| | #4961 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2seni sevmekten vazgeçemedim Ellerimi uzattığımda yakacağını bilsemde Yüreğimi actığımda harcıyacağını bilsemde Seni sevmekten ömrümü sana vermekten Hiç vazgeçemedim Açan gonca güllerimi soldursanda Derdimin üstüne dert katmış olsanda Seni sevmekten ömrümü sana vermekten Hiç vazgeçemedim Bana yar gözü ile bakmasanda Sana olan sevgimi harcasanda Seni sevmekten ömrümü sana vermekten Hiç vazgeçemedim Can evimden beni vurmuş olsanda Tutunduğum son dalımı kırmış olsanda Seni sevmekten ömrümü sana vermekten Hiç vazgeçemedim gülistan eryörük | |
|
| | #4962 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2yitirdim seni Durakta beklerken görmüştüm seni ilk, Üniversite dolmuşuydu gelen, her zamanki gibi dolu Sen bindin ben binemedim. Daha ilk gün orada Güzel bir bahar havasında Yitirdim seni. Dolmuşun gittiği yer belli. Aynı fakültedeymişiz oysa. Zamanla tanıştık, Zamanla paylaştık. Güzellikleri beraber yaşadık, Çok fazlada değil 1 sene sonra Bir kelebeğin ölüm saatine yakın Yitirdim seni Oysa seviyordum seni, Fen bilgisi defterimde olmasa da şiirlerim vardı sana dair, Gördüğüm yerede yazıyordum isminin baş harfini Tüm kurallarına uyuyordum aşkın Ama sen çıkıp gittin, Hava biraz yağmurluydu Yitirdim seni Gece karanlık, hüzünlü ve uykusuz Gece soğuk. Sokak boş ve ıssız, Evler kimsesiz. Kapıdan çıkıp gittin. İşte böyle bir geceydi Yitirdim seni Şimdi çok kahve içmemden diyorlar Geceleri yazmamı ve sabahları uyumamı Uykusuzluğum çaydan değil, Bilmiyorlar Uykusuz bir geceydi Yitirdim seni volkan kaz | |
|
| | #4963 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2
Leyla ela gözlü bir çöl ahusu Saçları bahtından daha siyahtır Bu akş** rüyamda Leyla’yı gördüm Derdini ağlarken yanan bir muma İpek saçları elime ördüm Ve bir kemend gibi taktım boynuma Bu akş** rüyamda Leyla’yı gördüm Leyla ela gözlü bir çöl ahusu Saçları bahtından daha siyahtır Bir damla inciydi kirpiklerinde Aşkın ıstırapla dolu rüyası Bir başka güzellik var kederinde Bir başka güzellik ruhunun yası Bu akş** rüyamda Leyla’yı gördüm Leyla ela gözlü bir çöl ahusu Saçları bahtından daha siyahtır Leyla, Leyla, Leyla......... Söz:Ahmet Hamdi Tanpınar Müzik: Halil Karaduman | |
|
| | #4964 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2buğulu sevgili bir gül açtır zamansızca,amansız gözlerinden ey buğulu yar! anne sıcaklığındaki avucunla dokun tenime. titret heyecanımı pare pare… yağmurlar yağdır gönlümün bamteline… asi martılarını sal, konsunlar tasasızca gözlerime. toprak değil,senin kokun sinsin yağmurdan sonra beş duyuma. güneşin şalını bürün o ıslak saçlarına. sonra gönlümün rutubet duvarlarında asılı sarkıtlarıma tutunarak, o buğulu gözlerinin o gizemini göster bana; ki…O an Fatih’in İstanbul’unda bulayım kendimi ya da Yeşil Kubbesinde Mevlana’nın… ne vakit elime kağıt alsam, sen doluyorsun kalemimin mürekkebine. bir sen oluyorsun kalemime yakışan. her harf seni çiziyor, her kelime buğulu gözlerini… oysa her yanım ıssız ve savunmasızken, karanlığa çakılan bir kibrit gibi sen doğdun titrek gönlüme. bu ufacık aydınlıkta,o ince saçların belirince, öncesinde; mağarada bulurum kendimi,o “Dosta” yoldaş olan örümceğin ağında… sonrasında; Kabe’yi kurtarmaya giden,Ebabil Kuşlarının ayağındaki ateşli taş olurum göklerde… biliyor musun; burada herkesin sevgilileri var el ele dolaşan. burada herkes birbirine sevgi cümlecikleri kuruyor… bense onların yanında masum bir güvercin gibi,ürkek duruyorum. biliyor musun o an aklıma sen geliyorsun. hani onlar sevgi cümlecikleri kuruyorlar ya, ben de sana kuruyorum o an, gözlerimin önündeki hayaline. hani onlar el ele tutuşuyorlar ya, ben de cesaretimi toparlamaya çalışıyorum karşında,elinden tutabilmeye. ama, ansızın yüzüme değen yağmur damlası şimdi,beni kendime getiren, hani seni başka biriyle gördüğüm gün, yağan o yağmur damlası… o tutmuştu elinden…saçlarına dokunan oydu…gözlerinle konuşanda… şimdi bu kızgınlığımla “Musa” olsam; asamı vursam da denizi ikiye bölsem. o denizde “Nuh”un gemisinde yolculuk etsem. susuz kalsam da denizin ortasında,”Yusuf”un kuyusundan su çeksem. bu yalnızlığımda dağda “Yunus”a yoldaş olsam da, kekremsi bir tat bıraksam dillerde. yine de derdimi anlatabilir miyim o vefasız yare… yine de seni seviyorum diyebilir miyim gözlerine bakarak… yok yok,bu seferde “Yusuf”una aşık “Züleyha”nın aşkı gibi, gömdüm seni gönlümün derinine. artık gecenin onulmaz çığlığına yasladım hüznümü. senin hayalinle girdim yıldızın o perili rüyasına. bu gece de rüyamda seni görürüm umuduyla kapıyorum gözlerimi sana,son kez. elveda buğusunda kaybolduğum sevgili… elveda… rahim şakacı | |
|
| | #4965 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2sevgiye laik olan Dolumu sandın bendeki bu aşkı. Yağmur yağdığında teğreşsin. Güneş cıktığında unutulsun. Sevgimiydi sendeki bana karşı. Yoksa hevesmiydi..? Söylediğim sozle aşka kıyak,sevgide rastlantımıydı...? Deyildi gülüm. Ayrılığa inat gelmedimmi diyarımı terk ederk sana. Söylediğin sözler ne aşka nede sevgiye bağdaşacak bir hal deyil. Sevmeyi bildiğini zan ederek gelmiştim. Hüsnü cihanımı terk ederek. Ama nerden bilirdimki sevgin bir hiç kadarmış. Hey kaşına gözüne hayran olduğum. Sevgiyi sevgiyle bağdaştıran kız... Sana kırmızı gül diye sevgisini vermeyenler utansın. Gülü vermesini bilmesen,Gülü vermesini bilen cıkar elbet. SEVGİ'Yİ hak eden SEVGİ'ye .aziz altınten | |
|
| | #4966 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Beddua Geçsin bütün ömrün ağlayıp inlemekle Kulakların çınlasın hep baykuş sesi dinlemekle Gözlerinden akan yaş dinmesin silmekle Gözlerin,Görmesin Beni kırdığın için Kara bir bulut sarsın evinizin damını Hep azrail beklesin almak için canını Ben değil,Benim AŞKIM emsin kanını Damarların tıkansın Beni kırdığın için Türlü ipek saçların birer birer dökülsün Öksürdükce içinden ciğerlerin sökülsün Herkes neşe içinde,SENİN boynun bükülsün Benden beter olasın Beni kırdığın için En sevdiğin elbise ,Tabutuna sarılsın Yılan,Akrep yuvana mezarına sarılsın Mezar taşına yazılsın,KALP siz kız diye Okuyan olmasın,Beni kırdığın için. isimsiz kral | |
|
| | #4967 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 GOR SENINDE GOZLERIN ISLANIR BIR GUN HELE BIR UMIDIN KIRILSINDA GOR NE YASAMA ARZUN NE ASKIN KALIR KURDUGUN HAYALLER YIKILSINDA GOR DUMANSIZ BIR YANGIN BASLAR O ANDA AMANSIZ BIR DEPREM KOPAR O ANDA YIKILIR KALIRSIN BIR DAG OLSANDA HELE BIR SEVDIGIN TERKETSINDE GOR BU KOCA DUNYAYI YAKASIN GELIR ESKI RESIMLERI YIRTASIN GELIR BUTUN AYNALARI KIRASIN GELIR SIRTINA BIR HANCER VURULSUNDA GOR AHMET SELCUK ILKAN | |
|
| | #4968 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Görmek İsterim Turizm cenneti kültür yuvası Güzel Antalya'yı görmek isterim Yörükler diyarı Toros Yaylası Güzel Antalya'yı görmek isterim Bağrında yaşatmış nice devleti Dünyaca bilinir ünü şöhreti Kültür hazinesi doğa serveti Güzel Antalya'yı görmek isterim Tekeli,Taşeli yaylalarından Serik'le Manavgat ovalarından Sedirlerle süslü Bey Dağlarından Güzel Antalya'yı görmek isterim Düden Şelalesi,Demre İçmesi ''At Kuyruk Sallamaz'' serin tepesi Yurdumun nadide şirin köşesi Güzel Antalya'yı görmek isterim Akseki,Alanya ile Kaş'ından Köprülü Kanyonu,Damlataş'ından Çıkıp Torosların karlı başından Güzel Antalya'yı görmek isterim Yivli Minaresi,Bölge Müzesi Eski çağlardadır kökü mazisi Plajı,kumsalı,berrak denizi Güzel Antalya'yı görmek isterim Dağlarında sedir,köknar,kayını Teke zortlaması yöre oyunu Aksu Çayı ile Düden suyu'nu Güzel Antalya'yı görmek isterim ÖZMENEM bir selam vereyim diye Tarihin sırrına ereyim diye Ölmeden cenneti göreyim diye Güzel Antalya'yı görmek isterim (1.ANTALYA ŞAİRLER BULUŞMASI etkinliği için yazmış olduğum Antalya konulu şiirimi siz şiir dost- larının beğenisine sunuyorum.Saygılarımla) İlyas Özmen | |
|
| | #4969 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2seçtim ben seni Seçtim ben seni İnsan kalabalıklarının içinden Farklıydın diğerlerinden Farklıydım diğerlerinden Diğerleri ve ötekilerle Karşılaştırdığımda seni Sen ikisinin arasında Kalmış olmadığın için seçtim seni Seçimlerin bedeli var olsada Bedellerin artıları Sonuçların eksileri Eşitlendiğinde Hep sıfır kaldığın için seçtim seni Arkamı dönüp baktığımda iyiki varsın dediğim. İlerisi için İnşallah dediğim. Bugün hayatımda olduğun için Elhamdülillah dediğim için Seçtim seni.. Aslında ben seçmedim.... Çok sevdim seni.... meryem güneş | |
|
| | #4970 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Ayrılık Vakti Elinde valizi vardı İçinde birkaç parça eşyayla Kalbimi,umutlarımı,hayallerimi de Koymuştu o çantaya Bir tek ümitlerimi bırakmıştı benle Hep ümit edeyim diye Gidecekti... Veda ediyordu sustum... O da sustu Tek kelime etmedi Gözleri gözlerime son kez değip geçti İki damla yaş bırakarak Vakit tamamdı Ayrılık vakti diye vurdu saatler Bir saniye beklemedi Sustuk...Gitti! Ümitlerimi benle bıraktı Hep ümit edeyim diye Kalbimi kendi aldı Hep onu seveyim diye... Begüm Sedef | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |