Arama

Müzeler - Solomon R. Guggenheim Müzesi

Güncelleme: 15 Ekim 2011 Gösterim: 4.712 Cevap: 2
coLoSSeum - avatarı
coLoSSeum
Ziyaretçi
28 Nisan 2007       Mesaj #1
coLoSSeum - avatarı
Ziyaretçi
Solomon R. Guggenheim Müzesi, New York

Sponsorlu Bağlantılar
Guggenheim Müzesi’ne, ünlü mimar Frank Lloyd Wright tarafından tasarlanan muazzam kabuğa benzer bir bina ev sahipliği yapar. Bir müze olduğu kadar aynı zamanda Venedik, Berlin, Las Vegas ve Bilbao’daki sergi alanları için bir operasyon merkezidir.
Müzedeki koleksiyonun temeltaşı bir zamanlar, maden zengini Meyer Guggenheim’in oğlu ve Alaska’daki Yukon Altın Şirketi’nin sahibi Solomon R. Guggenheim’a (1861-1949) aitti. Sonraki senelerde, ilk bağışlar Sürrealist ve Empresyonist çalışmalar ve Amerikan Minimalist ve Konsept sanati dahil alti belirgin koleksiyonla arttırıldı. Yeni eklemeler hala yapılmakta.
Ayrıca bu müzenin (eskiden evmiş) yapımında titanyum kullanıldığı için yapıta "Titanyum Canavarı" diyenler de var...

Guggenheim museum exterior

Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
4 Aralık 2009       Mesaj #2
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Solomon R. Guggenheim Müzesi - Solomon R. Guggenheim Müzesi Hakkında
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Sponsorlu Bağlantılar


Solomon R. Guggenheim Müzesi (Solomon R. Guggenheim Museum), New York kentinde, Solomon Guggenheim'ın modern sanat yapıtlarından oluşan koleksiyonunun sergilendiği müze.
Frank Lloyd Wright'ın tasarımı olan ve 1959'da tamamlanan yapı, geleneksel müze mimarlığından bütünüyle farklı bir anlayışı sergiler. Yapı kütlesini, yukarı doğru açılarak yükselen beyaz renkli betondan yalın görünüşlü bir sarmal bant oluşturur. İç mekanda ise gene sarmal bir rampa altı kat yüksekliğine ulaşır.

100552 004 1FCD0C3E

Rampanın ortasındaki boşluk tepede, paslanmaz çelikten bir konstrüksiyonu olan cam bir kubbeyle örtülmüştür. Sarmal dış duvarın iç yüzüne asılmış resimler, en yukarıdan başlanıp rampadan döne döne inilerek izlenir.
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
15 Ekim 2011       Mesaj #3
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi

Guggenheim Müzesi

New York'ta bulunan modern sanat müzelerinden biri.

1937'de Salomon Guggenheim Vakfı tarafından kuruldu. Müzenin yuvarlak binasını Mimar Frank Lloyd Wright yaptı (1956-1959). İç galeriler, helezoni olarak yükselen bir rampa biçiminde düzenlenmiştir. Bu rampa boyunca 19. ve 20. yüzyıllara ait yerli ve yabancı 3.000'den çok tablo, desen, grafik ve heykel bulunur. Bunların arasında Vasily Kandinsky'nin tablolarından zengin bir koleksiyon vardır. Ayrıca Seurat, Bonnard, Redon ve Chagall'ın da yapıtları sergilenir.

MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi

Benzer Konular

13 Nisan 2010 / RuYa Turizm