Arama

Sinema Dünyasından Son Haberler - Sayfa 2

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 44.188 Cevap: 96
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
23 Kasım 2008       Mesaj #11
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Yeşilçam'la Bollywood yakınlaşıyor

Sponsorlu Bağlantılar

gp 330273


Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Mine Vargı, ''Türk sinemasının hem kendi içinde büyümesi hem de dışarıya açılması için Hollywood ile ilişkilerimiz var ama bir taraftan doğuya baktığımız zaman Bollywood da inanılmaz bir alan'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Hindistan'a gelen iş adamları heyetinde bulunan Vargı, Agra'da soruları yanıtladı.

Mine Vargı, önümüzdeki yıl Bollywood ile ilişkileri daha da geliştirerek ortak yapımlara imza atabileceklerini söyledi.

Yaptığı görüşmelerle yeni bir başlangıcın temellerini attıklarını ifade eden Vargı, ''Bollywood dışarıda o kadar çok iş yapıyor ki yılda bin tane film çekiliyor. Bunun bir kısmı Türkiye'de çekilse, Türk sinema sektörü için artı değer olur. Ortak yapım olabilir veya sadece onlara verilecek servis olabilir. Burada kendimizi doğru tanıtmamız lazım. Burada incelemelerde bulunduk, yakınlaşma başladı. Bunun her iki taraf için de iyi olacağını hissediyorum'' diye konuştu.


AA

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
26 Kasım 2008       Mesaj #12
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Sinemalarda yaş sınırına yeni düzenlemeler

Sponsorlu Bağlantılar

film sinema


Sinemada gösterilen cinsellik, korku ve şiddet içerikli filmlerde, çocuk ve gençler için konulan yaş sınırlarına uyulup uyulmadığını takip etmek için ekipler tarafından salonlara girilerek sıkı denetim yapılacak.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Abdurrahman Çelik, “Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik”de değişiklik yaptıklarını hatırlattı.

Geçmiş dönemdeki uygulamanın bazı sıkıntılar getirdiğini, örnek olarak bazı ailelerin “7 “ olmasına rağmen kendilerinin yanında o yaşın altındaki çocukları sinemaya sokabileceklerini düşündüğünü aktaran Çelik, “Bu tarz şikayetler gelince biz de biraz daha araştırdık ve özellikle ABD ile İngiltere’de kullanılan bir işaretleme yönetmeliğini esas aldık” dedi.

Filmlerin sınıflandırması yapılırken, “Aile eşliğinde izlenebilir” işaretini de yeni düzenlemeyle getirdiklerini anlatan Çelik, yanında “A” işareti bulunan filmlerin aile eşliğinde de izlenebileceğini kaydetti. Çelik, “Yalnız bundan sonraki süreçte, ’7 ‘, ’13 ’ ve ’15 ’ olan yaş sınırlamalarında, kesinlikle ailesiyle de gelse salona o yaş sınırlarının altındaki kişiler alınmayacak” diye konuştu.

Çelik, şöyle devam etti: “Bunu yapmamızdaki en önemli neden, bu yaş aralığından dolayı bazı sıkıntılar çıktı. Bazı filmler, özellikle 13 yaş civarı yaş sınırı getirilen
filmlerde büyük sıkıntılar yaşanmaya başlandı. Kimi filmler, 13 yaş sınırında, aslında aileyle gidilebilir ama bizim mevzuata göre gitmemesi gerekiyordu. Yani, uygulama ile mevzuat arasında çelişki ortaya çıktı. Bu çelişkiyi gidermedeki en büyük çözüm de ‘aile ile izlenebilir’ ibaresinin gelmesi oldu. Böylece biz filmleri daha rahat bir şekilde sınıflandıracağız ve daha anlaşılır bir şekilde bu işaretler görülecek. Aileler de içlerine sinerek rahat bir şekilde çocuklarını sinema filmlerine götürebilecekler.

Sadece bizim açımızdan bazı zorluklar, değerlendirme ve sınıflandırma yönünden zorluk var. Bunu birkaç yönüyle inceleme ve elemeden geçirmek zorundayız. Dolayısıyla bu uygulamayla çocuklarımızın gelişimini, psikolojisini, sosyal çevresindeki davranışlarını etkileyebilecek filmleri daha iyi inceleyeceğiz ve aileler de bu yapımlardan kaçınmış olacak. Bu, tabii ki Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın en önemli görevlerinden biridir.”


“ÇOK BÜYÜK DENGESİZLİK YARATIYOR”

Çelik, yönetmelik değişikliğiyle zorunlu tutulduğu halde gerekli işaret ve ibareleri taşımayan filmlerin dağıtım ve gösterimini yapanların 10 bin, yapımcılar ile işaret bulunmasına rağmen filmin dağıtımını ve gösterimini yapanların da 50’şer bin YTL para cezası ödeyeceğini belirtti.

“Cezai koşullar biraz ağır. Ama bu olmasa da bu yaptırımlar olmayacak. Yasada vardı ama bu iş için bağlantıyı yeni kurduk” diyen Çelik, “Sinema salonları buna uymazsa, yaş sınırlarına ilişkin işaretlere uygun hareket etmeyip bu sınırın altındaki çocukları salona alırsa denetimler de artırılacak” dedi.

Denetimlerin valilikler ile il kültür ve turizm müdürlükleri vasıtasıyla yapılacağını anımsatan Çelik, “Bu süreçte onları sıkı denetime alacağız. Salonlara girilecek ve yaş sınırına uyulup uyulmadığı kontrol edilecek. Bir aksaklık varsa cezalar verilecek” diye konuştu.

Ayrıca getirdikleri bir yenilikle fragmanların da yaş sınırlarına uygun olacağını kaydeden Çelik, “Öyle bir şey ki çocuğunuzla sinemaya gittiniz. Pat diye film başlamadan 18 yaş grubuna ilişkin fragman girdi. Bu da çok büyük dengesizlik yaratıyor. Yaş sınırına uygun fragmanlar gösterilecek. Bundan sonra o sınırlar içerisinde kalarak fragman gösterilecek” dedi.

Filmlerdeki yaş sınırlarına ilişkin afiş hazırlayacaklarını ve bunların da sinema salonlarına asılacağını belirten Çelik, bu işaretlerin Bakanlığın internet sitesine de konulacağını, işaretlere uyulması konusunda velilerin de bilinçlenmesi gerektiğini bildirdi.


YAŞ SINIRINA İLİŞKİN İTİRAZLAR
Son dönemde bazı filmlerle ilgili yaş sınırlamalarının tartışmalara neden olduğunu anlatan Çelik, “Bazen kurul 18 verdiği zaman birçok çevre tarafından tepki oluyor” diye konuştu.

Bu konuyla ilgili ilk değerlendirmeyi yapan alt kurulun 1’i sinema sektörü temsilcisi, 1’i psikolog, 1’i de Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan olmak üzere 3 üyeden oluştuğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:

“Filmler, bağımsız bir komisyon tarafından izleniyor, değerlendiriliyor. Sanki Bakanlık doğrudan bu işlemi yapıyormuş, keyfi bir uygulama varmış izlenimi son dönemlerde kamuoyuna yansıdı. Burada Bakanlık sadece bu işi yapanlar içinde denetlemesini yapar, kuralları ortaya koyar. Burada 18 yaşa itirazı bulunanlar, daha sonra üst kurula müracaat edebilir. 9 kişiden oluşan üst kurulda çocuk gelişme uzmanı, psikolog ve sosyolog da var. Onlar tarafından film tekrar gözden geçiriliyor, yaş sınırı indiriliyor ya da çıkarılıyor. Sistem böyle çalışıyor.”


AA

NTVMSNBCE

HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #13
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
28 yıl sonra ilk defa birlikte


gp 332966
spacer


Yılmaz Güney'in ''Yol'' filminde birlikte rol alan Tarık Akan ve Şerif Sezer, 28 yıl sonra ''Deli Deli Olma'' filmi için birlikte kamera karşısına geçiyor.

''120'' ve ''O... Çocukları'' filmlerinin yönetmeni Murat Saraçoğlu'nun yöneteceği ''Deli Deli Olma'' filminin Aralık ayında Kars'ta başlayacak çekimleri öncesinde, yönetmen ve oyuncular Nişantaşı City's'de gazetecilerle bir araya geldi.

Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tarık Akan, birkaç yıl aradan sonra yeniden bir sinema filminde rol alacağını belirterek, ''Deli Deli Olma'' filmini tercih etme sebebini ''Meseleleri çok farklı bir biçimde anlatan çok özel bir senaryo önüme geldi'' şeklinde açıkladı.

Kars'ta geçen filmde kendisinin bir Malakan'ı oynadığını dile getiren Akan, Malakanların, Ortodoks Ruslar'dan ayrılmış ve Kars'a yerleştirilmiş bir kavim olduğunu anlattı.

Filmde, 1961'de Türk hükümetinin çıkardığı yasaya karşı çıkarak Rusya'ya geri dönmeyen tek Malakan'ı oynadığını belirten Akan, ''Şerif de yine benim sevgilimi oynuyor. Bu, bir türlü birleşemeyen umutsuz bir aşk. Filmde tamamıyla aşk var. Türkiye'de klasikleşen iki önemli film; Yılmaz Güney'in 'Sürü' ve 'Yol' filmlerinde kemikleşmiş aşk ve sevgi üzerine sarılmış olaylar yumağı anlatılır. Burada da aynı şekilde'' diye konuştu.

Çekimlerin Kars'ta karlar altında gerçekleşeceğinin hatırlatılması üzerine Akan, sıcaklığın -30 dereceyi bulacağı Kars'ta daha önce birçok kez film için bulunduğunu, bu yüzden çalışma tekniğini bildiklerini kaydetti.

GENÇLİKLERİNİ ÇOCUKLARI CANLANDIRACAK

Filmdeki gençlik sahnelerini oğlu Barış Üregül'ün, Şerif Sezer'in gençliğini ise Sezer'in kızı Deniz Arna'nın canlandıracağını söyleyen Akan, üniversiteyi yeni bitiren ve ABD'ye yüksek lisans yapmaya gidecek olan büyük oğlu Barış'a teklifi götürdüğünde hemen kabul ettiğini, ancak oğlunun bundan sonra sinemaya girip girmeyeceğini kendisinin bileceğini aktardı.

Akan, ''Türkiye o kadar değişti ki artık öyle bir filmde oynayarak ünlü olunmuyor. Sırada bekleyen, üniversitesini okumuş bir sürü kişi var. Barış eğer severse, gider eğitimini alır'' dedi.

Film yapmanın kolektif bir iş olduğunu ifade eden Akan, ''Hepimiz senaryoyu aylar öncesinde aldık. Özenle çalıştık. Oyuncular da çok iyi seçilmiş'' diye konuştu.

Günümüz Türk sinemasıyla ilgili bir soru üzerine de Akan, Türk filmlerinin iş yapmasının kendisini mutlu ettiğini, ancak çok sayıda Türk filminin dünyaya açılamamasına üzüldüğünü söyledi.

ÇEKİMLER YAKLAŞIK 6 HAFTA SÜRECEK

Filmin diğer başrol oyuncusu Şerif Sezer de senaryoyu çok beğendiği için filmde rol almayı tercih ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Öncelikle senaryo beni çok etkiledi. Yola çıkmak üzereyken senaryo acele elime ulaştırıldı. Gittiğim yerde okudum, çok beğendim. İnsanların çoğu biliyormuş. Bir senedir çekilmeyen bir hikayeymiş. Dilini anlamam zaman aldı. Azeri dilinde yazılmıştı. Daha sonra sadeleştirildi. Son zamanlarda okuduğum en etkileyici senaryoydu.''

Film için çalışmalara 2 ay önce başladıklarını ve filmin çekimleri için Kars'a gideceklerini hatırlatan Sezer, ''Kars'ta geçen iki film yaptım. Kars çok güzel bir yer. Çekimler için 5-6 hafta kadar oradayız'' dedi.

''BENİ MUTLU EDEN, BABAMLA ÇALIŞMA İMKANI''

Tarık Akan'ın oğlu Barış Üregül de gazetecilerin, sinemayı seçip seçmeyeceğine yönelik soruları üzerine, ''Bu film benim için kısa bir iş. Zaten ABD'ye MBA yapmaya gideceğim. Beni mutlu eden şey, babamla çalışma imkanı'' şeklinde konuştu.

2009'da vizyona girmesi planlanan film için düzenlenen basın toplantısına, yönetmen Murat Saraçoğlu, oyuncular Tarık Akan ve oğlu Barış Üregül, Şerif Sezer ve kızı Deniz Arna'nın yanı sıra filmin diğer oyuncuları Zuhal Topal, Levent Tülek, Merve Altınkaya, Halil Kumova ve filmin minik oyuncusu Cemile Nihan Turhan da katıldı.

FİLMİN KONUSU

''Deli Deli Olma'' filminin konusu özetle şöyle:

93 Harbi sonrasında Çar'ın Rusya'da yaşamasını istemediği Malakan kavminin bir kısmı Kars'a göçe zorlanır. Göç edenler arasında Mişka'nın (Tarık Akan) ailesi de vardır. Filmde Mişka 70'li yaşlardadır. Bir zamanlar köyün değirmenini işleten Mişka, modern makineler çıktıktan sonra işini yapamamış ve maddi sıkıntıya düşmüştür.

Köyün huysuz ihtiyarı Popuç (Şerif Sezer), Mişka'dan nefret eder ve köyde yaşamasını istemez. Köylüler bir zarar görmedikleri hatta sevdikleri, kendi halinde, barışçı, yardımsever Mişka ile Popuç arasında kalmışlardır.

Popuç, oğlu Şemistan (Levent Tülek), gelini Figan (Zuhal Topal) ve üç torunuyla yaşar. Torunlarından en küçüğü Alma, dik başlı, sevecen bir kızdır ve doğuştan iyi bir müzik kulağına sahiptir. Alma'nın öğretmeni Metin, Alma'daki yeteneği fark etmiştir ve kesinlikle değerlendirilmesi gerektiğini düşünür. Alma ve Mişka arasında sıcacık bir dostluk vardır. Metin öğretmenin uğraşları sonucunda Alma konservatuvar sınavlarına girer.

Mişka hastadır. Köyde Mişka'nın yakında öleceği konuşulur. En sonunda iki yaşlı geçmişlerini sorgularlar ve aralarındaki büyük sır ortaya dökülür.


AA

GAZETEPORT
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #14
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
‘Mustafa’ Film Müzikleri Albümü Çıktı


Can Dündar tarafından yazıp yönetilen, gösterime girdiği andan itibaren büyük yankı uyandıran “Mustafa” filmi, orijinal film müzikleriyle de ilgi çekecek.
İçerisindeki eserlerin büyük bir çoğunluğu ünlü besteci Goran Bregovic imzalı olan orijinal film müzikleri albümü Sony Music etiketiyle müzik marketlerde yerini aldı.

Albümde Goran Bregoviç imzalı bestelerin yanı sıra anonim türküler ile “İzmir Marşı” ve “Dağ Başını Duman Almış” gibi marşlar da yer alıyor.

Bu özel albümde ayrıca; Mustafa Kemal Atatürk’ün iki konuşmasından bölümler de bulunuyor.



kaynak:sinemalar.com
MeLL - avatarı
MeLL
Ziyaretçi
27 Kasım 2008       Mesaj #15
MeLL - avatarı
Ziyaretçi
Recep İvedik 2'nin çekimlerine başlandı

recepivedikkkk11
Komedyen Şahan Gökbakar'ın seyirci ve hasılat rekorları kılan filmi "Recep İvedik"in ikincisinin çekimlerine başlandı.

Alınan bilgiye göre, senaryosunu Şahan Gökbakar, Serkan Altuniğne ve Togan Gökbakar'ın yazdığı, yönetmenliğini de yine Togan Gökbakar'ın yaptığı filmin 12 Şubat 2009 tarihinde vizyona girmesi planlanıyor.

Televizyon şovlarındaki skeçleriyle izleyicilerin beğenisini toplayan ve geçen yıl beyaz perdeye "Recep İvedik" karakterini uyarlayan Şahan Gökbakar'ın yeni filminde, İvedik'in birbirinden komik durumlar yarattığı şehir hayatı anlatılıyor.

Yapımcılığını Faruk Aksoy'un üstlendiği filmde, Şahan Gökbakar'ın yanı sıra Gülsen Özbakan, Efe Babacan ve Çağrı Büyüksayar rol alıyor.


kaynak:sinemada.com
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
1 Aralık 2008       Mesaj #16
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Beş Vakit" en iyi 5 filmde!


gp 335993
spacer

Heath Ledger’in oynadığı “The Dark Knight”ın birinci olduğu listede Reha Erdem’in yönettiği “Beş Vakit” beşinci sırada yer aldı.


The Times ve The Sunday Times gazeteleri, “Yılın En İyi 100 Filmi”ni seçti. Bir süre önce ölen aktör Heath Ledger’in oynadığı “The Dark Night”in birinci olduğu listede Reha Erdem’in yönettiği “Beş Vakit” beşinci sırada yer aldı. Fatin Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” filmi de 28'inci oldu.


Reha Erdem’in yönettiği “Beş Vakit” filmi, “Yılın en iyi beş filmi" arasına girdi.

The Times ve The Sunday Times gazeteleri, “Yılın En İyi 100 Filmi”ni belirledi. Bir süre önce ölen aktör Heath Ledger’in “olağanüstü” bir performansı gösterdiği “The Dark Night”ın birinci olduğu listede “Beş Vakit” beşinci sırada yer aldı. Bu arada, Fatin Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” filmi de 28'inci oldu.

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Times ve The Sunday Times, “Yılın En İyi 100 Filmi”ni belirledi.

Bir süre önce ölü bulunan genç Avustralyalı aktör Heath Ledger’in Oscar ödüllüne layık bir performası gösterdiği düşünülen “The Dark Night” filminin birinci seçildiği listenin ilk beş sırasına ayrıca Matteo Garrone’nin yönettiği “Gomorrah”, James Marsh’ın “Man On Wire” filmi, Paul Thomas Anderson’un yönettiği “There Will Be Blood” ile Reha Erdem’in “Beş Vakit” filmi de girdi. Listenin ilk beş filmine “beş yıldız” notu da verildi.

Adana Altın Koza Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazanan “Beş Vakit”, İngiltere’de “Time and Winds” adı ile gösterime girdi. Filmde Özkan Özen, Ali Bey Kayalı ve Elit İşcan oynuyor.

Bu arada, Türk kökenli yönetmen Fatih Akın’ın “Yaşamanın Kıyısında” filmi de, “Yılın En İyi 100 Filmi” listesinde 28. sırada yer aldı. Filmde Baki Davrak, Nurgül Yeşilçay ve Tuncel Kürtiz rol aldı.

TIMES'IN SEÇTİKLERİ:

1-The Dark Knight
2-Gomorrah
3-Man On Wire
4-There Will Be Blood
5-Time and Winds (Beş Vakit)
6-4 Months, 3 Weeks & 2 Days
7-Alexandra
8-Appaloosa
8-Assembly
10-Australia
11-Be Kind Rewind
12-Before the Devil Knows You’re Dead
13-Bigga than Ben
14-Blindsight
15-Black White + Gray
16-The Boss of It All
17-The Boy in the Striped Pyjamas
18-Burn After Reading
19-California Dreamin'
20-The Changeling
21-Chocolate
22-Cloverfield
23-A Complete History of My Sexual Failures
24-Couscous
25-Definitely, Maybe
26-The Diving Bell and the Butterfly
27-Donkey Punch
28-The Edge of Heaven (Yaşamın Kıyısında)
29-Four Minutes
30-Frost/Nixon
31-Garage
32-Garbage Warrior
33-Gone Baby Gone
34-Half Moon
35-Halla Bol
36-Happy-Go-Lucky
37-Hellboy II: The Golden Army
38-High School Musical 3
39-How to Lose Friends and Alienate People
40-Hunger
41-I.O.U.S.A.
42-I've Loved You So Long
43-In Bruges
44-In Search of a Midnight Kiss
45-In the Valley of Elah
46-Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
47-Iron Man
48-Jar City
49-Jodhaa Akbar
50-Joy Division
51-Juno
52-Kamikaze Girls
53-Kenny
54-Kung Fu Panda
55-La Zona
56-Linha de Passe
57-Lust, Caution
58-Mad Detective
59-Mamma Mia! The Musical
60-Memories of Underdevelopment
61-Mongol
62-My Brother is an Only Child
63-My Winnipeg
64-No Country for Old Men
65-OSS-117: Cairo, Nest of Spies
66-Of Time and the City
67-Out of the Blue
68-P2
69-Persepolis
70-Ponyo On The Cliff By The Sea
71-Quantum of Solace
72-Quarantine
73-Quiet Chaos
74-Rachel Getting Married
75-Redacted
76-RocknRolla
77-Shine a Light
78-The Silence of Lorna
79-Somers Town
80-The Spiderwick Chronicles
81-Still Life
82-The Strangers
83-Summer Hours
84-Sweeney Todd: the Demon Barber of Fleet Street
85-Taxi to the Dark Side
86-Terror's Advocate
87-Thoda Pyaar Thoda Magic
88-Under the Bombs
89-Unrelated
90-Vicky Cristina Barcelona
91-W.
92-The Wackness
93-Wall-E
94-Water Lilies
95-Waltz with Bashir
96-The Wave
97-We Are Together
98-What Just Happened?
99-XXY
100-You, the Living


GAZETEPORT- ANKA
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
6 Aralık 2008       Mesaj #17
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
İlk günden gişe rekoru kırdı


gp 340113

A.R.O.G daha ilk günden seyirci rekoru kıracağını belli etti

Cem Yılmaz'ın uzun süredir merakla beklenen yeni filmi A.R.O.G. daha şimdiden seyirci rekorunu kırmış gibi görünüyor. Filmi gösterime girdiği 5 Aralık Cuma günü yani sadece tek bir günde 350 bine yakın kişi izledi.spacer




HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
7 Aralık 2008       Mesaj #18
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Yaşamın Kıyısında' nın Büyük Başarısı


gp 340256
spacer


Geçtiğimiz günlerde Times'ın seçtiği yılın en iyi 100 filminde 28. sıraya yerleşen Fatih Akın'ın Yaşamın Kıyısında filmi, Prestijli New Yorker haftalık dergisinin “2008 Yılı’nın En İyi 10 Filmi” listesinde de yer aldı.

Prestijli New Yorker haftalık dergisi, “2008 Yılı’nın En İyi 10 Filmi”ni seçti. Derginin tanınmış sinema eleştirmeni Anthony Lane’nin oluşturduğu listeye Türk kökenli Alman yönetmeni Fatih Akın’ın “Yaşamın Kıyısında” filmi de girdi.

New Yorker’in sinema eleştirmeni Anthony Lake tarafından yayınlanan “2008 Yılı’nın En İyi 10 Filmi” listesinde Fatih Akın’ın büyük ilgi uyandıran “Yaşamın Kıyısında” filmi de bulunuyor.

Listedeki diğer filmler arasında da çok konuşulan İspanyol yönetmeni Antonio Bayona’nın “The Orphanage” (Yetimhane), Romen Christian Mungiu’nun yönettiği “Four Months, Three Weeks and Two Days” (Dört Ay, Üç Hafta ve İki Gün) ile ABD’li yönetmen Andrew Stanton’un imzasını taşıyan “Wall-E”ye de yer verildi.


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
7 Aralık 2008       Mesaj #19
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Avrupa’nın en iyi filmi: Comorra


Sinema Dünyasından Son Haberler
blank


İtalyan yönetmen Matteo Garrone’nin “Comorra” (Gomorra), 21. Avrupa Film Ödüllerinde en iyi film ödülünü kazandı. Filmin senaryosunu yazan Roberto Saviano 2,5 yıldır mafyanın hedefinde.

Napolili örgüt Camarro’yu araştırdığı için ülkesi İtalya’da bir kahraman olarak kabul edilen ve iki yıldır polis korumasında yaşayan Roberto Saviano’nun kitabından uyarlanan “Comorra” filmi, 21. Avrupa Film Ödüllerinde en iyi film ödülünü aldı. Napoli’nin yer altı suç dünyasını anlatan filmin yönetmeni Matteo Garrone de Avrupa Film Akademisi’nce en iyi yönetmen seçildi.blank

Kristin Scott Thomas “I’ve Loved You So long” filmindeki rolüyle en iyi kadın oyuncu ödülüne layık bulunurken, Toni Servillo “Gommora” ve “Il Divo” filmlerindeki rolleriyle en iyi erkek oyuncu ödülünü aldı.İngiliz aktrist Judi Dench de, Avrupa Film Akademisi’nce hayat boyu başarı ödülüne layık bulundu.

İngiliz yönetmen Daved Yates’e, “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı” filmiyle Halkın Seçimi Ödülü verildi.

Akademi Ödüllerinin Avrupa’daki muadili olarak verilen Avrupa Filmi Ödülleri festivali bu yıl Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da yapıldı.


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
9 Aralık 2008       Mesaj #20
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi

gitmekfilmimansetresimm1234


Yönetmen Hüseyin Karabey'in, uluslararası yarışmalardan ödülle dönen ve gerçek bir hayat hikayesini beyaz perdeye aktardığı filmi ''Gitmek'', Bahama, Dubai ve Hindistan'da düzenlenecek festivallere katılacak.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'de 14 Kasım'da vizyona giren Hüseyin Karabey'in ilk uzun metrajlı filmi ''Gitmek'' dünya çapındaki gösterimlerine devam ediyor.

Londra Türk Film Festivali'nde açılış filmi olan ''Gitmek'', 11 Aralık'a kadar sürecek olan Bahama Uluslararası Film Festivali'ne katıldıktan sonra 11-18 Aralıkta düzenlenecek Dubai Film Festivali'nde ve 12-19 Aralıkta Hindistan'da gerçekleştirilecek Kerala Film Festivali'nde yarışma bölümünde Türkiye'yi temsil edecek.

''Gitmek'' bu hafta içinde Hollywood Kadın Filmleri Festivali'nde de gösterilecek.

Yönetmen Karabey'in ilk uzun metrajlı filminde baş rolleri paylaşan Ayça Damgacı ve Hama Ali Khan gerçek yaşamdaki rollerini oynadı.

Senaryosunu Karabey ile Ayça Damgacı'nın birlikte yazdığı filmin görüntü yönetmenliğini Emre Tanyıldız yaptı. Müzikleri Kemal Sahir Gürel imzası taşıyan filmde, Cengiz Bozkurt, Emrah Özdemir, Ani İpekkaya, Nesrin Cavadzade, Mahir Günşiray ve Volga Sorgu Tekinoğlu da rol aldı.

Filmin kurgusunu ünlü Fransız yönetmen Eric Rohmer'in son 20 yıldır tüm filmlerinin kurgusunu gerçekleştiren Mary Stephen yaptı.

Aşkı uğruna zorlu bir yolculuğa çıkmayı göze alan bir kadının hikayesini anlatan filmin konusu özetle şöyle:

''İstanbul'da yaşayan tiyatrocu Ayça ile Iraklı tiyatrocu Kürt kökenli Hama Ali, Türkiye'de çekilen bir filmin setinde tanışır ve birbirlerine aşık olurlar. Film çekimleri bittikten sonra Hama Ali Irak'a, Ayça ise İstanbul'daki rutin yaşamlarına geri döner. Irak'ta savaşın patlamasıyla iki sevgilinin birbirlerine ulaşmaları adeta mucize halini alır. Ailesiyle tiyatro çevresi ve kendisiyle mücadele eden Ayça, herkes Irak'tan kaçmaya çalışırken Hama Ali'ye ulaşmak için adeta tersine bir yolculuğa çıkar.''

Filmin çekimleri, üç ülke sınırlarında küçük bir ekiple gerçekleşti. Çekim sürecinde 6 bin kilometre yol katedildi. İstanbul'da başlayan çekimler, Diyarbakır, Mardin, Silopi, Van, İran'ın Urmiye, Irak'ın kuzeyindeki Erbil ve Süleymaniye kentlerinde yapıldı.

FESTİVALLER VE ÖDÜLLER

''Gitmek'' 37. Rotterdam Film Festivali, 27. İstanbul Film Festivali (Ayça Damgacı -En İyi Kadın Oyuncu), 6. New York Tribeca Film Festivali (Hüseyin Karabey - En İyi Yönetmen), 15. Adana Altın Koza Film Festivali (En İyi Kadın Oyuncu), 26. Münih Film Festivali, 54. Taormina Film Festivali, 25. Jerusalem Film Festivali (Fiprecsi Ödülü), 5. Yerevan Film Festivali (Fiprecsi Ödülü - Ekümenlik Jüri Özel Ödülü), 57. Melbourne Film Festivali, 14. Sarajevo Film Festivali (En İyi Kadın Oyuncu), 5. Euroassia Film Festivali, 24. Uluslararası Warsaw Film Festivali, 35. Uluslararası Ghent Film Festivali, 45. Antalya Film Festivali (En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu - Volga Sorgu), 21. Tokyo Uluslararası Film Festivali (En İyi Asya-Ortadoğu Filmi) ve Borderlands 4 Film festival'e (En İyi Film) katıldı.



Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular