Arama

Sağlıklı Nedir?

Güncelleme: 15 Eylül 2015 Gösterim: 866 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
15 Eylül 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
SAĞLIKLI sıf.
1. HASTA'ya karşıt olarak, hiçbir hastalığı ya da bozukluğu olmayan, hiçbir işlevsel yetersizlik göstermeyen organizma için kullanılır; sağlam, sıhhatli: Sağlıklı bir vücut. Sağlıklı ağaçları kesmemek. Dişleri sağlıklı bir at.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Sağlık durumu çok iyi olan bir kimse, bir hayvan için kullanılır; sıhhatli: Sağlıklı, güçlü kuvvetli bir genç.
3. Bireylerin sağlığına uygun olan ve organizmayı iyi halde tutmaya yarayan şey için kullanılır: Yeterli ve sağlıklı beslenme. Sağlıklı yaşam.
4. Ruhsal dengesi yerinde olan, düşünsel ve ahlaki tutumunda hiçbir sapkınlık görülmeyen, bazı değerlere saygılı bir kimse; ona ilişkin şey için kullanılır: Sağlıklı bir kafadan yoksun biri. Değer yargıları sağlıklı değil.
5. Akla uygun, dengeli ya da normal bilinenden sapma göstermeyen bir eylem, bir düşünce için kullanılır: Sağlıklı bir karar almak. Sağlıklı uğraşlar edinmek. Durumun sağlıkıı bir değerlendirmesini yapmak.
6. Hiçbir anormallik, hiçbir kusur görülmeyen, her şeyin normal, düzenli olduğu bir durum, bir girişim vb. için kullanılır: Sağlıklı bir arkadaşlık. Bir kuruluşu sağlıklı bir işleyişe kavuşturmak.

♦ be.
1. Hastalanmaksam ya da hastalanmayı önleyecek biçimde: Sağlıklı yaşamak için belirli kurallara uymak zorunludur.
2. Akla uygun, doğru, dengeli olarak: Başına gelenlerden sonra artık sağlıklı düşünemiyor. Meseleye hiç de sağlıklı yaklaşmıyorsun. Olayları sağlıklı değerlendirmek.

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

20 Ocak 2015 / Misafir Sağlıklı Yaşam
28 Nisan 2007 / Misafir Sağlıklı Yaşam
30 Eylül 2013 / Misafir Soru-Cevap
18 Ocak 2010 / Misafir Soru-Cevap