| | #1101 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Y ü r e ğ i m d e k i G i z olandır korku dağlardan büyük umutsuzluk kol geziyor ülkemde dünyamda dağlarına karlar yağmış memleketimin ülkem işgal altındadır 88/89 bir saniyelik andır ülkem işgal altındadır binlerce canım kafeste milyonlarcası tutsak ülkem işgal altındadır açlık yokluk kıtlık özgürlüğe ve sana hasret dünyam işgal altındadır sarılmışız her bir yandan kuşatmadayız değişik değişkenler kuşatması cephede düşman içerde "dost" çevremizde belirsizler kuşatmadayız değişik değişkenler kuşatması yüreğimdeki giz geçmişimden geleceğime uzanan köprüm bilinire doğru akan güneşim apaydınlık ışığım ateş çemberinden geçtim irin denizinde sınandım ne leş kargaları bildi ilişkimizi ne dostlar tam kavradı seni yüreğime gizledim yüreğimdeki giz kör karanlık gecelerde iliğime kadar üşümüş tepeden tırnağa ıslak sabah seher ayazında yok oluşun eşiğinde seni yüreğime gizledim bilincim savaşım sevdam var oluş nedenim bir avuç toprak yüreğim beynimdeki gizleri toprağa taşıyan topraklaşan bir sıcacık yuva yüreğim dünyadan büyük dostları saran barındıran bir sıkılmış yumruk yüreğim faşizmin beynine yıldız yıldız çakan bir sıkılmış yumruk yüreğim yıldızlara doğru akan yıldızlaşan bir avuç toprak yüreğim çiçeğe bezedim öptüm toprağı öptüm çiçeği öptüm seni çağların derinliğinde sırladım seni yüreğime gizledim yüreğimdeki giz iyiliğin mutluluğun ustası güzelliğin ezgisi azdan çoğa çoktan çoğa utkunun türküsü kitleleri coşturan balerinim seni öğrendim evrenselliğini kavradım tarihin derinliğinden coğrafyanın genişliğine seni yaşıyorum geleceğini yazıyorum geleceğini yazıyorum kanımla kanımla sevgimi sunuyorum sırım sırım sırladım yüreğime gizledim seni yüreğime gizledim yüreğimdeki giz seni yüreğime gizledim yüreğimdeki giz "ille dostun bir tek gülü yaralar beni" dost hançerine göğüs gere gere seni yüreğime gizledim yüreğimdeki giz dost gülü korunman için kahramanlaşanlar korunmana alındılar adına kahraman kesilip el üstünde tutulan hainleri yaftaları boynunda gönderdim gönderiyoruz *** çukuruna sarılmışız çok yönlü kuşatmadayız değişik değişkinler kuşatması hainleri sıraladık da upuzun dizi dizi dost gülüne gücümüz yetmiyor dost gülüne gücümüz yetmiyor dost gülüne gücümüz yetmiyor can pazarına düşmüş 'dostlar' tavşandan hızlı serçeden korkak ışık hızıyla savruldular yanımızdan suçlayarak saygıyı yitiren soğuk yürekli sevgisizler ******* satar kendini satar seni satar beni satar insanlığından sıyrılıp da insanlığı satar çığlık aç anaların apış arasından fırlayan çığlığın bilinci sana çığlık gönderiyorum aç anaların rahmindekilere umut sana çığlık gönderiyorum ezilenlerin kavgasından çığlığa karışmış çığlık sana çığlık gönderiyorum dört bir yandan kavganın içinden sana çığlık gönderiyorum acılı onurlu çığlık esir düşüp teslim olmayanlardan onuru uğruna canını ezilmiş böcek gibi fırlatıp atanlardan sana çığlık gönderiyorum uğruna utkunun doruğuna erişenlerin onur utku sevgi kokan çığlığını sana çığlık gönderiyorum yanan yüreğimden senin çığlığını senin için uğruna ölümün üstüne uçanların sevda türküsü adını kanla kazıdık yüreklere beyinlere kanımızla sunduk sevgimizi sevenler kır çiçekleri toplasınlar diye kulaktan kulağa yürekten yüreğe ezgilerinle dağdan dağa türkünü söyledik sevda ateşindi ovalarda yaktığımız şehirleri diz çökerttik önünde tezgahlarda kıyımlarda darağacında gülümsedik en acımasız acılar altında güvenle bağlılıkla destanını yazdık direncin sevginin bilincin insanüstü sevgiyle sevildin anlayansın bilensin kar kırmızı yağanda cehennem harlamasında tutkun yol gösterenimizdi bizi bizden koruyan kavganın en acımasızıdır yaşadığım kanlı şiddetli kır çiçeklerinden dağ doruklarına metropollerin yoğunluğuna sevgilinin sözünde devrimin kucağında kavganın en acımasızıdır yaşadığım ha vurdu ha vuruldu düşman kavgası basit tekillik kavganın en şiddetlisidir yaşadığım beyinleri sarsan kendimle kavgamdır parçacıklarımı uzaya dağıtan başka zamana başka mekana başka boyuta gönderen mikrobik cımbızla topluyorum kendimi cüce yıldız acımasızlığından genişleyen uzaydan ve kendi ellerimle yaratılıyorum yeniden yeniden yeniden yaratanımızdır ellerin anlayansın bilen kavrayan biliyor biliyor biliyorsun yeniden yaratanımızdır ellerin bilenim anlayanım kavrayanımsın insanlara saygımın sevgimin sonsuzluğu kişiliğime vurduğum damgalardandır savaşın göbeğinde sesimi duyamaz olduğumda şehit kanlarımızın göletlerinde ayaklarım ıslananda düşman leşlerinin sendeletmesinde ağız dolusu küfretmemin kulaklara kadar açık ağızla gülmemin çiçek koklamamın çocuk sevmemin ve sevgiliye incecik yüreğimden kopardığım hasretli parçacıklarla selam göndermemin mutluluğunu plazmamdaki atomlara kadar duyumsamamı sen anlayabilirsin yatıp uzandım otlar üstüne ıslığımla parçaladım çiğ tanelerini ilahların gözyaşlarından yaptığım kolyeyi taktım da tanrıçamın boynuna armağan sundum yoldaşımın koynuna anlayanımsın seni kavradığıma tanığımsın biliyorsun kavrayanım biliyorsun evrenselliğinle bizleri kapsıyorsun yeniden yaratanımızdır ellerin yangı yürek yangısıyla dolaşıyorum kavganın göbeğinde yürek yangısıyla anaların yürek yangısıyla toprağa yavru vermiş anaların işkenceden ilmekten kurşundan tezgahtan darağacından pusudan canından can veren anaların yürek yangısıyla biliyor biliyor biliyorsun ellerin ellerin ellerin yeniden yaratanımızdır ellerin engel ilkyaz aylarında keçilerin belini ısıtan sıcaklık beynimin ürünü yüreğimin sevgisi insanlaşanları kucaklasın diye bünyemin yokluğa koşuşunda ölümüne yaşıyorum ölürüm dağlarına taşlarına suyuna çiçeğine ölürüm tutkuna ölürüm sana ölürüm gelişimine bensiz kalırsın yetim öksüz boynu bükük karnına tokat yer de vay arkam deyi dolanırsın gel öldürme beni senin için yaşanılır sevgi çiçeğim yaşanılır savaşılır yaşanılır yaşanılır savaşılır bunalımın bunalımımı geometrik katlayan bunalımın dostluk hücresinin intiharıdır sevgi çiçeği ezilir umut ışığı kararır kırılır hain güllesine dost hançerine göğüs gerişim bunalımına engel uzat ellerini aşalım engelleri duyumsuyor yaşıyor biliyorsun yaşıyor biliyor görüyorsun biliyor biliyor biliyorsun ellerin ellerin ellerin yeniden yaratanımızdır ellerin uğruna insanlık onuru için can verirken önünde uğruna onurumu çiğnedim ipekten halı yapıp tutkumu yüreğimin sevda çiçekleriyle yollarına serdim onurumu ezildim tutkunun doruğundayım inişsiz doruklarda buluttan buluta uçtum da geldim gönülden gönüle aktım da geldim yüreğime akanları teptim de geldim kapına yüz sürdüm küçüldüm ayrılığı yaşadım gök mavisi denizlerin derinliklerinde çöl karanlığı buz dağlarında sensizliği karınca kalabalığı insan selinde kendimden uzaklığı kuşun kanadından yerin kulağından geldi haberin ıssız çiğ tanelerinin esintisinden avundum yoluna baş koyduğum yaptığım çarmıha gerildim ellerimle yaptığım çarmıha çağlarca sayısını unuttum uğruna ölümlerimin sayısını sensizlik ölümden acı kor insana ayrılığı öldürmeyedir savaşım hasretliği öldürmeye insan insana sevecenlerin ışığı sevgi çiçeği sevgiye saygı insana sevgi yüceltiyor bizi insan insana buluştuk el ele tutuştuk uzunca uzun söyleştik insanlığı yaşadık acıların acısını ayrılığın acısını korkuların korkuncunu sevginin en mutlusunu insanlığı yaşadık adım adım koşar adım adım adım sağlam adım el ele yürek yüreğe omuz omuza yürüdük insanlaşma kavgasının ortasına bizleşmeye bütünleşmeye koşuyor beyninin (bilincinin) bulanıklığını aşıyor yoldaşlar arasında yoldaşlaşıyorsun nüve geçmişimden geleceğime uzanan köprüm bilinire doğru akan güneşim apaydınlık ışığım ben devrimim geleceğini belirleyenim kendini yaşıyor benden bana koşuyor benzerlerimi aşıyor bana ulaşıyorsun seni kendime kodladım kendine bakışta iç dünyanı tartışta izlerimi bulacak beni yaşayacaksın seni kendime kodladım bilincindeki bulanıklığı aşıyor insanlaşma kavgasında insanlaşıyor benzerimden benzerime bana koşuyorsun geleceğini belirleyenim seni kendime kodladım bilinire doğru sevginin sıcağın hasretiyle ateş saldım yüreğimden kopanlara acılı çığlık alazıyla ışıktım gönlünüzü hainleri ışınladım da dost gülüne gücüm yetmiyor gök ekinler yeşersin insanlaşma hızlansın diye yüreğimi verdim buyruğunuza beynimi bilincimi bedenimi tok uyunsun kardeşçe sevgi çiçekleri açsın evrende insandan insana saygı yaşansın diye yüreğimle kızıla boyadım bulutları güvercin saldım yıldızların ötesine ötesini size bırakıp güzelliği dostluğu kardeşliği işledim bilinçlere insanlara adandım insanlaşanlarca bende bulursunuz kendinizi geleceğinizim şimdiden güzel günlerin bitmediği çiçeklerin solmadığı mavilikler beldesinde beyazı yaşayın çocuğa saygının çiçeğe sevginin doruğunu insandan insana baskının açlığın ve tutsaklığın -miş li geçmişin rivayetiyle anlatıldığı mavilikler beldesinde beyazı yaşayın kelebeklerin kanadından izleteyim çiçekleri sonsuz maviliklerde beyazı yaşayın Sevgilim Devrimim Salim Yılmaz | |
|
| | #1102 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sen ölümün eşiğinde olsan Seni iyileştirip ölüme ben giderim Sorarsalar son arzun ne diye Son bir defa seni görmek isterim! Sen cehennem ateşinde olsan Seni oradan alır ateşe ben girerim Eğer seni oradan kurtaramazsam Seninle beraber yanmak isterim! Sen cennet bahcesinde olsan Senin yanına gelmeyi isterim Eğer yanına varamazsam canım Aşkını ver aşkınla olmak isterim BEN SENİ BİR ÖMÜR DEĞİL! BİN ÖMÜR GECSE YİNE SEVERİM! ...... onur şevik | |
|
| | #1103 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Senin İçin Burdayım İçimde bir ümit var onun için burdayım, Belki gelirsin diye senin için burdayım Vakit çok geç olsa da gönlüm mahzun kalsa da, Yine aynı masada senin için burdayım Burada izlerin var Islanmış gözlerin var Verdiğin sözlerin var Onun için buradayım İnan ki sensiz canım mutluluğa düşmanım, Affet beni pişmanım demek için buradayım Elini elime alıp öylece bir an kalıp, Sana son kez sarılıp öpmek için buradayım Burada izlerin var... Ahmet Selçuk İlkan | |
|
| | #1104 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Git be zalim, sende git Götür, hatıralarınıda götür Bir resim bile bırakma bana Sen olmadanda bu hayat yürür. Git, git ama geri gelme Başkalarını sev ama beni sevme, Ne olur beni daha fazla üzme Git artık güzelim git geri gelme. Eğer istersen canımıda vereyim,al senin olsun Kırdığın kalbimide al bir hatıra olsun Sana gülmek yakışır be güzelim Al mutluluklarımın hepsi senin olsun. Bir daha karşıma sakın cıkma Adımı unut gitsin bir daha anma Yaptığın bu ihaneti sakın unutma Git artık güzelim git geri gelme. Bak, ben seni unuttum bile Senin boşuğunu başkasıyla doldurdum bile Sen benim hic aklıma gelmiyorsun artık Senin mektuplarını sobada yaktım bile. Artık sana son sözümü söylüyorum Bu yolun dönüşü yok bunu biliyorum Sana ben ömür boyu mutluluklar diliyorum Gir artık güzelim git geri gelme Geri gelipte hayatımı perişan etme! onur şevik | |
|
| | #1105 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Herşeyi Bitirdik Herşeyi bitirdik bir yalan gibi Bu aşkı yarına götüremedik Ne günler yaşadık bir roman gibi Ne yazıkki sonunu getiremedik Önce evet dedik bu hayır neden Biz aşkla başladık bu gurur neden Ümitler sendedir arzular benden Ne yazık sonunu getiremedik Şimdi sen yolcusun meçhul yollara Şimdi ben yolcuyum başka kollara Ne desek boş artık geçen yollara Ne yazık bu aşkın sonunu getiremedik Bu aşkı yarına götüremedik... Ahmet Selçuk İlkan | |
|
| | #1106 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Seviyorum seni canımdan öte Seviyorum seni ben gibi Özlemin yüreğimde diken gibi Canımın çekirdeğinde aşkın Ruhumda yokluğunun acısı saklı Aşka ilk ihanetin değil bu senin Şımarık sevgi bilmez yüreğin Dilinden yüreğine inmedi sevgin Hani nerde sevgin Nerde yüreğin Hani neredesin Yalancı yarim Sevmeyi bir türlü öğrenemedin serap yeşil | |
|
| | #1107 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2HİÇ KİMSE Hiç kimse bir aşkı Onarmaya kalkmasın Kaybedilmeye değer En güzel anında Bitirilmişse eğer Ahmet Telli | |
|
| | #1108 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Yıllar yılı Hep delice aradım Acı çektim Kaderime kahrettim Bulamıyorum diye Bir gün Sordum kendime Dedim say ki buldun Ya onun aradığı Sen değilsen diye Korktum Vazgeçtim aramaktan Kaderimi zorlamaktan Artık Varsa beni de bir arayan Bulsun diye Bekliyorum Aramanın ne çile olduğunu İyi biliyorum Seni arıyordum buldum Diyen olursa bir gün bana Seveceğim ölesiye Benimde aradığım Sendin diyeceğim ona necdet yağan | |
|
| | #1109 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2AŞKLAR MI? Aşklar mı diyordun Anladım Senin incindiğin, Benimse Yollara düştüğümdür yeniden (Çocuksun Sen) Ahmet Telli | |
|
| | #1110 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Pusarık İkilemi.... Darmadağın bir düş kıvranırken yatağında Geceye düşüyor kırışıklığı… Siyah bir esneme boğarken geceyi Soluğuma sıkışmış inlemeyle yırtılıyor Çığlığım dayanmıyor azalanlara Özlem buluta gebe yağıyor arsızca Susmuyor damlalar, bir daha bir daha Uzun uzun düşüyor göğüs çadırıma. Usulca sabaha bağdaş kuruyor Yüzümde ne kalmışsa geceden Islak saçının kırılgan yanıyla Güneşe kurumaya bırakıyorum Ağır bir nem genzime yapışık Bize karışıp tutsaklığımın şarkısı dilleniyor Susmadan durmadan yorulmadan senleşen Dizeler nakarat Acı soğuk bir ustura Her şey sensizlikle bileniyor artarak. Kaçınılmaz kalıyor arsız düşler Sanrı bir büyü hızlanıyor usuma Hurda bir rüzgâr sandalımı sallıyor Denizlerim bakiyesiz bir hesap dalgası Takatsiz kalıyor dizlerimde zaman Sana koşmalarım bu yüzden hesapsız Çıkma bir uzantı sevmişliğim Kendini eskiden yeniye donatan Duygun bir sır gibi yeniliyorum kendime Ne çok sevmişlik var yaşam kemendinde Ortak ne varsa geçmiş masalından Yenilmeden yenileşiyor gözümde Duru bir göl çağrısı menevişli halim Durdukça hareleşen yanımsa nilüfer Beyaza dönük umutlarım kurbağa sesi Durmadan bağırır esrik ve deli… Sere serpe düşüyor sözler Seni ben zannedip uyuyorum her gece Ellerin yastığıma bağlı kurdele Demir alıyor uykularım Çalakalem bir şiir düşüyor aklıma Seni düşününce. Sayısız bir özlem yığını ekleniyor Eteklerime topluyorum düşürmeden hepsini Ayak seslerin geliyor hayal gibi Hemen saçımı tarayıp geliyorum Her yanım deli divane Hasret yanılsama Bu kaçıncı uyku… Silip gözlerimi uyanıyorum Rüya bu hayra yormalı… Sunu: Tersine çıkarmış rüyalar, susup dilimde anlatmıyorum kimselere… Özlem damarlarımı zorlayan kırmızı bir leke durmadan akıyor şiirlere... Pusarık: Puslu, puslanmış, sisli. IIgım, yalgın, °serap, Nesli YAZICILAR... | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |