Arama

Astroloji - Fallar - Akrep

Güncelleme: 10 Aralık 2019 Gösterim: 320.701 Cevap: 1.754
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
akrep0ge

Sponsorlu Bağlantılar
Burcun Özellikleri

Klasik astrolojide Akrep burcu, kötülüğü, cehennem ve sadizmi, hırsızlık ve şiddeti temsil eder. Akrep insanı, kötü gülümsemesiyle insanları tahrik eden bir şeytan mıdır? Hayır, Akrep kesinlikle bir şeytan değildir, ama insanlara şeytanca hareketler yaptırabilecek özellikler taşır.

Akrep insanının etkisi altında olduğu yıldız Plüton'dur. Plüton bütün yıldızların tersine, güçlü insancıl içgüdülerin yıldızıdır. Akrep insanının hayatındaki en önemli güdü, tutkuların ateşidir. Duygularının kon trolünü elinde tuttuğu sürece, bunların içindeki enerjiyi yararlı bir amaç için kullanabilir. Ama duygularının kontrolünü kaybederse, zehrinin ulaşabileceği alandan hemen uzaklaşmalı. Akreplerin her zaman aşırılığa kaçmaları olasıdır. Hiçbir burç, hem iyi hem kötü işlerde böyle anlamlı başarılar elde etme yeteneğine sahip değildir.

Akrebin tutkulu olmasının kökleri cinselliğindedir. Akrebin, cinselliği en saf ve esaslı biçimde bedenine uyarladığı söylenir. Cinsel arzular onun el sürülmemiş gücünün sadece bir görünüşüdür. Bunu, modern psikanalizin kurucusu Sigmund Freud'un ortaya çıkardığı "Her insanın içinde az ya da çok bir güç vardır ve bu güç onun düşünce, his ve hareketlerini belirler" teorisinde de görebiliriz.

Saf, tamamen gelişmiş bir Akrep, Zodyak'ın en etkileyici burcudur. Söylendiği gibi Pablo Picasso böyle bir Akreptir. Yüzyılımızın bu büyük ressamı, herkesten fazla tutkularının efendisi ve kurbanıydı, hem şeytana tutulmuş hem de ruhaniydi.

Akrep erkeği çekilmez bir eştir. Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirir. Olgun Akreplerse, gerçeği bul ma yolunda bitmek bilmez isteklerle dolu, kendilerine ve diğer insanlara karşı umursamaz olurlar. Bu burçta birçok dahi doğmuştur.

Buna rağmen, Hitler'in Seytani propaganda bakanı Goebbels (o da Akreptir) hiç de böyle değildi. O, gelişmemiş Akrebin bir prototipi miydi? Şüphesiz Goebbels Akrep insanının temel özelliklerini taşıyordu: agresiflik, güç, kendine güven, keskin zekâ ve cesaret. En önemli özelliği otoriteye olan inancıydı. Gebbels'in, "Führer"i Hitler'e olan Tanrısal sevgisi, onu dünya tarihinin en büyük ve vicdansız liderlerinden biri yaptı. Böylece de kötü mesleklere giren Akreplerin yetenekleri üzerine resmî bir örnek oluşturdu.

Bu tanınmış Akrebin yaşam öyküsünden sonra, bu burcun karakterini biraz daha açalım."İşin karmaşık yolu varken neden basit yolu seçeyim`?" sözü Akrebin hayatını anlatır. Burada da zekâ küpünün zehirli fikirlerini görüyoruz. Onlar için hayat, yanımızdan huzur ve barış içinde geçmesini seyredemeyeceğimiz kadar kısadır. Her şey paramparça da olsa o kendi halinden memnundur. Tartışmalar, kavgalar, zafer veya yenilgiler; bunların hepsi Akrebe göredir. Anlaşmak sizin hiç hoşunuza gitmez. Huzuru sadece değişim aradığınızda istersiniz.

Hayat, Akrep için bir deney sahasıdır, ama oyun bahçesi değildir. Yaptığınız her şeyi çok ciddiye alırsınız. Kesin sınırlarla çizilmiş bir amacınız vardır. Her şey bu amaca nasıl ulaşacağınız sorusu çevresinde döner. Yolunuza çıkan her şeyle savaşır ve mümkünse yok edersiniz. Başkalarının oyunlarını bozmayı, onların hile ve stratejilerini açığa çıkarmayı seversiniz. Hiç kimse sizi aldatamaz. Siz bütün sahtekâr ve yalancıları hemen farkedersiniz. İnsanın içini okuyan bakışlarınızın hedefi olan kişi, iç çamaşırlarıyla kalmış gibi olur. Oysa sizin kartlarınızı görmek çok az kişiye nasip olur. Birisi özel işlerinize burnunu sokmaya ve ya ruhunuza girmeye çalışırsa, çok şiddetli tepki verirsiniz. Bu sizin için hoş bir durum değildir. Böyle tutumlar Akrebi kibirli, egoist ve hesaplı olmaya zorlar.

Ama sizin için "sağlıklı" bir egoizm, zararlı bir şey değildir. Kendinizi yolundan döndürülemeyen bir bozkır kurdu gibi hissediyorsunuz. Eğer "yoldayken" kendinize ve diğer insanlara karşı duyarsız oluyorsanız, bu sizin görev anlayışınıza göre "iyi bir şeyin" kanıtıdır. Biraz şüpheli olan "amaç, araçları meşru kılar" sözüne göre hareket ediyorsunuz.

Ama kendinizi kandırmayın. Kendinden çok emin görünen Akrepte bile kibir ve benmerkezcilik, duygulu bir kalbi saklamak için bir örtüdür. Bütün insanlar gibi Akrep de sevilmek ister. Bağımsızlığına düşkün olsa bile yalnızlıktan acı çeker. Şiddetli bir şekilde bireysel özgürlüğü savunsa da bu sadece kendi yalnızlığını saklamak içindir. Akrep, kimsenin onun gibi bağımsız bir yaratığı sevmeyeceğinden öyle emindir ki bu yöndeki bütün iddiaları şüpheyle karşılar. Bunun yanında Akrepler gerçekten sevildiklerini hissederlerse, en tutkulu ve güçlü âşıklar olacaklardır. Kimse kalbini sizin gibi konuşturamaz.

Bu sert kabuğunun altında yumuşak bir öz mü saklıdır? En azından olgun, gelişmiş Akreplerde bu durum geçerlidir. Zayıflık olarak görülmemesi gereken duygusallığının yanında soylu bir karakteri de vardır. Siz Akrep olarak, inatçı yapınızla daha zayıf insanlara güç veren tipte bir erkeksiniz, tipik bir "aşk çöpçüsü" sünüz.. Bütün dost ve tanıdıklarınız duygusal problemlerini size anlatırlar, hatta bazen istediğinizden de fazla. Herkes sizden kurtarıcı rolü nü oynamanızı ister. Oysa siz bu role çok zor katlanırsınız. En iyisi siz bu "hobi" nizden bir meslek yaratın ve psikiyatr veya psikolog olun. Akrep insanlarının, dostlarının problemlerine gösterdikleri anlayışın sebebi kendilerinin de cennet ve cehennemden geçmiş olmalarıdır. Hatalarınızı bilme özelliğiniz size acı verebilir.

Tekrar gelişmemiş Akrep türüne dönelim. Bu kişi son derece bencildir. Böyle bir Akrep, amacına ulaşmak için her şeyi yapar ve bunu ya parken hiç düşünmez. Gaddar ve sadist olabilir, ona yapılan bir haksızlığı asla unutmaz. İntikam hırsı, düşmanını uçuruma itmek için en karı şık entrikaları hazırlama gücü verir Burada da maalesef hileci, katil ruhlu Akrebi açıkça görürüz.

Günlük hayatta Akrep insanlarıyla kolay kolay birlikte yaşanmaz, özellikle evlilikte. Buna rağmen onlarda güçlü, güvenilir, gerçekçi bir kişilik vardır. Akrepler her konuda başarılı olabilirler. Başka hiçbir burçta bu kadar çeşitli işler yapan insanlar yoktur. Başarılı sporcular, öncü bilim adamları ve dahi sanatçıların çoğu Akrep burcundandır. Evet, beceriksiz olmakla birlikte yaratıcılıkları, onları sanatçılığa yöneltiyor. Hayat, Akrep insanına bizim anlama sınırlarımızı aşan şeylerle uğraşma yetisi vermiştir. Buradan Hz. Muhammed ve Martin Luther gibi büyük din liderlerinin Akrep burcunda doğmalarının bir rastlantı olmadığı görülür.

Künyesi
En önemli özellikleri : İrade kuvveti, cesaret, yaratıcılık
En zayıf noktaları : Benmerkezcilik, kibir
İstediği meslek : Muhalefet lideri Tarihteki örneği: Sir Francis Drake
Beceremeyeceği iş : Kondüktörlük
Sevdiği araç : Cenaze arabası
Sevdiği yemek : Biberli pizza
Sevdiği içecek : Viski (sek, buzsuz)
Sevdiği renk : Siyah
Tavsiye edilen kitap : "Bugünün Psikolojisi", ilginç yayınlar
Sevdiği spor : Dalgıçlık
Sevdiği film : Charles Bronson'ın oynadığı hareketli filmler
TV' de tavsiye edilen yayın : Gece yarısı showları
Kaybetmek istemeyeceği mobilya : Tabure
Metal : Plütonyum
Uğurlu taşı : Sarı yakut
Hastalığa yatkın organı : Cinsel uzuvları
Sevdiği müzik : Requiem
Severek bulunduğu mekân : Çöl

Erkek ve Aşk, Evlililik
Akrep erkeği gerçek bir erkektir; çok şey verebilen, tutkulu, teşvik edici. Ondaki en özel şey, coşkusudur. Ama bu yanı onu, zor ve anlaşılmaz bir sevgili gibi gösterebilir. Kadınların üzerinde neredeyse büyülü bir çekim gücü vardır. Onun yakınlaşma denemelerini göz ardı etmek imkânsızdır. O, yanındakileri herhangi bir biçimde kendine çeker, aşk veya dostluk fark etmez.

Eğer bir Akrep erkeğine değer vermeyi denerseniz, bir "kötü", bir de "iyi" Akrep tipi olduğunu bilin. Kötü Akrep erkeğine aşkın pozitif gücü tamamen yabancıdır. Kaba, saltanat düşkünü, kinci ve sırf kendini düşünen bir tiptir. Gücünü ve etkisini göstermek ister ve ona kapılan her kadına da bunu hissettirir. Ondan kopmak ise çok zordur.

İyi Akrep erkeği ise tam tersine gerçek aşka bütün diğer burçlar kadar inanır. Heyecan, ona enerjisini olumlu yönde kullanmayı öğretmiştir. Ama yine de beraber yaşanması kolay olmayan bir eştir. İşte veya evde her zaman başına buyruk olacaktır. Bu arada nadiren otoriterdir, seks çok ileri yaşlara kadar onun ha yatında büyük rol oynar. Gerçek eşini bulunca, bu evlilik mutlu ve biraz da ekzantrik olacaktır (tabii ki "iyi" Akrep'ten bahsediyoruz).

Kadın ve Aşk, Evlililik
Akrep kadını bir gecelik flört değildir. Sadece şahsiyetli erkekler onun için aday olmalıdır. Şimdi bu uyarı niye? Akrep kadını biraz esrarengiz bir yaratıktır. Sadece ona yaklaşmak bile çok tecrübe gerektirir, çünkü tek bir bakışta erkeklerin içlerini okumayı bilir. Eğer henüz "çaylak"sanız, asla onun cinsel tecrübesiyle boy ölçüşmeye kalkmayın. Kendinize güvenmediğinizi hemen fark eder ve sizi kötü bir duruma düşürebilir. Ona yaklaşmanın tek yolu, tam bir açıklıktır. Eleştirinin odak noktası olmadığı sürece dürüstlük onu onurlandırır. Akrep kadını iltifatlardan hoşlanır, ama yağ çekmek onu kızdırır.

Evlenince seks konusunda çok sabırlı olmanız gerekir. Şaşırtıcı olan şey; aile için gerçekten geleneksel fi kirlerinin olmasıdır. Sevgilisine rahat bir ev ortamı sağlamak ister ve çocuklarla ilgilenir. Fakat "rahat bir ev ve sadece huzur" kesinlikle ona göre değildir. Aşk ilişkisinde biraz sürtüşmeye ihtiyacı vardır ve ara sıra olmadık şeylerden kavga çıkarabilir; bu sadece ilişkinin sıkıcı olmaması içindir.

Kadının Diğer Burçlarla İlişkileri
Akrep Kadını - Koç Erkeği
Akrep kadınıyla Koç erkeği arasındaki ilişki bu dünyaya göre değildir. İkisi de öfkeli ve savaşçı tiplerdir, kendilerine hükmettirmezler. Bunun için ister istemez sürtüşmeler olacaktır. Bu, sizi korkutmaktan çok, endişelendiren bir durumdur. Genelde dilinizi tutamazsınız. Koç erkeğinde ince duygulara yer yok tur. Onun fikrine saygı duymayı öğrenmelisiniz. Bunu başaramazsanız, mutluluğunuz kısa süreli olacaktır.

Koç erkeği kendine güveniyle fazlaca dikkat çeker. Bunun için sizden daha sakin ve temkinli görünür. Siz ise çok hırslısınız ve bu hırs, yetenek ve enerjinizi anlamsız şeyler için harcadığınızda kaybolabilir. Bu noktada Koç size yardımcı olabilir ve sizi doğru yola getirebilir.

Aşksız kaldığınız söylenemez. Cinsel uyumunuz gücünüzü tüketebilir. Burada Koç ile Akrep arasın da uzun bir ilişkinin temeli yatar.

Akrep Kadını - Boğa Erkeği
Boğa erkeği, her şeyi söyleyebileceğiniz bir eştir. Sorun, yardıma ihtiyacınız olsa bile birine güvenmeyi istememenizdir. Her zaman tek başınıza başarmak istersiniz. Ama aşk, kendini tamamen açmak, hayal kırıklığına uğrasanız bile kendini tehlikeye atmak yeteneği değil midir? Kendi iç çelişkilerinizi aşmaya çalışın ve korkmayın. Boğa, duygularla oynayan bir erkek değildir. Onun kadınların kahramanı olduğunu söyleyen arkadaşlarınızın huzurunuzu bozmasına izin vermeyin. Doğru kadını bulduğunda sakinleşeceğini ve size gerçek bir yuva vereceğini göreceksiniz.

Tabii ki Akrep ve Boğanın farklı kişiliklere sahip olduğu bir gerçektir. Onun dikkafalılığı sizin sinirlerinize, sizin duygu patlamalarınız da onunkine dokunacaktır. Zıt kutuplar birbirini çekmez mi zaten?

Akrep Kadını - İkizler Erkeği
Asla şaşmaz insan sarraflığınız, bu erkekte yanılabilir. Gerçi onun da hemen içini okuyacaksınız, ama eğer kendiliğinden size bir sır verirse. İkizler insanları, zor anlaşılır kişilerdir. Bu onları ilginç ve çekici ya par, ama aynı zamanda zor, kestirilemez bir eştirler.

İkizler erkeği anlık yaşar. Sizin tam tersinize, karar vermek ona çok zor gelir. Eğer bir şeyden sıkılırsa, hemen bırakır; bir hayvanı çok isteyen, ama bir süre sonra onu beslemeyen bir çocuk gibi... Sorumluluk almayı sevmez ve bağlılık hissin den nefret eder. Ama yine de onun genç pervasızlığının sihrini keşfetmeniz olasıdır. Yine de bu çılgınlık uzun bir beraberlik için yeterli midir? Siz amacınıza ulaşmak izin her şeyinizi tek bir karta yatırabilirsiniz. Bu yönünüzle İkizler erkeğinden ayrılıyorsunuz. Belki onun kişiliğinin oturmasını sağlayabilirsiniz. Ama öfkelenmeyin. Başardığınızı sandığınız anda kaçıp gider...

Akrep Kadını - Yengeç Erkeği
Hayvan olarak akreple yengeç dış görünüş olarak tamamen benzerdiler. Burç olarak da birçok ortak yönleri vardır. Her şeyden önce mizaçları ve gariplikleri onları bağlar. Yine de Yengeç erkeği zor durumlar da hayal kırıklığına uğrayıp geri çekilirken, siz coşkularınızı dışa vurursunuz. Bu yoldan Yengeç erkeğini korkutmayın, onun aşka ve ilgiye çok ihtiyacı vardır. Ayrıca ara sıra onu itecek bir eşe ihtiyaç duyar. Bunun için siz tam ona göresiniz, o kadar çok enerji taşıyorsunuz ki üç kişiye bile yeter.

Ama kalbinizin derinliklerinde, size tartışma imkânı verebilecek güçlü bir sevgili istersiniz. Bu konuda Yengeçten fazla bir şey beklemeyin: Ona her zaman aldığınızdan çok coşku vermelisiniz:

Liderliği siz üstlenirseniz, Yengeç erkeği mükemmel bir kocadır. Ev işlerinden anlar ve sizin yerinize yemek yapmaktan da utanmaz. Dürüsttür ve sevgi dolu bir babadır. İkiniz de sanata ilgili olduğunuz için boş vakitlerinizi anlamlı bir uğraşla geçirebilirsiniz.

Akrep Kadını - Aslan Erkeği
Aslan erkeğiyle ilişkiniz, sadece kendinizi ona uydurursanız sürekli olabilir. Bu sizin için kolay olmayacaktır. Çünkü zayıf noktaları hoş görmenize rağmen, ilk defa kendinizden daha güçlü bir insanın etkisi ne girmekten kaçınmayacaksınız.

Yine de bu anlaşmayı imzaladıysanız, elleriniz boş kalmayacak, on da çok şey bulacaksınız. Sizi gerçekten seviyorsa, kalbinin ve bedeninin bütün gücüyle sever. Sizi el üstünde taşıyacak, kendini ayaklarınızın altına atacak, centilmenlik sanatının bütün incelikleriyle şımartacaktır. Cinsel alanda da pek çok isteğiniz gerçekleşecektir, çünkü o çok tutkulu bir erkektir.

En azından boyun eğmek, Aslana köle olmanız demek değildir. Kendini bilen bir Akrep kadını olarak zaten bu durum size uymaz. Hemen onun gücünün biraz abartı olduğunu ve "kral" maskesinin altında duy gulu ve şefkatli bir erkeğin saklandığını fark edeceksiniz. Ara sıra onu okşayın. O zaman Aslanınız bir kediye dönüşür.

Akrep Kadını - Başak Erkeği
Dürüst olmak gerekirse, Başak erkeği size göre değildir. Titizdir, görevinin bilincindedir, her zaman mantıklıdır ve geleneksel düşünme tarzına bağlıdır. Örnek bir koca ve kayınvalidelerin sevgilisidir, ama her örnek insan gibi biraz da sıkıcıdır. Aşırıya kaçmayan heyecanı sever. Bu yüzden sükuneti sizi delirtebilir. Sizi duygu patlamalarıyla kaçırabilir, her şeye bir açıklama bulabilir. Gizem ve astroloji konusunda onu ciddiye bile almayın. Seks konusunda da sizin isteklerinizi karşılamayabilir. Hovarda bir yaşama yatkınsanız, alnınıza bir elveda öpücüğü konduruverir.

Ama yine de kalbinizi bir Başak erkeğine kaptırdıysanız, onu gevşetmeniz uzun bir zaman alabilir. Belki onun titizliğine bile alışırsınız. Tamamen güvenilirdir, ama bönlük abidesi de değildir. Onun entelektüel yeteneklerine değer verin, çünkü Merkür yıldızında doğduğu için çok hareketli bir zihni vardır.

Akrep Kadını - Terazi Erkeği
Terazi erkeği, size gerçekten daha güçlü kişiliğe sahip biriyle olmak isteyip istemediğinizi sordurur. Gerçi kendinize emir verdirtmezsiniz, ama ufak sürtüşmelerde size tepki verebilecek birine ihtiyacınız var. Terazi erkeği, tipik bir uzlaşmacıdır. Fikir ayrılıklarını kaldıramaz, her zaman uyumdan yanadır. Sular biraz yükselse, hemen dalgaları yok etmeye çalışır. Terazi insanlarının dünyasını güzellik ve uyum oluşturur. Bu noktada siz farklı bir yapıdasınız. Kavga ve tartışmalar olmadan boşalamıyorsunuz. Sizin aşırılığa olan düşkünlüğünüz Terazi erkeğini deli eder, dengesini bozar. Ayrıca huylarınıza nasıl uyum sağlayacağını da bilmez.

Sizi ve yaşama biçiminizi asla anlayamayacaktır. Siz onun için tam bir muamma kalacaksınız. Ama bu, uzun bir beraberliğin anahtarı olabilir. Ona devamlı yeni bir bulmaca yaratırsanız, elinizde tutmayı başarırsınız, çünkü iyi tanıyıp kanıksadığı insanlardan bıkabilir.

Terazi erkeğiyle olan ilişkiniz sırasında, ufkunuzu geliştirme fırsatınız olacaktır. Çeşitli toplum kesitlerin den şimdiye kadar fark gözetmeksizin reddettiğiniz insanları onunla tanıyacaksınız. Size, sadece dış görünüşe değer vermeyip insanları gerçekten anlamayı öğretecektir. Bu çabalamaya değer bir amaç değil midir?

Akrep Kadını - Akrep Erkeği
Aynı burçtan biriyle girdiğiniz ilişkide, her zaman birbirini tamamlamak veya tamamen reddetmek tehlikesi vardır, çünkü insan, eşinde kendi hatalarıyla karşılaşabilir. Ama iki Akrebin ilişkisi kesinlikle sıkıcı olmayacaktır. Çünkü ilişkinizde sık sık her şey parçalanacaktır. Eşinize ondan beklediğiniz kadar saygı gösterin, o zaman önlenemez ateşinizi kontrol altına alabilirsiniz.

Büyük bir olasılıkla ilişkinizin başlangıcında yatak odasından hiç çıkmayacaksınız. Fıkırdama biraz azaldığında ise başka alanlarda da birbirinize verecek çok şeyinizin olduğunu fark edeceksiniz. Yatakta hiç sı kılmayacaksınız. Çünkü erkeğin olduğu gibi dişi Akrebin de kendini kuvvetlendirmek için düzenli ve hareketli bir sekse ihtiyacı vardır. İkinizde de açıklık ve dürüstlük vardır. Bıı özellikler, ilişkinize temel olabilir. Duygusal kopukluklara, sizde nadiren rastlanır. Ayrılık kısa ve şiddetli olacaktır ama arkasında kapan mayan yaralar bırakmayacaktır.

Akrep Kadını - Yay Erkeği
Yay erkeğine "evet" dediyseniz, geceleri yalnız yatmaya alışmalısınız. Aşırı serseridir, gerçek bir çingenedir, bir yerde uzun süre duramaz. Sık sık arkadaşlarıyla alem yapmak isteyecek ve size "Bu sana göre değil sevgilim," diyecektir. Siz de külkedisi değilsiniz, ama onun eğlenceleri ve sizi bunlardan uzak tutma tarzına sinirlenebilirsiniz.

Ama yine de sizi bir kere yanına alırsa, ikiniz de çok eğlenebilirsiniz. Her zaman anlatacak bir şey bulan parlak bir konuşmacıdır. Yay erkeği sık sık arkadaşlarını eve davet eder. Sizin için bu, aşkının ateşinden şüphe etmek için bir sebeptir. Belki de o, gerçekten her şeyiyle sevemez. Çünkü aşk, aynı zamanda bağlanmak da demektir.

Evlilik, yıllar geçtikçe daha iyi bir hal alacaktır. Çocuk eğitimi konusunda tamamen ümitsiz vakadır. Bu konuda asıl yükü siz taşıyacaksınız.

Akrep Kadını - Oğlak Erkeği
Sizinle Oğlak erkeği arasındaki en büyük fark, sizin duygularınızı herkese göstermeyi sevmeniz, onun ise içinde neler olduğunu nadiren belli etmesidir. Çok dikkatlidir ve gerçek duygularını saklamak zorun da olduğunu düşünür. Yani ikinci gecede fırtınalı bir ilan-ı aşk beklemeyin; iyi şeyler zaman alır.

Oğlağa biraz zaman verin, sabırsızlığınızı yenin, pişman olmayacaksınız. Sakin, biraz hantal görüntüsünün arkasında tutkulu ve akıllı bir erkek vardır. Size açıldıysa, ona tamamen güvenebilirsiniz. O, Zodyak'ın en sadık erkeğidir. Onu seks konusunda biraz hareketlendirmelisiniz, bu sizin için zor değildir. Oğlaktan harika bir âşık çıkabilir. Onu kaçamaklarla hayal kırıklığına uğratmayın, çünkü gerçek aşka inanır. Erkek Oğlak gençliğinde haşarıysa, olgun yaşta daha kuralcı olur ve hayatı, kendisi kadar ciddiye almayan insanlara kızar. Sizin için de hayat, ciddi bir konudur. Ama duygularınızın etkisinde kalınca her şeye göz yumabilirsiniz. Belki Oğlağı daha akıllıca hareket etmeye alıştırmayı başarırsınız.

Akrep Kadını - Kova Erkeği
Bay Kova o kadar toleranslıdır ki insan bazen onun hiç fikri olmadığını düşünebilir. Ayrıca belli bir görüşe sıkı sıkıya bağlıyken, bir an sonra "Dünkü aptalca konuşmam beni ilgilendirmez," diyebilir. Böyle bir döneklik ve tutarsızlık örneğiyle, nasıl birlikte olacaksınız

Tecrübe konuşuyor: Olursunuz. Yine de onunla olan beraberliğinizin ne kadar süreceğini bilemezsiniz. Fiziksel çekim kesinlikle Akrep ile Kova arasındaki ilişkinin temeli değildir. Günlük hayatta her konu da farklı düşünüyorsanız, ortak ha yatınız sıkıcı bir durum alabilir. Onun için seks o kadar da önemli değildir. Ne olursa olsun, hoş bir erkektir, geleneklere bağlı değildir ve insanlığın durumunu iyileştirmek için misyonerce fikirlere sahiptir. Bunun için her zaman yardıma hazırdır, tam bir dert dinleyicidir. Onunla dünyadaki kötülüklere karşı bir sefere çıkabilirsiniz. Onun fikirleri ve amacına ulaşmak için çatılarıyla bazı şeyleri harekete geçirebilirsiniz.

Akrep Kadını - Balık Erkeği
Akrep "çöl hayvanı", Balık "suların sakini"dir. Bu tam bir karşıtlık olarak düşünülemez. Ama astroloji, hayvanlar âlemi değildir. Sandığınızdan fazla ortak yönünüz var, çünkü ikiniz de su grubunda doğdunuz. Bu insanlarda sezgiler, mantıksal hesaplardan önce gelir. Geniş bir fantezi gücünüz var, değişim için çabalıyorsunuz. Bu çok şey vadeden bir durum değil mi?

Balık erkeği fazlaca hülyacılığa kaçar ve ruh hali değişimlerinde ümitsiz bir vakadır. Siz ise yapı olarak daha azimlisiniz. Balık erkeği bir şeye takılıp kalırken, siz ayağa kalkıp gücünüzü tekrar toplayabiliyorsunuz. Ara sıra onu sertçe gerçekliğe çekmenizin bir zararı olmaz.

Balık erkeğiniz kesinlikle "balık gibi soğuk" değildir. Bunu sizi bir kadın olarak istediğinde fark edeceksiniz. Aşk konusundaki yaratıcılığı görülmemiş düzeydedir. İlgi alanlarınız konusunda çok uyumlusunuz. İkiniz de sanata yatkınsınız. Balık erkeği, şiiri sever. Belki size bir aşk şiiri bile yazar.

Erkeğin Diğer Burçlarla İlişkileri
Akrep Erkeği - Koç Kadını
Bir kadının bir erkekten ilk randevuyu istemesi, pek sık olan bir şey değildir. Ancak böyle bir şey olursa, bu kadın büyük olasılıkla Koç burcundandır. Akrep erkeği olarak böyle küstah bir harekete sabır gösteremezsiniz. Dümeni elinizde tutmak ve ne zaman ne olacağını bilmek istersiniz. Kendinden emin Koç kadınıyla evlenmeyi kafanıza koyduysanız, bu olay arkadan gelebilecekler için bir çeşnidir. Baştan itibaren cinsel olarak iyi anlaşacaksınız, çünkü ikiniz de çok tutkulusunuz. Günlük ortak yaşamda ise, her hangi bir anda savaşın cepheleri oluşabilir. Siz ailenizin reisi olmak istiyorsunuz, ama Koç kadını da yönetici olmaya alışmıştır. Çok hırslıdır ve özel istekleri sizin hoşgörünüzü aşacak düzeydedir. İkinizden biri geri çekilmek zorundadır ve evde hakimiyeti Bayan Koçun alması, küçük bir olasılık değildir.

Akrep Erkeği - Boğa Kadını
Venüs tarafından yönetilen Boğa kadını ile evlilik ve aile yaşamınız emin ellerdedir. Evini sever ve harika bir ahçıdır, ama hiç evden dışarı çıkmayan bir tip de değildir. Değişime az değer verir, ama bu konuda körleşmiş değildir. Sizin tam tersinize, hiç bozulmadan pes etmesini bilir.

Onun sizde "sadece işi için yaşıyor" gibi yanlış bir etki bırakması olasıdır. Yine de kocası ona emin bir yaşam sunduğunda, işini nasıl hemen bıraktığını görünce şaşıracaksınız. O zaman severek ev kadını ve anne rolüne girer. Çocuklarına aile de güvenlik hissi verir. Bu sizin ateşliliğinizle birleşince çocuklar, ölçülü bir eğitim alacaklar.

Boğa kadınının aşkına kesinlikle güvenilir. Bir kere sizi seçerse, sizinle iyi ve kötü günde bir arada olacaktır. Ufak flörtler ona genelde dokunmaz. Ama gerçek bir kaçamağı kolay kolay affetmez, çünkü hayvanlar âlemindeki sembolü gibi, kandırılmayı sevmez.

Akrep Erkeği - İkizler Kadını
İkizler kadınıyla birlikte olmak istiyorsanız, ilk önce kendinizi değiştirmelisiniz, ateşinizi dizginlemeli, bazı huylarınızı yok etmeyi öğrenmelisiniz, çünkü İkizler kadını her şeyden önce anlayış ve ilgiye ihtiyaç duyar. Farklı karakterlerinizden ötürü maalesef kavgalara açıksınız. Ama saldırgan hareketlerinizden vazgeçtiğinizde, bu kadının kalbini kazanabilirsiniz.

"Ah, göğsünüzde iki kalp var," bilinen bir Goethe alıntısıdır. İkizler kadını en çok bu özelliğinden acı çeker. O her zaman ikili karakteri arasında tereddüt edecektir. Size karşı da bazen güvenilir ve aşk dolu olacak, sonra tekrar "yabancılaşacaktır". Ondan kendisini anlatmasını istemeyin, yapamaz.

Akrep erkeği olarak karşınızdaki kadının özelliklerini bilmediğinizde yapacağınız şey, olabildiğince enerji depolamaktır. Biraz sabrederseniz İkizler kadınının yıllar geçtikçe olgunlaştığını fark edebilirsiniz. O zaman eğlence merakı biraz dinecektir. Çocuklar bu karar sürecini hızlandırabilir.

Akrep Erkeği - Yengeç Kadını
Burada astrologlar yine çok eminler: Bütün burçlar içinde Yengeç kadını, Akrep erkeği için en iyi eştir. O, bir erkekte güvenlik arar ve bunu kabul etmekten çekinmez. Eğer koruyucu biriyseniz, Yengecin bütün iyi özelliklerini görürsünüz. Onun için dürüstlük ilk sıradadır. Yengeç kadınları hayatlarında tek bir seçim yaparlar. Eğer seçilen sizseniz ve onun hislerini ciddiye alıyorsanız, sizi ve ailenizi mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır. Her zaman en iyisini verecektir, bunun için ona mızmızlanmayın. Kolayca dengesi bozulabilir, özellikle ihmal edildiğini düşünürse. Eşinin kaçamakları onda bir daha kapanmayan yaralar bırakır.

Hayata heyecan katmak için sürtüşmelere ihtiyaç duyarsınız. Bu yüz den sakın çocuksuz bir aile kurmayın. Ateşli ve heyecan dolu karakteriniz nedeniyle, Yengeç kadınının bağlılığı sizi biraz sıkacaktır. Bunun sonucunda da "firar denemeleri" olabilir. Yengeç kadınınıza gereksiz kuşkular mı vermek istiyorsunuz?

Akrep Erkeği - Aslan Kadını
Aslan kadını bilindiği gibi çok iddialıdır. Bunun için ona, sadece kazânçlı bir işiniz varsa veya büyük bir miras kalacaksa kur yapın. "Hiçbir şeyim yok" laflarını Aslan kadını hor görür. O, ona bir şeyler verebilecek, gösteriş yapabilecek bir erkekle olmak ister, çünkü sonuçta o "hayvanlar aleminin kraliçesi" dir.

Onun yanında kendinizi kraliçenin yanındaki Prens Phillip gibi hissedeceksiniz: Dekoratif bir ilave. Aslan kadınının yanında durabilmek için çok fazla kendine güvene ihtiyacınız olacak. Sizin kıskançlıklarınız, huylarınız, sahiplenme biçiminiz onun için uygun olmayan şeylerdir. Bu "çocukluk" ları ciddiye almayacaktır.

Ama o sizi boyunduruk altına almak isteyen bir tip değildir. Ona emirler vermezseniz, çok iyi anlaşabilirsiniz. Cinsel açıdan aranızda problem olamaz. Çünkü siz onun aradığı tutkulu eşsiniz. Mesleki konularda ona söz hakkı verseniz iyi olur. Aslan kadınları parlak öğütçülerdir.

Akrep Erkeği - Başak Kadını
Başak kadınıyla tanışmak bile bir sanat işidir. Tutku konusunda hemen hemen Akrep erkeğinin tam tersidir. Çekingen ve utangaçtır, duygularını belirtmek ona zor gelir. Başak kadınını ateşli, dışa dönük yapınızla korkutabilirsiniz. Güvenmek için çok zamana ihtiyaç duyar. Acele etmeyin, iyi bir dost olun ve ondan işaret gelmesini bekleyin.

Aceleye getirilmiş evlenme tekliflerine Başak kadını çok çekingen bir cevap verecektir. Yani hep sırayla hareket edin, çünkü o prensipleri olan bir kadındır. Aşk onun için pek etkili değildir ve evlilik hayat boyu bir bağlanmadır. Onunla, değerli bireyselliğinizden vazgeçmek zorunda kalacaksınız. Bunun için belki de size göre bir eş değildir. Cinsel konuda da problemleriniz olabilir, siz ona göre daha güçlü bir ihtiyaç içindesiniz. En son olarak da sizin "neşeli kaos" unuzla Başak insanının düzenlilik hastalığı karşı karşıya gelecektir. Onun sürekli masanızı toplaması ve bu yüzden hiçbir şeyi eski yerinde bulamamanız sizi öfkelendiriyorsa, çalışma odanızı kilitleyin.

Akrep Erkeği - Terazi Kadını
"Tokmak metodu" ile bu kadını kazanamazsınız. Onu istiyorsanız, sabır ve hassasiyete ihtiyacınız olacak. Eğer ona çok dengesiz davranırsanız, size olan ilgisini kaybeder.

Onun temel problemi (hem de en önemli meziyeti), bir konuyu çok değişik bakış açılarından inceleyebilmesidir. Nadiren kesin bir fikre sahip olacaktır, özellikle de gönül işlerinde. Oyunun içine hisleri girince, kendini kandırabilir, heyecanının sürüklemesine bırakabilir ve olayları aydınlıkta belki daha farklı görebilir. Terazi kadınıyla birlikteyken güvensizlik taşımayı öğreneceksiniz. Fikrinizde devamlı ayak diremeyin, onun yerine birbirinizin sebeplerini dinlemeyi öğrenin.

Siz, ondan aşırılıkları görmemeyi, o da sizden bir şeye erişmek için hayatta ara sıra karar vermek zorunda olduğunu öğrenecektir.

Akrep Erkeği - Akrep Kadını
İki Akrep arasındaki ilişkinin nasıl olacağını söylemek cidden zordur. Kesin olan tek şey, bunun dünyevi bir şey olmayacağıdır, klasik anlamda bir aile mutluluğu ise asla. Akrep burcunda doğan iki insan arasındaki ilişkinin daima savaşçı bir karakteri vardır. İki olgun Akrep buluşmuşsa, bundan enteresan bir ilişki çıkabilir. Ama eşlerin ikisi birden veya bunlardan sadece biri burcunun gelişmemiş üyelerindense, fırtına yakın demektir. O zaman çok kötü durumlardan gerçek aile trajedilerine kadar her şey olabilir.

Ama biz şanssızlığı vurgulamak istemiyoruz. Olumlu durumu ele alalım. İkiniz de ne istediğini bilen güçlü kişiliklersiniz. Bu birbirinizin huylarını ve heyecanlarını yumuşatmaya yardımcı olabilir. Belki, günlük olaylarda lider rolünü kimin alacağını belirlemek yararlıdır. Böyle bir "centilmenlik anlaşması" gereksiz kavgaları önleyebilir. Sekste iki Akrep asla sıkılmazlar.

Akrep bir ailede, çocukların işi kolay değildir. Eşlerin ikisi de kendi problemleriyle o kadar ilgilenirler ki evlatlarını bir yana bırakırlar. İkiniz de çocukların, ailenin ilgi eksikliğinden çok büyük zarar gördüğünü ve bunun sonraki hayatlarını zorlaştırdığını bilmelisiniz.

Akrep Erkeği - Yay Kadını
Zayıf bir erkek, Bayan Yayın yanında,. ayağını yere basamayacaktır. Bu kadın erkeği istediği gibi yönlendirecektir ve asla ona bağlanmayacaktır. Ama hareket halindeyken rahat bir yuva aradığında, sizi çekici bulabilir. Akrep erkeğinin hırsı ve kendine güveni Yay kadınını çok etkileyecektir. Kendi ateşinizi biraz dizginler, onu sahiplenme fikrinizden vazgeçerseniz, bu göçebeyi bir yere yerleştirebilirsiniz.

Yay kadınınıza nikâhtan sonra da işine devam etme izni vermek sizin için akıllıca olur. Bir ev kadını ve anne olarak kendini izole edilmiş ve boş hissedecektir. Ama "kadınlık görevleri" ni yerine getirmediği söylenemez. Yine de evinin kahramanı olmak için doğmamıştır. Genel olarak Yay kadını çocuklarla çok iyi anlaşır. Çocukların neye yetenekli olduklarına dikkat eder ve onları teşvik etmek için her şeyi yapar.

Akrep Erkeği - Oğlak Kadını
Birçoklarının aklına Oğlak kadını deyince, her zaman kapalı bir bluz giyen, "evde kalmış kız" gelir. Bu tabii ki bir önyargıdır. Çünkü bir kadın karşısına çıkan ilk iyi erkekle bir maceraya atılmıyorsa, bu onun buzdağı gibi soğuk olduğunu göstermez. Oğlak kadınının içindeki şef kat duygularını çok az erkek uyandırabilir, çünkü ona yanlış davranırlar. Oğlak kadını eğer doğru erkeği bulursa, sizin gibi bir kazanovaya bile meydan okuyabilecek bir volkana dönüşecektir. Yine de onu ailesinden ayırmak yorucu ve uzun süren bir iştir. Ailesinde bıraktığınız kötü bir izlenim, bu kadınla olan ilişkinizi de zehirleyecektir.

Ama Oğlak kadını birçok iyi meziyetiyle kazanmaya değerdir. En önemli özelliği dürüstlüktür. Evliliğinizin sürmesi için her şeyi yapacaktır. Aşk bu kadın için, kendini tamamen teslim etmektir ve eşinden de bunu hissetmesini bekler. Onun güvenini sarsarsanız, somurtacak; çok fazla kendi bildiğinizi okursanız, bir dram yaratacaktır. Akrep erkeği için Oğlak kadınıyla ortak yaşam daima ölçü ve saygı anlamına gelir. Evlilikte can sıkıntısından korkmanıza gerek yok, gizli tutkuları biraz yardımla tekrar ateş alabilir.

Akrep Erkeği - Kova Kadını
Kova kadınıyla devrim yapabilirsiniz, ama kurallı bir evlilik hayatı sürdüremezsiniz. O dünyayı değiştirmek ister, yüksekten uçan fikirleri vardır ve bunları kanıtlamak için cesaretle harekete geçer. Aile, ona göre kendini kanıtlaması için uygun ortam değildir. Bu burçta doğan kadınlar genelde inançlı feministlerdir.

Boşuna hayal kurmayın: Kova kadınıyla uzun bir ilişkiye girmek veya evlenmek için çaba sarfetmeniz gerekir. Devrimci safhayı genellikle sonradan geride bırakır ve daha sakin sulara geçer.

O, hayatı boyunca geleneksel ol mayan bir kadın olarak kalacaktır. Bu yaratıkta büyülü bir şeyler var dır. Sizin için hep yeni bir bulmaca olacaktır. Sekse gerçekten az değer verse bile, onunla sıkılmazsınız. Uzun zaman sekssiz de yaşayabilir, çünkü enerjisini başka şeylerde kullanır.

Akrep Erkeği - Balık Kadını
Siz koruyucu rolünü oynamayı seviyorsunuz. Balık burcunda doğan bir kadınla olan ilişkinizde bu yön deki hislerinizi serbest bırakabilirsiniz. Evet, Balık kadını güçlü bir karakterin yardımına ihtiyaç duyar, çünkü kendine güveni çok azdır. Onun gibi dürüstlük arayışı içinde olan ve insanların içindeki iyiliğe inanan biri, bu dünyada ümitsizliğe düşebilir. Sevindirici olan; nadiren ağlamaklı veya depresif olmasıdır. Sorumluluk almayı da becerir ve onun her şeyini üstlenmeseniz iyi olur.

Balık kadını sevilecek bir insan dır, onunla olmasını bilen her erkek için bir şanstır. Her şeyden önce, güçlü fantezileri, hissetme yeteneği ve ev işlerinden anlamasıyla tam bir kadındır. O, kesinlikle sizin adınıza sözler vermez ve işlerinize karışmaz. Ondan öğüt isteyen ise düşünülmeye değer bir cevap alır.

Balık kadınıyla ilişkide hata yapmamalısınız. Bu onun güvenini kıracak ve ona daha çok emniyet vade den birisine ilgi duymaya sebep olacaktır. Buna rağmen onun dürüstlüğünden şüphe edilemez.

Arası İyi Olduğu Burçlar
Çok iyi : Balık ve Yengeç
İyi : Yay, Oğlak, Başak, Terazi
Kötü : Kova, Boğa ve Aslan
Ne iyi ne kötü : Koç ve İkizler

Sağlık Eğitim ve Mesleki Eğilimler
Akrep olarak sizin çok fazla enerjiniz var. Ama bu da bitmez tükenmez bir şey değildir. Sağlığınız ve mesleki başarınız, enerjinizi nasıl kullandığınıza bağlıdır. Maalesef Akrep insanları kendilerini hiç eleştirmezler. Bunun için doğa tarafından kendilerine çizilmiş sınırları tanımamaları şaşırtıcı değildir. Hayatta hiçbir şeyden vazgeçmek istemezler, bu dünyanın verebileceği her şeyi almak isterler. Bu arada fiziksel ve manevi kaynaklarını acımasızca harcarlar. Akrebin tipik yaşam tarzı, bu burcun birçok üyesini vaktinden önce mezara sok muştur.

İşte de Akrep insanları sık sık yeteneklerinin çok üstünde bir performans gösterirler. Eğer bir göreve tepeden tırnağa bağlanmışlarsa, uyku ve dinlenme gibi en temel ihtiyaçları bile göz ardı edebilirler. Daha sonra herhangi bir anda çöküverirler. Arka arkaya sigara ve kahve içen, verdiği emirleri kontrol eden ve 60 yaşında kalpten ölen şefredaktör, tipik bir Akreptir.

Bu kendine zarar verme içgüdüsü nün sizi de ele geçirmesini önlemek sadece sizin idrak yeteneğinize kalmış bir şeydir. Daha ölçülü olmaya, kendinizi belirli yaşam standartların da tutmaya ve vücudunuzun verdiği tehlike sinyallerine dikkat etmeye çalışın. O zaman bir Akrep insanı olarak gerçekten çok yaşayabilirsiniz.

Çok az Akrep, normal bir yaşam tarzını kabul eder. Hayatın anlamı ve bilgi arayışı ile birçokları genç yaşlarda uyuşturucu kullanmaya başlar ve vücutlarına cinsel uçarılıklarla da zarar verir. Özellikle bağışıklık sistemi hastalığı AIDS, Akrep in sanları için özel bir tehlike arz eder. Bu burçta doğanlar için alkol kullanımı da bir sorun olur.

Devamlı aktif olan Akrepler, diğerlerine göre daha çok kaza tehlikesi altındadırlar. Akrepler, çoğunlukla ecelleriyle değil ani ve şiddetli kazalar nedeniyle ölürler. Özellikle gizli işlerde veya polisiye meslekler de çalışan Akrepler "iş kazaları" konusunda dikkatli olmalılar.

Akrep insanlarının en hassas organı mideleridir. Sindirim sistemindeki değişik hastalıklar sadece hareketli yaşam tarzınızın bir sonucu değildir. Duygu trafiği de organlarınızı zayıflatabilir ve özellikle mide rahatsızlığınız, ülsere dönüşebilir. Sinirli bir insan olduğunuz için kızgınlık, depresyon ve stres, sağlığınıza özellikle negatif bir etki yapar. Uz gün olduğunûzda tepki vermeye, öfkenizi haykırmaya, ağlamaya çalışın. Böylece hoş olmayan fiziki "yan etkilerden" kurtulabilirsiniz. Vücudunuzun diğer zayıf noktaları cinsel organlarınız, mesane, rektum ve bağırsaklarınızdır. Akrep çocukları genelde ergenlik yaşlarına kadar boğaz hastalıklarına yakalanırlar. Tipik bir Akrep olarak hastalıklarınıza önem vermiyorsunuz. Vücudunuzun yeterince güçlü olduğunu ve doktorsuz da iyileşeceğini sanıyorsunuz. Ortada ciddi bir hastalık olduğunda, bu tutum tehlikeli olabilir. Gerçekçi olduğunuz için buna katlanırsınız, ama hastalık, ilaç tedavisi olmadan sizi yakaladıysa çok geç olmuş olabilir.

Uygun Meslekler
1. Hayat; ölüm ve cinsellikle ilgili meslekler:

* Sigorta acentası, mezar kazıcı, cenaze levazımcılığı
* Doktor, veteriner, kanser araştırmacısı, adli tabip, patolog
* Jinekolog, cinsel hastalıklar mütehassısı, ebe

2. Araştırma; psikoloji, polisiye ve metafizikle ilgili meslekler:

* Psikiyatr, psikolog, biolog
* Dedektif, polis memuru, ajan, soyağacı araştırmacısı, gazeteci
* Volkan ve mağara araştırmacısı

3. Yaratıcı meslekler:

* Ressam, boyacı, makale yazarı, kompozitör

4. Nüfuzla ilgili meslekler:

* Diktatör, din veya tarikat lideri

İş Hayatı
Akrepler doğuştan büyük işlere yatkındırlar. Gerçekten önemli kişiliklerin doğduğu gruptandırlar. Başbakan olmasanız veya Nobel ödülü kazanamasanız bile seçtiğiniz her meslekte başarılı olursunuz. Şöhret yolunda Akrep kendinden fazlaca emin kibrini bırakmak zorundadır. Akrep burcundan birçok insan yanlış zamanda söylenen bir söz yüzünden meslek hayatlarını söndürmüşlerdir. Ne kadar doğru olsa bile hangi şef, çalışanların birinden yanlış bir şey yaptığını duymak ister?

Yani Akrep insanlarının problemi bir iş bulmak değil, onu elinde tutmaktır. Bu sonuncusu, üstleriniz tarafından eleştirilmenize bağlıdır. Çok abartmadığınız sürece sizden hoşlananlar densizliklerinizi görmezden geleceklerdir. Onlar sizin mesleki hırsınızdan, bilginizden ve fikir zenginliğinizden etkilenirler. Tam tersine şef size iyi davranmıyorsa, çok kötü olabilirsiniz. O zaman işi çok ciddiye alır ve her yanlışlığı görürsünüz ve eleştirirsiniz. Siz belki biraz zıt bir karaktersiniz, aşırılığa kaçıyorsunuz, ama diğerleri tarafından acımasızca değerlendiriliyorsunuz. Akrepler, mümkün olduğunca az insana bağlı olacakları bir iş seçmeliler. O zaman, kendini sevdirmeme olasılığı daha azdır. Yani onlar için bağımsız çalışma olanağı olan meslekler uygundur; doktor, müteahhit veya danışmanlık gibi.

Akrebe ayrıca araştırmacılık, dedektiflik, gazetecilik, psikiyatr veya "iş" denilirse ajanlık gibi meslekler de uygundur. Çünkü bu alanlarda gizli bilgileri hissetme yeteneğinizi gösterebilirsiniz. Sanat, Akrebin yaşamak için ihtiyaç duyduğu bağımsızlığı verebilir. Uyumsuz, provokatör hareketleri halkın ilgisini kesinlikle çekecektir.

Çalışan olarak sadece kendi işlerinizi üstünüze alırsınız. İlerlemenize yardımcı olduğu sürece şikâyet etmeden ekip çalışması da yapabilirsiniz, zamanı geldiğini görünce hiç düşünmeden taraf değiştirirsiniz. Amaçlarınız şefinkilerle uyuştuğu sürece vefalısınızdır. İşveren olarak sıkı, ama adaletlisiniz. Çalışanlarınızın seçimine çok önem verirsiniz. Hassas burnunuz özellikle "pislik kokusu" nu iyi alır.

Size uymayanın şansı yoktur. Son olarak nazik bir konudan bahsetmek istiyoruz: Akrep insanlarında hak ve kanunlara pek uymayan yönler vardır. Ama konumuz, hayatını hırsızlık veya saldırı gibi ciddi kriminal suçlarla kazanan Akrepler değil. Burcunuzun temsilcileri ayrıca legalite ve illegalite arasındaki ince yolda gidip gelenlerde değil. Bütün olası kanun boşluklarını bulup çıkarmak hoşunuza gidiyor. Tabii ki siz, klasik Akrep olarak tamamen suçsuzsunuz.

Etiketler : fal, fallar, burç, burçlar, akrep, astroloji
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Morrigan; 7 Şubat 2007 13:36
*TeoDora* - avatarı
*TeoDora*
Ziyaretçi
21 Ekim 2006       Mesaj #2
*TeoDora* - avatarı
Ziyaretçi
AKREP BURCU 2006 YORUMUseparator
akrep2

Sponsorlu Bağlantılar
AKREP BURCU

2005 yılının neredeyse altı ayı boyunca yapacakları ve gidecekleri yerin fevkalade kısıtlı olması Akrepler için zor bir dönemi simgelemekteydi. Maddi handikaplarının üstüne karşı burçları Boğa da uzun süredir konuşlanmış olan savaş tanrısı Ares in gezegeni Mars ın etkileriyle kinim dost kimin düşman olduğu ayrımına varmakta güçlük çeken Akrep ancak daha yeni bu farkındalığı kazanmakta…Hem ortaklık konusunda hem de birliktelik,evlilik konularında yoğun bir mücadele verip enerjilerini tükettikleri için sergiledikleri performans ta yetersiz kalmakta. Mars ın bu konumunun 2005 aralık ayından 2006 Şubat sonuna kadar değişmeyecek olması 2005 Ekimi sonu Akrep burcuna geçen Jüpiter in sayesinde daha bir nefes alabilir hale geliyor. Bununla birlikte sırasıyla; Satürn, Mars, Güneş ve Jüpiter in oluşturduğu bu açı nedeniyle, tüm zorluklara karşın 2006 yılı Akrepler için, beklenilen bolluk başarı ve mutluluk açısından unutulmaz bir yıl olacak! Akrepler, disiplin ve statünün simgesi olan Satürn ile aslanın buluşmasından kaynaklı 2005 Temmuzundan bu yana toplumun beğenisi ve saygısını kazanmakla birlikte iş konularında da başarılı olmalarına yol veriyor.
Akrep burcunun ilk 10 günlük bölümünde doğan Akrepler kişiliklerinde değişimler gerçekleştirip Aralık ayından itibaren yeni bir çizgide hareket etmeye başlıyorlar. Eski davranışlarını geride bırakacak ve yeni kimlikleriyle çevrelerinde dikkat çekecekler. İkinci onluk dönemde doğan Akrepler ise Neptün ün getirdiği ve görüş alanını daralttığı sisten dolayı biraz daha fazla güçlük çekecekler, ancak Nisan ayından itibaren ferahlık ve rahatlık onları da etkisi altına alacak. 2006 yılında 24 Ekim ve 24 Kasım tarihleri arasında Akrepler, güç ve cazibelerinin doruk noktasında olacaklar ve yaydıkları bu enerji ile dikkatleri üzerlerinde toplayacaklar. Yakın zaman içinse, Mars 10 Aralık a kadar karşıt burcunuzda ve geri hareket edeceğinden pek çok arzunuzun başkaları tarafından yönlendirildiğini ve başkaları tarafından yönlendirildiğiniz fikrine kapılacaksınız.
AKREP ERKEĞİà Açıkça konuşulmasa da bazı şeylerin en seri ve mükemmel şekilde çözen kişinin siz olduğu uzun süredir bilinen bir gerçek. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmadan durumu çözüme kavuşturabilirsiniz. Uzun süredir şehirlerarası yolda olanlar işlerini yoluna koydukları için özlemini çektikleri evlerine dönüp yakınlarıyla birlikte olacaklar ve dost gruplarını evlerinde ağırlayıp koyu sohbetlere dalacaklar.
AKREP KADINIà Yaşamınız bir hayli hareketli. Kendinize ayıracak zaman bile bulama yacaksınız. Bu yüksek tempo sayesinde işlerinizi beklediğinizden daha çabuk yoluna koymuş olacaksınız.2006 yılında durumunuz hiçte fena görünmüyor. Dostlarınızın ısrarıyla, tüm yoğunluğunuza rağmen yeni çevreler edineceksiniz. Bu sayede önemli kişilerle tanışmış olacaksınız. Aracı olan dostlarınıza teşekkür etmeyi unutmamalısınız!
İŞ VE PARAà İşte tam anlamıyla başarılısınız. Düşündüğünüz parayı hiç hesapta olmayan yerlerden alacaksınız. Parayı elde tutmamalısınız. Özellikle, kısa ve orta değil uzun vade de düşünüp, yatırım yapma planlarınızı hayata geçirmeniz çok yerinde olacaktır. Yatırım için 2006 yılının Mart sonlarını beklemek biçilmiş kaftan görülüyor. İş konusunda hiç endişelenmeyin. Her şey istediğiniz doğrultuda gelişecek. İçten görüntünüzle de başarıya ulaşmanız mümkün. İlkin bu içtenlik kabul görmese de, iş yerinde yarattığınız elektrik herkesin hoşuna gidecek!


AŞKà Çekim kuvveti yoğun olan bu kişi ile daha da ileri gitmeyi arzu edeceksiniz. Ancak dedikodulara dikkat! Çok sevdiğiniz dostlarınızın vesilesiyle tanıyacağınız kişiyi iyi gözleyin.Tanıştıran nasılsa yakın arkadaşınız biraz bilgi toplamaktan zarar gelmez bu gizemli ve çekimi kuvvetli yabancı hakkında… Onu bir süre sonra tekrar göreceksiniz ve bu ikinci görüşünüz ciddi ve uzun vade de bir ilişki kurma arzunuzu güçlendirecek.

SAĞLIKà Spor yapıyor olmanız sağlığınız adına çok önemli bir gelişme. Ancak gelişigüzel spor yapıyor olmanız sizi ilerisi için biraz zorlama riski taşıyabilir. İhmal ettiğiniz doktor ziyaretini daha fazla ertelemeyin. Bu arada içme sularını ve su ürünlerini tüketirken özenli olmazsanız mide ve bağırsak sorunlarınız ciddi sonuçlar doğurabilir. Bunun dışında kendinize özen gösterirseniz sağlıklı bir yıl geçireceksiniz.


ŞANSLI TARİHLERà 12 Nisan – 26 Haziran 2006 tarihleri arasında Akrepler, hem Mars’tan güç ve cazibe, hem de Venüs’ten para ve şans alıyorlar. Venüs paranın uzun yollardan yabancılarla yapılan görüşmeler sonucunda kotarılan işlerden geleceğinin işaretlerini veriyor. 7-30 eylül arası işbirliğinden nakit akışı oluşurken , gerek duyarsanız girişiminize destek vermek amacıyla dostlarınıza dönebilirsiniz.
RİSKLİ TARİHLERà12 Aralık tan 19 Şubat a kadar Akreplerin zıt burcu olan Boğa da bulunan Mars ortaklık ve evlilik konularında yoğunluk yarattığı gibi, anlaşmazlık ve sürtüşmelere de neden olabilir. Özellikle 4 Haziran 7 Temmuz arası sert tartışmalara girmemeli ve iletişimde oluşabilecek aksaklıkları göz önünde tutmalısınız.

Akrep ve koç

İkinizde bildiğinizden şaşmadığınız için beraberliğinizin çoğu zamanı üste çıkmaya çalışmakla geçecektir. Bu ilişki aşk değil iş ilişkisi olursa daha başarılı olacaktır.
İkinizde uyanıksınızdır ve yeni işler peşinde koşarsınız. İlişkiye farklı şeyler katarsınız belki de bu yüzden birbirinize ilgi duydunuz.


Akrep ve Boğa

Boğa insanı ile tencere kapak kadar birbirinize uygunsunuz. Zıtlıklarınızla birbirinizi tamamlarsınız. Boğa burcu toprak elementidir, siz ise su. Beraberliğiniz çok verimli olacaktır İkinizde Koç ya da Terazi burcu gibi aşırı sosyal değilsiniz



Akrep ve İkizler

Bu ilişki ilk başta uyumlu gibi gözükmese de bir çok yönden hoş bir beraberlik olacaktır. İkizler burcu, sizi dış dünyada olup bitenden haberdar edecek ve kabuğunuzdan çıkarmayı başarabilecektir. Siz en ketum burçlardan birisiniz ve geveze İkizler ile eğleneceksiniz.


Akrep ve Yengeç

bir Yengeç burcuna aşıksanız size çok uygun birini buldunuz demektir. Bu beraberliğin değeri 10 üzerinden 10 olacaktır. Yengeç insanı da sizin gibi derin duygulara sahiptir ve çok anlayışlıdır. Birlikte zengin ve sıcak yaşantınız olacaktır.



Akrep ve Aslan

Bu en tuhaf ilişkilerden biri ama her zaman da iyi gitmiştir. Denemeye değen aynı zamanda çok emek isteyen bir beraberliktir.Siz su elementisiniz , Aslan burcu ise ateş. Olabilecek en kötü karışım olmasına rağmen gene de iyi sonuçlanabilir.


Akrep ve Başak

Başak burcu sevgiliniz sizin için iyidir. Başak sabırlı, nazik,üretkendir ve sizden çok şey beklemez. Siz kontrol altına almak istersiniz bu sizi çok mutlu edecekse Başak buna izin verebilir.Başak burcu biraz utangaçtır


Akrep ve Terazi

siz derin derin duygularla dolusunuz, Terazi ise akılcı ve analitiktir. Siz yanlızlığı seversiniz, Terazi ise aşırı sosyaldir. Terazi ile gerçek aşkı bulabilecekmisiniz ! Belki, ama biraz zorlanarak.Terazi burcunun sürekli sosyal olma ihtiyacı sinirlerinizi bozabilir


Akrep ve Akrep

Astrolojik olarak Akrep burçlarının birlikteliği muhteşemdir. Yataktan hiç çıkamayabilirsiniz. Beraberliğiniz atom bombası kadar güçlüdür. Bu ilişki güçlü ve iyidir. İkinizde fiziksel ve duygusal olarak çok etkiliyicisiniz. Duygularınız kuvvetli ve derindir.


Akrep ve Yay

Bazen en ilginç ilişkiler zıtların birbirini çekmesi ile başlar. Siz kuvvetli, bir bakışta karşınızdakinin gizli niyetlerini anlayabilen, kurnaz ve gerçekçisiniz. Yay ise iyimser ve kolayca etki altında kalabilen birisidir. Bu zor bir beraberlik olacaktır.


Akrep ve Oğlak

Bu beraberliğe dört yıldız verebiliriz. Oğlak sevgilinizin büyük kariyer hedefleri vardır ve siz onu iyi anlarsınız. Siz Akrep çok takıntılı olduğunuz için takıntısız insanları anlayamazsınız. Sevgiliniz Oğlak burcunu memnuniyetle destekler ve ona finansal yatırımlar ya da iş ile ilgili akıllı tavsiyelerde bulunursunuz.


Akrep ve Kova

Kova'nın zekası ve parlak geleceği sizi baştan çekmiş olabilir gene de bu ilişkinin sürmesi çok zordur. Kova burcu duygusal değildir ve fazla bağlanmaz. Siz ise tam tersi sıcak duygulara sahipsiniz ve birlikte olduğunuz insanla çok ilgilisinizdir.



Akrep ve Balık

İşte Zodyak içerisinde rastlayabileceğiniz en ideal çiftlerden bir tanesi. İtaat etmek dinlemek ve dinlenmek, birlikte hareket etmek,konuşmadan da birbirlerini mükemmel anlayabilecek olan bu ikili uzun vadeli ilişkiler, evlilik ve mutlu mesut geniş aileler kurabilecek derecede ciddi birlikteliklere imza atabilirler.

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
asla_asla_deme - avatarı
asla_asla_deme
VIP Never Say Never Agaın
11 Kasım 2006       Mesaj #3
asla_asla_deme - avatarı
VIP Never Say Never Agaın
Akrep
Akrep burcunun özellikleri: Dikkat, kuşku, kin, analiz gücü, sezi, ihtiras, sevgi, dostluk, hisleri gizleme, cazibe, pişmanlık. Akrep burcu için Pluto'yu tanımlayan sözleri de okuyun.

ARKEP BURCU:

Sekizinci Burç, Sabit, su ve di­şi.
(23 Ekim'le 22 Kasım arası).
Akrep'te su üçlüsü ile sabit dörtlü birleşir. Duygusal ve nega­tif olan bu burç, ayrıca sezme gü­cünden yararlanarak maddi konu­larda da kazançlı çıkmaktadır.
Pekçok kimse Akrep'in kişili­ğini anlayamaz. Akrep Burcu'nun simgesi de uçmaya hazırlanan bir kartalla, yerde sürünen bir Akrep'­ten oluşmuştur. Eğer burç İnsanı, sezme yeteneğinden, kafasından, inceleme gücünden yararlanarak davranırsa yaşamda çok yüksele­bilir. Yani bir kartal gibi pek yük­seklere çıkabilir. Buna karşın bur­cun fazla duygusal yönlerine ka-pılırsa akrep gibi tehlikeli bir kişi­lik oluşur.
Akrep, Zodyak'ın en doğa üstücü, en sır dolu, en güçlü evidir. Güneş bu buradayken doğmuşsanız ve eğer diğer gezegenlerin ter­sine güçlü etkileri yoksa siz kuş­kucu, güvensiz, eleştirici, içe dö­nük ve hesapçı biri olursunuz. Re­kabete açık mesleklerde, politika­da ve özellikle avukatlık yapıyor­sanız siz çok saldırgan olabilirsi­niz. Akrep etkileri en iyi halleriyle gelmişse, sizi cesur, yaratıcı ve bi­limsel yapar. Meydan okumaya yatkm olursunuz. Hayattaki başa­rınızın büyük kısmı "orijinallik"ten ve zekadan kaynaklanır. Siz ken­di özel işlerinizle meşgul olursu­nuz, başkalarının da aynı şeyi yap­masını beklersiniz. Ama meslek hayatı söz konusu olduğunda du­rum tümüyle değişir. Büyük ihti­malle başkalarının başına dert açarsınız. Sizde yoğun bir düşün­ce ve duygu dağarcığı, eğilmez bir irade gücü, derin iç inançlardan gelen kuvvet ve ihtiras var. Güçlü bir potansiyel enerjiye sahipsiniz. En çaresiz durumda bile toparlan­ma, sevdiğiniz şeyleri tam sever

CİNSELLİK VE KİN

Yukarıda da belirtildiği gibi su grubundan olduğu için hassas, duygularını gizleyen bir burçtur. Sabit olduğu için de son derece inatçıdır. Pişman olduğunu söyle­mek onun için en ağır şeydir. Ak­rep Zodyak'da genel olarak cinsel duyguları temsil eder. Bunlar bir araya geldiğinde de ortaya kıs­kanç, kuşkucu, kinci, duygulara fazla önem veren, arzularında inat­çı ve ihtiraslı biri çıkar. Bu tipin, şayet İyi eğitim almamış ve hisle­rini kontrolden mahrumsa ne ka­dar tehlikeli olacağı da bellidir.
Ancak daha önce de söyledi­ğimiz gibi iyi veya kötü burç yok­tur. Burçların özelliklerinin iyi kul­lanılması iyi sonuç sağlar. Akrep, ihtiraslıdır ve sadece aşkta değil her konuda böyle ateşlidir. Onun için Akrep Burcu insanı, hislerini kontrol ederek yeteneklerini gös terebilirse: başarıya ve mutluluğa kavuşur. Böylece burcun tehlike­li yönlerinden sıyrılmış olur. Fakat Akrep tipi, her şeyi, her olayı ana­lizci kafasıyla değil duygularıyla değerlendirirse; büyük yetenekleri bulunsa bile, sonunda tehlikeli bir yaratık olarak kalır. Burç insanının bu İnce dengeyi bilmesi ve man­tıkla karar vermesi zorunludur.
Akrep Burcu, duygularında yanılmaz. İçine doğanlar genellikle doğrudur. Olaylan küçük ayrıntı­larına kadar inceler ve içinden ge­len ses de ona yol gösterir. Akrep insanı, dostluğu çok sever. Dost­larının hayranlığını ve sevgisini de kazanır. Ama üstün bir tip değil­se sonunda dostlarını da kıskanır ve onları kolaylıkla kırar.
Akıllı bir Akrep insanını kolay kolay altetmek mümkün olmaz. Çünkü bu tip zayıf taraflarını iyi gizler ve güçlü yönlerinden yarar­lanır. Akrep insanı, sevdiği an çok değişir, ömür boyunca aynı kim­seyle mutlu olabilir. Duygulan sa­dece güçlü değil aynı zamanda çok derindir. Karşı taraf sadık kal­dığı ve Akrep'in beklediği gibi dav­randığı sürece bu uyum devam eder. Ama küçük bir hata Akrep'i çileden çıkarabilir. Azap çekece­ğini bile bile sevdiğini yaralar. Da­ha sonra pişman olma ihtimali de azdır Yalnız Akrep'in gerek ka­dın gerek erkeğinin oldukça cazi­beli olduğunu ve istedikleri kim­seleri kolayca etkilerine aldıkları­nı ve adeta büyülediklerini de söy­leyelim.
Akrep Burcu insanı tıp, asker­lik, güvenlik, araştırma alanların­da başarılı olabilir, özellikle ope­ratörlük, psikiatri, dedektiflik ona göredir. Duygulardan çok kafaya önem veren bazı Akrepler de siya­sette çok yükselebilirler.

Kaynak: MsXLabs.org & Astroloji Ansiklopedisi
Son düzenleyen asla_asla_deme; 17 Haziran 2009 13:52
Şeytan Yaşamak İçin Her Şeyi Yapar....
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2006       Mesaj #4
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
akrep1

Yönetici gezegeniniz: Mars ve Pluton (Çekicilik, cazibe, savaş ve yeni şartları temsil eder)
Grubunuz: Su, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Sezgi
Özelliğiniz: Kararlılık ve inceleme
Emeliniz: Zenginlik
Amacınız: Hayat boyu zenginlik
Yenmeniz gereken huyunuz: Acımamak, ihmal etmek
Olası hastalıklarınız: Boğaz, boyun, mesane, böbrek ve üreme organları hastalıkları, tansiyon

24.10 - 02.11Akrep burcunun ilk on gününde doğan ve Akrep burcu ile Mars-Pluto etkisindeki kişiler oldukça güçlü bir duygusal yapıya sahiptirler. Ölümü hayatın bir gerçeği ve yeni bir başlangıç kabul ederler ve korkmazlar. Uygulamalı bilimler, mühendislik ve üretim dallarında başarılı olurlar.
03.11 - 12.11Akrep burcunun ikinci on gününde doğan ve Balık burcu ile Jüpiter-Neptün etkisindeki kişiler diğer Akrep'lere oranla daha yumuşak ve merhametli olurlar. Gizli bilimlere, astrolojiye karşı özel bir ilgileri bulunur. Zengin bir hayal dünyasına sahiptirler.
13.11 - 22.11Akrep burcunun üçüncü on gününde doğan ve Yengeç burcu ile Ay'ın etkisindeki kişiler son derece güçlü sezgilere sahiptir. Ruh halleri içinde bulunduğu koşullara göre sık sık değişebilir.

Akrep insanının etkisi altında olduğu yıldız Pluto’dur. Pluto bütün yıldızların tersine, güçlü insancıl içgüdülerin yıldızıdır. Akrep insanının hayatındaki en önemli güdü, tutkuların ateşidir. Duyguların kontrolünü kaybederse, zehrinin ulaşabileceği alandan hemen uzaklaşmalı. Akreplerin her zaman aşırılığa kaçmaları olasıdır. Hiçbir burç, hem kötü işlerde böyle anlamlı başarılar elde etme yeteneğine sahip değildir.

Akrebin tutkulu olmasının kökleri cinselliğindedir. Akrebin, cinselliği en saf ve en esaslı biçimde bedenine uyarladığı söylenir. Cinsel arzular onun el sürülmemiş gücünün sadece bir görünüşüdür. Bunu, modern psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un ortaya çıkardığı “Her insanın içinde az ya da çok bir güç vardır ve bu güç onun düşünce, his ve hareketlerini belirler” teorisinde de görebiliriz.

Saf, tamamen gelişmiş bir Akrep, Zodyak’ın en etkileyici burcudur. Söylendiği gibi Pablo Picasso böyle bir Akreptir. Akrep erkeği çekilmez bir eştir. Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirir. Olgun Akreplerse, gerçeği bulma yolunda bitmek bilmez isteklerle dolu, kendilerine ve diğer insanlara karşı umursamaz olurlar. Bu burçta birçok dahi doğmuştur. Buna rağmen, Hitler’in şeytani propaganda bakanı Geobbels hiç de böyle değildi. O, gelişmiş Akrebin bir prototipi miydi? Şüphesiz Geobbels Akrep insanının temel özelliklerini taşıyordu: agresiflik, güç, kendine güven, keskin zeka ve cesaret. En önemli özelliği, otoriteye olan inancıydı. Geobbels’in, “Führer”i Hitler’e olan Tanrısal sevgisi, onu dünya tarihinin en büyük ve vicdansız liderlerinden biri yaptı.

Bu tanınmış Akrebin yaşam öyküsünden sonra, bu burcun karakterini biraz daha açalım. “İşin karmaşık yolu varken, neden basit yolu seçeyim?” sözü Akrebin hayatını anlatır. Burada da zeka küpünün zehirli fikirlerini görüyoruz. Onlar için hayat, yanımızdan huzur ve barış içinde geçmesini seyredemeyeceğimiz kadar kısadır. Her şey paramparça da olsa o kendi halinden memnundur. Tartışmalar, kavgalar, zafer veya yenilgiler; bunların hepsi Akrebe göredir. Anlaşmak sizin hiç hoşunuza gitmez. Huzuru sadece değişim aradığınızda istersiniz.

Hayat Akrep için bir deney sahasıdır, ama oyun bahçesi değildir. Yaptığınız her şeyi çok ciddiye alırsınız. Kesin sınırlarla çizilmiş bir amacınız vardır. Yolunuza çıkan her şeyle savaşır ve mümkünse yok edersiniz. Başkalarının oyunlarını bozmayı, onların hile ve stratejilerini açığa çıkarmayı seversiniz. Hiç kimse sizi aldatamaz. Siz bütün sahtekar ve yalancıları hemen fark edersiniz. Insanın içini okuyan bakışlarınızın hedefi olan kişi, iç çamaşırlarıyla kalmış gibi olur. Oysa sizin kartlarınızı görmek çok az kişiye nasip olur. Birisi özel işlerinize burnunu sokmaya kalksa çok şiddetli tepki verirsiniz. Bu sizin için hoş bir durum değildir. Böyle tutumlar Akrebi kibirli, egoist ve hesaplı olmaya zorlar.

Ama sizin için “sağlıklı” bir egoizm, zararlı değildir. Kendinizi yolundan döndürülmeyen bir bozkır kurdu gibi hissediyorsunuz. Eğer “yoldayken”kendinize ve diğer insanlara karşı duyarsız oluyorsanız, bu sizin görev anlayışınıza göre “iyi bir şeyin” kanıtıdır. Biraz şüpheli olan, “amaç, araçları meşru kılar.” Sözüne göre hareket ediyorsanız.

Ama kendinizi kandırmayın. Kendinizden çok emin görünen Akrepte bile kibir ve ben merkezcilik, duygulu bir kalbi saklamak için bir örtüdür. Bütün insanlar gibi Akrep de sevilmek ister. Bağımsızlığına düşkün olsa bile yalnızlıktan acı çeker. Şiddetli bir şekilde bireysel özgürlüğü savunsa da bu sadece kendi yalnızlığını saklamak içindir. Akrep, kimsenin onu bağımsız bir yaratığı sevmeyeceğinden öyle emindir ki bu yöndeki bütün iddiaları şüpheyle karşılar. Bunun yanında Akrepler gerçekten sevildiklerini hissederlerse, en tutkulu ve güçlü aşıklar olacaklardır. Kimse kalbini sizin gibi konuşturamaz.

Bu sert kabuğunun altında yumuşak bir öz mü saklıdır? En azından olgun, gelişmiş Akrepler de bu durum geçerlidir. Zayıflık olarak görülmemesi gereken duygusallığının yanında soylu bir karakteri de vardır. Siz Akrep olarak, inatçı yapınızla daha zayıf insanlara güç veren tipte bir erkeksiniz, tipik bir aşk çöpçüsüsünüz. Bütün dost ve tanıdıklarınız duygusal problemlerini size anlatırlar. Hatta bazen istediğinizde de fazla. Herkes sizden kurtarıcı rolünü oynamanızı ister. Oysa siz bu role çok zor katlanırsınız. En iyisi siz bu hobinizden bir meslek yaratın ve psikiyatr veya psikolog olun. Akrep insanlarının, dostlarının problemlerine gösterdikleri anlayışın sebebi kendilerinin de cennet ve cehennemden geçmiş olmalarıdır. Hatalarınızı bilme özelliğiniz size acı verebilir.

Tekrar gelişmemiş Akrep türüne dönelim. Bu kişi son derece bencildir. Böyle bir Akrep, amacına ulaşmak için her şeyi yapar ve bunu yaparken hiç düşünmez. Gaddar ve sadist olabilir, ona yapılan bir haksızlığı unutmaz. İntikam hırsı, düşmanını uçuruma itmek için en karışık entrikaları hazırlama gücü verir. Burada da maalesef hileci, katil ruhlu Akrebi açıkça görürüz.

Günlük hayatta Akrep insanlarıyla kolay kolay birlikte yaşanmaz, özellikle evlilikte. Buna rağmen onlarda güçlü, güvenilir, gerçekçi bir kişilik vardır. Akrepler her konuda başarılı olabilirler. Başka hiç bir burçta bu kadar çeşitli işler yapan insanlar yoktur. Başarılı sporcular, öncü bilim adamları ve dahi sanatçıların çoğu Akrep burcundandır. Evet, beceriksiz olmakla birlikte yaratıcılıkları onları sanatçılığa yöneltiyor. Hayat, Akrep insanına bizim anlama sınırlarımızı aşan şeylerle uğraşma yetisi vermiştir. Buradan Martin Luther gibi büyük din liderlerinin Akrep burcunda doğmalarının bir rastlantı olmadığı görülür
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2006       Mesaj #5
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
br tatil

tatil

Akrep Burcu

Akrep burcunun özel hayatı çok önemlidir. Issız, sessiz, sakin, kimsenin olmadığı bir ada, tatil yöresi ya da özel bir tekne tam ona göredir. Yengeç ve Balık gibi duygusal bir su burcu olan Akrep, su kenarında kendini hiç bir yerde olmadığı kadar iyi hisseder. Yoğun duygulara ve tutkulara sahiptir, zaman zaman yanlız kalmaya ihtiyaç duyar. Kaldığı yerde televizyon ve telefon olmasa da olur ama oda servisine ihtiyacı vardır, şampanya içebilmeli ve kendi müziğini dinleyebilmelidir. Onun için tatil demek dış dünyaya hazırlanmak ve yenilenmek
demektir.

Günlük hayatta enerjisini çok yoğun ve konsantre bir biçimde kullanan Akrep enerjisini çok çabuk tüketir. Issız bir adaya veya tekneye bütçesi yetmiyorsa deniz ya da göl kenarında kitap okuyarak, balık tutarak ve hiç bir şey yapmadan dinlenebileceği sakin yerlerde tatil yapmalıdır.

Akrep insanının sahilde uzun yürüşlere ve araba ile küçük gezilere çıkmaya ihtiyacı vardır. Kaldığı otelin güzel ve konforlu olmasını arzu eder. Yumuşak çarşafları ve yastıkları olan büyük ve rahat bir yatak ister. Seksi Akrep partnerine düşkündür, onu yanlız bırakıp bireysel aktivitelere katılmayacaktır. En fazla sabah yürüyüşe çıkacak ve kimselere görünmeyecektir. Tatilde tanıdıklarına rastlamaktan hiç hoşlanmaz. Akrep insanı ile birbirinize aşıksanız, birlikte tatil yapmak unutulmaz bir deneyim olacaktır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Blue BooL - avatarı
Blue BooL
Ziyaretçi
24 Kasım 2006       Mesaj #6
Blue BooL - avatarı
Ziyaretçi
Burcunuzda doğan ünlüler akrep
Ad Soyad Doğum Tarihi
Abdullah Gül 29.10.000
Albert Camus 07.11.1913
Andre Gide 22.11.1869
Anne Tyler 25.10.1941
Art Garfunkel 05.11.1941
Auguste Rodin 12.11.1840
Bill Gates 28.10.1955
Björk 21.11.1965
Bo Derek 20.11.1956
Bonnie Raitt 08.11.1949
Bryan Adams 05.11.1959
Burt Lancaster 02.11.1913
Calista Flockhart 11.10.1964
Calvin Klein 19.11.1961
Carl Sagan 09.11.1934
Carlos Fuentes 11.11.1928
Charles Bronson 03.11.1921
Charles de Gaulle 12.11.1890
Claude Monet 14.11.1840
D. Erasmus 26.10.1466
Danny DeVito 17.11.1944
David Schwimmer 12.11.1966
Demi Moore 11.10.1962
Don Delillo 20.11.1936
Dostoyevski 30.10.1821
Dr. Christian Barnard 08.11.1922
Elizabeth Drew 16.11.1930
Elke Sommer 05.11.1940
Ethan Hawke 06.11.1970
F. Mitterand 26.10.1916
F. Von Schiller 10.11.1759
G. J. Danton 26.10.1759
George Eliot 22.11.1819
Georges Bizet 25.10.1838
Georgia O’Keeffe 15.11.1887
Goldie Hawn 21.11.1945
Grace Kelly 12.11.1929
Heidy Lamarr 09.11.1913
Hillary Clinton 26.10.1947
Indira Gandhi 19.11.1917
Ivan Turgenev 09.11.1818
J. G. Ballard 15.11.1930
Jacklyn Smith 26.10.1947
James Montgomery 04.11.1771
Jamie Lee Curtis 22.11.1958
Jenny McCarthy 01.11.1972
Joaquin Phoenix 28.10.1974
Jodie Foster 19.11.1962
John Adams 30.10.1735
John Berger 05.11.1926
John Bright 16.11.1811
Joni Mitchell 07.11.1943
Julia Roberts 28.10.1967
k.d. Lang 02.11.1961
Kaptan James Cook 27.10.1728
Kate Capshaw 03.11.1953
Kate Jackson 29.10.1948
Kevin Kline 24.10.1947
Ad Soyad Doğum Tarihi
Kral Hüseyin -Ürdün 14.11.1935
L. Visconti 02.11.1906
Larry Flint 01.11.1942
Larry King 19.11.1933
Laura Bush 04.11.1946
Lauren Hutton 17.11.1943
Leon Trotsky 26.10.1879
Leonardo DiCaprio 11.10.1974
Linda Evans 18.11.1942
Lisa Bonet 16.11.1967
Lyle Lovett 01.11.1957
Madam Curie 07.11.1867
Maradona 30.10.1960
Margaret Atwood 18.11.1939
Margaret Mitchell 08.11.1900
Marie Antoinette 02.11.1755
Mariel Hemingway 22.11.1961
Marilyn French 21.11.1929
Martin Luther 10.11.1483
Martin Scorsese 17.11.1942
Matthew McConaughey 04.11.1969
Meg Ryan 19.11.1961
Nadia Comaneci 12.11.1961
Necmettin Erbakan 29.10.000
Neil Young 12.11.1945
Otis Williams 30.10.1939
Owen Wilson 18.11.1968
Pablo Picasso 25.10.1881
Paul Valery 30.10.1871
Peta Wilson 11.10.1970
Prens Charles 14.11.1948
Rebecca Romjin Stamos 06.11.1972
Rene Magritte 21.11.1898
Richard Burton 10.11.1925
Richard Dreyfuss 29.10.1947
Robert Kennedy 20.11.1925
Rock Hudson 17.11.1925
Roseanne 03.11.1952
Roy Lichtenstein 27.10.1923
Roy Scheider 10.11.1935
Sally Field 06.11.1946
Sam Shepard 05.11.1943
Sean Combs “P. Diddy” 04.11.1970
Simon Le Bon 27.10.1958
Stefanie Powers 02.11.1942
Süleyman Demirel 01.11.000
Sylvia Plath 27.10.1932
Tara Reid 08.11.1975
Tatum O’Neal 05.11.1963
Ted Turner 19.11.1938
Theodore Roosevelt 27.10.1858
Veronica Lake 14.11.1919
Vivien Leigh 05.11.1913
Voltaire 21.11.1694
Whoopi Goldberg 13.11.1955
William Hogarth 10.11.1697
Winona Ryder 29.10.1971
Yanni 14.11.1954
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
7 Aralık 2006       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
AKREP BURÇU TEMEL ÖZELLİKLER

Yönetici Yıldızınız: Mars ve Pluton (Çekicilik, cazibe, savaş ve yeni sartları temsil eder)
Grubunuz: Su, negatif
Burcunuzun cinsiyeti: Dişi
Üstün yeteneğiniz: Sezgi
Özelliğiniz: Kararlılık ve inceleme
Emeliniz: Zenginlik
Amacınız: Hayat boyu zenginlik
Anahtar Sözcüğünüz: Tutkulu
Yenmeniz gereken huyunuz: Acımamak, ihmal etmek
Uğurlu gününüz: Salı
Uğurlu sayılarınız: 8, 9, 53, 783, 6591
Uğurlu taşınız: Topaz
Uğurlu renkleriniz: Korkırmızısı, siyah
Uğurlu çicekleriniz: Kırmızı karanfil, hanımeli, ateş çiçeği
Uğurlu kokularınız: Misk, manolya
Hoşlandığınız müzik: Marşlar ve canlı parçalar
Olası hastalıklarınız: Boğaz, boyun, mesane, uretra, böbrek ve üreme organları hastalıkları, tansiyon
Çok iyi anlaştığınız burçlar: Balık, Yengeç
İyi anlaştığınız burçlar: Yay, Oğlak, Başak, Terazi
Kötü anlaştığınız burçlar: Boğa, Aslan
Ne iyi ne kötü: Koç, İkizler
Başarılı olacağınız meslekler: Yönetici, organizator, endüstri lideri, komutan, satış yöneticisi, müdür, operator dişçi, teknik mühendis, gazeteci, kimyacı, müzisyen, müzik aletleri yapımcısı, tamirci, yazarlık, denizci, havacı
Burcun ünlüleri: Alain Delon, Alfred Nobel, Burt Lanchester, Charles Bronson, Christian Bernard, Diego Maradona, Indra Gandhi, Jody Foster, Katherine Hepburn, Linda Evans, M.Kemal Atatürk, Marie Curie, Mesut Yılmaz, Monet, Nadia Comanecchi, Nazlı Ilıcak, Pablo Picasso, Prenses Charles, Rock Hudson, Süleyman Demirel, Tansu Çiller, Voltaire

AKREP BURCU GENEL ÖZELLİKLER

Klasik astrolojide Akrep burcu, kötülüğü, cehennem ve sadizmi, hırsızlık ve şiddeti temsil eder. Akrep insanı, kötü gülümsemesiyle insanları tahrik eden bir şeytan mıdır? Hayır, Akrep kesinlikle bir şeytan değildir, ama insanlara şeytanca hareketler yaptırabilecek özellikler taşır.

Akrep insanının etkisi altında olduğu yıldız Plüton’dur. Plüton bütün yıldızların tersine, güçlü insancıl içgüdülerin yıldızıdır. Akrep insanının hayatındaki en önemli güdü, tutkuların ateşidir. Duyguların kontrolünü kaybederse, zehrinin ulaşabileceği alandan hemen uzaklaşmalı. Akreplerin her zaman aşırılığa kaçmaları olasıdır. Hiçbir burç, hem kötü işlerde böyle anlamlı başarılar elde etme yeteneğine sahip değildir.

Akrebin tutkulu olmasının kökleri cinselliğindedir. Akrebin, cinselliği en saf ve en esaslı biçimde bedenine uyarladığı söylenir. Cinsel arzular onun el sürülmemiş gücünün sadece bir görünüşüdür. Bunu, modern psikanalizin kurucusu Sigmund Freud’un ortaya çıkardığı “Her insanın içinde az ya da çok bir güç vardır ve bu güç onun düşünce, his ve hareketlerini belirler” teorisinde de görebiliriz.

Saf, tamamen gelişmiş bir Akrep, Zodyak’ın en etkileyici burcudur. Söylendiği gibi Pablo Picasso böyle bir Akreptir. Akrep erkeği çekilmez bir eştir. Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştirir. Olgun Akreplerse, gerçeği bulma yolunda bitmek bilmez isteklerle dolu, kendilerine ve diğer insanlara karşı umursamaz olurlar. Bu burçta birçok dahi doğmuştur.

Buna rağmen, Hitler’in şeytani propaganda bakanı Geobbels hiç de böyle değildi. O, gelişmiş Akrebin bir prototipi miydi? Şüphesiz Geobbels Akrep insanının temel özelliklerini taşıyordu: agresiflik, güç, kendine güven, keskin zeka ve cesaret. En önemli özelliği, otoriteye olan inancıydı. Geobbels’in, “Führer”i Hitler’e olan Tanrısal sevgisi, onu dünya tarihinin en büyük ve vicdansız liderlerinden biri yaptı.

Bu tanınmış Akrebin yaşam öyküsünden sonra, bu burcun karakterini biraz daha açalım.

“İşin karmaşık yolu varken, neden basit yolu seçeyim?” sözü Akrebin hayatını anlatır. Burada da zeka küpünün zehirli fikirlerini görüyoruz. Onlar için hayat, yanımızdan huzur ve barış içinde geçmesini seyredemeyeceğimiz kadar kısadır. Herşey paramparça da olsa o kendi halinden memnundur. Tartışmalar, kavgalar, zafer veya yenilgiler; bunların hepsi Akrebe göredir. Anlaşmak sizin hiç hoşunuza gitmez. Huzuru sadece değişim aradığınızda istersiniz.

Hayat Akrep için bir deney sahasıdır, ama oyun bahçesi değildir. Yaptığınız her şeyi çok ciddiye alırsınız. Kesin sınırlarla çizilmiş bir amacınız vardır. Yolunuza çıkan her şeyle savaşır ve mümkünse yok edersiniz. Başkalarının oyunlarını bozmayı, onların hile ve strtejilerini açığa çıkarmayı seversiniz. Hiç kimse sizi aldatamaz. Siz bütün sahtekar ve yalancıları hemen fark edersiniz. İnsanın içini okuyan bakışlarınızın hedefi olan kişi, iç çamaşırlarıyla kalmış gibi olur. Oysa sizin kartlarınızı görmek çok az kişiye nasip olur. Birisi özel işlerinize burnunu sokmaya kalksa çok şiddetli tepki verirsiniz. Bu sizin için hoş bir durum değildir.

Böyle tutumlar Akrebi kibirli, egoist ve hesaplı olmaya zorlar.

Ama sizin için “sağlıklı” bir egoizm, zararlı değildir. Kendinizi yolundan döndürülmeyen bir bozkır kurdu gibi hissediyorsunuz. Eğer “yoldayken”kendinize ve diğer insanlara karşı duyarsız oluyorsanız, bu sizin görev anlayışınıza göre “iyi bir şeyin” kanıtıdır. Biraz şüpheli olan, “amaç, araçları meşru kılar.” Sözüne göre hareket ediyorsanız.

Ama kendinizi kandırmayın. Kendinizden çok emin görünen Akrepte bile kibir ve benmerkezcilik, duygulu bir kalbi saklamak için bir örtüdür. Bütün insanlar gibi Akrep de sevilmek ister. Bağımsızlığına düşkün olsa bile yalnızlıktan acı çeker. Şiddetli bir şekilde bireysel özgürlüğü savunsa da bu sadece kendi yalnızlığını saklamak içindir. Akrep, kimsenin onu bağımsız bir yaratığı sevmeyeceğinden öyle emindir ki bu yöndeki bütün iddiaları şüpheyle karşılar. Bunun yanında Akrepler gerçekten sevildiklerini hissederlerse, en tutkulu ve güçlü aşıklar olacaklardır. Kimse kalbini sizin gibi konuşturamaz.

Bu sert kabuğunun altında yumuşak bir öz mü saklıdır? En azından olgun, gelişmiş Akrepler de bu durum geçerlidir. Zayıflık olarak görülmemesi gereken duygusallığının yanında soylu bir karakteri de vardır. Siz Akrep olarak, inatçı yapınızla daha zayıf insanlara güç veren tipte bir erkeksiniz, tipik bir” aşk çöpçüsü” sünüz. Bütün dost ve tanıdıklarınız duygusal problemlerini size anlatırlar. Hatta bazen istediğinizde de fazla. Herkes sizden kurtarıcı rolünü oynamanızı ister. Oysa siz bu role çok zor katlanırsınız. En iyisi siz bu “hobi” nizden bir meslek yaratın ve psikiyatr veya psikolog olun. Akrep insanlarının, dostlarının problemlerine gösterdikleri anlayışın sebebi kendilerinin de cennet ve cehennemden geçmiş olmalarıdır. Hatalarınızı bilme özelliğiniz size acı verebilir.

Tekrar gelişmemiş Akrep türüne dönelim. Bu kişi son derece bencildir. Böyle bir Akrep, amacına ulaşmak için her şeyi yapar ve bunu yaparken hiç düşünmez. Gaddar ve sadist olabilir, ona yapılan bir haksızlığı unutmaz. İntikam hırsı, düşmanını uçuruma itmek için en karışık entrikaları hazırlama gücü verir. Burada da maalesef hileci, katil ruhlu Akrebi açıkça görürüz.

Günlük hayatta Akrep insanlarıyla kolay kolay birlikte yaşanmaz, özellikle evlilikte. Buna rağmen onlarda güçlü, güvenilir, gerçekçi bir kişilik vardır. Akrepler her konuda başarılı olabilirler. Başka hiç bir burçta bu kadar çeşitli işler yapan insanlar yoktur. Başarılı sporcular, öncü bilim adamları ve dahi sanatçıların çoğu Akrep burcundandır. Evet, beceriksiz olmakla birlikte yaratıcılıkları onları sanatçılığa yöneltiyor. Hayat, Akrep insanına bizim anlama sınırlarımızı aşan şeylerle uğraşma yetisi vermiştir. Buradan Hz. Muhammed ve Martin Luther gibi büyük din liderlerinin Akrep burcunda doğmalarının bir rastlantı olmadığı görülür.
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
9 Aralık 2006       Mesaj #8
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
4-11 Aralık 2006
Alışveriş listesi yapmanın tam zamanı... Belki partnerine veya senin için özel olan birine daha fazla zaman ayırman gerektiğinin farkına varabilirsin. Neye sahip olduğunu kavraman önemli. Çünkü bu hafta çok önemli bir buluşma gerçekleşebilir. Kendini rahat, zengin ve de mutlu hissedebilirsin. Özellikle iş hayatındaki sorunları aşmak sana rahat bir nefes aldırtabilir. Maddi durumunu daha iyiye götürmeye karar verebilirsin. Sahip olduğun olanakları değerlendirmek önem kazanacak. Maddi açıdan seni çok rahatlatacak önemli gelişmelerle karşılaşabilirsin. Seni sıkıca saran iplerden bu hafta kurtulacaksın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
CyniX - avatarı
CyniX
Ziyaretçi
10 Aralık 2006       Mesaj #9
CyniX - avatarı
Ziyaretçi
ya arkadaşlar ben akrep burcuyum ama sadece bazı noktalarda akrep burcunun özelliklerin taşıdığımı dşünüyorum. belki de daha içimdeki dışa vurmamıştır olabilr mi?
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
11 Aralık 2006       Mesaj #10
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Akrep
Grubu: Su
Uğurlu günü : Salı
Uğurlu Sayısı : 9
Uğurlu Taşı : Topaz
Uğurlu Renkleri : Canlı Kırmızı, Siyah
Uğurlu Çiçekleri : Kırmızı Karanfil, Hanımeli, Ateş Çiçeği
Uğurlu Kokuları : Misk, Manolya
En Belirgin Özelliği : Kararlılık
En Büyük İdeali : Zenginlik
En Büyük Hatası : Merhametsizlik
En Büyük Arzusu : Ömür boyu güven


Hırslı, duygusal ve muhafazarkardır. Bilgiyi uygulamaya, uygulamayı da düşünceye dönüştürme yeteneğine sahiptir. Zeki ve müteşebbistir ama riskten asla hoşlanmaz. Sonuçlarından emin olmadığı hiç bir eyleme kalkışmaz. Olayları derinlemesine kavramayı becerir, kendinden başka hiç kimseye güvenmez. İstek ve arzuları ise şiddetlidir. Bunları tatmin etmek için her yola başvurur. Bu bazen hem kendisi, hem de başkaları için tehlikeli olabilir. Ayrıca gizliliğe tutkundur. Bu yüzden özellikle kendisiyle ilgili konularda ağzını açmaz. Susmasının bir başka nedeni de gizli planlarının ortaya çıkmamasını garanti altına almaktır.
AKREP BURCU ERKEĞİ


Bu burcun erkeği çok bakımdan ilgi çekicidir. Su grubu olduğu için çok derin hisleri vardır. Diğer taraftanda analizci bir kafaya sahiptir. Akrep burcu erkeği, kadınlar tarafından çok beğenilen bir tiptir. O analizci kafası sayesinde karşısındaki insanı çabucak inceler ve anlar. Kendince bir karara varır ve bu karar çoğunlukla doğrudur. Aklına koyduğu şeyi muhakkak yapar.
Akrep burcu erkeği çapkındır. Sevgiye ve sevişmeye çok düşkündür. Daha çok genç yaşlarda cazibesiyle kadınları elde eder. Hayatında daima bir kadın olmalıdır.Onun ilk tanıdığı bir kadınla evlenmesi ender görülen bir durumdur. O, pek çok sevgili değiştirdikten sonra evlenecektir.
Bu burcun erkekleri içkiye çok düşkündür. İçtikleri zaman daha neşeli, daha konuşkan, daha cana yakın olurlar.
Akrep burcu erkeği, her şeyin en iyisini ister. Kendisi için lüks bir hayat arzular. Kendi rahatı için ne gerekiyorsa yapmak için elinden geleni yapar.
Akrep burcu erkeğinin gözleri güzel veya çirkin olabilir. Fakat bu erkek nasıl bakacağını bilir. Bakışlarıyla karşısındaki insanı kolayca etkisi altına alır. Sözleri bakışlarından daha etkilidir.
Bu burcun erkeği çok inatçıdır. Onun inadıyla başa çıkmanın imkanı yoktur. Çevresiyle iyi ilişkiler kuran bu erkeğin damarına basmamalısınız. Pek çok konuda üstün özellikleri bulunan akrep erkeğinin sevdiği kadının her bakımdan kendisine uyması gereklidir. Eşinin bağımsızlığına tahammülü yoktur.
AKREP BURCU KADINI


Bu burcun erkeği gibi son derece cazibelidirler. Onlarda erkekleri çeken bir taraf vardır.
Akrep burcu kadını, daima dikkatli ,ihtiyatlı ve gururu konusunda son derece hassastır. O, dostları ve sevdikleri için pek çok şeye katlanabilir. Ama için için kendisinin üstün olduğunu hisseder. Alçakgönüllü gibi gözükse de zaman zaman kendini beğenmişliğini de hissedebilirsiniz.
Akrep burcu kadınının hayat görüşü başkalarından farklıdır. O ya hep ya hiç diye düşünür. Bir şeyin birazını elde etmenin değeri yoktur. Ya istediğine tamamiyle kavuşur ya da uzaklaşır. Bu iş, dostluk ve sevgide kendisini gösterir.
Bu burcun kadını çok cesurdur. Hiç bir şeyden korkusu yoktur. Sevipte dengesini kaybederse o vakit kaybedeceğini düşünerek biraz korkabilir. Ama başka konularda rahattır.
Akrep burcu kadını kıskançtır. Tüm burçların en kıskanç tipidir. Kendini üstün bulur ve bu yüzden de başkalarnın sahip olduğu şeyleri kıskanır. Dostlarına düşkündür. Daima üstün durumdaki kişilerle ahbap olmak ister. .Kafalı, hayatta yükselmiş, parası olan dostlarıyla da iftihar eder.
Akrep kadını için para kadar aşk da önemlidir. Hayatta bazen aşk daha ağır basar. Ancak onun seveceği erkek de kişilik sahibi, aşkı bilen, ihtiraslı bir tip olmalıdır. Eğer severse mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır.Fakat daima kendisine ait olmanızı isteyecektir. Başka bir kadına yan gözle bakmanız, birini övmeniz onu çılgına çevirir. Sevdiği insanla her şeyini paylaşır. Ona karşı müşfik, iyi niyetli ve dürüsttür. Onu aldatmak çok tehlikelidir. Sevdiği an tam anlamıyla bağlanır ve fedakardır.Fakat onun durmdan üstünüze düşmesi, her halinizi incelemesi, bir an olsun gözünüz dalsa şüphelenmesi bütün sevginize rağmen biraz da bezmenize yol açabilir.
AKREP BURCU ÇOCUĞU


Bu burçta doğan çocuk neşeli, hareketli, enerjik, cana yakın bir tiptir. Zekası sayesinde her şeyi çabuk kavrayıp öğrenir. Eğitilmesi zor değil tam tersine bu cesur çocuk problemlerden, zorluklardan hoşlandığı için bunları ortadan kaldırmak için uğraşır. Bu nedenlede derslerinde başarılı olur. Ancak o gizlilikten hoşlanan biraz da sinsi bir tiptir. Kendisine verilmeyen şeyi hileyle elde etmek ister. Çocuğun bu zeka ve cesaretini uygun alanlara yöneltmek lazımdır. Böylece o hislerini daha kolay açıklar ve gizli kapaklı işlere kalkışmaz.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.

Benzer Konular

10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar
10 Aralık 2019 / Misafir Burçlar