Üye Ol - Soru/Cevap
Geri Dön   MsXLabs MK > :: Yaşam :: > Erkekçe
Sponsor Bağlantılar
Cevap Yeni Konu Aç
Eski 02-07-2006   #46 (mesaj-linki)
Cvp: Erkekler neden aldatir?



Alıntı:
*TeoDora* adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Hepinizin yazdıkları çok doğru hak veriyorum çoğunuza..
Bence bir insan partnerinde gerçek aşkı tatmışsa,paylaşımları ve zevkleri birbirine uyuyosa,ve her türlü şeyi sınırsız karşısındakine tattırıyosa o ilişki kolay kolay aldatmaya gitmez..Ama yakın çevremdede gördüğüm evlendikten sonra ilişkilerin bozulması,gerek ailesel faktörlerden,gerek birbirlerine olan saygı çerçevesini yitirmekten,gereksede çocuğun verdiği bazı sıkıntılar eşleri biranda başka konumlara götürebiliyo,Buna çok rastladım,çevrem çok geniştir..

Aldatma heriki cinsde yaşanıyo,erkek-kadın farketmez.Ama daha çok erkeğin fıtratında var.Kadın eğer her türü doyuma ulaşıyosa,ve kalbende doyurulyosa,kısaca mutluysa aldatmaya kalkışmaz,Ama erkeğin fıtratı gereği hassastır,gerek ailesel konuda sıkıntılar yaşasın,gerek maddi sıkıntılar yaşasın,kafasını dağıtmak için farklı ortamlara kendilerini atabiliyolar,Bide kötü arkadaşlarında çok etkisi olduğunu düşünüyorum.Yani çok çabuk pes ediyolar,kiminiz bana karşı çıkacaksınızdır.Ama erkeklerin yetiştirilme tarzı gereği sıkıntıya gelemezler,evde bazı iş paylaşımları çoğu erkeğe sıkıntı verebiliyo,çocuk bakımını eşler birlikte üstlenmeli,ama bazı babacıklar bu görevdende sıyrılıyolar.Kötü arkadaş etkiside çok büyük çünkü evli bir erkeğin eşini aldatamaması o erkeğin zayıflığını göstereceği için,sırf arkadaşlarının nazarında erkekliklerini ıspat etmek için aldatıyolar.Bukadar basit şeyler için bile aldatıyolar..Haa kadınlarda artık bozuldu,Daha çok evli kadınlar aldatmakta,Bunu artık biliyoruz ve sayısı arttıkça çok üzücü bir hal alıyo günümüzce..(buarada bazı erkekler bu konunun dışında,ben çevremden gördüklerimi analiz ederek örnek veriyorum)
ŞİMDİLİK BUKADAR.
Sadece etrafındaki insanları göze alarak yorum yaptığın için yazının geneline bir cevabım yok fakat erkeklerin hepsini dahil ederek " erkeklerin fıtratında var" demek sorumluluk isteyen bir cümle. Bu fıtratı neye göre yakıştırıyorsun üstümüze ? Etrafındaki olanlara göre mi ? Ben bu fıtrat üzerine yaratılmamışım. Kötü arkadaşım yok, arkadaşlarımı iyi sececek yaştayım ve beni benden başkası kolay kolay yönlendiremez.Ailem yön vererek bu yaşa getirmiş. Üstümüze yakıştırdığın fıtratı ben şahsen kabul etmiyorum ...

Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 02-07-2006   #47 (mesaj-linki)
Cvp: Erkekler neden aldatir?

Alıntı:
MachMood adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Sadece etrafındaki insanları göze alarak yorum yaptığın için yazının geneline bir cevabım yok fakat erkeklerin hepsini dahil ederek " erkeklerin fıtratında var" demek sorumluluk isteyen bir cümle. Bu fıtratı neye göre yakıştırıyorsun üstümüze ? Etrafındaki olanlara göre mi ? Ben bu fıtrat üzerine yaratılmamışım. Kötü arkadaşım yok, arkadaşlarımı iyi sececek yaştayım ve beni benden başkası kolay kolay yönlendiremez.Ailem yön vererek bu yaşa getirmiş. Üstümüze yakıştırdığın fıtratı ben şahsen kabul etmiyorum ...
Öncelikle bu yazdıklarımı belirttim,bütün erkekler değil,bazı erkekler konunun dışında.Demekki sende bu konunun dışındaki erkeksin..Arkadaşların belli,kişiliğin sağlam,iraden kuvvetli..Her erkek aldatmaz tabii, ben fıtratında var derken; erkeklerin kadına karşı zayıf oldukları için yazdığım bişey..Yoksa herkes için geçerli bişey değil.
Helal olsun iradesine sahip çıkan erkeğe..

Dikkat edersen ben diye yazmışsın.."be yapmam,benim fıtratımda yok" gibi,Sen yapmazsın peki lafım yok..Ama ben burda aldatan erkekler için yazdığım ,yakıştırdığım bi kavram..yanlış anlaşılmasın..

Ayrıca daha bir çok sebebi var aldatmanın..

Evlenmemiş birlikte yaşayan kişilerin aldatmaları,tamamen özgürlüklerinden kaynaklanır.Çünkü aralarında resmiyet yoktur.Bunun dışında birliktelikleri kıskanan kişiler vardır,yani başkasının mutluluğunda gözleri olanlar vardır.Bu güzel birliktelikleri bozmak içinde ellerinden gelen her türlü kelime oyunu ve şeytanlığı yapanlar vardır.Bunları yuva yıkıcı diyede tabir edebiliriz.. İşte bu yaratıklar kendileri mutlu olamadıkları gibi başkalarınında mutlu olmasını istemiyolar.Bunun getirisi sevgilisini elinden almaya kadar gidiyo..Benim başıma hiç gelmedi,ama arkadaşım başına geldi,sık sıkda duyarız böyle şeyleri.Mesela çiftler arasında olan bi huzursuzluk esnasında yuva yıkıcılar direk göreve geçip,orda yapacaklarını yapıyolar.Arkadaş çok önemli.Bilhassa iki sevgilinin birlikte görüşecek arkadaşlarını çok iyi seçmeleri lazım,yani ortak arkadaşlarını..Buda aldatmanın ayrı bir boyutu.Kısaca 3. bir şahıs hiç bir şekilde o ilişkinin içinde yer almamalıdır.Çiftler arasında olan biteni bilememlidir.Çiftler tartışmışsa bunları dışardan yakın buldukları birine anlatmamalıdırlar..Baştan sizi dinleyip sonra ilişkinize gölge getirebilirler...3. şahısları ilişkiye şahit tutmamak lazım..buda ayrı bi boyut..
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 02-07-2006   #48 (mesaj-linki)
DefectEd
Cvp: Erkekler neden aldatir?

Ayrı tadları tatmak için katılmıyorum ama p Sonra üstüme çullanırsınız
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 02-07-2006   #49 (mesaj-linki)
Cvp: Erkekler neden aldatir?

Alıntı:
DefectEd adlı kullanıcıdan alıntı Mesajı Görüntüle
Ayrı tadları tatmak için katılmıyorum ama p Sonra üstüme çullanırsınız

çok komik..aslında çeşit çeşit aldatma var,bu dediğinde doğru..
Hiç kusura bakmayın doğru söylüyo,çocuğa yüklenmeyin..

Erkekler kızmayın,kadınlarda çok aldatıyo,sayıları iyice arttı..
Benim yakın arkadaşın bi lafı vardı:"Yüklüğe güvenme bir gün başına uçar,el oğluna güvenme birgün a.....s....r" biraz müstehcen oldu ama küçük bir latife olsun işte..

Defected'inde gözü korkmuş,üzerime çullanırsınız diye,gerçekten düşüncelerimizi özgürce belirtmeliyiz,bizde böyle düşünüyoruz naplım yani..
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 02-07-2006   #50 (mesaj-linki)
nobody34
Cvp: Erkekler neden aldatir?

bu da hürriyet gazetesinden bir haber
2 Temmuz 2006
Prof. Dr. Osman MÜFTÜOĞLU

Depresif erkek aldatıyor


Erkeklerin neden aldattığını yanıtlamak pek kolay değil. Bunu sadece "poligam" yaradılışlarına bağlamak haksızlık olur.

Erken yaşlarda güç ve statü sahibi olan, bekárlık alışkanlıklarını bir türlü bırakamayan, eşinde yeterli sevgi ve desteği bulamayan erkeklerin aldatma eğilimleri daha fazla. Aldatmanın gözden kaçan bir nedeni de ruhsal bozukluklar. Özellikle depresyon, erkeklerde aldatma eğilimini tetikliyor!

Depresyon, özellikle kadınları ilgilendiren bir sağlık sorunudur ama erkekler de yakalanabiliyor. İşin kötüsü, depresyon erkeklerde daha ağır seyrediyor. Araştırmalar depresif erkeklerde intihar olasılığının daha yüksek, tehlikeli araba kullanma, riskli cinsel ilişkilere girme, saldırgan davranışlarda bulunma eğiliminin daha fazla olduğunu gösteriyor. Kısacası depresyonu bir kadın sağlığı sorunu gibi görmemekte yarar var.

DEPRESYON NEDEN ARTIYOR

Hayatımız müthiş bir hız kazandı. Sorumluluklarımız, beklentilerimiz sürekli artıyor. Daha çok çalışmak, üretmek, daha fazla performans göstermek ve bunu hep sürdürmek zorundayız. Almamız gereken kararlar fazlalaşıyor, karar alma süreçlerimiz kısalıyor. Aldığımız kararlar üzerindeki kontrolümüz azalıyor. İş güvencesi ciddi bir sorun haline geliyor. Üç-beş yılda bir tekrarlayan ekonomik krizler önümüzü görmemizi zorlaştırıyor. Daha çok çalışmak ve bu nedenle evimizden, ailemizden uzakta geçirdiğimiz süreleri uzatmak zorundayız. Aldığımız maaşlar, ne gösterdiğimiz çabaya ne de yüklendiğimiz sorumluluğa uygun. İş hayatı müthiş ve acımasız bir yarış arenasına dönüştü. İş arkadaşlarımız, çalışanlarımız, işverenle ilişkilerimiz, oldukça gergin, çekişmeli ve kopuk. İşe gidip gelmek her gün biraz daha zorlaşıyor. Trafik müthiş bir stres kaynağı haline geliyor. Yarışmacı ve acımasız metropol kültürü, çocukların ve eşlerin beklentilerini her gün biraz daha çoğaltıyor. Orta yaşlı erkekler arasında yayılan depresyonun başka nedenleri de var ama yukarıdakiler en önemlileri.

BELİRTİLERİ GÖZDEN KAÇABİLİYOR

Eğer kendinizi eskisine oranla daha sinirli, daha yalnız, yorgun, keyifsiz, isteksiz hissediyorsanız, gereksiz öfke patlamaları, hayal kırıklıkları, saldırgan davranışlar yaşıyorsanız, cinsel gücünüz ve isteğinizin yavaş yavaş azaldığını düşünüyorsanız, sabahlara daha yorgun uyanıyor, uyku bölünmelerinden veya uyksuzluktan yakınıyorsanız bu sorunlarınızın depresyondan kaynaklanabileceği aklınızda olsun. Bu sorunların bir veya birkaçını siz de yaşıyorsanız, depresyona karşı uyanık olmanız gerekiyor.

ERKEĞİN DEPRESYONU FARKLI OLUYOR!

Depresyon erkeklerde genellikle gözden kaçıyor. Erkekler muhtemelen depresyon belirtilerini saklıyor. Pek çok erkek depresyonu kendine yakıştıramıyor, "Erkek adamda depresyon olmaz" diye düşünüyor.

Erkek depresyonunda belirtiler de bilinenlerden biraz farklı. Erkekler geri çekilmek yerine saldırgan davranışlara, öfke ve hiddete yöneliyor. Depresyonla başa çıkabilmek için tehlikeli ve heyecan verici sporlara başlayan, riskli araç kullanmaya yönelen, rastgele cinsel ilişkilere giren depresif erkeklerin sayısı oldukça fazla. Uzmanlar, bu davranışlarda erkeğin kendini dünyadan uzaklaştırmak isteğinin bile olabileceğini düşünüyorlar. Tedavi edilmeyen depresyon, alkol ve uyuşturucu kullanımına yöneltebiliyor. Depresyonlu erkeklerde eşini aldatma eğilimi artıyor. Depresif erkekler arasında intihar eğilimi de oldukça yüksek. İntihar, depresif erkekler arasında dört kat daha fazla. Bunda genelde erkeklerin yaşamlarını sonlandırma bakımından kadınlardan daha önde olmalarının da rolü var.

CİNSEL GÜCÜ AZALTIYOR

Depresif erkeklerde ruhsal kökenli bedensel yakınmalar sıklaşıyor. Kendini kalp hastası, prostat problemli, hipertansiyonlu zannederek doktor doktor dolaşan depresif erkek sayısı oldukça fazla. Kas ve eklem ağrıları, baş ağrıları, gaz, şişkinlik şikayetleri sıklaşıyor. Depresif erkeklerde cinsel arzu daha azalıyor, cinsel güç eskisinden daha kötü hale geliyor. Sertleşme sorunlarının altında çoğu kez depresyon yatıyor. Depresyon, erkeğin iş hayatını da etkiliyor. Depresif erkeklerde iş başarısızlığı oldukça yaygın. Erkekler başarısızlıklarını alkolle, iş kaçamaklarıyla, sorumluluk sınırlamalarıyla geciktirmeye çalışıyorlar. Depresif erkeklerin iş kazası yapma olasılığı artıyor.

AİLE İÇİ ŞİDDETİ ARTIRIYOR

Depresif erkeklerin boşanma riski de oldukça fazla. Aile içi şiddet eğilimi artıyor. Depresyonun, fark edilmediği zaman aile bütünlüğünü etkileyen sorunlara dönüşmesi, depresif erkeklerde sık görülüyor. Özellikle anlamsız öfke atakları, saldırgan davranışlar, alkol kullanım eğilimi, yoğun yalnızlık ve hayal kırıklıkları yaşayan, unutkanlık, odaklanma zorluğu, uyku sorunları, umutsuzluk, endişe sorunları olan, kronik baş ağrısı, sindirim sorunları ve kas-eklem ağrılarından yakınan erkeklerin bu sorunlarının depresyonla yakından ilişkili olabileceğinin aklında tutmasında yarar var. Erkeklerin de depresyona yakalanabileceğini sakın unutmayın
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 10 etiket
Bu Konunun Etiketleri
aldatan erkek belirtileri, aldatan erkek davranışları, aldatan erkeğin belirtileri, aldatan erkeğin davranışları, aldatma belirtileri, aldatmanın belirtileri, depresyon ve aldatma, erkeklerde aldatma belirtileri, erkeklerin aldatma belirtileri, erkeğin aldatma belirtileri,
Erkekler Neden Aldatır? İhanet Eder? Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Kadınlar Neden Aldatır? İhanet Eder? Morrigan Kadınca 21 22-09-2008 18:34
Deniz Arcak - Eller Aldatır MaRCeLLCaT Türkçe Şarkı Sözleri 0 29-03-2008 20:59
Neden - Neden Nedir - Neden Hakkında asla_asla_deme X-Sözlük 0 06-02-2008 23:46
İhanet - İhanet Nedir - İhanet Hakkında asla_asla_deme X-Sözlük 0 25-01-2008 22:08
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 10:06Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
MsXLabs® MK - Copyright ©2005 - 2008 | MsXLabs® ve Mavi Karanlık® tescilli markalardır.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.11291099 saniyede (67.94% PHP - 32.06% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Have Fun @ MsXLabs! Designed by NeutralizeR
Üye olmadan yeni konu açıp soru sorabilirsiniz