| | #1001 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Kırmızı bir gül düşle, Tıpkı dudakların gibi. Ve o an rüzgarın Estiğini düşün ılık ılık. Gül olmuş dudaklarından Rüzgarla yayılan koku gibidir aşk. Anlatamam, sadece yaşarım yokluğunda ramazan karakaya | |
|
| | #1002 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Aşk-Darbe/si.. Göçebe bir hayatın içinde Durağan mahkumiyetlerdi Sana uzaklığımın Çaresiz gerekçesi Yolunu bulmuştum Evinin Silecektim ıslaklığını Gözlerinin Özlemiştim Gelecektim Sevişecektim Zamansız bir darbenin Unu ufağı oldu Yüreğimin umuda Kararsız dilekçesi Süt liman ya ortalık Bütün tayfalar firari Gemiler sessiz bir batık Etrafta kimseler yok Sen yalnız bir deniz kızı Ben sudan çıkmış balık İçki masasına Meze diye koyuyorum kendimi Sen yıllanmış şarap şişesi Biri gelse de götürse bizi hani Bir işkembede buluşsak Konuşsak Birbirimize karışsak Lakin bardaklar kırık Ulan bee! Aşk öldü Biz ölemedik aşk'tan Sana değil Bana yanarım Utandıkça yaşamaktan Yusuf OBALI | |
|
| | #1003 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bir rüzgar savurur Kömür saçların Gönlümün sahillerine. Bir gülüş fırlatır Fettan gözlerin. Ve… Yerleşirsin kalbimin En güzel yerine. Sustum konuşmadım bir süre Bir bakış bekledim Davetkar öylesine. ramazan karakaya | |
|
| | #1004 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Japon Balıkçısı Denizde bir bulutun öldürdüğü Japon balıkçısı genç bir adamdı. Dostlarından dinledim bu türküyü Pasifik'te sapsarı bir akşamdı. Balık tuttuk yiyen ölür. Elimize değen ölür. Bu gemi bir kara tabut, lumbarından giren ölür. Balık tuttuk yiyen ölür, birden değil, ağır ağır, etleri çürür, dağılır. Balık tuttuk yiyen ölür. Elimize değen ölür. Tuzla, güneşle yıkanan bu vefalı, bu çalışkan elimize değen ölür. Birden değil, ağır ağır, etleri çürür, dağılır. Elimize değen ölür... Badem gözlüm, beni unut. Bu gemi bir kara tabut, lumbarından giren ölür. Üstümüzden geçti bulut. Badem gözlüm beni unut. Boynuma sarılma, gülüm, benden sana geçer ölüm. Badem gözlüm beni unut. Bu gemi bir kara tabut. Badem gözlüm beni unut. Çürük yumurtadan çürük, benden yapacağın çocuk. Bu gemi bir kara tabut. Bu deniz bir ölü deniz. İnsanlar ey, nerdesiniz? Nerdesiniz? 1956 Nazım Hikmet Ran | | |
|
| | #1005 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 tuz kokuyor damlalar... Kendi enkazımda Ördüğüm duvarların Demir parmaklıklı mavisinden Çaldığım çocuk bakışıdır hayat... Bir mezar taşında Ne kadar çoksa Üzeri toprak kokan özlemlerin... O kadar kurşun sancısıdır Ve bitmek bilmeyen Bir eklem romatizmasıdır Sırtıma saplanıp kalan gözlerin... Bilinci anlat bana Hangi kavganda dizlerin kanadı Ya kimin sorgularında yandı canın Tevekkülü sağır, aksak bir hocanın Küfür savurdun mu hiç dualarına? Bilinci anlat bana Uygun adım gelen sabahın Hazır kıta bekleyen belasında Çığlık bakışlı korkular büyütürken Yüreğini koydun mu sevdanın namlusuna? Her göz yaşının Bir Eylül'ü vardır Tuz kokuyor damlalar Yaram kanıyor Sustum.... Hadi...Eylül'ü anlat bana... Yusuf OBALI | |
|
| | #1006 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Çağırsam da bana gelme sevgilim Bıraktığın gibi beni bulmayacaksın Saçlar ağarmış anlımda çizgiler Beni görünce mutlu olmayacaksın Sorma sensizken neler çektim neler Geçmedi hiç ne saatler ne seneler Dostum oldu hep sığındığım geceler Boğazımda düğümlenir ismindeki heceler ramazan karakaya | |
|
| | #1007 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Gözlerin asılı kaldı gözlerimde, Yanakların dudaklarımda, Bir peri masalında kayboldu silüetin Henüz ergenleşmemiş çocukluğumun perisiydin Karanlığımda... Masum bir çocuktun sol omzumda. Ayazdan üşüyen ellerin, Avuçlarımda eritmek istediğim pamuk ellerdin Ne kadar asildin, Eceydin... Karşımızda şömine ama en çok yanan sol yanım, Bir de söz dinletemediğim yaramaz yüreğim Kaçamadın... Kaçmaya hazırdı gözlerin Bir ahu ürkekliğinde. Yalnız bir çocuk huzursuzluğu giymiştin sırtına, Karanlıkta... Güzelliğin saklanmıştı birkaç beninin ardına Kısacık, sıcacık bir sevdaydı son sarılışın... Akş** ezanı oyun arkadaşını artık eve giden Bir çift pembe yanak burukluğu bıraktın arkanda Kucak dolusu oyuncaklarımı paylaşmak istedim, Kollarını doldurmak istedim onlarla Kendimi sıkıştırarak araya ... Sevgimi boynuna askı yaptım Artık üşüme diye sol yanım. Bıraktığın yerde bekledim bir güz boyunca Şimal rüzgarlarıydı battaniyem, Kara kıştı yastığım, Saçlarının kokusu ise baharım. Kalbime bir mangal kor bırakıp kaçtın Sende emanet kaldı Sol yanım... Çok güzel bir yüzün vardı Doya doya baktım, Ama doyamadım, Kadınım... Yazan:? | |
|
| | #1008 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sanırsın ki sürme çekmiş gözüne Gökten nur damlamış beyaz yüzüne Dayanılmaz işvesine nazına Her şeyden güzeldir benim mavilim Gözlerini mavi denizden almış Siyah saçlarını rüzgara salmış Mavi gözleriyle uykuya dalmış Her şeyden güzeldir benim mavilim Ben senin aşkından haz alıyorum Kışımız gelmeden yaz alıyorum Aşkına güvenip naz alıyorum Her şeyden güzeldir benim mavilim Aşkını kalbimde solduramam ben Seni çalan kalbi güldüremem ben Sana kirli eller sürdüremem ben Her şeyden güzeldir benim mavilim Kurban olayım mavi bakışına Seller sular gibi o akışına Aşk koruyla kalbimi yakışına Her şeyden güzeldir benim mavilim seher atan | |
|
| | #1009 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2bekle demek döneceğine dalalettir gelmedin ki bekle dedin sonuna kadar mı bekleyeyim birimizin ömrünün ersen beyazıt özer | |
|
| | #1010 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 İLLEGAL SÖZCÜKLER....! Sıkıştırılmış umutlarımızdan geriye ne kaldı ki. Ardında bırakıp gittiğimiz,şehri bir bir sorguladık. Gidemem dediğimiz yerlere çoktan varmıştık. Kirpiğinde sevdasını kaybeden adam...! Serseri yastığımızda bize kalan sonlar... Eflatun renkli kadınlar dans ediyor geceleri. Hücrelerim bir bir tenine dokunmak istiyor... Öpülesi illegal sevdam...! Ulaşılmıyor artık duygu yüklü sözlere! Yaşamak neleri ögretiyor,bir bilsen. Elimizde acının kehribar kokusu. Yine bölük pörçük anlattın herşeyi...! Bulvar kahvelerinin önünden geçiyorum Bir uçtan bir uca yalnızlaşıyor bu gece..! Bilmiyorum ne olacak,bakabilsem yarına! Gün devrilmekte yine.. Sen tutmadın acımızın çetelerini...! İllegal sözcükler yolu burası. Bazı sözler karanlıkta söylenir. Bir uzak sabah denizidir gittiğin kapı. Karanlıtta seni sevdiğim gibi ey yar....! ’’Güzel gözlerinin meyhanesi’’ ’’Şair yüreğine saplar kalemini her şiirin sonunda’’! Yazan:? | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |