| | #461 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Doğrularım Uçup giden yaprağın damarında Ne birikmiş dünleri ödüyor Ne yaşamı erteliyor korku Ben Tüm zamanları harmanlayan yolcu Bugündeyim… Yuvarlanıp inanç dağlarından Kocaman ve bembeyaz Biliyorum Sevgi yargılamaz Tutuklamaz hücrelerini Biliyorum Şimdi beş vakit huzurlu Ezanlı Hint döşeğinde Beyaz dantelli uçsuz mavi Ezeli köprü Işık… dua… Şeker bile verilmekte Suya düşen karıncaya Sevdalıyım Çirkine, kötüye, aymaza İtalya çizmesinden Taaa Everest burnuna Yuvarlanıp inançlardan Bembeyaz ve kocaman Biliyorum Yüreğim mahşer! Bugündeyim… filiz bedük | |
|
| | #462 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Bir plak gibi dönüyor gökte mavilik Sesi aşağıda, çok aşağıda Üstünde bir duvarın. Duvarsa Dondurma yiyen bir çocuğun eli sanki Taşmış akıyor Öpüyor toprağı kanatan nar çiçeklerini. Öpülüyorum bembeyaz çimlerinde yalnızlığımın Sonsuzluk yarın. Edip Cansever | |
|
| | #463 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 SÜVEYDÂ Ben aşığım diyorsan,acıyı bileceksin. Ağrıyan her dişini kıramazsın Süveyda. İndir şu silahını,boş yere nişan alma Kendi talih kuşunu vuramazsın Süveyda. Aşkın kaza kurşunu nerden gelir bilinmez. Hayat baldan tatlıdır,öl denince ölünmez. Sevenin cesareti kalpsizlerde bulunmaz, Sen bu yola başını veremezsin Süveyda. Yalan mı sevgimizi üç kuruşa sattığın ? Yalan mı hayatıma hikâyeler kattığın ? Gönül bahçeme dalıp,koparıp da attığın O güllerin eşini,deremezsin Süveyda. Her gece peronlarda gelişimi bekleme. Şu yaralı kalbime bir dert daha ekleme. Bir gün döner diyerek resimleri saklama, Kavuşmanın düşünü göremezsin Süveyda. Esat ANIK | |
|
| | #464 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2suya ateş, gündüze gece serptim güle toprak, yüreğe seni serptim ayrılığa bizi, yaşı gözüme serptim akı saça, doğruyu yalana serptim her ne varsa şiir'e serptim deniz karakaş | |
|
| | #465 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 SİHİRLİ HECE Anla ki, bütün güller dalında mağrur durur; Onlar bir susuz ölür, bir de bülbülsüz kurur. Yalnızlıktır kahreden, mahzun eden elemdir. Buğulanır ya gözler; hüzün veren o demdir. Gönül yargıya vurur başına gelenleri, Dertler isyan ettirmez sevmeyi bilenleri. Hayatın gerçeğidir ağlamak veya gülmek, İnsanı kâmil eder ölmeden evvel ölmek. İlahî nimettir aşk, kaynağı Yaradan`dır; Kendini bilememek nefsî bir yaradandır. Taşlaşmış gönülleri ağlamak yumuşatır; İnceltir, düşündürür insan gibi yaşatır. Sevgidir tılsımlı hâl, "AŞK" tır sihirli hece; Yaşadığım bu ahvâl bitmesin bütün gece. Esat ANIK | |
|
| | #466 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2bir damla su idin kızgın ateşte... bin geceye bir masaldın... binbir suretin ama bir yalanın vardı... deniz karakaş | |
|
| | #467 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 gümüşsü.. gümüşsü.. köz tenimde rüzgar yanığı bilir deniz hüznümden tanır ayaklanırım sonsuzluğuna sarnıçta uyuyan suyun uyanır ıslıkladığın bulutlardan akarım avuçlarına saçlarımın kokusu düşer yastığında beyaz kuğu adaları çarşafında kanatlanır kelebekler el değil elveren ellerim dokunur içine kırık sesim ince yasemin dalım gökyakut akşam vakitlerinde örter omuzlarını safkül şalım sıvanır yüzün yosun gözlerime ak göğsünden havalanır güvercinler süzülür bir akarın üstünde güneş uyanırsın.. şakağında boncuk ter aşk dediğin çıplak asi ve ıslak ağdalı sözlerden uzak parmak izi iki yürek üstünde yıldız yağmur her damlanın aynı anda titremesi Sinem Sevinç YILDIZ | |
|
| | #468 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Seninle geçen bir saniye dahi sevdiceğim yüzlerce hatta binlerce sensiz saate bedel Seninle geçen bir saat, bir lahza bile olsa sensiz geçip giden koca bir ömre bedel Seninle geçen bir gün, bir hafta bile yârim sensiz geçip de giden bir asra bedel Senle geçen tek bir ömür bile inan ki sevgilim, herşeye ama herşeye değer timur ilikan | |
|
| | #469 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 bu gelen kainatın en nadide çiçeği saplanır delikanlı yüreğine aNsızın diken yüzlü atlılar takılar da peşine mor gülüşlü harami çıkar dağlar başına önünde hafif kumral perdeler dalgalanır ona düşen kırmızı elmaların çürüğü yüreğini umutla koyar sabır taşına mor gülüşlü harami çıkar dağlar başına Nurullah Genc | |
|
| | #470 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Bu ayrılık belimi büktü inan Şimdi ağlatıyor Her şiir,her şarki beni Dertler sessiz sessiz giriyor penceremden Bazen soğuk bir rüzgar Bazen damla damla yağan bir yağmur gibi. Bu ayrılık dayanılmaz bilmelisin Sabahlara dek ağlıyorum Yalnız ve içli Bir umut bekliyorum gelecekten inan Bazen el açan bir dilenci Bazen muhtaç bir çocuk gibi. Seninle anlıyordum yaşamanin değerini ben Seninle otuyordu bahçemdeki kuşlar Ve Seninle açıyordu dört mevsim çicekleri Biliyorum...... Belki de dönmeyeceksin artık Ama Ne olur Gel Tut elimden Hiç olmazsa Bir dost Bir arkadaş gibi alaşara ışık | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |