Arama

Sinema Dünyasından Son Haberler - Sayfa 3

Güncelleme: 12 Ekim 2014 Gösterim: 44.186 Cevap: 96
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
9 Aralık 2008       Mesaj #21
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
KIRAN KIRANA REKABET... AROG İLE MURO İÇİN SİNEMA ÖNLERİNDE KUYRUKLAR OLUŞTU!

07 Aralık 2008 Pazar | 13:45
Sponsorlu Bağlantılar
2008 12 07 muro film

5 Aralık günü vizyona giren iki sinema filmi A.R.O.G ile Muro, ilk gün yoğun ilgiyle karşılandı. Sinemaseverler her iki filmi de izlemek için salonların önünde kuyruklar oluşturdu.AROG için ilk 6 günlük biletlerin tamamen tüketildiği öğrenildi. Kurtlar Vadisi de MURO için farklı bir atağa geçti.
Muro ile AROG'un gişe kapışması merakla izleniyor... PANA Filmin yapımcılığını üstlendiği yeni karakteri MURO'yu sinemaya taşıması, sinemada ilginç bir rekabet oluşturdu. Cem Yılmaz'ın GORA ile elde ettiği başarıyı geçme hedefiyle yaptığı bir devam filmi niteliğindeki AROG'un gişede nasıl bir hasılat yapacağı merak konusu oldu. AROG'un vizyona girmeden önce 400 sinemadaki bir haftalık biletlerinin tüketilmesi, Cem Yılmaz ve ekibinin yüzünü güldürdü.
2008 12 07 muro film 2008 04 01 cem yilmaz arog 2008 06 29 cem yilmaz arog film2


AROG'un ilk gün 350 bin kişi tarafından seyredilmesi ve GORA'nın 230 bin olan seyirci sayınsını aşması yarışı daha da kızıştırdı…

Vizyona sıkı bir başlangıçla giren AROG'un enk yakın takipçisinin ise MURO olacağı konuşuluyor. PANA Film ve ekibinin sıkı bir promosyon kampanyasıyla gişe hasılatına asılması, yarıştaki önemli etkenlerden biri. Bir diğer önemli faktör ise "Kurtlar Vadisi fanatikleri"... Muro karakteriyle diziyi sürükleyen Muro'nun gişede Cem Yılmaz'a sıkı bir rakip olacağı gösterime girdiği ilk günden itibaren belli oldu.

Muro için sinema gişeleri önünde oluşturulan kuyruklar yapımcı ve oyuncuları umutlandırdı.
Cem Yılmaz'ın AROG'a karşısında işi şansa bırakmayan Kurtlar Vadisi ekibi, dizi içinde de ilginç diyalogları senaryoya ekleyerek seyirciyi sinema salonlarına yönlendiriyor...

Kurtlar Vadisi'nin yayınlanan son bölümünde Muro ile Çeto'nun otomobil içindeki diyalogları bunun açk göstergesi... Muro'nun "Biz sinemaya ağır geliriz. Bir milyon ne ki! Bir hareketimle 10 milyon kişiyi oraya çekerim" sözleri, Kurtlar Vadisi fanatiklerine "Haydi Muro için sinemaya" mesajının en açık işaretydi.
AROG ile MURO arasındaki gişe kapışmasının sonunda kimin zirveye oturacağı büyük merak konusu oldu...
Son düzenleyen MeLL; 15 Aralık 2008 17:34 Sebep: Sayfa Düzeni
Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
10 Aralık 2008       Mesaj #22
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Muro ile Çeto’nun başına gelenler

9 Aralık 2008
Sponsorlu Bağlantılar

Sinema Dünyasından Son Haberler
.

Kurtlar Vadisi dizisinin "devrimci jargonu" ve "Nalet olsun içimdeki insan sevgisine" repliğiyle tanınan "Muro" karakteri sinema perdesine taşındı.

"Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" adlı yapım yeni Türk filmi. Senaryosunu Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan’ın yazdığı filmin yönetmenliğini Zübeyr Şaşmaz yaptı. Mustafa Üstündağ, Selim Erdoğan, Bülent Şakrak ve Evrim Alasya’nın performanslarını sergilediği filmin konusu kısaca şöyle: "Cezaevinden çıkan Muro ile Çeto, ’devrim’i köyden başlatmak üzere memleketlerine dönerler. İlk planları evlenip yuva kurmak, örnek birer devrimci olmaktır.

Son düzenleyen MeLL; 15 Aralık 2008 17:31 Sebep: Sayfa Düzeni
CelestialBody - avatarı
CelestialBody
Ziyaretçi
10 Aralık 2008       Mesaj #23
CelestialBody - avatarı
Ziyaretçi
A.R.O.G
A.R.O.G. Filmi güzeldi,ama bilet almak epeyce zor oldu, kuyrukta beklemek 3 seans sonraya bile bilet sağlayamadı. Tatile rastlaması ve G.O.R.A. nın başarısı yüzünden olabilir. Ben umduğumu buldum, beğendim.

73824phj3
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
10 Aralık 2008       Mesaj #24
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Mustafa ve AROG'da telif krizi


gp 342041


Büyük iddialarla vizyona giren "AROG" ve "Mustafa" filmlerinin yapımcılarını telif sıkıntısı sardı. Bu filmlerde üç şarkının izinsiz olarak kullanılması nedeniyle, telif hakkını ellerinde bulunduranlar, yapımcılara ihtar çekti.

Vizyona girmesi sabırsızlıkla beklenen ve daha izleyiciyle buluşmadan önce konuşulmaya başlanan iki Türk filmi, şimdi bambaşka bir nedenle gündemde... "AROG" ve "Mustafa" filmlerinin yapımcıları, söz konusu filmlerde izin almadan kullandıkları şarkılar yüzünden telif hakkı sahipleriyle karşı karşıya geldi. Filmlerin gösterime girmesinden sonra ortaya çıkan bu sürpriz üzerine, telif hakkını ellerinde bulunduranlar yapımcılara ihtar çekti.

Fiyat 100 bin YTL’ye çıktı

Cem Yılmaz’ın yazıp yönettiği "AROG"da, Kibariye’nin yorumuyla ünlenen "Annem" ve Edip Akbayram’ın "Kibar Gelin"i, Can Dündar’ın senarist ve yönetmen olarak imza attığı "Mustafa"da ise "Gençlik Marşı" kullanıldı. Filmler vizyona girince bu eserlerin telif haklarını ellerinde bulunduranlar hemen MESAM’a başvurdu. Çekimlerden önce 2-3 bin YTL’lere anlaşma sağlanabilecekken, şimdi telaffuz edilen rakamların 100 bin YTL’lere ulaştığı konuşuluyor. Bu ciddi anlaşmazlığın masa başında mı yoksa mahkeme salonlarında mı sonuçlanacağı ise şimdilik merak konusu... Yetkililer bu konuda herhangi bir açıklama yapmıyor.


karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
12 Aralık 2008       Mesaj #25
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Gişede A.R.O.G-Muro yarışı

Son dönemde vizyona giren Türk filmleri arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor.

Özellikle aynı gün vizyona giren "A.R.O.G: Bir Yontmataş Filmi" ile "Muro: Nalet Olsun İçimdeki İnsan Sevgisine" filmi, rekor kırmaya çalışıyor. Önceki gün dört günlük izleyici sayısıyla 1 milyonu aşan "A.R.O.G", yapımcısının yüzünü güldürürken, hemen arkasından 6 günlük hasılatıyla "Muro" filmi geliyor. "Muro"nun da 6 günlük izleyici sayısıyla 1 milyonu aştığı ifade ediliyor. Öte yandan "Issız Adam" filmi, beş haftanın sonunda 1 milyon 180 bin kişi tarafından izlendi. Aynı şekilde "Osmanlı Cumhuriyeti" de, dört hafta sonunda 1 milyon 200 bin izleyici sayısına ulaştı.

Salonlarda son durum

A.R.O.G (4 gün), 1.106.863 kişi, 9.640.776 YTL hasılat.

Muro (6 gün), 1.021.000 kişi, 8.270.100 YTL hasılat.

Osmanlı Cumhuriyeti (4 hafta), 1.200.000 kişi, 9.852.000 YTL hasılat.

Issız Adam (5 hafta), 1.180.000 kişi, 10.454.800 YTL hasılat.
karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
12 Aralık 2008       Mesaj #26
karayel - avatarı
Ziyaretçi
Sinemada kız kıza film keyfi

İstanbul sinemalarında son birkaç aydır kadınlara özel günler oluyor. Bunlardan biri her salı günü Astoria Cinebonus sinemalarında uygulanan yüzde 50 indirim, diğeri de Cinecity sinemalarındaki kadınlar matinesi diyebileceğimiz ücretsiz Kız Kıza Sinema Keyfi. Her ikisi günde de sinemada kadın izdihamı yaşanıyor.

Haftaiçi, bir salı gününde "Sinemaya kaç kişi gider ki" demeyin sakın. Çünkü Astoria Cinebonus sinemaları, salı günleri diğer haftaiçi günlerinin aksine tıklım tıkış oluyor. Hem de sabah 10.30’dan itibaren. Çünkü bu sinemada her salı, her matinede kadınlara yüzde 50 indirim uygulanıyor. Yani biletler sadece 6 YTL. Gerçekten anlatıldığı kadar ilgi görüyor mu, diye 18.00 seansından önce mekanı keşfe gittik. Gerçekten de daha bilet gişesinden bugünün bir farklılığı olduğu dikkat çekiyordu.

ERKEKLERİN BURADA NE İŞİ VAR YAHU

Tam iş çıkışı saatine denk geldiğimizden sinemada daha çok işten çıkmış genç ve şık kadınlar vardı. Hepsi haftasonu kendi işlerine vakit ayırmayı tercih ettiğinden, kız arkadaşlarıyla toplanıp buraya gelmeyi tercih etmiş. Bu indirimin, kız kıza buluşmak ve vizyona giren yeni filmleri seyretmek için iyi bir bahane olduğunu düşünüyorlar.

Arada bir iki tane erkek de dikkatimi çekti. "Bu duruma ne diyorsunuz?" diye sorduğumda "Haftaiçi sakin sakin sinema izlemek için gelmiştik. Ama bu kadar çok kadını bir arada görünce önce kadınlara özel matine uygulanıyor sandık. Az kalsın geri dönüyorduk" diyorlar. Kadınlarsa "Yahu bugün kadınların özel indirim günü. Erkeklerin burada ne işi var" diye soruyor şaka yollu.

250 KİŞİ GELİYORDU ŞİMDİ 1000 KİŞİ OLDU

Sadece akşam seanslarındaki izleyici potansiyelini görebildiğimiz için tüm gün sinemada neler olup bittiğini Astoria Alışveriş Merkezi Genel Koordinatörü Ferzan Çelikkanat’a sorduk: "Bir ay önce kadınlara yüzde 50 indirim uygulamasına geçtiğimizden beri her salı sabahtan itibaren sinema kadınlarla dolmaya başlıyor. Hem de çok fazla duyuru yapmamamıza rağmen. Akşam seanslarına kadar daha çok 40 yaş üzeri ev hanımları geliyor. 18.00’den sonra sizin de gördüğünüz gibi genç iş kadınları. Normalde salı ve çarşamba sinemada ölü gündür. Ama bu kampanya başladığından beri 250 kişilik seyirci sayısı bine çıktı. Daha çok Türk filmlerine ve romantik komediye ilgi gösteriyorlar."

Her biri localı, 10 salonlu Astoria Cinebonus’un duvarları cam. Alışveriş merkezini ve İstanbul manzarasını görebiliyorsunuz. Tabii film sırasında camlar karartılıyor.

(Cinebonus Astoria: (0212) 215 27 27).

AYDA BİR KADINLAR MATİNESİ DÜZENLİYORLAR

Kadınlara özel diğer bir sinema aktivitesi de Cinecity Sinemaları’nda. Sadece kadın kadına film izleyebiliyorsunuz. Kız Kıza Sinema Keyfi adı verilen buluşma ücretsiz. Her ay sadece bir kez düzenlenen etkinlik bu kez 24 Aralık’ta Etiler’deki D-Point Cinecity’de, Kozyatağı Wings Cinecity’de ve Zeytinburnu Olivium Cinecity’de 21.00’de başlayacak.

Tüm aktivitelerden yararlanmak için film başlamadan bir saat önce gelmek gerekiyor. Çünkü kozmetik markası L’Oreal ile işbirliğiyle yapılan etkinlikte filmden önce cilt bakımı ve makyaj yaptırmak mümkün. Ardından şampanyalarınızla sinema salonuna geçip filmi izleyebiliyorsunuz. Katılmak için önceden Cinecity’yi arayıp yer ayırtmak gerekiyor.

Etiler: (0212) 352 16 66, Kozyatağı: (0216) 315 10 10 Zeytinburnu: (0212) 546 96 96.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
14 Aralık 2008       Mesaj #27
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Son Terminatör'den İlk Görüntüler


gp 343537


gp 343538


gp 343546




Uzun zamandan beri beklenen ve daha vizyona girmeden hareketli afişiyle merak uyandıran Terminatör serisinin 4. filminin çekimleri tamamlandı.

2009 yılının yaz aylarında gösterime girmesi planlanan ve aksiyon sınırlarını zorlayacak olan "Terminator: Salvation" (Terminatör: Kurtuluş) filminin ilk görüntüleri yayınlandı.

Skynet ve Terminator ordusuna karşı insanların direnişine liderlik eden John Connor'ı, "Batman: The Dark Night" (Batman : Kara şövalye) filmindeki Batman rolündeki Christian Bale canlandırıyor.

Yönetmenliğini McG'nin üstlendiği filmde Bale'e; Anton Yelchin, Sam Worthington ve Moon Bloodgood eşlik ediyor.

Ancak bu sefer terminator serisinin demir başı Arnold Schwarzenegger kadroda yok. Birçok sinema sever Schwarzenegger olmadan bir Terminator filmi çekilemez diye düşünseler de 61 yaşındaki oyuncunun filmde oynaması gerçekten çok zor.

Ülkemizde 5 Haziran 2009'da vizyona girmesi planlanan "Terminator: Salvation"'ın konusu şöyle:
"Kıyamet sonrası 2018 yılında geçen yeni bölümünde Christian Bale, Skynet ve Terminator ordusuna karşı insanların direnişine liderlik eden John Connor’ı canlandırıyor. Ancak gelecekteki Connor’ın inandığı şeyler, son anısı idam sehpasına yürümek olan Marcus (Sam Worthington) adlı bir yabancının ortaya çıkmasıyla kısmen değişir.

Connor, Marcus’un gelecekten mi yollandığına yoksa geçmişten mi kurtarıldığına karar vermelidir. Skynet son saldırısına hazırlanırken, Connor ve Marcus kendilerini Skynet operasyonlarının kalbine götürecek bir yolculuğa çıkarlar. Orada, insanlığın yok edilmesinin ardındaki korkunç gerçeği ortaya çıkaracaklardır."


karayel - avatarı
karayel
Ziyaretçi
15 Aralık 2008       Mesaj #28
karayel - avatarı
Ziyaretçi
'Sonbahar'a bir ödül daha

Sinema Dünyasından Son Haberler

Özcan Alper'in yönetmenliğini yaptığı “Sonbahar” isimli film, 9. Uluslararası Tiflis Film Festivali'nde “Gümüş Prometus” ödülünü aldı. Festivalde “Altın Promethus” ödülünü ise Sırp asıllı Stefan Arsenijevic'in yönetmenliğini yaptığı “Love and Other Crimes” filmi kazandı.


Sonbahar; Adana Altın Koza'da “En iyi film” ödülü, Locarno, Roma, Med Film, Antalya Avrasya ve Gezici Festival de dahil ulusal ve uluslararası festivallerde şimdiye kadar 9 ödül aldı.
Film; uluslararası festivaller turuna 2009 yılında da devam edecek. Sonbahar; Fransa'da Angers Film Festivali, İsveç'te Göteborg Film Festivali, İrlanda'da Dublin Film Festivali ve Hollanda'da Rotterdam Film Festivali'nde gösterilecek.
Özcan Alper'in ilk uzun metrajlı filmi olan Sonbahar, 19 Aralık'ta gösterime giriyor.
HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
17 Aralık 2008       Mesaj #29
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Time 'Yılın En İyi 10 filmi'ni seçti


Sinema Dünyasından Son Haberler


ABD’li yönetmen Andrew Stanton’un “Wall-E” adlı animasyon filmi, “Yılın En İyi Filmi” olarak ilan edildi.

Time dergisinin internet sitesinde yayınlanan “Yılın En İyi 10 Filmi” listesinin başında Oscar ödüllü senaryo yazarı-yönetmen Andrew Stanton’un, çok sükse yapan “Wall-E” adlı animasyon filmi yer aldı.

Philip Seymour Hoffman’ın başrolünü üstlendiği “Synecdoche, New York”un ikincisi olduğu listede Kanadalı yönetmen Guy Maddin’in komedi-drama “My Winnipeg” filmi ise üçüncü sırada bulunuyor.

Yılın en iyi filmleri listesi için çok beğenilen Christian Mungiu’nun “4 Months, 3 Weeks and 2 Days” filmi, Sean Penn’in oynadığı “Milk”, ünlü yazar F. Scott Fitzgerald’in kısa bir öyküsune dayanan, Bratt Pitt’li “The Curious Case of Benjamin Buton” adlı yapım da seçildi.

Listeye ayrıca, Danny Boyle’nin, yoksulluk ile zenginliğinin biraraya geldiği Mumbai’de geçen bir hikayeyi konu alan “Slumdog Millionaire”,” çizgi roman kahramanı “Demir Adamı” ndan esinlenen “İron Man”, Wachowski kardeşlerinin “Speed Racer” filmi ve Alman Werner Herzog’un yönettiği “Encounters At The End Of The World” de girdi.


HerHangiBiri - avatarı
HerHangiBiri
Ziyaretçi
24 Aralık 2008       Mesaj #30
HerHangiBiri - avatarı
Ziyaretçi
Bir günde 4 film ve Bir Günlük Festival

Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) üyelerinin seçtiği 4 filmden oluşan “Bir Günlük Festival” serisinin ilki, 10 Ocak’ta İstanbul Modern’de gerçekleştirilecek.

Bir günde 4 filmin gösterileceği “Bir Günlük Festival”lerin ilkinin başlığı “Türk Sinemasında 70’lerden Bugüne Erkekler” olarak belirlendi. Ocak-Mayıs ayları arasında ayda bir kez gerçekleştirilmesi planlanan festivallerin her birinde bir gün içinde toplam 4 film gösterilecek.

Festivalin ilkinde sırasıyla Yılmaz Güney ve Atıf Yılmaz’ın “Zavallılar (1974)”, Orhan Oğuz’un “İki Başlı Dev (1990)”, Serdar Akar’ın “Gemide (1998)” ve Nuri Bilge Ceylan’ın “İklimler (2006)” adlı filmleri izleyiciye sunulacak.

“Zavallılar” filminde Yılmaz Güney ve Yıldırım Önal, “Gemide” filminde Erkan Can ve Güven Kıraç, “İki Başlı Dev” filminde Cüneyt Arkın, Fikret Kuşkan ve Sedef Ecer, “İklimler” filminde ise Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan başrolleri paylaşıyor.

İstanbul Modern işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğin seansları 12.00, 14.00, 16.00 ve 18.00 olarak belirlendi. Sinemaseverler “Bir Günlük Festival”de sadece müze bileti alarak istedikleri sayıda filmi izleyebilecek.



Benzer Konular

2 Şubat 2016 / byseus Sosyal Ağlar
9 Eylül 2008 / kompetankedi Bilgisayar
27 Ekim 2015 / _EKSELANS_ Sosyal Ağlar
28 Ağustos 2013 / _Yağmur_ Arşive Kaldırılan Konular