Arama

Dünya Kentleri: Dubai

Güncelleme: 25 Şubat 2017 Gösterim: 17.454 Cevap: 7
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Mart 2007       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi

Dubai

Ad:  Dubai1.jpg
Gösterim: 6578
Boyut:  84.2 KB

Arapça DUBAYY, Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE; eskiden Ateşkes Kıyısı) oluşturan emirliklerden biri.
Sponsorlu Bağlantılar

Federasyon içinde gerek nüfus, gerekse yüzölçümü (3.900 km2) bakımından ikinci büyük emirliktir. Kabaca dikdörtgen biçimindedir ve Basra Körfezinde 72 km uzunluğunda kıyısı vardır. Federasyonun en büyük kenti olan başkent Dubai, ülkenin kuzeydoğusunda, küçük bir dere üzerindedir. Nüfusun yüzde 90’ından fazlası başkentte ve yakınındaki gelişmekte olan bölgelerde yaşar. Emirlik güneyde ve batıda Abu Dabi, doğu ve kuzeydoğuda Şerce (eş-Şarika) emirlikleriyle çevrilidir. Ayrıca, 40 km kadar uzaktaki Hatta Vadisinde bulunan küçük Hacereyn topraklan da Dubai’ye aittir.

Dubai kentine 1799’dan başlayarak yerleşikliği bilinmektedir. 1820’de, Dubai şeyhi Ingiltere’nin desteklediği Genel Banş Antlaşmasını imzaladı, ama bölge 1833’e değin görünüşte Abu Dabi’ye bağlı kaldı. O yıl, çoğu inci avcısı olan Beni Yas’lı Âl bu Felasa kabilesi halkı bir rekabet kavgası sonucunda Abu Dabi’den aynldı ve bir direnişle karşılaşmadan Dubai kentini ele geçirdi. Bundan sonra Dubai, yerel ölçülere göre güçlü bir devlet haline geldi ve önceki yöneticileriyle sık sık arası açıldı. Kavasim korsanlan Dubai’yi ele geçirmeye çalıştılarsa da, kentin yöneticileri komşu şeyhlikleri birbirine karşı kullanarak bağımsızlıklarını korudular. Dubai öteki emirliklerin yanı sıra Britanya ile 1835’te bir deniz antlaşması, 1853’te de Denizlerde Kalıcı Ateşkes Antla$ması’nı imzaladı. Dış ilişkileri 1892’deki Özel Ayncalık Antlaşması ile İngiltere’nin denetimine verildi. Ingiltere, Ateşkes Kıyısı için oluşturduğu siyasal vekilliğini 1954’te Şerce kentinden Dubai kentine taşıdı. İngiltere’nin Basra Körfezini bırakmasından (1971) sonra Dubai, BAE’ nin önde gelen kurucu üyelerinden biri oldu.

Dubai şeyhleri komşularının pek çoğundan farklı olarak uzun süre ticareti özendirmişlerdi. Dubai kenti 20. yüzyılın başlarında önemli bir limandı. Başta Hintliler olmak üzere pek çok yabancı tüccar buraya yerleşmişti. 1930’lara değin inci ihracatı ile tanınan Dubai, kıyısında kurulu olduğu derenin öbür yakasında bulunan ikiz kenti ve ticaret merkezi Deyre ile birlikte, Batı ürünleri ithalatında bölgenin başlıca limanı durumuna geldi. Körfez rupisinin devalüasyonundan (1966) sonra Dubai, bugünkü Katar bağımsız devleti ile birlikte yeni para birimi Katar / Dubai Riyali’ni kabul etti; 1973’te de ulusal para birimi olarak dirhemi kullanan öteki emirliklere katıldı. Bugün Dubai’ de altın ticareti serbesttir ve altın ithalatının yasak olduğu Hindistan’a yönelik canlı bir külçe altın kaçakçılığı vardır.

1966’da denizde petrol çıkarma ayrıcalığı tanınmış olan Dubai kentinin yaklaşık 120 km doğusunda, Basra Körfezindeki Feth’in (Fetih ya da Fette) açıklarında petrol bulundu 1970’lerde burada deniz tabanına, her biri 50 bin varil alan üç tane 20 katlı denizaltı deposu yerleştirildi. Ters dönmüş şampanya kadehine benzedikleri için bunlara yaygın olarak Dubai’nin Üç Piramidi denir. Tahmini petrol rezervleri komşusu Abu Dabi’ninkinin yüzde 5’inden daha az olmakla birlikte, petrol geliri Dubai’yi, tiçaretten gelen servetiyle birlikte çok zengin bir devlet durumuna getirmiştir. 1970’lerin sonunda Dubai kenti yakınında bir alüminyum tasfiye fırını ve bununla bağlantılı bir doğal gaz damıtıcısı inşa edilmiştir. Kentin modem oteller, postaneler, radyo ve televizyon istasyonları, hastaneler ve uluslararası bir havaalanı ile tümüyle modern bir görünümü vardır. BAE’deki banka ve sigorta şirketlerinin çoğunun merkezi buradadır. 1972’de emirin adını taşıyan yeni Port Reşid limanı açılmış, 1979’da büyük bir tanker rıhtımı tamamlanmıştır. Dubai asfalt yollarla Resü’l-Hayme ve Abu Dabi kentlerine bağlanır. Nüfus (1989 tah.) kent, 585.189; (1985) emirlik, 419.104.
kaynak: Ana Britannica

Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 01:52
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
21 Mart 2007       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Dubai
Dubai (Arapça'da دبيّ), Arap Yarımadası'ndaki yedi tane Arap Emirlikleri'nden birini olan emirlik, bazen kendi emirliğinden "Dubai Kenti" olarak ayırt edilir.
Sponsorlu Bağlantılar

1990'lar sonrası uygulanan politikalar sonucunda ve Hong Kong'un Çin'e devredilmesi ile sonrası bölgenin ticaret başkenti olma yolunda ilerleyen 2000'li yıllar ile de büyük projeler ile dünyaya adını duyuran şehir şu an bölgenin en önemli ticaret ve turizm başkentidir.

Birleşik Arap Emirliğinin en büyük ikinci emirliği olmasına rağmen en lüks ve en modern olanıdır. Son 20 yılda bu topraklardan petrol çıkarılmaya başlayınca Dubai'nin yapısı değişmeye başladı. Şehrin her yerinde gökdelenlere rastlamak mümkündür.

Şehrin başlıca bölgeleri ise Jumeriah ve Deira'dır. Şehir dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Şehirde lüks oteller bulunmaktadır ve dünyanın en ünlü şarkıcıları şehirde konserler vermektedir.

Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 00:22
Gerçekçi ol imkansızı iste...
Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
9 Eylül 2008       Mesaj #3
Bia - avatarı
Ziyaretçi

Dubai'de Gezi


Nereden başlayıp nereyi anlatmak gerekir muamma konusu doğrusu. Cennetten bir köşe olan bu şehrin, yıllar önce uçsuz bucaksız bir çöl olduğunu düşünmek bile inanılmaz şaşırtıcı. Şimdilerde yeşil parkları, en iyi mimarlarla çalışmış olmanın verdiği muazzam mimari şölen, Jumarrah Bölgesi'nde ki lüks evler, modern plajlar, çölde safari yapma keyfi, at ve deve yarışı yapma heyecanı ile bu rüyalar ülkesinde geçireceğiniz tatilinizi unutamayacaksınız.

ikiz Minareli Camii ve Dubai Milli Müzesi'nde yapacağınız gezi sırasında Avrupai Dubai havasından çıkıp Arap kültürünü yaşamanız için muazzam yerlerdir.

Saat Kulesi:
Dubai için anlatmak gereken önemli bir diğer yer ise, dünyanın ilk ve tek 7 yıldızlı oteli olan, "Burj Al Arap" ismi Arap Kulesi anlamına geliyor. Karadan 300 metre uzaklıkta, çelik ve camdan yapılmış bir otel. Görünüşü yelkenli bir yatı andırır. Bu mükemmel yapının iç dekorasyonu ise inanılmaz zenginliklerle doludur. Otelin banyo muslukları altından yapılmış, 50. katında özel bir helikopter pisti ve özel müşterilerini karşılayabilmek için, Rolls Rolce marka arabaları ve denizin üç kat aşağısında ise etrafı camla çevrili bir gazinosu var. Oyununuzu oynarken, deniz altı dünyasını keşfetme fırsatınız olacak.
Ad:  Dubai2.jpg
Gösterim: 472
Boyut:  79.8 KB
Alışveriş
Dubai denince akla gelmesi gereken en önemli şeylerden bir tanesi ise gönlünüzce alışveriş olmalıdır. Bu şehir için söylenen en güzel sözlerden bir tanesi de Dubai'nin tam anlamıyla bir "alışveriş cenneti" olduğudur. Çünkü burada vergi yok, gümrüksüz bölge ve bunlarla bağlantılı olarak almak isteyebileceğiniz birçok şeyi yüzde 60 daha ucuza satın alabiliyorsunuz. Özellikle elektronik eşyaların üzerinde gördüğünüz fiyatlara sakın şaşırmayın. Dubai'de pazarlık yapmanıza gerek yok! çünkü her mağazada fiyatlar aynıdır. Modern, geniş alışveriş merkezlerini gezerken kendinizi alışveriş cennetinde gibi hissedeceksiniz.

Yemek
Dubai de, bütün dünya mutfaklarından lezzetleri bulabilmeniz mümkün. Özellikle büyük alışveriş merkezlerinde, otellerin restoranlarında ve şehrin hemen hemen her yerinde Japon, Hint, Çin yemeklerinden lezzetler bulabilirsiniz.
Dubai mutfağı ise, Türk yemek kültürüne hiçte yabancı olmayan bir mutfaktır. Yufka ile yapılan dürüm tavuk döner, etli pilav lezzetlerini bir de Dubai de denemelisiniz.

Eğlence
Dubai'nin eşsiz çöl ve deniz manzarasında balık keyfi yapmak isterseniz önerebileceğimiz en güzel yer tabii ki de Burj Al Arap olacaktır. Ayrıca Dubai'de istediğiniz her yerde içki bulamayabilirsiniz, arabayla 40 km uzaklıktaki "Ajman Emirliğine" gidip içkiyi buradan satın alabilirsiniz ya da büyük otellerin barında, restoranlarında içkinizi yudumlayabilirsiniz.
"Jumeria Beach" bölgesinde eğlence için çok sayıda bar ve restoran bulunduğu için bu bölgede gönlünüzce eğlenebilirsiniz.
Eğlence tarzınız, nostaljik bir ortamda müzik eşliğinde yemek yemek mi? Ya da bir diskoda sabahlara kadar dans etmek mi? Eğlence anlayışınız ne olursa olsun, Dubai çöllerinde mutlaka develerle gezi yapmalısınız. Belki de bu geziler sayesinde gerçek eğlenceyi keşfedersiniz.

Ulaşım
Birleşik Arap Emirliklerin de petrolün ucuz olmasından kaynaklanan bir nedenden dolayı, taksiler çok ucuz, konforlu ve çok fazla sayıda taksi olduğu içinde insanlar genellikle ulaşım için taksileri tercih ediyor.

Tabelaların bolluğu sizi şaşırtmasın!
Ayrıca yürüyerek bir yerden bir yere ulaşmak isterseniz çok sayıda tabela ile karşılaşacaksınız. Buda sizin yollarda kaybolmanızı engeller, Araplar, herhalde eski yıllarda çöllerde çok fazla kayboldukları için şehir içinde tabelalara bu yüzden oldukça önem veriyorlar.

Yapmadan Dönme
  • Kahve ve nargile iç
  • Jumeria Beach bölgesini gez
  • Modern otellerini gör
  • Plajlarında eğlen
  • Çölde safari yapmaktan keyif al
  • Elektronik eşya satın al
  • Gece birden düşen sıcaklık derecelerine dikkat et
  • Burj Al Arap oteline hayran kal
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 00:59
NightDeatH - avatarı
NightDeatH
Ziyaretçi
13 Ocak 2009       Mesaj #4
NightDeatH - avatarı
Ziyaretçi
Dubai’de insan yapımı Palmiye Adaları planlamayla ve titiz mühendislikle yaratıldı. Kurulan ilk ada olan Jumeirah Palmiyesi, arazi ıslah çalışmalarını dalgalı denizden korumaya yönelik yarımay biçimli bir dalgakıranla başladı. Dalgakıran en derin noktasında denizin 11 metre dibinde kalıyor ve alçalma evresindeki deniz düzeyinin 4 metre yukarısına yükseliyor; adayı akla gelebilecek en kötü deniz koşullarından koruyacak şekilde tasarlanmış. Mühendisler adanın palmiye yaprağı biçimindeki çıkıntıları arasında tutulacak suyun acılaşmasını önlemek amacıyla, yarımayın her iki yanına deniz suyunun girişini sağlayan oluklar yerleştirdi.

Dalları, 4000 villa ve apartman için deniz kıyısında arsalar sunan yapay ada Jumeirah Palmiyesi, Basra Körfezi'ne pervasızca uzanıyor. Dünyanın Sekizinci Harikası olarak da anılan bu yeni yerleşim alanı Dubai'nin 70 kilometrelik kıyı şeridini iki katına çıkarırken, kıyı ekosistemlerine de zarar verdi.

Yarımayın dibi çöl yerine denizden alınmış kumların yığıldığı küçük bir tepeden oluşuyor; çünkü mühendislere göre, deniz kumu doğal çevre bakımından daha dayanıklı ve sismik bakımdan daha kararlı. Mühendisler kum yerleştirmenin doğruluğunu bir santimetreye kadar varan bir payla kontrol etmek için bir Diferansiyel Küresel Konumlandırma Sistemi’ni kullandılar. Kumu örten su geçirimli bir jeotekstil levhası, kumun yerinde kalmasını ve suyla sürüklenmemesini sağlıyor.

Kumun üstünde her biri bir ton ağırlığında “küçük” kayalardan oluşan bir koruyucu katman yer alıyor. Yarımayın iç kısmında her birinin ağırlığı bir ila dört ton arasında değişen kayalardan oluşmuş bir “ayak parmağı” yatıyor; bu kayalar yüzer bir vinçle kaldırılıp yerine kondu ve daha sonra sualtı ekskavatörlerle sıkıştırılıp şekillendirildi. Küçük kayalardan oluşan katmanların yukarısında her birinin ağırlığı altı tona kadar varan kayalardan oluşmuş iki “zırh” katmanı daha var.

Yarımayın sağlamca kondurulmasından sonra, iç adanın temelini kurmak üzere 5 milyon metreküp kaya yerleştirildi. Ardından tarak makineleri kara kütlesini oluşturacak 92 milyon metreküp kumu aktarmak üzere saat yönünde bir dönüşle çalışmaya başladı. Bu işlem tamamlanınca, zeminin üstünde inşaya geçilmeden önce kumu oturtmak hayati bir konuydu -bu, normalde milyonlarca yılı alan doğal bir süreçtir. Dolayısıyla kum izleyen 50 yılda en çok iki buçuk santim oturmasını sağlayacak şekilde “titreşimle sıkıştırma” işleminden geçirildi.
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 00:35
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
29 Mart 2009       Mesaj #5
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye

Dubai İş Hayatı


:: Fırsatlar
Dubai,uluslararası iş dünyasına bir çok fırsat ve aktivite sunar;

Ticaret
Ulaşım ve dağıtım
Üretim ve yöntem
Bölgesel ofisler

:: Pazar
Bölgedeki lider konumuyla Dubai, deniz aşırı ülke şirketleri için bir çok sektörde potansiyel bir pazara giriş sağlar .Bu pazarın ana özellikleri şunlardır;
Geniş bir pazar- yıllık 17 milyar $ iç ithalat,1.4 milyar nüfuslu bölgesel ithalat pazarı
Büyüyen bir pazar-Dubai'nin ithalatı 1989'dan bu yana ikiye katlandı
Kazançlı bir pazar-Dünyanın en zengin yerlerinden olan bir noktada , stratejik konum
Çeşitlendirilmiş bir pazar-Geniş ithalat ihtiyaçları;bir çok üründe tedarikçi için fırsatlar
Erişilebilen bir pazar-170 deni,86 havayolu şirketi,açık bir pazar-takas kontrolü,kotalar ve ticaret engelleri yok

:: Fırsatlar
Dubai,dışarıdan gelen iş çevrelerine gelişmiş bir ekonominin avantajlarını sunar.Altyapısı ve hizmetleri, en yüksek uluslararası standartlara,kalite ve hizmete uygundur.
Serbest girişim sistemi
Gelişmiş altyapı ulaşım sistemi
Gelişmiş telekomünikasyon
Gelişmiş finanssal ve hizmet sektörü
Uluslararası fuar ve konferans noktası
Yüksek kalitede ofis ve konaklama
Birinci sınıf oteller ,okullar,hastaneler
Kozmopolit hayat şekli

:: Maliyetler
Denizaşırı ülke şirketlerinden Dubai'de iş yapanlar,uluslararası alanda mevcut olmayan avantajlara sahip olurlar. Bunlardan bazıları;
Şirket vergileri yok
Gelir vergileri yok
Takas kontrolü yok
Rekabet edilebilir ithalat vergileri
Rekabet edilebilir işgücü maliyetleri
Rekabet edilebilir emlak maliyetleri

:: Maliyetler
Dubai yabancı şirketler bir çok olanak sağlar;
Doğrudan ticaret-Doğruda bayilere ve dağıtıcılara satış
Şube veya temsilci ofis-100% yabancı mülkiyetine izin verilir.
Ekonomik Gelişim Bölümü lisansı gereklidir.
Sınırlı sorumlu şirket-Yabancı şirketler %49 ile sınırlandırılır
Ekonomik Gelişim Bölümü lisansı gereklidir.
Serbest bölge yatırım teşvikleri
Ad:  Dubai3.jpg
Gösterim: 510
Boyut:  80.2 KB
:: Serbest Bölge Yatırım Teşvikleri
Dubai'nin Jebel Ali Free Zone ve yeni Airport Free Zone bölgeleri ,aşağıdaki faydalarla birlikte, Emilik'teki herhangi bir noktadaki bütün avantajları sunar;
100% yabancı mülkiyeti ve kontrolü
Yenilenebilir 15 yıllık vergi muafiyeti
Gümrük vergisi muafiyeti
Esnek yatırım seçenekleri
Ulaşım ve dağıtım olanakları
Tam idari ve takviye desteği

:: Dubai Keşfi
:: Cezbeden Zıtlıklar

Çölün ebedi sükunetinden,pazarın telaşına kadar Dubai konuklarına bir çok atraksiyon sunar.
Birleşik Arap Emirliği çok küçük bir bölgede, bir çok manzarayı sizlere sunmaktadır. Bir turist bir gün içerisinde, engebeli dağlardan kum tepelerine, kumlu sahillerden, yeşil parklara, eski köylerden lüks bölgelere, rüzgar kuleli eski evlerden ultra-modern alışveriş merkezlerine kadar bir çok yeri gezebilir.
Birleşik Arap Emirliği hem dinamik bir uluslararası iş merkezi hem de turistler için bir kaçış noktasıdır.
Ancak bu zıtlıklar Dubai'ye eşsiz bir lezzet ve şahsiyet katar; "Arabistan'ın İslami gelenekleriyle kök salan uluslararası bir hayat stili ve kozmopolit bir toplumu oluşturur"

:: Dubai Şehri
Koyun iki yakasına kadar büyüyen Dubai Şehrinin iş merkezi iki bölgeye ayrılır. Kuzey tarafındaki Deira , Güney bölgesindeki Bur Dubai bir tünel ve iki köprü ile bağlanır. Her ikisinde de camiler ,kalabalık pazarlar,alışveriş merkezleri,hoteller ,ofis gökdelenler, hastaneler, okullar, villalar ve apartmanlar bulunur.
İlk bakışta şehir,Arap mimari motifleriyle modernizmin buluştuğu ve kaynaştığı bir yer görünümündedir.

:: Dubai Hava Durumu
Dubai de Kışın ısı gece 10c ile 30 c arasında değişir ve yazın 50c ye kadar ulaşır. Yazın nem oranı 90-95% dolayındadır. Yağmur daha çok kış mevsiminde görülür ve yıllık 13 cm. civarındadır.

:: Dubai Hava Alanı

:: Gidiş
Gidişler için Dubai Uluslararası Hava alanının iki terminali vardır.Ayrıca Al Majlis olarak bilinen VIP gidiş bölümü de mevcuttur.
:: Geliş
Bir çok havayolu Dubai Uluslararası Havaalanı'nın 1. Terminaline gelirler. 2.Terminal daha çok İran,CIS 'dan gelen havayolları ve Carter uçuşlar tarafından kullanılır. Özel jetler ve VIP konukları Al Majlis veya VIP Terminalini kullanırlar
:: Transit
Dubai Uluslararası Hava alanının transit geçiş bölümü,meşhur Duty Free bölümünde dolayı ,dünyanın en çok aranan transiti olmuştur.
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 00:59
Quo vadis?
Keten Prenses - avatarı
Keten Prenses
Kayıtlı Üye
29 Mart 2009       Mesaj #6
Keten Prenses - avatarı
Kayıtlı Üye

Yararlı Bilgiler


:: Birleşik Arap Emirlikleri
Başkent Abu Dhabi ne ticaret başketi olan Dubai’yi de içine alan Birleşik Arap Emirlikleri 1971 de kurulan yedi emirliğe ayrılır.Abu Dhabi,Dubai,Sharjah,Ajman,Umm Al Quwain ve Fujairah bir federasyon oluşturmak için bir araya geldiler.Bir yıl sonra yedinci emirlik olan Ras Al Khaimah da federasyona katıldı.

:: Dubai de İklim
Kışın ısı gece 10c ile 30 c arasında değişir ve yazın 50c ye kadar ulaşır.Yazın nem oranı 90-95% dolayındadır.Yağmur daha çok kış mevsiminde görülür ve yıllık 13 cm. civarındadır.

:: Elektirik
Elektik akımı 50 hz. De 220-240 voltdur.Prizler üç girişlidir.Adortörleri büyük otellerde bulmak mümkündür.

:: Dil
Resmi dil Arapça olmakla beraber İngilizce de yaygın olarak konuşulur.

:: Büyük Etkinlikler
Deve ve at yarışları
Kış aylarında Dubai Dünya Kupası Mart Çöl Klasiği Mart Dubai Alışveriş Festivali Ocak Sonu -Şubat Dubai Yaz Festivali Hazirandan Ağustos Power Boat Yarışları Ekim Dubai Hava Gösterileri Aralık Tenis Turnuvaları Şubat- Mart Gitex Ekim

:: Yerel Zaman
Birleşik Arap Emirlikleri GMT ‘nin 4 saat önündedir.

:: Din
İslam resmi dindir.

:: Para Birimi
Resmi para birimi Dirhemdir.Banknotlar, 5/10/20/50/100/200/500/1000 Dirhem şeklindedir. Madeni paralar ise,1 / 50 fills =(0,50 Drh.) / 25 fills =(0,25 Drh.) şeklindedir.
Bir çok para birimi bankalarda ve büyük otellerde değiştirilebilir.
1 US Doları yaklaşık 3.6 Dirhem’dir " 1 $ = 3,6 Dh "

:: Ulaşım
Dubai çevresinde ulaşım için kullanılan en yaygın yol taksilerdir. Taksimetreli olan araçların şoförleri iyi eğitimlidir.

Taxi Tariff
Gündüz - 6:00 - 22:00 arası
Hired on Road / Street Pickup Dh. 3.00
Booking through Dispatch Center Dh. 6.00

Gece - 22:00 - 6:00 arası
Hired on Road / Street Pickup Dh. 3.50
Booking through Dispatch Center Dh. 7.00
Dubai International Airport Area Dh. 20.00

Taksi metre
Her 625 Metere Dh. 1.00
Her Kilometrede Dh. 1.60

Bekleme Ücretleri
10 Dakkika beklemeden sonra 1 saat için Dh. 30.00 dir
1 Saat dolduktan sonra her dakika Dh. 0.50 dir

Günlük Fiyatlar - Şehir İçi
6 Saat Taxi Servisi Dh. 300.00
12 Saat Taxi Servisi Dh. 500.00

:: Bahşiş
Bahşiş uygulamaları dünyanın diğer yerlerinde olduğu gibidir. Bazı restorantlar 10% servis ücretini dahil ederler.

:: Çalışma Saatleri
Resmi daireler cumartesi-çarşamba günleri saat 7.30-14.30 arası açıktır.Özel sektöre ait işyerleri ise 08.00-13.00 arası çalışır. 15.00-16.00 saatlerinde tekrar açılıp 18.00-19.00 saatlerinde kapanır.Birçok organizasyon cuma günleri kapalıdır.Alışveriş mağazalarının birçoğu 10.00-22.00 arası açıktır.

:: Hatırlatmalar
1-Birleşik Arap Emirlikleri’nde ziyaretçiler, gece veya gündüz,taxi ile veya yaya hiç endişe etmeden gezebilirler
2-Birleşik Arap Emirlikleri’nde çok sayıda restoran,snack bar,fast food imkanı vardır,ayrıca bunlarda balık ve diğer deniz ürünlerini bulmanız mümkündür. Bu yerler hijyen açısından belediyeler tarafından sürekli denetime tabi tutulurlar.
3-Lütfen Kuzey Tur rehberinizi takip edin. Uzman olduğu için bilgilerini sizle paylaşmak konusunda yetkilidir.
4-Keten giysiler yılın tüm zamanında tavsiye edilir. Şapkanızı ve güneş gözlüklerinizi getirin .Kış aylarında pamuklu giysiler ve ceket önerilir. Lütfen halk arasında aşırı hareketlerden kaçının çünkü bu tür hareketler farklı kültürel geçmişi olan halkın üyelerini rencide eder.
5-Ziyaretçilerin devlet binalarında,askeri yerlerde,havaalanlarında fotoğraf çekmemeleri rica olunur.
6-Ramazan ayı Müslümanların şafaktan günbatımına kadar hiçbir şey yemeyip içmedikleri bir aydır. Konuklardan bir saygı işareti olarak halka açık yerlerde yemek yememeleri,sigara dahil bir şey içmemeleri rica olunur.
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 00:26
Quo vadis?
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
16 Ağustos 2010       Mesaj #7
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Dubai’nin Park Gate’i


Dubai’nin Park Gate’i, güneş enerjisi ile çalışan bir çöl vahası olacak…
Ad:  park-gate-1.jpg
Gösterim: 546
Boyut:  229.0 KB
Bir binanın çölde olması demek sıcak olacağı anlamın gelmez. En azından Adrian Smith + Gordon Gill Park Gate karma işlevli projesini tasarlarken bu şekilde düşündü. Proje güneş enerjisi ile çalışan bir saçakla kaplanmış ve altında termal bir küvet işlevi gören asma bahçeler ve yansıtıcı havuzları bulunan altı tane kıvrılmış gökdelenden meydana geliyor. Orta Doğu’nun antik ve modern Pazar yerlerinden esinlenilen Park Gate, Dubai’nin tam kalbinde, dinlenme, sosyalleşme ve iş yapma yeri olarak hizmet verecek.
Ad:  park-gate-2.jpg
Gösterim: 412
Boyut:  296.9 KB
Park Gate içerisinde ofisler, ticari alan ve bir otel bulunacak 436,5 bin metrekarelik karma işlevli bir proje olarak düzenlendi. 6 adet nazikçe kıvrılan gökdeleni çiftli olarak gruplanarak, içeriyi gölgelendirmenin yanı sıra sıcaklığı da 10–15 derece kadar düşürecek, hafif, kubbeli saçaklarla üzerleri örtülecek. Saçakların üzerini kaplayan güneş panelleri, projeye yenilenebilir enerji sağlayacak ve ayrıca asma bahçe kafesleri ve bahçeleri şekillendirecek. Asma bahçeler, su etkin kirli su arıtma sistemi ile sulanıp kendisini çevreleyen havayı da serinletmeye yardımcı olacak.
Ad:  park-gate-3.jpg
Gösterim: 432
Boyut:  212.1 KB
Ad:  park-gate-4.jpg
Gösterim: 470
Boyut:  383.1 KB
Isı artışını azaltmak ve meltem şeklinde, en iyi oranda doğal havalandırma sağlayacak şekilde düzenlenmiş olan kubbeli yapı, çöl güneşinden serin ve gölgeli bir alan kazandıracak.
Ad:  park-gate-5.jpg
Gösterim: 455
Boyut:  110.1 KB
Kubbelerin iç tarafındaki balkonlar aşağıdaki serin bahçe ve yansıtıcı havuzlara bakacak. Tuzlu su havuzları gün boyunca ısıyı emip gece geri vererek birer ısı küveti işlevi görecek.
Ad:  park-gate-6.jpg
Gösterim: 452
Boyut:  187.7 KB


Kaynak: Mimdap
Yazı ve Görseller: Inhabitat
Çeviri: Mimdap
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 00:37
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013       Mesaj #8
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Dubai Çeşmesi
MsXLabs.org

Dubai Birleşik Arap Emirliğinin kalbinde yer alan Dubai Çeşmesi, Burj Alanı denilen 12 hektarlık bir yapay göldür. Dubai Çeşmesi «ISLAK Tasarım» adında Kaliforniya «Bellagio Otel Lake» ve Las Vegas tarafından oluşturuldu. 275 m ve su sütunu 73 metreye ulaşır. Çeşme 6.600 ışıklandırma ve 25 renkli projektörden oluşuyor. Çeşme’ye klasik Arapça ve dünya müziği eşlik ediyor. Maliyeti 218,000,000 Amerikan dolarıdır. Gece ve gündüz 2 gösteri yapan Dubai Çeşmesi Turistler tarafından çok izleniyor.


Ad:  1.jpg
Gösterim: 357
Boyut:  165.2 KB
Ad:  2.jpg
Gösterim: 329
Boyut:  74.1 KB
Ad:  3.jpg
Gösterim: 308
Boyut:  78.2 KB
Ad:  4.jpg
Gösterim: 355
Boyut:  89.6 KB
Ad:  5.jpg
Gösterim: 320
Boyut:  96.0 KB
Ad:  6.jpg
Gösterim: 314
Boyut:  184.6 KB
Ad:  7.jpg
Gösterim: 292
Boyut:  395.8 KB
Ad:  8.jpg
Gösterim: 291
Boyut:  101.5 KB
Ad:  9.jpg
Gösterim: 335
Boyut:  138.3 KB
Ad:  11.jpg
Gösterim: 302
Boyut:  148.0 KB
Ad:  12.jpg
Gösterim: 346
Boyut:  147.2 KB
Ad:  13.jpg
Gösterim: 330
Boyut:  157.2 KB
Ad:  40.jpg
Gösterim: 311
Boyut:  89.0 KB
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2017 00:43

Benzer Konular

8 Ocak 2009 / Ziyaretçi Cevaplanmış
6 Ağustos 2012 / volture Mimarlık