Arama

Sinema Dünyasından Son Haberler

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 44.161 Cevap: 96
Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
1 Şubat 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Erkeklerin düşlerini süsleyen kadın: Jessica Alba
MsXLabs.org
Sponsorlu Bağlantılar

Nafiz ALBAYRAK DHA

LATİN asıllı film yıldızı Jessica Alba, bir internet sitesinin yaptığı ankette, ‘erkeklerin en çok birlikte olmak istedikleri kadın’ sıralamasında birinci oldu.

Ülkemizde de büyük yankı uyandıran ‘Günah Kenti’ (Sin City) adlı filmde sergilediği oyunu ile beğeni toplayan seksi yıldız Alba, Angelina Jolie'yi tahtından ederken, ünlü şarkıcı Britney Spears, en çok birlikte olmak istenilen kadın sıralamasında 99 kişilik listeye giremedi. İnternetten yayın yapan ‘askmen.com’ adlı magazin sitesinin, ‘erkeklerin düşlerini süsleyen kadını’ belirlemek için iki buçuk milyon okuyucu arasında gerçekleştirdiği anketin sonucu açıklandı. ‘Günah Kenti’ filmi ile adını duyuran Latin asıllı yıldız, erkeklerin en çok arzuladıkları, ilişki yaşamak ve çocuklarına annelik etmesini istedikleri kadın sıralamasında birinci oldu.

Son zamanlarda ABD'nin en çok aranan aranan aktristleri arasında yeralan Jessica Alba çevirdiği filmlerdeki seksi görüntüleriyle hayran kitlesini genişletmeyi başardı. Küçük yaştan beri uğraştığı sörf sporu sayesinde vücudunun güzelliğini korumayı başaran Jessica Alba geçen yıl ki listede 78'inci olmuştu. Alba'yı, Sienna Miller ve Angelina Jolie izlerken, ünlü şarkıcı Britney Spears bu yıl listeye giremedi. ‘Erkeklerin düşlerini süsleyen güzeller’ sıralamasında, geçtiğimiz yıl dokuzuncu sırada bulunan Angelia Jolie, bu yıl üçüncü oldu. Geçen yılın birincisi Adriana Lima bu yıl ilk ona giremezken, geçen yıl ilk ona girmeyi başaran Halle Berry, Heidi Klum, Beyonce Knowles, Monica Belluci gibi ünlüler sıralamadaki yerlerini başkalarına kaptırdılar.

Erkeklerin düşlerini süsleyen ilk on kadın:

1-Jessica Alba.
2-Sienna Miller.
3-Angelina Jolie.
4-Adriana Lima.
5-Maria Menounos.
6-Charlize Theron.
7-Jessica Biel.
8-Amerie.
9-Natalie Portman.
10-Eva Longoria.



Son düzenleyen _Yağmur_; 23 Temmuz 2014 15:40 Sebep: sakıncalı içerik kaldırıldı.
KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
18 Şubat 2007       Mesaj #2
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Yaş sınırı 16'ya düştü
Dönüş, ödülleri topladı!
Oscar adayı filmler İstanbul Film Festivali'nde
Sponsorlu Bağlantılar
Burada 'Hayal Kurmak' serbest!
Reha Erdem ödülleri topladı!
Bağıran Adamlar, Osmanlı Bankası'nda
Bir 12 Eylül filmi: 'Zincirbozan'
Fantastik Türk Sineması belgesel oldu
2006'ya 'Sınav' damgası!
Almanya'da 18 yaşından küçüklerin izlemesi yasaklanan 'Son Osmanlı-Yandım Ali' filminin yaş sınırı 16'ya indirildi.

Filmin yapımcı şirketi Özen Film'den alınan bilgiye göre, söz konusu filmi izleme yaşı, Almanya'daki ilgili makamlara yapılan başvurular sonucunda düşürüldü.
Özen Film Basın Sorumlusu Nizam Eren, yaptığı açıklamada, Almanya'daki yetkililerin Özen Film'in başvurusunu gözden geçirerek şirketi haklı bulduğunu söyledi.

Oluşturulan kurulun, ''oy birliği ile filmde milliyetçilik yapılmadığı ve işgal altındaki bir ulusun işgal kuvvetlerine karşı kullandığı kelimelerin doğal olduğuna karar verdiğini'' anlatan Eren, Almanya'da 18 yaş uygulaması haberleri üzerine filmin gişe hasılatının da arttığı yönünde bilgiler geldiğini kaydetti.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 22 Nisan 2009 19:25
Gerçekçi ol imkansızı iste...
nünü - avatarı
nünü
Ziyaretçi
15 Ekim 2007       Mesaj #3
nünü - avatarı
Ziyaretçi
Filmekimi 6 Yaşında

filmekimi
Her yıl sinemaseverler tarafından dört gözle beklenen Ekim ayı geldi. Emek sinemasındaki uzun bilet kuyruklarıyla, unutulmaz galalarıyla ve en önemlisi başarılı ve marjinal filmlerleriyle artık efsaneleşen Filmekimi'nin 6.sı geldi çattı. Filmekimi bu yıl da sinemaseverleri hayalkırıklığına uğratmadı ve bol ödüllü filmler ile büyük ustaların son eserleri yine festival programında yerlerini aldı. 19-25 Ekim arasında Beyoğlu Emek sinemasında gösterilecek filmler arasında ünlü yönetmen Emir Kusturica'dan Bana Söz Ver ve Gus Van Sant'tan Paranoid Park gibi iddialı yapımlar var. Marjane Satrapi'nin çok satan çizgi romanından uyarlanan 2007 Cannes ödüllü "Persepolis" filmi ise öyle yoğun bir ilgi gördü ki festivali düzenleyen İKSV çareyi filme ek seans koymakta buldu. Festival süresince her akşam 21:30'da vizyona girmesi heyecanla beklenen filmlerin galası yapılacak. Siz de bu filmleri ilk izleyen olmak istiyorsanız, biz Filmekimi'nin bu prestijli galalarını kaçırmayın deriz.
nokiakisafilm
Festival'in ana sponsorluğunu geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Nokia Nseries yapıyor. Sanatı ve yaratıcılığı destekleyen Nokia Nseries, "Cebimde bir kısa film var" sloganı ile ünlenen kısa film yarışmasını, festivalin bilet satış tarihi olan 6 Ekim tarihi ile başlatıyor. Herhangi bir yaş, deneyim, tür ya da tema kısıtlaması olmayan yarışmanın jürisinde Nuri Bilge Ceylan ve Alin Taşçıyan gibi isimler göze çarpıyor.
afis 1
Medya sponsorluğunu ise Radikal, Cnbc-e ve Radyo Eksen'in yaptığı festivalde gündüz indirimi uygulaması bu yıl da geçerliliğini koruyor. Haftaiçi 11:00, 13:30 ve 16:00 seansları için bilet fiyatları sadece 3.5 ytl. Haftaiçi 19:00 ve haftasonu tüm seanslar ise tam 12 ytl, öğrenci içinse 8 ytl olacak. Adından sıkça bahsedileceğini tahmin ettiğimiz galalara gitmek için ise bilet fiyatları 15 ytl. Daha detaylı bilgi icin IKSV'nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.
evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
8 Şubat 2008       Mesaj #4
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
25 DEV YAPIM BEYAZPERDEDE FIRTINA GİBİ ESECEK


indiana jones 2

Sinemaseverler, bu yıl içerisinde aralarında ünlü serilerin devam filmlerinin de yer aldığı 25 yeni yapımla tanışacak.
''Empire'' dergisinin internet sitesinde yer alan derlemeye göre, 2008 dev yapımların yılı olacak. ''Indiana Jones'', ''Narnia Günlükleri'', ''Mumya'', ''Harry Potter'' gibi filmlerin devam filmlerinin de aralarında yer aldığı 25 yeni yapım şöyle:
"Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Harry Potter ve Melez Prens-Harry Potter and the Half Blood Prince, Uzay Yolu-Star Trek, The Mummy: Tomb of The Dragon Emperor, Sex and The City-The Movie, The Incredible Hunk, Narnia Günlükleri, Hellboy II: The Golden Army, Hancock, Wanted, Iron Man, Blindness, Son of Rambow, Jumper, Get Smart, Frost/Nixon, Burn After Reading, The Dark Knight, Speed Racer, Pineapple Express, The Happening, Valkyrie, Wall-E, Quantum Of Solace, Where The Wild Things Are."

A.A.


Bia - avatarı
Bia
Ziyaretçi
22 Mayıs 2008       Mesaj #5
Bia - avatarı
Ziyaretçi
''Indiana Jones'' 19 yıl aradan sonra dönüyor

Harrison Ford'un canlandırdığı maceraperest arkeolog ''Indiana Jones'', serinin 4'üncü filmi ''Kristal Kafatası Krallığı'' ile 19 yıl aradan sonra 23 Mayısta sinemaseverlerle buluşacak.

Alınan bilgiye göre, ilk olarak 1981 yılında izleyicinin karşısına çıkan arkeolog Indiana Jones'un 4'üncü macerasının senaryosunu ''War of the Worlds'' ve ''Jurassic Park'' gibi filmlerin senaryosunu da yazan David Koepp kaleme aldı. Filmi, ilk 3'ünde olduğu gibi Steven Spielberg yönetti.

Kamçısını elinden düşürmeyen, sağlam yumruklarıyla vurdu mu deviren, yılanlardan nefret eden, dünyayı dolaşan, fötr şapkalı, efsanevi arkeolog ''Indiana Jones'' rolünde yine Harrison Ford'un kamera karşısına geçtiği filmde, Shia LaBeouf, Cate Blanchett, Jim Broadbent, John Hurt ve Ray Winstone da rol aldı.

''Indiana Jones'' serisinin ilk filmi olan ''Raiders of the Lost Ark/Kutsal Hazine Avcıları'', 1981 yılında gösterime girdi. Filmin kazandığı başarının ardından 1984 yılında ''Indiana Jones and the Temple of Doom/Indiana Jones ve Lanetli Tapınak'', 1989'da ''Indiana Jones and the Last Crusade/Indiana Jones ve Son Macera'' izleyiciyle buluştu.

96 milyon dolara mal olan ve dünya çapında 1 milyar 182 milyon dolarlık gişe hasılatına ulaşan 3 film, toplam 14 dalda Oscar'a aday gösterilirken, 7 dalda Oscar Ödülü'nün sahibi oldu.


20.05.2008
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
30 Temmuz 2008       Mesaj #6
karayel - avatarı
Ziyaretçi
James Bond'un müzikleri de hazır

Beyazperdenin en ünlü ajanı 007 James Bond'un “Quantum of Solace” adlı yeni macerasının müziği Alicia Keys ve Jack White tarafından hazırlandı. Stüdyoya giren iki sanatçı, filmin müziği olan “Another Way To Die” adlı parçanın kaydını tamamladı.</B>

BBC'nin internet sitesinde yer alan habere göre, Alicia Keys ve Jack White, White'ın yazıp prodüktörlüğünü üstlendiği parça için stüdyoya girdi. Bond tarihindeki ilk düete de imza atan ikilinin seslendirdiği parçada Jack White davul da çaldı.
Filmin yapımcıları Michael G Wilson ve Barbara Broccoli, Jack White ve Alicia Keys ile çalışmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Yapımcılar, iki sanatçının filmden ilham alarak inanılmaz yeteneklerini birleştirdiklerini ve “Quantum of Solace” için başarılı bir parça yaptıklarını ifade etti.

Keys ve White'ın stüdyoya girdiğinin açıklanmasının öncesinde, filmin müziğini İngiliz sanatçılar Amy Winehouse ve Leona Lewis'in yapacağı iddiaları ortaya atılmıştı.

James Bond'un yeni macerası “Quantum of Solace”, Kasım ayında seyirciyle buluşacak. “Beyazperdenin son 007 James Bond”u Daniel Craig'in yeniden kamera karşısına geçtiği filmin yönetmenliğini Marc Forster üstleniyor.
Filmin müzikleri, 28 Ekimde Alicia Keys'in “J Records” müzik şirketince müzik marketlerde sunulacak.

James Bond'un 2006 yılındaki “Casino Royale” adlı macerasının müzikleri, Chris Cornell tarafından gerçekleştirilmişti.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
1 Ekim 2008       Mesaj #7
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Hollywood'un "altın çocuğu" öldü

Sinema Dünyasından Son Haberler

Sinema dünyasından bir yıldız kaydı. Hollywood'un efsane aktörlerinden Paul Newman 83 yaşında hayatını kaybetti. Newman bir süredir kanser tedavisi görüyordu.Newman'ın sözcüsü Marni Tomljanoviç, kanser tedavisi gören aktörün Connecticut'ın New Haven kentinde dün öldüğünü söyledi.

ÜNLÜ AKTÖRÜN ALBÜMÜNDEN
1925 yılında Ohio'da dünyaya gelen Paul Newman, ikinci Dünya Savaşı sırasında ABD donanmasında görev yaptı. Sanat dünyasına ilk adımını Yale Üniversitesi'nde öğrenim gördüğü sırada attı. Broadway'de sahnelenen William Inge yapımı Piknik onun sahneyle tanışmasını sağlayan oyun oldu.
Daha sonra, The Desperate Hours ve Sweet Bird of Youth gibi orijinal Broadway oyunlarında rol aldı. 1954'te oynadığı ilk filmi The Silver Chalice için "1950'lerde yapılmış en kötü film" ifadesini kullanır. 1956'da Somebody Up There Likes Me ve Cat on a Hot Tin Roof filmlerinde oynadı.

GÜZEL ÇOCUK ROLLERİNİ REDDETTİ
Mavi gözleri ve düzgün fiziği ile romantik bir başrol oyuncusu olabileckken bunun yerine daha iddialı roller üstlenmeyi tercih etti.
1950'lerden 60'lara ve hatta 70'lerin sinemasına başarılı geçiş yapabilen nadir oyunculardan biri oldu. Asi kişiliği ondan sonraki nesle de yansıdı. Daha genç aktörler, ondan etkilendiklerini sık sık dile getirdiler.
Newman, 1961'de The Hustler, 1963'de Hud, 1964'te Harper, 1967'de Cool Hand Luke, 1977'de Slap Shot, ve 1982'de The Verdict gibi sinema klasiklerinde rol aldı. 1969'da Butch Cassidy and the Sundance Kid ve 1973'te çevrilen The Sting filmlerinde Robert Redford ile birlikte oynadı.

10 KEZ OSCAR'A ADAY GÖSTERİLDİ

The Long, Hot Summer (1958), Rally 'Round the Flag, Boys!, (1958), From the Terrace (1960), Paris Blues (1961), A New Kind of Love (1963), Winning (1969), WUSA (1970), The Drowning Pool (1975), Harry & Son (1984) ve Mr. and Mrs. Bridge (1990) filmlerinde eşi Joanne Woodward ile birlite oynadı.
En son John Steinbeck uyarlaması olan Fareler ve İnsanlar'ı yönetmeye hazırlanırken sağlık sorunları yüzünden projeyi yarım bıraktı.
Oscar'a 10 kez aday gösterilen Newman, 1987'de "The Color of Money" (Paranın Rengi) filmiyle Oscar kazanmıştı.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
14 Kasım 2008       Mesaj #8
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Sinemada 18 yaş sınırı


Sinema Dünyasından Son Haberler


Sinema filmlerinde, 18 yaş sınırı getiren “+18” işareti kullanılabilecek.

Sinema Dünyasından Son HaberlerKültür ve Turizm Bakanlığının “Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.

Buna göre, yönetmeliğin ekinde yer alan 7 akıllı işarete “18 yaş ve üzeri izleyici kitlesi içindir” ibaresine karşılık gelen bir işaret daha eklendi. Böylece yönetmelikte yer alan akıllı işaretlerin sayısı 8’e çıkarılarak, sinema filmlerine de resmi olarak 18 yaş sınırı getirildi.


ANKA
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #9
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Ödüle doymuyor


ActY41sk7r6H


Asya'nın Oscar'ları kabul edilen Asia Pasifik Screen Awards'ta bu yıl En İyi Yönetmen ödülüne "Üç Maymun"daki çalışmasıyla Nuri Bilge Ceylan layık görüldü.

Avustralya'nın Gold Coast Kenti'nde düzenlenen Asia Pasifik Screen Awards'ta "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Görüntü" dallarında büyük ödüle aday gösterilen Nuri Bilge Ceylan, Cannes'dan sonra burada da "En İyi Yönetmen" ödülünü kazandı. 17 ülkeden 32 filmin yarıştığı Asia Pasifik Screen Awards'ta Derviş Zaim'in "Nokta" filmi de "En İyi Senaryo" ödülüne aday gösterildi. Törende "En İyi Film" ödülünü Kazakistan'dan Sergei Dvortsevoy'in yönetmenliğini üstlendiği "Tulpan" filmi kazandı.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
16 Kasım 2008       Mesaj #10
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
'Selanik Film Festivali' başladı


Sinema Dünyasından Son Haberler


SELANİK - 49. Uluslararası Selanik Film Festivali, dün gece Darren Aronofsky'nin "Teh Wrestler" adlı filminin gösterimiyle açıldı.

Ron Haward'ın "Frost" adlı filminin gösterimiyle 23 Kasımda sona erecek festivalde, 37 bin avro ödüllü "Altın İskender" ve 22 bin avro ödüllü "Gümüş İskender" ödülleri sahiplerini bulacak.

Festivalin yarışma bölümüne toplam 14 film katılırken, yarışma dışı "Balkanlar'a Bakış" bölümünde, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğunun katkısıyla, "Çağdaş Türk sinemasına saygı" bölümünde Semih Kaplanoğlu'nun "Süt", Hüseyin Karabey'in "Gitmek", Uygan Asan'ın "Kabuk", Nezih Ünen'in "Anadolu'nun kayıp şarkıları", Derviş Zaim'in "Nokta", Yeşim Ustaoğlu'nun "Pandora'nın kutusu", Nuri Bilge Ceylan'ın "3 Maymun" ve Özcan Alper'in "Son bahar" adlı filmleri gösterime girecek.

Toplam 200 filmin gösterileceği festivalde, altı yıldır faaliyetini sürdüren ve bugünden pazartesiye kadar yapılması öngörülen "Senaryo Geliştirme Balkan Fonu" (Balkan Fund) atölye çalışmaları için 9 ülkeden seçilen toplam 12 senaryo arasında, Türkiye'den Cem Başeskioğlu'nun "Merhamet", Sırrı Süreyya Önder'in "Sıfır numara", Zeynep Özcan Akbal'ın "Teslimiyet" ve Barış Pirhasan'ın "Tersakan" adlı filmleri bulunuyor. Bu eserlerden uluslararası jürinin seçeceği dördüne senaryo geliştirme ödülü verilecek.


AA

GAZETEPORT

Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular