Arama

Simülasyon Nedir?

Güncelleme: 2 Kasım 2015 Gösterim: 6.606 Cevap: 1
Gabriella - avatarı
Gabriella
Ziyaretçi
24 Mart 2008       Mesaj #1
Gabriella - avatarı
Ziyaretçi
simülasyon
isim (l ince okunur) Fransızca simulation
Sponsorlu Bağlantılar
1 .
Benzetim.
2 .
Öğrence.

TDK
X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
2 Kasım 2015       Mesaj #2
Safi - avatarı
SMD MiSiM
SİMÜLASYON a. (fr. simulation). işi. ikt. Alınması olanaklı kararların etkisi hakkında yargıya varabilmek için, bilgisayarlarda kotarılan modeller (ekonometrik modeller, oyun kuramı) aracılığıyla ekonomik olaylar üzerinde deneyler gerçekleştirme yöntemi.

Sponsorlu Bağlantılar
—Bilş. BENZEŞİM'in eşanlamlısı.

—Siber. Fiziksel, sınai, biyolojik, ekonomik ya da askeri bir sürecin, parametreleri ve değişkenleri, incelenen sürecin parametre ve değişkenlerinin görüntüleri olan maddesel bir model yardımıyla gösterimi. (Eşanl. BENZETİM.) [Bk. ansikl. böl.]

—ANSİKL. Siber. Simülasyon, isteğe göre ve büyük harcama yapmadan, bir sürecin davranışını, bunun parametrelerini, kumanda değişkenlerini ve tedirgin edici büyüklüklerini değiştirerek incelemeye olanak veren güçlü bir çalışma aracıdır. Gerçek zamanda (örneğin bir uçağın ya da güdümlü merminin uçuşu), hızlandırılmış zamanda (astrofizik, ekonomi, savaş oyunları) ya da yavaşlatılmış zamanda (nükleer bir silahın patlaması) yapılabilir. Simülasyon modelleri çoğu kez, bilgisayar programları biçimindedir ve bunlara kimi kez örneksel hesap öğeleri eşlik eder Etkileşim ve grafik teknikleri, kullanıcıya, kendisine sunulan sonuçlara anında tepki göstererek bilgisayarla söyleşme olanağı verir.

Kaynak: Büyük Larousse


Benzer Konular

30 Aralık 2008 / serpil Soru-Cevap