| | #4981 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2En Mutlu Gün En mutlu gün en mutlu saat Kurumuş körelmiş yüreğimin bildiği, en büyük umutları gücün ve gururun Hissettiğim, geçip gitti. Güç mü dedim? Evet öyle düşünmüştüm Ama yazık! Çoktan yitip gitti hepsi Gençliğimin hayalleri- Ama boşver şimdi. Ya gurur, ne yapacağım senle şimdi sakin ol ruhum! Belki bir diğer baş devralır Üzerime döktüğün zehri. En mutlu gün-en mutlu saat gözlerimin gördüğü göreceği, En paralk ışıltısı gücün ve gururun Hissettiğim: Ama o zaman çektiğim acıyla Gücün ve gururun umudunu verselerdi, Yaşamazdım o parlak saati tekrar Çünkü onun kanatlarındaydı kara alaşım Ve çırptıkça-bir öz dökülüyordu Öldürmeye yeterli Onu bilen bir ruhu. Edgar Allan Poe | |
|
| | #4982 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Hücre Gece bir başkadır hücrede Prangalıdır bileklerim Duvar ışığı kapamıştır Ölümü koklar gibi yüreğim Prangalı bilekte güç kalmaz Koparmışlar gücünü hürriyetten Sessiz çığlıklar atar içinde Duyulmaz sesin paslı kilitlerden Gece bir başkadır hücrede Gözler karanlık, eller semada Bir rahatlık çöker içine Dudakların kımıl kımıl zikirde Yepyeni bir gün başlamaz Her gün aynıdır hücrede Duvarlar kalındır ışık süzmez Gün doğmamıştır hücrede Kan sızıyor hücre duvarlarına kan Beyaz gömleğimde kan Kına değil yakılan duvara Damarımdan akan kandır can... Madden çok küçüktür burası İnsana manevi mutluluğu tattırmakta İnziva için, yenilenmek için mekan tutulur Kapısı kilitli ama gönül penceresi acık semaya... isimsiz kral | |
|
| | #4983 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sensin Canım SENSIN BENIM DOGAN GUNESIM BENI SARAN,ISITAN,YAKAN, ICIME KADAR ISLEYEN SENSIN BENIM KARANLIK GECEYI AYDINLATAN AYIM VE YILDIZLARIM SENSIN GULUM; BENI DUYGUSALLIGA ITEN,AGLATAN,DUSUNDUREN BENI DELI YAPAN,ARZULARIMI CILDIRTAN SENSIN BANA; YASAMA SEVINCINI VEREN,SEVMESINI OGRETEN ANIDEN HIC OLMADIK ANDA GUZEL BIR SARKI SOYLETEN DALIPTA HAYAL KURDURAN YUCE ALLAH'A SONSUZ DUALAR ETTIREN BENI HIRSLI YAPAN SONRADA KORKUTAN SENSIN,ILK VE SON UMUDUM OZLEM DUYDUGUM,BAGLANDIGIM UGRUNA OLDUGUM SENSIN; MAVI DENIZDE,UFUKTA GORDUGUM HAYALLERIM SENSIN; CILGINCA ISTEDIGIM, SEVDIGIM... | |
|
| | #4984 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sen Yuvana Dön Sen benim dünyamı başıma yıktın Lanet olsun,karşıma nereden çıktın Ham bana yasaktın, hem de günahtın Cezayı ben çekerim, sen yuvana dön Biliyordum bir hevestim senin gözünde Yine de söz geçmedi asi gönlüme Sonu yoktu ama, sevdim delice Cezayı ben çekerim, sen yuvana dön Bundan sonra bilmem ne olur halim Aklımdan çıkar mı senin hayalin Belki dayanırım, belki biterim Cezayı ben çekerim, sen yuvana dön.. isimsiz kral | |
|
| | #4985 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sıcak bir düş tatlı bir tebessüm var yüzümde Adını hep duyduğum ama bir türlü yaşamadım şimdiye Gerçek bir mutluluk var içimde Ağaçlar dallar tomurcuklanmış yeni fark ettim biliyor musun Bahar gelmiş Sen olmasan farkında bile değilim Bananeydi ki zaten Geçen bir sohbet olmuştu ya hatırladın mı Kan anonsu geçti radyodan da Kan grubumuz ne konuşmuştuk Ben o gün içimden aşk grubu rh sen demiştim duymadın Doktorların yüzünü görür gibiyim Kanımı inceliyorlar şaşkın Ciğerlerimin röntgenini çekiyorlar inanamıyorlar Sonra sonra ben giyinirken Seni bir kenara çekip fısıldıyorlar kulağına Ben duymayayım diye Hastanın durumu ümitsiz Üzgünüz diyorlar Kanında aşırı miktarda sevgi komplikasyonu oluşmuş Ciğer filminde oksijen yerine aşk soluyor görünüyor hasta Yani !! Sırılsıklam aşık sanıyoruz Allahtan ümit kesilmez Siz son nefesine kadar yanında olun diyorlar Senin gözünden bir damla yaş akıyor Canım benim … Biliyorum mutluluktan … Seni seni tüm hücrelerimle amansız bir sevda ile seviyorum …. REFİK KESTEM-MEGA FM(99,4)8KOCAELİ | |
|
| | #4986 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Ben Ölürsem... Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Şehre simsiyah bir kar yağar Yollar kalbimle örtülür Parmaklarımın arasından Gecenin geldiğini görürüm Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Çocuklar sinemaya gider Yüzümü bir çiçeğe gömüp Ağlamak gibi isterim Derinden bir tren geçer Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Alıp başımı gitmek isterim Bir akşam bir kente girerim Kayısı ağaçları arasından Gidip denize bakarım Bir tiyatro seyrederim Ben ölürsem akşamüstü ölürüm Uzaktan bir bulut geçer Karanlık bir çocukluk bulutu Gerçeküstücü bir ressam Dünyayı değiştirmeye başlar Kuş sesleri, haykırışlar Denizin ve kırların Rengi birbirine karışır Sana bir şiir getiririm Sözler rüyamdan fışkırır Dünya bölümlere ayrılır Birinde bir pazar sabahı Birinde bir gökyüzü Birinde sararmış yapraklar Birinde bir adam Her şeye yeniden başlar | |
|
| | #4987 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Önce Ellerin Önce ellerini gördüm; nasıl aydınlıktı öyle Yıllardan bir yıl, vakitlerden bir akş** Kovdu çevremden bütün kötülükleri Önce ellerin Önce ellerini gördüm, tuttum, bırakmam Bilmezdim eskiden ben bu şafakları Öğrendim nasıl da güzelmiş yeryüzü Bir mutluluk yayılır avuçlarından Önce ellerin Benim dinlediğim ellerinin türküsü .......... .......... Ümit Yaşar Oğuzcan | |
|
| | #4988 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 İnanması Güç Kitap sayfaları gibiyiz biz, Satır aralarında sırrımız. Ne sen okuduğunu anlıyorsun, Ne ben yazdığımı. Belki de üç noktayla biten cümlelerdeyiz biz Akşama farklı şey getiririz akla, Sabaha başka... Ne sen biliyorsun düsündüklerimi, Ne ben çözebiliyorum bu bulmacayı Ne sen seviyorsun belki de beni Ne de ben kitap okumayı... isimsiz kral | |
|
| | #4989 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Kimi Sevsem Hasret Oldu Derlediğim kır çiçekleri, Soldu gitti, hasret oldu. Saydığım muştu böcekleri, Uçtu gitti, hasret oldu. Beyaz yaka, siyah önlük, Eskidi gitti, hasret oldu. Oyunlar yazdığım günlük, Doldu bitti, hasret oldu. Orta okuldaki ilk aşkım, Okul bitti, hasret oldu. Öğretmen olma düşlerim, Kazanamadım, hasret oldu. Mutlu yuva, mesut hayat, Devran döndü, hasret oldu. Bilinmez kimde kabahat, BARIŞ, HUZUR HASRET OLDU. Temiz çevre, mavi deniz, Sanayileştik hasret oldu. Barış diye AMERİKAN,İNGİLİZ, IRAK'A geldi, İNSANLIK,BARIŞ, DOSTLUK HASRET OLDU. Dilek Aksoy | |
|
| | #4990 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 bir şeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız; sabaha karşı bir teras katında şarap içsek mesela...... bir akş** film izlesek ,sinemada değil ama yumuşacık bir koltukta. vivaldi dinlesek birlikte, gürültü, patırtı ortasında. birşeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız; ağlasak birbirimize sarılıp yada gülsek saçma sapan şeylere, luna parka gitsek balon uçursak gökyüzüne . adını bilmediğimiz kentlerde adını bilmediğimiz insanlara aşkı öğretsek..... birşeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız ; bir deniz kasabasında tüketsek ömrümüzün kalanını , kıyılarda çakıl taşı toplasak , deniz yıldızlarının kollarını koparsak sonrada oturup saatlerce o yıldızın yenilenmesini beklesek... kabukları kulaklarımıza dayayıp rüzgarın çığıltısını dinlesek , kumlara saraylar yapsak o saraylarda yaşasak . bir bilet alsak yakın bir kente ama bir çok uzaklara gitsek gidebilsek mesela ........... birşeyler yapsak diyorum daha önce yapmadığımız; bir orman olacak kadar ağaç diksek kısır dağların eteklerine avuç avuç su taşı***** göl yapsak bir gece uyusak ertesi sabah birlikte uyansak...... düşler görsek rengarenk onları hayra yorsak bir şeyler olsak seninle; çocuklara anlatılacak bir masal, bir gitara nota, bir çiçeğe bahçe, bir ağıza çığlık, düşman bir yüreğe sevgi olsak, bir mektup olsak mesela, bir film, sergide bir fotoğraf, tuvalde daha önce keşfedilmemiş bir renk, kalın bir kitapta ön yazı olsak, bir şeyler olsak seninle daha önce olmadığımız; beşinci mevsim gibi kışbahar, sekizinci gün gibi perşembe ertesi, yirmibeşinci saat olsak , seninle diyorum, seninle artık " biz " | |
|
![]() |
| Etiketler |
| nehri, şiir |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |