| | #16 (mesaj-linki) |
![]() ![]() ![]() 1899; Fenerbahçe’nin Gerçek Kuruluş Yılı Burada dikkati çeken en önemli nokta; Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Black Stocking FC ismi altında 1899 yılındaki bu ilk girişimindeki öncülük yapan gençler ile, ilerideki yıllarda kurulacak olan Kadıköy Futbol Kulübü (1902) ve Fenerbahçe Futbol Kulübü (1907) ismi altında toplanan gençlerin genelde aynı kişiler olacağıydı. Dolayısıyla FENERBAHÇE KULÜBÜ kuruluşunu gayri resmi olarak 1899 yılında gerçekleştirmiş, ne var ki iki kez kapatılmaları nedeni ile faaliyetlerine, ancak resmi kuruluş yılları olan 1907 yılında geçebilmişti. Görülen odur ki; Black Stocking F.C. ya da Kadıköy Futbol Kulübü isimleri, amaç karşısında birer araçtırlar (*4). Ayrıca İstanbul’da kurulan futbol kulüplerinin listeleri incelendiğinde de; Moda Futbol Kulübü (1896), Cadi-Keuy Football Club (1899) ve Imogen (1900) takımlarının İngiliz uyruklular tarafından, Elpis (1900) takımının Rumlar tarafından, Black Stocking (1899), Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin ise Osmanlı uyruklular tarafından kurulmuş oldukları da zaten görülmektedir.(*5) Son Düzenleyen kompetankedi; 25-01-2008 @ 20:11. Sebep: Flood kuralları ihlal edilmeğe devam ediyor dikkat edin...! | |
|
| | #17 (mesaj-linki) |
Fenerbahçeli Futbolculara Avrupadan Teklif Yağıyor Süper Lig'in son iki sezonunu zirvede tamamlayan, Avrupa'da da topladığı 13 puanla adından sıkça söz ettiren Fenerbahçe'nin futbolcuları kapışılıyor. En fazla Nicolas Anelka ve Tuncay Şanlı'nın Newcastle United'a transfer olacağı cümleleri gündemi meşgul ederken, diğer oyuncuların da taliplileri bulunuyor. Şu anda Avrupa'nın namağlup üç takımından biri olan Sarı-Lacivertlilerin bu başarılı grafiği transfer pazarında gözlerin Kadıköy'e çevrilmesine neden oluyor. Teknik Direktör Christoph Daum ile 11 yıldızına çeşitli kulüplerden transfer teklifi var. ‘Beni istiyorlar' diye tozu dumana katan Daum'un da dile getirdiği gibi başta Alman çalıştırıcı için Bundesliga takımları devrede... Bir dönem Alman Milli Takımı'yla ismi anılan Daum'u Köln'ün ısrarla istediği belirtiliyor. Daum, deneyimli bir teknik heyetle çalışmak isteyen Borussia Dortmund ile Stuttgart'ın da gündeminde yer alıyor. Futbolcular arasında ise Anelka, Tuncay ve Alex de Souza en gözde... Newcastle United'ın astronomik fiyatlarına rağmen Başkan Aziz Yıldırım'ın transferine vize vermediği Anelka'yı, sezon başında Liverpool ve Barcelona da istemişti. Ortaya koyduğu başarılı futbolla Newcastle United ve Birmingham City'nin gündeminden hiçbir zaman düşmeyen Tuncay'a Çizme'den de teklif yağıyor. Carlo Ancelotti'nin dikkatini çeken genç oyuncuyla AC Milan'ın ilgilenmesinden sonra İnter de transfer için devreye girdi. Geçtiğimiz günlerde ise milli futbolcuyu La Liga ekiplerinden Real Betis istiyordu. Vanderlei Luxemburgo'nun görev süresinde Real Madrid'in transfer listesinin tepesinde yer alan Alex'in peşine bugünlerde Frank Ribery'nin takımı Marsilya takıldı. Daha önce de Alex, Barcelona ile yan yana anılmıştı. Yabancı kontenjanı nedeniyle gönderilip yerine daha kaliteli bir ismin düşünüldüğü Marcio Nobre'nin transferini bitirmek için Sporting Lizbon yoğun mesai harcıyor. Ayrıca Brezilyalı futbolcuyu Hamburg ile Perugia'nın da istediği menajerler tarafından dile getiriliyor. Özellikle sakatlıktan sonra performansı dibe vuran Servet Çetin'i deneyimli teknik adamın gözden çıkardığı, genç stoperle de Wolfsburg ve Hamburg'un ilgilendiği iddia edildi. Kaptan Ümit Özat’a PSV talip Fenerbahçe’de çoğu maçlardan sonra eleştiri almasına rağmen formasının hakkını veren kaptan Ümit Özat’a Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven talip. Sağ ayaklı olmasına karşın büyük bir özveriyle sol koridorda başarılı maçlar çıkaran tecrübeli futbolcu için PSV’nin yanı sıra Roma ve Atalanta'nın da kendisiyle ilgilendiği belirtildi. Alex de Souza'nın eski takımı Cruzeiro'nun Marco Aurelio'yla flörtte olduğu biliniyor. Sambacı futbolcuya, şimdi de Auxerre'nin talip olduğu öğrenildi. Ayrıca Can Arat, Olcan Adın ile Mahmut Hanefi Erdoğdu'yu Samsunspor kiralamayı planlarken, Semih Şentürk'ü de Gaziantepspor ile Gençlerbirliği istiyor. | |
|
| | #18 (mesaj-linki) |
Cvp: FB Cumhuriyeti / 34 FB 1907
ya millet sizden bi yardim istiorm fenerbahceli oldugumu kanitlicak bi imzaya ihtiyacim war
| |
|
| | #19 (mesaj-linki) |
Rahmetle Anıyoruz 27 Aralık 2005 Salı Fenerbahçe Stadyumunu kulübümüze kazandıran ve 17 yıl kulüp başkanlığımızı yapan eski başbakanlardan Şükrü Saracoğlu 27 Aralık 1953 günü vefat etmişti. Bugünkü stadımıza 22 Temmuz 1998 yılında alınan Yönetim Kurulu kararı ile ismini veren Şükrü Saracoğlu’nun 52. ölüm yıl dönümünde kendisini bir kez daha saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() TEK REİS FENERBAHÇE BAŞKANIDIR Gerçek Fenerbahçe taraftarına buradan teşekkür ediyorum. Kombine alıyorlar, FENERIUM’dan bütün akrabalarına arkadaşlarına ürünler alıyorlar. Fenerbahçe Kulübü’ne maddi katkı sağlıyorlar. 5 senelik kombine alıyorlar. Ben istiyorum ki, oraya herkes aileleriyle gelsin, eşiyle dostuyla çocuğuya gelsin, orada FENERBAHÇE AİLESİ olsun.Fenerbahçe kimliği ve ailesi dışında bir topluluk olmasın. Tek olay Fenerbahçe ailesi olsun.Herkes pankartlarını assın, ama altına ismini yazmasın, reklamını yapmasın.Orada da Fenerbahçe ismi olsun. Ama bazıları var böyle değiller. Kendileri için varlar. 5 yıl evvel ben göreve geldiğimde de vardı. Açıklıyorum, ben hatta bunlara destek de oldum. Ama devlet bir yasa çıkardı. Bu yasaya uymak zorundayız. Bu yasadan sonra biz kulüpte bedava bileti kaldırdık. Geçmişte verdiğimiz bazı devlet kuruluşlarına bile bilet vermiyoruz artık. Hatta ve hatta engelli vatandaşlarımıza bile bedava veremiyoruz, bir yol uydurmaya çalışıyoruz.Tabii bunları yaparken, 22 bine yakın kombine aldı taraftarımız. Bunlar kendi içlerinde gruplar kurmuş. Bir sürü grup adı var, bunların hemen hemen hepsi arkadaş olarak bir araya gelmişler, Fenerbahçe’yi destekliyorlar. Bedava bilet kesilince, otobüsler kaldırılınca bir ara tribunden kesildiler. Sonra ne oldu ? Tam bunlar kesilirken, kendilerine sponsor buldular. Tekrar geliyorlar o sponsor yardımıyla. Pankart açıyorlar bana "sen kendini bil diyorlar, seni sev diyorlar", kendi kendilerine "bilmem ne reis" diye tezahürat yapıyorlar, maç öncesi dışarda ona buna turnikede numaralar yapıyorlar, biletlerini alıp maça giriyorlar. BURASI AVRUPA OLACAK ! Tribüne çıkıyorlar bana pankart açıyorlar. Nası açıyorlar ? Locada oturan birinden talimat alıyorlar ?Özel uçakla Kayseri’ye gidiyorlar Fenerbahçe maçına. O locada oturan adam ayarlıyor bunların hepsini. Onun ismini açıklamayacağım buradan, çünkü birine sözüm var. Milan maçında Galliani ile yürüyorum, oradan bağrıyorlar "genç fenerbahçeliler, bilmemne reis". BU ADAMLAR RANTÇI Bunlar aslında toplasan 30-40 kişi, ama ona buna bilet verip, ona buna ürün bastırıp satıp, arkalarından sürükeylip, kendilerinin kimliğini bilmeyen adamlardan destek alıyorlar.Biletler pahalı diye protesto etmeye başladılar bizi güyya. Diğer grupları arkalarına almak istiyorlar bu bahaneyle. Biz sene başında açık tribüne 6 bin tane kombine sattık, 350 milyona. Alsalardı ya ordan ucuza. Çok ucuza sattık. Ama bunların derdi Fenerbahçe filan değil. Bunlar rantçı. Galatarsay tribünlerindeki kendileri gibi olan rantçılarla her zaman beraberler. Gece gündüz. Yedikleri içtikleri ayrı değil. Hacca, umreye beraber gitme derdinler. Çok yakınlar. O Galatasaray tribünlerindekiler kimler ? Benim ölmüş anneme her maç küfür edenler..Demek ki onlarla gece gündüz beraber olan bunlar da aynı kafadalar.Locada oturan o sponsor da kendine gelsin. Yarın öbür gün, benim karşıma gelip, başkan ben yaptım sen yapma demesin. Bundan sonra bu tribünlerde sadece Fenerbahçe ismi anılacak. (flood olarak algılanmasın tamamen deişik konu) arkadaşlar başkan burada kimden bahsettigini anlamıssınızdır anlamadıysanız burada soylıyeyım gencfb gurubundan bahsediliyor? Son Düzenleyen kompetankedi; 25-01-2008 @ 20:14. | |
|
| | #20 (mesaj-linki) |
Appiah Walpaper.. | |
|
![]() |
| En popüler 10 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
|
| fb semih resimleri, fenerbahçe kimliği, fenerbahçe semih şentürk ün resimleri, semih şentürk ve ailesi, semih şentürk ün ailesi, semih şentürkün resimleri, semih şentürkün resmi, servet cetin ailesi, servet cetinin ailesi, servet çetinin ailesi, |
Fenerbahçe Cumhuriyeti / 34 FB 1907 Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Avrupa Fatihi Aslanlar (Galatasaray) | ByKatip | Galatasaray | 650 | 22 Saat Önce 14:46 |
| Dominik Cumhuriyeti ve Dominik Cumhuriyeti Tarihi | ThinkerBeLL | Ülkeler ve Tarihleri | 0 | 2 Hafta Önce 15:10 |
| Türkiye (Türkiye Cumhuriyeti) ve Türkiye Tarihi | ThinkerBeLL | Ülkeler ve Tarihleri | 1 | 20-04-2008 19:39 |
| Turkcell Süper Lig Kuruluşu | thedoctor_611 | Turkcell Süper Lig | 1 | 20-12-2007 16:10 |
| İslam Konferansı Örgütü - İKÖ | ThinkerBeLL | Müslümanlık/İslamiyet | 1 | 19-06-2007 23:24 |
| |||||
| vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc. Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler. Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız. If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately. | |||||