarı yok
Yasaklı
Duyguları hissedebilen elektronik deri üretildi.
Japonya Tokyo Üniversitesi'nde araştırmacılar, insanların duygularını aktarabilen elektronik deri üretti. Aynı zamanda E-deri vücuttaki meydana gelen diğer değişimleri de ölçebiliyor.
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  Elektronik Deri1.jpg
Gösterim: 165
Boyut:  58.4 KB
Prof. Takao Someya, "Doktorlar elektronik deriden yapılmış bir eldivenle hastalarında tümör olup olmadığını kontrol edebilecek" diyerek bu teknolojiyi açıkladı. Daha önce çalışması yapılan elektronik derilerden daha gelişmiş olan bu teknoloji en küçük ısı ve basınç değişimini algılayabiliyor aynı zamanda bunları yorumlayabiliyor. Prof. Takao Someya bu teknolojiyi 15 yıl önce tasarlamaya başladığını ve ilk zamanlarda hayalinin robotlarla insanları birbirine daha da yakınlaştıracak bir aracı geliştirmek olduğunu söyledi.

Someya, "Hayal edin bir robotla el sıkıştığınızda o sizin duygularınızı anlayabiliyor ve ona göre tepkiler veriyor" dedi. Ayrıca zaman içerisinde bu hayalinin de geliştiğini belirterek e-deri teknolojisinin sadece robotlarda kullanılamayacağını insanlar için farklı alanlarda da yararlı olabileceğini fark ettiğini belirtti.

Elbiselere yerleştirilecek elektronik derilerle insan vücudundaki değişimlerin daha yakından takip edilebileceğini belirten Someya, "Bu sayede kalp krizini öngörebiliriz" şeklinde konuştu. Araştırmalarına devam eden Takao Someya, "Bahsettiğimiz özelliklerin hepsi tam olarak geliştirilmedi ancak önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bunların hepsini başarmayı amaçlıyorum" dedi.

Derlemedir

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen perlina; 2 Temmuz 2016 09:56

Benzer Konular

15 Eylül 2014 / Ziyaretçi Soru-Cevap
11 Kasım 2017 / Misafir Mühendislik Bilimleri
30 Eylül 2011 / P.u.S.u Taslak Konular
30 Mayıs 2018 / GÜLGECELER Tıp Bilimleri