Arama

Dünya Kentleri: Port Said

Güncelleme: 11 Haziran 2012 Gösterim: 1.572 Cevap: 1
ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
26 Kasım 2010       Mesaj #1
ener - avatarı
Ziyaretçi
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Sponsorlu Bağlantılar
Port Said ya da Bur Said (Arapça بورسعيد, Būr Saʻīd), Kuzey Mısır'da Akdeniz kıyısında ve Süveyş Kanalı yakınlarında bir kenttir. Ayrıca Mısır'ın Port Said ilinin idari merkezidir. Batısında Dimyat, doğusunda El Ariş, güneyinde ise İsmailiye kentleri yer almaktadır. Aynı zamanda Port Said'in tam karşısında yer alan Port Fuad adında bir ikiz kenti bulunmaktadır. İskenderiye ile birlikte, Mısır'ın başlıca liman kentlerinden biridir. Nüfusu yaklaşık olarak 570,000 kadardır.


859ku8 1

Eski deniz feneri.


Ekonomisi

Kentin başlıca ekonomisi balıkçılık ve sanayi sektörlerine dayanır. Sanayi sektörü daha çok kimyasallar, işlenmiş yiyecek ve tütün endüstrilerine dayanır. Port Said Mısır'ın pamuk, pirinç gibi ürünlerini ihraç ettiği başlıca limanıdır. Aynı zamanda Süveyş Kanalı'na girip çıkan gemilerin yakıt ikmalini yaptığı bir merkezdir. Bunun dışında kent, özellikle yazın Mısırlılar'ın başlıca sayfiye yerlerinden biridir.

kaynak
Mira - avatarı
Mira
VIP VIP Üye
11 Haziran 2012       Mesaj #2
Mira - avatarı
VIP VIP Üye
Port Said
MsXLabs.org & MORPA Genel Kültür Ansiklopedisi
Sponsorlu Bağlantılar

Mısır'da liman kenti. Kanal ilinin merkezi olup Süveyş Kanalı'nın ağzında, Akdeniz kıyısındadır. 1860'da Manzala Gölü'nün ağzını kapatan bir kıyı şeridinde kuruldu. İkmal, uğrak, transit ve balıkçı limanıdır. Asya kıyısındaki bölümü olan Port Fuad'da onarım atölyeleri vardır. Nüfusu 461.000.
Port Said
portqp

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
theMira

Benzer Konular

26 Kasım 2010 / ener Taslak Konular
3 Aralık 2010 / LaSalle Turizm
3 Mayıs 2010 / LaSalle Turizm
13 Nisan 2010 / _KleopatrA_ Turizm