Arama

Dünya Kentleri: Liverpool

Güncelleme: 14 Şubat 2009 Gösterim: 3.735 Cevap: 1
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
14 Şubat 2009       Mesaj #1
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Liverpool
MsXLabs.org
englandliverpoolov8
Sponsorlu Bağlantılar
Liverpool, İngiltere'nin kuzeybatısında bulunan bir liman şehridir. Liverpool University ve John Moores adında iki büyük üniversitesi olan şehir, dünyanın dört bir tarafından öğrenim görmek için gelen gençlere ev sahipliği yapar. Futbolun şehrin her sokağına sinmiş kokusu Liverpool denince akla ilk gelenlerdendir. Ayrıca Avrupa’daki en çok eğlence afişi olan yer ve Beatles’ların yuvası olarak Liverpool her yerde Pop’un dünya başkenti olarak tanınmaktadır. Liverpool'a gidip Beatles Müzesini ziyaret edilmelidir. Ayrıca Liverpool FC'nin efsanevi ve tarihi Anfield Road stadı şehirde görülmesi gerekli yerlerdendir. Şehirde görülebilecek diğer yerler Liverpool Ulusal Müzesi, Albert Dock Bölgesi, Liverpool Milli Parkı, Knowsley Safari Parkı, alışveriş için Met Quarter, Cavern Walks olarak sayılabilir.

800pxroyalliverbuildingae6

Liverpool'da ulaşım
Şehir merkezine 12,5 Km. uzaklıktaki Liverpool John Lennon Havalimanı, şehrin uluslararası merkezlerle bağlantısını sağlamaktadır. Şehir içi ulaşımda ise Londra'dan sonra en gelişmiş tren hattına sahip olması Liverpool'un en önemli avantajıdır. Metro bulunmayan şehirde düzenli otobüs seferleri, feribotlar ve taksiler diğer ulaşım araçlarıdır.

Liverpool'da iklim
Yaz dönemi ortalama sıcaklığı 21 °C , kış dönemi ortalama sıcaklığı 9 °C olan Liverpool'un iklimi ılımandır.

Liverpool'da eğitim
  • University of Liverpool
  • Liverpool Hope University
  • Liverpool John Moores University
  • Edge Hill University
Liverpool'da futbol
  • Liverpool (1892)
  • Everton (1892)
800pxliverpoolanglicancss8

Ünlü müzik grubu the Beatles’ın doğum yeridir. Bu da şehrin turizm gelirlerini arttırıcı çok önemli bir özelliğidir. 2007 yılında 800. yaş gününü kutlayacak olan bu şehir, 2008 yılı için Avrupa Kültür Başkenti seçildi.

İki büyük katedralin gölgesini şehrin üstünde görebilirsiniz; Anglikan Katedrali – Britanya’nın en büyük katedrali ve Roman Katolik Katedrali. “Üç Zerafetler” olarak bilinen Liver Binası, Cunard Binası ve Liverpool Liman Binası tüm dünyanın en güzel rıhtım manzaralarından birini oluşturuyor. Japon sanatçı Taro Chiezo’nun modern eseri SuperLambBanana – yarı muz, yarı kuzu bir heykel – kentte simgeledikleriyle bir tartışma konusu.

Liverpool Kültür Şirketi
Ne yapıyoruz;
  • Liverpool, 2008 yılı Avrupa Kültür Başkentidir.
  • Liverpool Kültür Şirketi; 2008’e kadar ve daha sonrası için kültür programını düzenlemek, yürütmek için kurulan bir organizasyondur.
  • Liverpool halkına, daha fazla iş, daha güçlü bir ekonomi ve yaşanacak daha iyi bir yer de dahil olmak üzere sürekli ve pozitif bir miras bırakmayı.
800pxliverpoolwaterfronnu1

Avrupa’nın Kültür Başkenti olma sıfatını almak;
  • 14,000 yeni iş yaratacak
  • Fazladan 1.7 milyon turist daha çekecek
  • £2 milyar’lık yatırımı teşvik edecek
  • 2008 yılı Avrupa Kültür Başkenti Liverpool’u oluşturma süresi boyunca, her bir yılın, şehrin eşsiz kültürünün farklı yönlerini belirtmek için her bir yıl için farklı bir tema mevcuttur.
  • 2004 Bir Şehirde İtimat: topluluklarımızı birlik ve arkadaşlık ruhu ile kucaklama.
  • 2005 Deniz Liverpool: bir yıl boyu şehrin zengin denizcilik mirasına yolculuk.
  • 2006 Liverpool Oynuyor: Spor ve sanat dallarındaki şaşırtıcı performanslarımızın bir kutlaması.
  • 2007 Liverpool 800: şehir 800. Üncü doğum gününü kutluyor.
Ziyaretçiler, 2004 yılında UNESCO’dan Dünya Mirası statüsünü almış olan hayret verici güzellikteki Pier Head rıhtımı da dahil olmak üzere, olağanüstü kültür mirasını keşfetmek üzere Liverpool’a sel gibi akacaktır.

Şehrin sunduğu diğer şeyler;
  • I. ve II. derece olarak listelenmiş binaların yoğun olarak toplandığı yerler ve Londra dışındaki halka açık heykeller.
  • Tate Liverpool, The Walker, the National Gallery of the North ve Port Sunlight’daki Lady Lever Galeri de dahil olmak üzere dünya çapında tanınmış galeriler.
  • Avrupa’daki en çok eğlence afişi olan yer ve Beatles’ların yuvası olarak Liverpool her yerde Pop’un dünya başkenti olarak tanınmaktadır.
  • İki adet Birinci Lig futbol kulübü ve 39 yıldan sonra ilk kez, 2006’da Hoylake’e dönecek olan İngiliz Açık Golf Şampiyonluğu ile adeta bir spor vatanı.
  • Kültür Başkenti sıfatı Liverpool’un dünya haritasındaki yerini kesin olarak belirleyecektir.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
14 Şubat 2009       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Liverpool Üniversitesi (University of Liverpool)
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

800pxuniversityofliverphx8

Liverpool Üniversitesi Birleşik Krallık'ın Liverpool şehrinde bulunan yükseköğretim kurumudur. Üniversite Russel Grubu üyesidir. Üniversite "redbrick (kırmızı tugla") denilen Kraliçe Viktorya döneminde İngiltere'nin 6 endüstrileşmiş şehrine kurulan ve 2.Dünya Savaşı'nın öncesinde üniversite statüsünü kazanan üniversitelerden biridir. Üniversite 8 adet Nobel ödülü kazanmış, günümüzde 103 değişik konuda 230 kurs eğitimi verilmektedir. Üniversitenin yıllık geliri £219 milyon olup, bu gelirin £75 milyonu araştırma amaçlı kullanılmaktadır.
Üniversite bir kamu üniversitesi özelliği taşımakla birlikte, 16805 lisans, 3860 yüksek lisans öğrencisi üniversite bünyesinde eğitim görmektedir.
livp14as3

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Gerçekçi ol imkansızı iste...

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
8 Şubat 2014 / Jumong Turizm
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular
1 Eylül 2010 / ener Taslak Konular