Arama

Mehmet Sabancı

Güncelleme: 26 Kasım 2009 Gösterim: 3.961 Cevap: 0
Alvarez Ocean - avatarı
Alvarez Ocean
Ziyaretçi
26 Kasım 2009       Mesaj #1
Alvarez Ocean - avatarı
Ziyaretçi
Mehmet Sabancı - Mehmet Sabancı Kimdir - Mehmet Sabancı Resimleri - Mehmet Sabancı Hakkında - Mehmet Sabancı Biyografisi

Sponsorlu Bağlantılar
Vikipedi, özgür ansiklopedi



Mehmet Sabancı (25 Nisan 1963 – 9 Kasım 2004) Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyesi, Türk işadamı.

Sabancı Holding'in kurucusu olan Hacı Ömer Sabancı'nın oğlu olan Hacı Sabancı'nın üçüncü çocuğu ve ikinci oğlu olarak 1963 yılında Adana'da doğdu. Tarsus Amerikan Koleji'nden mezun olduktan sonra, Londra'da US International University Europe'de iş yönetimi bölümde okudu.

1983'te çalışmaya başladığı aile şirketi Akbank ve Sabancı Holding'de 18 yıldan uzun süre görev yaptı. 2001'de holdingin 1.3 milyar US$ ciro yapan gıda grubunun başında iken, bu yüksek dereceli görevinden ayrıldı. Buradan ayrıldıktan sonra kendi işini kurdu, ve üst sınıf arabaların (Smart, Aston Martin, Cadillac, Porsche, Brabus Mercedes-Benz, Startech Chrysler, MG and Rover) distrübütörlüğüne başladı. Sonra, F&B-Group Company bünyesinde gıda, elektronik ve petrol üretimi sektörlerinde çalışmaya başlayarak işini büyüttü.

Mehmet Sabancı, 9 Kasım 2004 tarihinde iş gezisi sebebiyle Londra'da hotel odasında iken henüz 41 yaşındayken, kalp krizinden vefat etti. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Eşi Zeynep ve bu evliliğinden Faruk ve Burak isminde iki oğlu vardır. Ayrıca Ömer Sabancı (eski TÜSİAD başkanı) ve Demet Çetindoğan'ın (Bossa yönetim kurulu üyesi) kardeşidir.
images

Biyografi Konusu: Mehmet Sabancı nereli hayatı kimdir.

Benzer Konular

12 Eylül 2015 / KisukE UraharA Türkiye'den
16 Ocak 2009 / Kral_Aslan Taslak Konular
26 Kasım 2009 / Alvarez Ocean Türkiye'den