Arama

Dünya Dışı Akıllı Yaşam Araştırması - Sayfa 10

Güncelleme: 6 Aralık 2018 Gösterim: 56.426 Cevap: 104
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Şubat 2017       Mesaj #91
Avatarı yok
Yasaklı

Bilim İnsanları Uyardı: Dünya Dışı Yaşam Formları İnsanlık için Tehlikeli Olabilir!


NASA'nın önderlik ettiği Güneş Sistemi'nin keşfi kuşkusuz insanoğlunun şu ana kadar yürüttüğü en büyük proje. Ancak pek çok gizemi çözen bu keşif çalışmaları milyonlarca kişinin hayatına mal olabilir.Bilimkurgu filmlerinin en popüler konularından biri olan Dünya dışı yaşam formları ile karşılaşmak bilim dünyasının en büyük hedeflerinden biri. Bu kapsamda pek çok keşif görevine imza atan Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) öncelikli hedefi zeki bir yaşam formu keşfetmekten ziyade mikro düzeyde canlılar keşfedebilmek.
Sponsorlu Bağlantılar

Ad:  ,JJG4FkpF5kaola2u1ajChQ.jpg
Gösterim: 183
Boyut:  43.5 KB
Ancak bu keşiflerin insanoğlunun kaderini etkileyebileceğini belirtenlerin sayısı da az değil.Seti Institute'ta çalışmalar yapan Dr John Rummel'a göre, olası bir terslik insanoğlunu oldukça olumsuz bir şekilde etkileyebilir. American Association for the Advancement of Science'ın Boston'da düzenlenen yıllık olağan toplatısında konu ile ilgili bir konuşma yapan Dr John Rummel, uzaydaki mikropların Dünya'ya ulaşmaması için son derece dikkatli davranılması gerektiğinin altını çiziyor. Zira olası bir terslikte insanoğlunun bağışıklık sahibi olmadığı bu virüsler biz ona karşı bir aşı geliştirene kadar milyonlarca kişinin hayatına mal olabilir.

Söz konusu mikropların tahmin ettiğimizden daha karmaşık bir yapıya sahip olabileceğinin altını çizen bilim insanları özellikle yüzeyinin altında okyanuslara ev sahipliği yapan Europa'ya yapılacak keşif görevlerinde son derece dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Söz konusu virüslerin insanoğlunun neslinin tükenmesine neden olabileceğini iddia edenlerin sayısı da az değil. Bu senaryoyu anlamamıza yardımcı olacak en iyi örnek kuşkusuz bir dönem milyonlarca insanın hayatına mal olan İspanyol gribi.

1918-1920 yılları arasında etkili olan İspanyol gribi 18 ay içinde 50 ile 100 milyon arası insanın ölümüne neden olmuştu. İlk kez 11 Mart 1918'de ABD'nin New Mexico eyaletinde tespit edilen virüs, 1918 Eylül-Kasım aylarında zirve noktasına ulaşmış ve Türkiye dahil tüm dünya ülkelerini etkilemişti. Bu süreçte dünya nüfusunun yüzde 5'i hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Ntv Bilim / SETI (20 Şubat 2017)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
27 Mart 2017       Mesaj #92
Avatarı yok
Yasaklı

Eski NASA Astronotundan 'Dünya Dışı Yaşam' Açıklaması!


Eski NASA astronotu Alan Bean son dönemde sıkça dile getirilen 'Dünya dışı yaşam' iddiaları hakkında konuştu. 1969 yılında Apollo 12 görevi ile uzaya çıkan ve Ay'a ayak basan bir düzine insandan biri olan Alan Bean, pek çok komplo teorisine konu olan Ay görevleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 85 yaşındaki Bean, iddiaların aksine Dünya dışı bir medeniyetle bağlantı kurulmadığını belirtti. Uzaylıların gezegenimize gelip bağlantı kurduğu iddialarını da yalanladı.
Sponsorlu Bağlantılar

Gezegenimize ulaşabilecek teknolojiye sahip bir uygarlığın oldukça gelişmiş bir medeniyet olacağı iddiasında bulunan Bean, böyle bir medeniyetin gezegenimizi ziyaretini sessiz sedasız gerçekleştirmeyeceği görüşünü de dile getirdi. Ay'da yürüyen ender kişilerden biri olan Bean, pek çok pesimist teorinin aksine Dünya dışı bir medeniyetle karşılaşmanın teknolojiyi de ileri taşıyacağı görüşünde.

Zira gezegenler arası seyahat edebilen bir uygarlığın barış yanlısı olacağı görüşünü savunan Bean, bu temas sonrası 'uzaylılar'ın insanoğlu ile teknolojilerini paylaşacağı görüşünde. İnsanoğlu ile uzaylıların karşılaşmaması uzun bir süredir bilimin merceğinde. Dünya dışı bir medeniyet ile karşılaşmanın neden henüz gerçekleşmediğini araştıran bilim insanlarının belirlediği olası senaryolar da mevcut.

Kaynak: Ntv Bilim (27 Mart 2017)

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
5 Nisan 2017       Mesaj #93
Avatarı yok
Yasaklı

Keşfedilen Sinyalin Kaynağı Uzak Galaksiler!


2007 yılında keşfedilen sinyallerin kaynağının uzak galaksiler olduğu anlaşıldı. Australian National Üniversitesi, Swinburne Teknoloji Üniversitesi ve CAASTRO'da çalışan bilim insanlarının yaptığı ortak çalışma ile söz konusu radyo sinyallerinin kaynağının 'kozmik uzay' olduğu belirlendi.

Ad:  ,ez3HRlAdcUiHkga5dR4aSw.jpg
Gösterim: 221
Boyut:  67.7 KB
Radyo emisyonları kaynaklı ve saniyenin binde biri gibi kısa bir süre içinde kaybolan bu sinyallerin ise uzak galaksilerden geldiği belirtiliyor. Bunun yanında söz konusu sinyallerin ortaya çıkmasında neyin ya da nelerin etkili olduğuna dair kesin ve net bir bilgi yok.

Komplo teorisyenlerine göreyse bu sinyaller uzaylılardan gelen bir mesaj niteliği taşıyor. 'Hızlı Radyo Patlamaları' adı verilen 2007 tarihli keşif ile sinyallerin kaynağının uzay olup olmadığı kanıtlanamamıştı. Söz konusu sinyallerin Dünya'dan yayılan dalgalardan oluşmuş olabileceği de sıklıkla gündeme gelmişti. Bunun yanında tüm çalışmalara rağmen ilgili gizemli sinyallerin kaynağı tam olarak belirlenememişti.

Kaynak: Bilimnet / Ntv Bilim (4 Nisan 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
20 Mayıs 2017       Mesaj #94
Avatarı yok
Yasaklı

107 Piscium Yıldız Sistemi'nden Alınan Sinyaller!


Ad:  images.png
Gösterim: 279
Boyut:  94.3 KB
Bilim insanları karmaşık yazılımlar kullanarak 692 farklı yıldızdan gelebilecek Dünya dışı yaşama dair sinyalleri içeren bir çalışmayı analiz ederek 11 yıldızdan gelen net olabilecek verileri değerlendirdi. İlgili değerlendirmenin kilit noktasını ise 'HIP7981' olarak da anılan 107 Piscium yıldızı oluşturdu.

Açık kaynak kodlu olarak sunulan yazılım verilerini içeren projenin halkın ulaşımına açık olduğunu belirten araştırmacılar elde edilen sinyallerin Dünya dışı uzaylı formlarından geldiğini söyleyebilmenin şu aşamada çok da net olmayacağı görüşünde. Bunun yanında projenin henüz çok yeni olduğunu da belirten araştırmacılar Dünya dışı yaşam izine rastlayabilme olasılığının mümkün olabileceğini söylüyor.

Kaynak: Bilimnet (15 Mayıs 2017)
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
2 Haziran 2017       Mesaj #95
Avatarı yok
Yasaklı

Oxford'un Dünya Dışı Yaşam Formlarına Dair Yeni Teorisi!


Ad:  ,idhVpR7F1U-kJkxK9v-Mqg.jpg
Gösterim: 203
Boyut:  71.8 KB
Bilimin yakın merceğinde olan Dünya dışı yaşam formlarının Dünya ile neden iletişime geçmediği konusunda bilim insanları bugüne kadar çok sayıda hipotezlerde bulundu. Bu hipotezlerden biri Dünya dışı yaşam formlarının kullandığı dalgaların yolculuk mesafesinin düşünülenin aksine oldukça yavaş olabileceği yönünde idi. Oxford Üniversitesi akademisyenleri ise konuyla ilgili daha değişik bir teori sundu.

İleri teknoloji bağlamında
dijital bir forma sahip olduğu düşünülen ve 'Aestivation Hipotezi' adı verilen ilgili hipoteze göre evrenin ısısı nedeniyle bağlantı kurulamıyor olabilir. Kısaca bilim insanları bu savları ile Dünya dışı yaşam formlarının evrenin ısısından etkilendiğini, hipernasyon adı verilen bir çeşit kış uykusunda olduğunu ve evrene dair bu koşullar düzelene kadar Dünya ile bağlantı kurmak istemiyor olabileceklerini belirtti.

Kaynak: Ntv Bilim / Science (2 Haziran 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
22 Haziran 2017       Mesaj #96
Avatarı yok
Yasaklı

Avrupa Uzay Ajansı'ndan Dünya Dışı Yaşam için Derin Uzay Gözlemevi Projesi!


Uzayda, Dünya dışında yaşam olup olmadığına dair inceleme amaçlı bir proje tasarlayan Avrupa Uzay Ajansı, bu bağlamda Güneş sistemine benzer sistemlerin bulunup bulunmadığı, yaşanabilir gezegenlerin incelenerek bu gezegenlerin yaşamı ne ölçüde desteklediği yönünde çalışmalarda bulunulacağını belirtti. Derin uzaydaki ışık geçişlerinin teleskoplar aracılığıyla takip edilmesi bağlamında parlak yıldızlar önünden geçerken siyah bir nokta şeklinde gözlenen Dünya benzeri uzak gezegenleri araştırmak için Dünya'dan 1,5 milyon km kadar uzağa konuşlanacak olan PLATO adlı misyonun 2026 yılında gerçekleştirilmesi umuluyor. Kepler ile keşfedilmiş Dünya benzeri 30'dan fazla uzak gezegeni inceleyecek olan PLATO kapsamında söz konusu misyon için 26 teleskop bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: BBC Bilim / Science (21 Haziran 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
4 Ağustos 2017       Mesaj #97
Avatarı yok
Yasaklı

Cüce Yıldızdan Gelen Tuhaf Sinyallerin Kaynağı Belirlendi!


Ad:  ,Ir31dZQ4oU2klghZYp56Aw.jpg
Gösterim: 226
Boyut:  115.1 KB
SETI Berkeley Research Center'da görevli araştırmacılar Dünya'ya yaklaşık 11 ışık yılı uzaklıkta bulunan Ross 128 adlı bir cüce yıldızdan alınan periyodik sinyallerin kaynağını belirlediklerini açıkladı. Arecibo Rasathanesi'nde çalışan bilim insanları 12 Mayıs'ta radyo teleskoplarla aldıkları periyodik sinyallerin Dünya dışı yaşam formlarına ait olabileceğini açıklamıştı. Bu bağlamda yapılan yeni bir araştırma sonucunda ise Güneş'ten binlerce kat daha parlak olan cüce yıldızdan gelen ilgili sinyallerin Dünya dışı bir medeniyete ait olmadığı söz konusu sinyallerin 'geostationary satellite' adı verilen, ekvator seviyesinde Dünya ile eş hızda dönen, 35 bin kilometre yukarıda konuşlanmış uydulardan geldiği belirlendi.

Kaynak: Ntv Bilim / Science (24 Temmuz 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
3 Ekim 2017       Mesaj #98
Avatarı yok
Yasaklı

SETI Çalışanından Dünya Dışı Yaşam Formlarına Dair Açıklama!


SETI Institute adlı araştırma kurumunda görevli, alanında uzman olan Astronom Dr. Seth Shostak Dünya dışı yaşama dair somut verilerin 20 yıl gibi bir süre içerisinde çok daha net bir şekilde belirlenebileceğini belirtti. Dünya dışı yaşam formları bilimin gündemindeki en yoğun konulardan biri. Konuyla ilgili açıklama yapan Shostak, Dünya dışı yaşam formlarıyla karşılaşabilme olasılığının fiziksel bir temas biçiminde değil de gezegenler arası bir mesaj niteliğinde olabileceğini belirtti.

Kaynak: Ntv Bilim / Science (3 Ekim 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
6 Ekim 2017       Mesaj #99
Avatarı yok
Yasaklı

Tabby’nin Yıldızının Ardındaki Sır Çözüldü!


Ad:  ,4yBaul0mc0ad29dCBJbfEw.jpg
Gösterim: 240
Boyut:  69.9 KB
Dünya dışı yaşam adına öne sürülen teorilerden birisi daha astronomlar tarafından çürütüldü. 2015 yılında keşfedilen ve Tabby’nin Yıldızı (Tabby’s Star), 'Mega uzaylı yapısı' olarak adlandırılan bir yıldızın etrafında dönen cismin gizemi açığa çıkarıldı.

2015'te, Dünya'dan yaklaşık 1000 ışık yılı uzaklıkta bulunan KIC 8462852 yıldızının yörüngesinde parlak bir cisim keşfedilmiş, ilgili cismin her 700 "Dünya günü"nde bir yıldızının etrafında bir tur döndüğü belirlenmişti.

Yapılan araştırmaya göre, söz konusu cismin bir toz bulutu olduğu tespit edildi. Bu bağlamda yıldızdan yayılan ultraviyole ışığın, kızıl ötesi ışıktan daha fazla karardığı belirlendi. Söz konusu cismi 2 NASA teleskobu ile takip eden bilim insanları, sadece yıldız tozlarının yıldız ışıklarını bu şekilde dağıtabileceğini belirtti.

Kaynak: Ntv Bilim / Astrophysical Journal (5 Ekim 2017)
Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
30 Ekim 2017       Mesaj #100
Avatarı yok
Yasaklı

Dünya Dışı Yaşam Formlarının Varlığına Dair Yeni Bir Teori!


NASA’nın ‘New Horizons’ misyonunda görev alan gezegen bilimci Alan Stern Dünya dışı bir medeniyetle neden hala iletişim kurulamadığına dair yeni bir teori ortaya attı. Düzenlenen bir konferasta konuyla bağlantılı açıklamalarda bulunan Stern'in ilgili teorisine göre Dünya dışı yaşam formları ile iletişim kurulamamasının nedeni tahmin edilenin aksine söz konusu yaşam formlarının su altı bir medeniyet geliştirmiş olabileceği olasılığı. Bu bağlamda NASA çalışanı Stern, Dünya dışı yaşam formlarının galaksinin başka bölümlerinde, yaşadıkları gezegende yer alan okyanusların derinliklerinde varlıklarını sürdürüyor olabilecekleri iddiasında bulundu.

Kaynak: Ntv Bilim / Astronomical Society (30 Ekim 2017)

Benzer Konular

27 Haziran 2009 / ThinkerBeLL İletişim Bilimleri
6 Şubat 2008 / KisukE UraharA Taslak Konular
22 Mart 2012 / Misafir Soru-Cevap
2 Aralık 2015 / diana Soru-Cevap