Arama

Doğanın 7 Harikası

Güncelleme: 10 Mart 2013 Gösterim: 10.120 Cevap: 2
volture - avatarı
volture
VIP "Ipıslak Balık"
21 Aralık 2009       Mesaj #1
volture - avatarı
VIP "Ipıslak Balık"
Dünyanın 7 Harikası seçiliyor...

Sponsorlu Bağlantılar
Dünya çapında düzenlenen bir kampanyayla ‘Doğanın 7 Harikası’ seçiliyor. http://www.new7wonders.com adresinde yer alan anketle belirlenecek '7 harika' 2011 yılında açıklanacak. İşte adaylar...

İşte adaylar...

Milford Sound

Yeni Zelanda’nın en tanınan yerlerinden biri olan Milford Sound şelaleleri, kayalıkları ve orman alanlarıyla yılda 500 bin ziyaretçiyi ağırlıyor.


Doğanın 7 Harikası


Kara Orman

Almanya’nın Karlsruhe ve İsviçre'nin Basel şehirleri arasında yer alan Kara Orman, yoğun bitki örtüsüyle görmeye değer. Loney Planet internet sitesi ormanı “vahşi hayata dair çok çeşitlilik içermese de pastoral ve resim gibi” sözleriyle tanımlıyor.
Doğanın 7 Harikası


Vezüv Yanardağı

İtalya’daki Vezüv Yanardağı, geçen yüz yılda Avrupa Kıtası’nda faaliyete geçen tek volkan olma özelliğine sahip. Vezüv en çok, M.S. 79 yılındaki Pompei kentini yok eden patlamasıyla biliniyor.
Doğanın 7 Harikası


Halong Körfezi

Vietnam’ın Quang Ninh Bölgesi’nde yer alan Halong Körfezi’nde binlerce kireçtaşı ve irli ufaklı adalar yer alıyor. Yoğun yağış ve heyelan riski nedeniyle adalarda yerleşim bulunmuyor.
Doğanın 7 Harikası


Ölü Deniz

Deniz seviyesinin 365 metre altında yer alan Ölü Deniz kıyıları, dünyanın en alçak yeri ve alçalmaya devam ediyor. Çevre örgütleri, bu durumun devam etmesi halinde, önümüzdeki 50 yıl içinde Ölü Deniz’in tamamen yokolacağı uyarısında bulunuyor.
Doğanın 7 Harikası


El Yunque

Porto Rico’daki El Yunque Ulusal Ormanı, Kuzey Amerika Orman Sistemi içindeki tek tropikal orman...
Doğanın 7 Harikası


Büyük Kanyon

ABD’nin en bilinen doğa alanı olan Büyük Kanyon 1200 metre derinliğinde ve 12 bin metre uzunluğunda... Doğa, Büyük Kanyon’u 6 milyon yılda yarattı.
Doğanın 7 Harikası


Çamur Volkanları

Dünya üzerinden bulunan 700 çamur volkanından, 300'ü Azarbeycan’ın Hazar Deniz kıyılarındaki Gobustan Bölgesi’nde yer alıyor. Bölgedeki çamur volkanları, yer altındaki çamur rezervuarlarından besleniyor ve durgun dönemelerde bile zaman zaman çamur püskürtüyor.
Doğanın 7 Harikası


Puerto Princesa Yeraltı Nehri

Filipinler'de yer alan 8 kilometre uzunluğundaki Puerto Princesa Yeraltı Nehri, UNESCO’nun Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.
Doğanın 7 Harikası

Büyük Bariyer Resifi

Avusturalya’daki Büyük Bariyer Resifi 400 tür mercana, 1500 tür balığa ve 4 bin tür yumuşakçaya evsahipliği yapıyor. Resif, 1981’den beri Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.
Doğanın 7 Harikası


Masurian Gölü

Polonya’daki Masurian Gölü ve çevresi, kapladığı 82 kilometre karelik alanda 2 binden fazla kuş türüne evsahipliği yapıyor.
Doğanın 7 Harikası


Angel Şelalesi

Brezilya-Venezuella sınırında yer alan Angel Şelalesi, dünyanın en yüksek şelalesi. Yüksekliği 807 metre.
Doğanın 7 Harikası


Amazon Bölgesi

Yaklaşık 7 milyon kilometre kare alana yayılan Amazon Ormanları, tüm dünyadaki tropikal ormanların yarısından fazlasını oluşturuyor. Amazon Ormanları, Brezilya, Bolivya, Ekvador, Fransız Guyanası, Guyana, Kolombiya, Peru, Surinam ve Venezuela boyunca uzanıyor.
Doğanın 7 Harikası


Masa Dağı

Güney Afrika Cumhuriyeti’nde Cape Town yakınlarındaki Masa Dağı, düz zirvesi ile ülkenin en çok turist çeken yerlerinden biri.
Doğanın 7 Harikası


Uluru

345 metre yüksekliğindeki Uluru ya da Ayers Kayası Avusturalya’nın en tanınmış yerlerinden biri. Temmuz ayında yetkililer, çevresel nedenler ve güvenlik gerekçeleri ile buraya tırmanmayı yasakladılar.
Doğanın 7 Harikası


Galapagos Adaları

Sayısız tür hayvanı barındıran Galapagos Adaları, 1978’den beri Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alıyor. Charles Darwin’in bu adalara yaptığı keşif yolculuğu, evrim teorisinin oluşmasında çok etkili olmuştu.
Doğanın 7 Harikası


Moher Kayaları

200 metre yükseklikteki denize dik Moher Kayaları, İrlanda’nın en çok turist çeken yerleri arasında yer alıyor.
Doğanın 7 Harikası


Maldivler

Bin 192 adacıktan oluşan Maldivler, Hint Okyanusu’nun en turistik yerlerinden biri.
Doğanın 7 Harikası


Matterhorn Dağı

İsviçre-İtalya sınırında yer alan 4 bin 477 metre yüksekliğindeki Matterhorn Dağı, Avrupa’nın hem en yüksek hem de en fotojenik yerlerinden biri.
Doğanın 7 Harikası


Jeita Grotto

Lübnan’ın başkenti Beyrut yakınlarında bulunan Jeita Grotto’nun kristal mağaralarını geçen yıl 2 milyon kişi ziyaret etti.
Doğanın 7 Harikası


Yuşan Dağı

3 bin 962 metre yüksekliğindeki Yuşan Dağı, Tayvan’ın en yüksek dağı.
Doğanın 7 Harikası


Fundy Körfezi

Dünyanın en yüksek gel-gitleri Fundy Körfezi’ni, değişik kıyı ekosistemlerini barındıran ve göçmen kuşların en önemli uğrak yerlerinden biri haline getirdi.
Doğanın 7 Harikası


Komodo

İndonezya’daki Komodo Ulusal Parkı, Komodo ejderlerinin korunması için oluşturuldu. Nadir olarak insanlara saldıran komodo ejderi, keskin dişleri ve bir insanı öldürebilen zehirli ağzıyla korkulan bir üne sahip.
Doğanın 7 Harikası


Sardanban

Bangladeş ve Hindistan arasında yer alan Sardanban Deltası, yeryüzündeki en büyük mangrav ormanlarını içeriyor. Sardanban Bengal dilinde ‘güzel orman’ anlamına geliyor.
Doğanın 7 Harikası


Klimanjaro

1987’den beri Dünya Kültür Mirası listesinde yer aln Klimanjaro Dağı, 5 bin 894 metre yüksekliği ile Afrika'ın en yüksek noktası.
Doğanın 7 Harikası


Iguazu Şelalesi

Arjantin-Brezilya sınırında yer alan Iguazu Şelalesi yaklaşık üç kilometre genişliği ile yeryüzündeki en geniş şelalerinden biri. Iguazu, iki yanında tropikal ormanlardan oluşan ulusal parkların arasında yer alıyor.
Doğanın 7 Harikası


Jeju Adası

Engebeli ve volkanik kıyısıyla Jeju Adası, Kore’nin güneyinde yer alıyor. Adada, 1950 metrelik Halasan Yanardağı da yer alıyor.
Doğanın 7 Harikası


Karar verebildiniz mi? Msn Happy

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013       Mesaj #2
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Dünya'nın 7 Doğa Harikası seçildi.

Sponsorlu Bağlantılar
check big
“Dünyanın Yeni 7 Doğa Harikası” için 20 ülkeden 440′den fazla aday gösterildi. Uzmanlar 28 finalistten oluşan küçük bir liste yaptı. Liste daha sonra insanların oylamasına sunuldu. İsteyen herkes, telefonla, mesajla, internetten liste için oy kullandı. Kampanyada yaklaşık 1 milyon dolayında kişinin oy kullandığı belirtiliyor. Önceki gün liste açıklandı. Finale kalan ancak son 7′ye kalamayan listede, Ölü Deniz de vardı.

Amazon Yağmur Ormanları



amazon yaC49Fmur ormanlarC4B11

amazon21

Halong Körfezi (Vietnam)



halong korfezi1

halong bay vietnam2

Iguazu Şelaleleri (Arjantin-Brezilya sınırı)



iguazu1

iguazu2

Jeju Adası (Güney Kore)



jeju1

jeju2

Komodo Adası (Endonezya)



komodo1


Puerto Princesa Yeraltı Nehri (Filipinler)


yeraltC4B11

yeraltC4B12

Table Dağı (Güney Afrika)



BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
_EKSELANS_ - avatarı
_EKSELANS_
Kayıtlı Üye
10 Mart 2013       Mesaj #3
_EKSELANS_ - avatarı
Kayıtlı Üye
Doğanın 7 Harikası 1 Numara:Halong Körfezi
MsXLabs.org

Burası dünyanın en güzel yerlerinin başında geliyor.Vietnam'daki Halong Körfezi 120 km'lik sahil şeridi boyunca inanılmaz bir doğal güzellik sunuyor.Mercan kayalıkları, kireçtaşı kayaları ve mağaralarıyla turistlerin akınına uğrayan Halong Körfezi, muhteşem bir manzara sunuyor.

halogkorfezi12

halogkorfezi10

halogkorfezi14

halogkorfezi15

halogkorfezi18

halogkorfezi16

halogkorfezi11

halogkorfezi13

halogkorfezi19

halogkorfezi2

halogkorfezi22

halogkorfezi24

halogkorfezi26




Benzer Konular

9 Mayıs 2012 / Misafir Soru-Cevap
18 Nisan 2010 / Misafir Soru-Cevap
20 Nisan 2014 / Misafir Taslak Konular
24 Aralık 2012 / ThinkerBeLL Edebiyat
6 Haziran 2011 / unaccessible Taslak Konular