Arama

Dünya Kentleri: Nottingham

Güncelleme: 4 Mayıs 2009 Gösterim: 1.518 Cevap: 2
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Nisan 2009       Mesaj #1
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Nottingham

banner1sii

Sponsorlu Bağlantılar


İngiltere’nin orta doğusunda bulunan Nottingam şehrinin merkezi Leen Nehri boyunca uzanır ve güney sınırları, Trent Nehri’nin rotasını takip eder.

Nottingham, dantel dokumadan futbola ve Robin Hood’a kadar dünyaca ünlü bir şehirdir. Farklı kültürleri barındırması ve şehre yakın kırsal bölgeleriyle kozmopolit olan bu şehir, yaşamak ve eğitim yapmak için ideal bir yerdir. Nottingham, doğal görüntüsü ile ülkedeki en iyi yaşanılabilir yer seçilmiştir.


ns00195



Üniversite ve kolejlerdeki 100.000’den fazla öğrencisiyle Nottingham, genç nüfusunu meşgul tutacak hareketliliğe sahip bir şehirdir. Otobüsle yada motorsikletle üniversite kampüslerine 10 dakika uzaklıkta olan küçük ve herşeyi içinde barındıran şehir merkezi, tarihi ve tarihi mirasları, çağdaş kültürle birleştirir. Yaklaşık 278 bin nüfuslu kentin 100 bin kişisinin öğrenci olduğu düşünülürse, hareketliliğin nedeni de anlaşılır.


nm00491


ns00112


Nottingham, 2005 yılında Bakan Gordon Brown tarafından İngiltere’nin ‘Bilim Şehri’ olarak gösterilmiştir. Nottingham üniversiteleri, yaşayan, okuyan ve çalışan insanlar için bilimin önemli olduğunu bildiklerinden, şehire yeni buluşlar kazandırmayı amaçlarlar.

Nottingham Kalesi’nin altında, geçmişte fakir halkın ev olarak kulandığı, mağaralar bulunmaktadır. Halen bu mağaralar açıktır ve hem turistik amaçlı, hem de bar mahzeni olarak kullanılmaktadır.

Nottingham’ın yaz aylarında harika bir iklimi vardır. Öğleden sonraları genelde yağışlı geçer. Kış mevsiminde hava kuru olmakla beraber geceler soğuk, gündüzler ise nispeten daha ılıktır. Bu hava şartları bölgeyi yılın her zamanında gezmeye elverişli kılar. Bu bölgede 1 gün içinde 4 mevsimi yaşayabilirsiniz.

ns00258

Son düzenleyen Hi-LaL; 29 Nisan 2009 00:52 Sebep: Başlık düzenlendi.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
29 Nisan 2009       Mesaj #2
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Nottingham'dan bir kaç görünüş

ns00315

Sponsorlu Bağlantılar

ns00357


ns00267

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
4 Mayıs 2009       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Nottingham

ns00022


ns00068

ns00113
Son düzenleyen asla_asla_deme; 10 Haziran 2010 20:33

Benzer Konular

20 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Taslak Konular
22 Şubat 2014 / Zopir Turizm
8 Şubat 2014 / Jumong Turizm
1 Eylül 2010 / LaSalle Taslak Konular
1 Eylül 2010 / ener Taslak Konular