Arama

Esat Özata

Güncelleme: 6 Ağustos 2016 Gösterim: 4.246 Cevap: 0
Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
6 Ağustos 2016       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Ad:  Esat Özata.jpg
Gösterim: 720
Boyut:  42.7 KB

Esat Özata

, Türk Aşçı Milli Takımında kaptanlık yapmaktadır. Esat Özata, 21 Mart 1980 tarihinde Kırklareli‘nde doğmuştur. İlk ve ortaokulu İstanbul‘da bitirdi. Tekirdağ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Mutfak Bölümü’nden mezun oldu. Lise yıllarında katıldığı yöresel yarışmalarda ödüller aldı. 2003 yılında Türk Aşçı Milli Takımı’na girmeye hak kazandı.

Sponsorlu Bağlantılar
Yüksek öğrenimini sırasıyla, 2003 yılında Ege Üniversitesi Yiyecek – İçecek İşletmeciliği Ön Lisans, 2006 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Ön Lisans, 2008 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nde Lisans tamamladı. 2008 – 2010 yılları arasında Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü – İşletme Anabilim Dalı İşletme Programında Yüksek Lisansını tamamladı. Yüksek Lisans tezini; ” Yiyecek – İçecek İşletmelerinde Hizmet ve Kalite Yönetimi ” üzerine tamamladı. 2013 yılında da Sakarya Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Yiyecek-İçecek İşletmeciliği Ana Bilim Dalında Doktora çalışmalarına başladı.
Katıldığı yurtiçi ve yurtdışı uluslararası yemek yarışmalarında; 9 altın, 10 gümüş, 7 bronz ve 4 merit olmak üzere toplamda 30 madalya sahibi oldu.

Hilton, Crown Plaza, Barcelo, Intercontinental gibi dünyaca ünlü otel zincirlerinde çeşitli kademelerde çalıştı.
nn Crowne Plaza’ın mutfağında, 2002-2003 yıllarında Ceylan Intercontınental’da şef, 2003-2005 yıllarında Hilton Parksa Otel A’la Carte şefi, ve Barcelo Eresin Topkapı Otel A’la Carte Restaurant Mutfak şefi olarak çalıştı.
Yemek yapmanın yanı sıra, yemek yapma sanatını başkalarına öğretme keyfini Mutfak Sanatları Akademisi‘nde tattı. Mutfak Sanatları Akademisi’nde 2005-2007 yılları arasında Eğitmen Şef olarak çalıştı.
Kapadokya Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı Başkanlığı görevinde 2006 – 2008 yılları arasında 2 yıl bulundu, Eylül 2007 yılından bu yana Beykent Üniversitesi Hazır Yemek ve Aşçılık Programı Başkanıdır, aynı zamanda Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Görevlisidir. 2005 yılından bu yana ulusal tv kanallarında yemek programları ve reklam kuşaklarında yer alan Özata’nın, Pınar Altuğ ile hazırladığı “Pınar’ın Yemek Günlüğü” adında bir yemek kitabı bulunmaktadır. Esat Özata, Türk aşçı milli takım üyesi tüm aşçılar federasyonu mutfak profesyonelleri derneği üyesidir. 2011 yılında Beyaz Tv’de Ece Erken ile “Ece’yle Tatlım Benim” benim programında oldu. 2013 yılında hafta içi hergün ATV’de Zahide Yetiş‘in programı “Zahide ile Yetiş Hayata” programında oldu.

Ulusal Tv Kanallarında Yaptığı Programlar


2006 – KANAL TÜRK – Kadınlar Klubü. ( Beril Şeker ile)
2007 – FOX TV – Sizi Böyle Alalım. ( Pınar Altuğ ile)
2008 – KANAL D – Tefal Reklam Kuşağı. ( Seda Sayan ile)
2008 – 2009 – TV8 – Pınar’ ın Günlüğü. ( Pınar Altuğ ile)
2008 – SHOW TV – Derya’ lı Günler. ( Derya Baykal ile)
2008 – KANAL 7 – Tadı Damağımda Kaldı. ( Esra Özmen ile)
2009 – TRT 1 – 10′ da Herşey Var. ( Işık Özden ile)
2009 – TRT 1 – İstanbul’ un Orta Yeri. (Şükriye Tutkun ile)
2010 – STAR TV – Mutfakta Ben Varım. ( Aylin Kabasakal ile)
2011 – Kanaltürk – Hayata Gülerken adlı program sunumu
2011 – Beyaz Tv – Ece Erken ile Ece’yle Tatlım Benim canlı yayın. Haftaiçi hergün
2012 – Kanal 7 – Keyifli Yaşam programı Haftaiçi hergün
2012 – Kanal 7 – Esat’la Haftanın Lezzeti her Cuma Yemek ve yaĢam programı
2013 – ATV – Zahide ile Yetiş Hayata

Kitapları


2009 – Pınar’ın Yemek Günlüğü

İlk ve ortaokulu İstanbul’ da bitirdi. 15 yaşında aşçı olmaya karar verdi. TEKİRDAĞ Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi – Mutfak Bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini sırasıyla; EGE Üniversitesi – Yiyecek / İçecek İşletmeciliği, YILDIZ TEKNİK Üniversitesi – Turizm ve Otel İşletmeciliği, ANADOLU Üniversitesi – İşletme Fakültesi – İşletme bölümünde tamamladı. Halen; BEYKENT Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü – İşletme Anabilim Dalı İşletme Programında, Yüksek Lisansına devam ediyor. Lise yıllarında katılmış olduğu yöresel yarışmalardan ödüller aldı. 2003 yılında Türk Aşçı Milli Takımına girmeye hak kazandı. Katıldığı yurtiçi ve yurtdışı uluslar arası yemek yarışmalarında, 8 ALTIN, 8 GÜMÜŞ, 6 BRONZ ve 4 MERİT madalya ile toplamda 26 madalya sahibi. HILTON, CROWNE PLAZA, BARCELO, INTERCONTINENTAL gibi dünyaca ünlü otel zincirleri’ nin çeşitli kademelerinde çalıştı. Yemek yapmanın yanı sıra yemek yapma sanatını başkalarına öğretme keyfini; MUTFAK SANATLARI AKADEMİSİ’ nde tattı. Akademide Eğitmen Şef olarak çalıştı. KAPADOKYA Meslek Yüksekokulu’ nda 2 yıl Aşçılık Program Başkanlığı görevinde bulundu. Birçok ulusal Tv kanalında; FOX TV, KANAL TÜRK, KANAL D, TV8, SHOW TV , TRT-1 ve KANAL 7’nin yemek programları ve reklam kuşaklarında yer aldı. Nisan ayında Star Tv.de yayınlanacak olan “Mutfakta ben Varım” isimli programda izleyicileri ile yeniden buluşmaya gün sayıyor.

Özesat, Hayatı ve insanları seven,çok çalışan,çok dinlenen,uyumlu,her zaman pozıtıf düşünmeyi tercih eden, bardağın dolu tarafından bakmayı tercih eden biriyim. Veeee; çok konuşan biriyim. Kesinlikle ne istediğimi bilerek çıktım yola… Yemek yapmayı ve özenli hazırlanmış sofraları çok sevdiğimden “ Yemek sanatları okumalıyım” dedim ve otelcilik lisesine çok bilinçli gittim. Tekirdağ Otelcilik Lisesi öğretmenleri ve altyapısı ile bana göre Türkiye’nin en iyi otelcilik lisesi. Lise bittikten sonra Ege Üniversitesi Yiyecek-İçecek İşletmeciliği’ni kazandım. 3 Yıl o bölümde okudum ve tabi yine mutfak stajlarım oldu. Okulun ardından Hilton’un mutfağında çalışmaya başladım. Ben Hilton’da çalışırken Yıldız Teknik Üniversitesi’ni kazandım. Hem okudum hem çalıştım yani. Yemek yarışmalarına girmem de o yıllara raslıyor. Bu yarışmalar neticesinde altın madalyalar kazanarak Milli Aşçı Takımı’na girmeye hak kazandım. 2003 yılından bu yana 15 uluslar arası yarışmaya katıldım. 30’un üzerinde madalya kazandım. Rdından mesleğin eğitim safhasına geçtim. Mutfak Sanatları Akademisi’nde 2 yıl, Kapadokya Meslek Yüksekokulu’nda 2 yıl “Aşçılık Program Başkanlığı” yaptım. 2007 yılından bu yana ise Beykent Üniversitesi’nde Aşçılık Bölüm Başkanı olarak görev yapıyorum.

Ben ilk ödülümü 2003 yılında kazandım. Uluslar arası bazda “Türkiye Yılın En Genç Şefi” seçildim. Ardından balık ile altın madalya geldi. Bu başarıdan bir yıl sonra ise “Yılın En İyi Türk Şefi” oldum ve yine altın madalya geldi. Bunların dışında birçok kategoride madalyalar kazandım. Bunların arasında hatırlayabildiklerim ilk anda…Mantar, Pişir, Sunum, Pratik Ekip, Modern Türk Mutfağı,Asya-Avrupa Şefi, Master Şef vb…
İşletme masterını yeni bitirdim. Daha sonraki hedefim doktora yapmak. Ama aşçılık camiasından asla kopmadan. Mutfak hep var, olacak. Olmalı da…
Bana en yakın Ege. Ben tam bir ot delisiyim. Ot,sebze ve zeytinyağlı olursa bana başka şey gerekmez. Ama tüm yöre mutfakları iklime ve insan ihtiyaçlarına göre değişiyor tabi ki. Çok etli ve bulgurlu yemekleri tercih etmiyorum. Fakat şunu da söylemeliyim… Geçen yıl Antep’te bir haftalık bir çalıştaya katıldım. 7 gün boyunca kebap yedim ve inanın tam 3 kilo alarak İstanbul’a döndüm. O kebaplar ve tatlılar nasıl şeyler öyle anlatamam.

Derleme...

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Biyografi Konusu: Esat Özata nereli hayatı kimdir.
🌘 🚀

Benzer Konular

16 Ağustos 2013 / KisukE UraharA Asker tr
13 Aralık 2012 / BARIŞ Edebiyat tr
14 Kasım 2006 / Kral_Aslan Edebiyat tr
5 Temmuz 2012 / Mystic@L Siyaset tr
26 Temmuz 2008 / probLem girL Siyaset tr