Üye Ol
Geri Dön   MsXLabs > :: LEGEND Forumları :: > Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik
Cevap Yeni Konu Aç

Konu Araçları
Eski 23-05-2007   #6 (mesaj-linki)
Cvp: Metal ve Yaş Cvp: Metal ve Yaş

Yaş kemale erince iş, para, çoluk çocuk derdi derken arada kaynayıveriyor bu müzik. Müzisyenlik mesleğini seçenler de ise böyle bir sorun zaten yok, onlar zaten parasını bu yolla kazanıyor.Bizim işimiz "Metal ve Yaş" ..
Gençlik Metal'e müzik olarak baktığı için bunun kısa sürmesi de kaçınılmaz oluyor ve bir hobi olarak kalıyor.Kalıcı olmuyor, olamıyor.Bunun için ne yapmak gerekir? Metal ve yaş ikilemini aşmak için ne gereklidir?

Bunun cevabı esasında çok açık.Her zaman bahsettiğim gibi, "Metal" e bir hobi olarak bakmazsak bu olayı kolaylıkla çözümleyebiliriz.Metal bir felsefi akım, bir yaşam tarzı olarak çıktı biliyorsunuz. Bunu özümsersek ortada yaş sorunu kalmaz."Bir insan 7sinde ne ise, 77sinde de odur" özdeyişini hepiniz bilirsiniz.İnsan'ın düşünceleri çok zor değişir, kafasına düşünceleri oturmuştur, artık kişiselleşmiştir, bir birey olmuştur.Yaş ne kadar geçerse geçsin bu düşünceler değişmez.Metal ideolojisi de bu şekildedir. Olaylara düşünsel yaklaşma, basmakalıplara isyan, yanlış aksaklıklara "Hayır" diyebilmektir Metal.Günümüzdeki çoğu gencin yaptığı gibi sadece müziğe odaklanırsak, bu düşünceleri benimsemez isek kendimize asla "Metalci" lafını uydurtamayız.Her insan "Ben Metalciyim" der.Önemli olanın başkalarının düşünceleri olduğunu göremez. Eğer arkadaşların "Ya şu adam gerçekten Heavy bir adam, asıl metalci bu işte" diyorsa işte amacına ulaşmıştır o kişi.Buna ulaşmak da kişinin kendi elinde.

Yaş'ı 50 ye gelmiş bir insan hala bu yukarıda saydığım düşünceleri benimseyip bir Manowar dinleyebiliyorsa, Metallica'dan "And Justice For All"'daki özgürlük yanlısı cümleleri özümseyebiliyorsa, Megadeth'den "Kill the king"'in şarkı sözlerini yorumlayabiliyorsa o zaten "Metal tutkunu" bir insandır.Onun felsefi boyuta kalmış düşüncelerini benimsemiştir..
Bu Mesajı Yetkililere Rapor Et  
Eski 02-06-2007   #7 (mesaj-linki)

Bence metalin yaşla alakası olamaz ben 10 yaşında metal dinlemeye başladım 14 ümdeyim hala metal dinlemeye başladığım zamanki gibi zevk alarak dinliyorum ve dinlemeye de devam ediicem . Zaten darksatan adlı üye gerçekten çok güzel bi şekilde anlatmış sonuna kadar katılıyorum
Eski 02-06-2007   #8 (mesaj-linki)

Gerçekten güzel yorumlar, diğer forumlarda gördüklerimin aksine arada zibidi yorumlar yok, benim görüşümde sizlerle aynı; eğer heves değilse (ki günümüz gençliğinin büyük bölümünde görür olduk) metal ruhu insanın içinde ölmez. Bizim arkadaşın babası 47 yaşında ve eski thrashçilerden adam, çocuk metal kültürüyle büyüdü ve benimde küçük yaşlarda bu müzikle tanışmama yardımcı oldu. Keşke herkez bu müziğin değerini anlasa da dinleyebilse.
Ayrıca "başkalarının düşünceleri" bölümünü yazıya yakıştıramadım, amacına ulaşmıştır da ne demek? Metali insanlara birşeyler kanıtlamak için kullananlar yüzünden bu müziği sevdiği için dinleyen insanlar zor durumda kalıyor. Her köşe başında "metalrock" diye bağırıp el kol işaretleri yapan tikilerden sizde bıkmadınızmı? Milletin bilinçlenmesi dileğiyle.
Eski 04-06-2007   #9 (mesaj-linki)
BlackShade

yha metalın yasla bı alakası yok herkes dınnıyor ve hıç kımse vazgecemıyor bn cok sevıyorum 12 yasında basladı msu an 17 yasındayım hala sevıyorum ama her tarz takılırım metal olrk
Eski 21-06-2007   #10 (mesaj-linki)
MetalixDark

ya niye evlilik çoluk çocuk derken bırakalım ki müziği bende evlensem çocuğum olsa onada dinletirim bi kardeşim var ufaktan onuda hazırlıyorum yani dediklerin doğru ama bi yere kadar... çünkü metali bir felsefe veya yaşam biçimi olarak görmeye gerek yoktur çünkü zaten öyledir... Dullson ayrıca sana fazlasıyla katılıyorum çünkü biliyorum o şekilde takılan tipler çok fazla malesef hatta benim öyle bir tanıdığım bile var resmen tiki ama sırf kızların yanında hava olsun diye () metalci takıldığını kendisine itiraf ettirme muvaffakiyetine dahi ulaştık...

Son Düzenleyen MetalixDark; 21-06-2007 @ 12:10. Sebep: ekleme
Cevap Yeni Konu Aç
En popüler 15 etiket
Bu Sayfanın Etiketleri
10 yaşındaki kişilerin msnleri, 12 yasında acık msnler, 15 yaşındaki çocuk msnsi, 21 yas msnsi, 8 yaşındaki çocukların açık msnsi, acık msnsi ama 14 yaşında, güzel tarzda msnler, her yaşta metal, metal takılan kişilerin msn adresi, metal çocukların msnsi, rock dınleyen ınsanların msn adresleri, yabancı 19 yaşın da açık msnler, yabancı ülkeden çocuk msnleri, çocukların msnsi, özdeyiş msnleri,
Konu Araçları

Metal ve Yaş Konusuna Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Heavy Metal inloVe Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 16 4 Gün Önce 02:42
Death Metal ThinkerBeLL Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 11 4 Hafta Önce 12:24
Metal Müzik Nedir? GusinapsE Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 17 01-08-2008 23:54
Doom Metal ThinkerBeLL Türkçe Rock - Yabancı Rock - Metal Müzik 8 03-11-2007 23:47
Bolivya ve Bolivya Tarihi iwosky Ülkeler ve Tarihleri 3 11-04-2007 22:47
Saat Dilimi: GMT +3 - Saat: 22:43Bir site yetkilisine ulaşınBize Ulaşın - Contact Us
vBulletin®, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd. ~ SEO by vBSEO ©2008, Crawlability, Inc.

Başka adreslerde içeriğimizi paylaştığınızda lütfen kaynak belirtmeyi unutmayınız, duyarlılığınız için teşekkürler.
Sayfalarımızda bulunan içeriklerin telif haklarıyla ilgili bir şikayetiniz / sorunuz varsa bize ulaşmak için tıklayınız.
If you OWN the copyrights to any content we publish or offer for download & you want them to be REMOVED from our web site, please contact us with some proof of ownership of copyright and they will be removed immediately.
Creative Commons License
MsXLabs Directory
Sayfa 0.11268306 saniyede (61.44% PHP - 38.56% MySQL) 8 sorgu ile oluşturuldu
Top Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun ~ MaviKaranlik.com Have Fun @ MsXLabs! Designed by LC aka NeutralizeR