Arama

Sorun Nedir?

Güncelleme: 6 Kasım 2015 Gösterim: 816 Cevap: 0
Safi - avatarı
Safi
SMD MiSiM
6 Kasım 2015       Mesaj #1
Safi - avatarı
SMD MiSiM
SORUN a.
1. Özellikle bilgi alanında,soruların toplandığı nokta, tartışmaya açık, kanıtlamalara, çeşitli kuramlara konu olan soru: insanın kökeni sorunu.
Sponsorlu Bağlantılar
2. Belli bir alanla ilgili olan ve birtakım güçlükler, engeller ortaya koyan, çözüm gerektiren şey; mesele, problem: Bu sadece teknik bir sorundur. Çözümlenmiş bir sorun. İstanbul'un trafik sorunu. Toplumsal sorunlar. Dünyada açlık sorunu.
3. Kişiyi güç durumda bırakan, sıkıcı ve olumsuz her türden güçlük; dert: Sağlık sorunları olmak iş bulamayan oöullarıyla ilgili büyük sorunları var.
4. İç çatışması, ruhsal dengeyi bozan, duygusal karmaşa, ruhsal bozukluk (genellikle ruhsal sorun biçiminde kullanılır): Bazı sorunları olmak. Bir sorunu var, kalabalıkta konuşamıyor.
5. Sorun çıkarmak, hoş olmayan, içinden çıkılması güç bir durum yaratmak: Şimdi başıma bir sorun da sen çıkarma. || Bu + k. adl.+ ın + sorunu, “bu sorun onu ilgilendirir" anlamında kullanılır: Busenin sorunun, benim yapabileceğim bir şey yok.

—Ruhbil. Bir organizma ya da öznenin içinden çıkması için, yenilik niteliği taşıyan bir davranış ya da sözel bir etkinlik göstermesi gereken her durum. || Sorun çözümü, bireyin, doğal ya da yapay bir sorunu çözümlediği etkinlik. (Bu etkinlik, birbirini izleyen bir dizi "adım" içerir. Bu adımlar, basit zihinsel işlemleri ve stratejileri ya da planlamaları devreye sokar)

Kaynak: Büyük Larousse

X-Sözlük Konusu: ne demek anlamı tanımı.

Benzer Konular

8 Aralık 2013 / recepkaymak Soru-Cevap
4 Nisan 2011 / cem32 Soru-Cevap
24 Mayıs 2014 / Misafir Soru-Cevap
20 Mayıs 2009 / erdem çiçek Soru-Cevap