| | #41 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Aşka Beyaz Güller Ağlama belalım Ağıtlar yakma Yürek paralayıp Can parçalama Umutları tavana asıp Kadere çatma Yaşadıklarını kırıp Olanları ziyan sayma Sevgiyi bırakıp Acılara sarılma Aşkı unutup Dertlere dalma Anıları silip Yarınları sorgulama Kalan hatıraları yıkıp Geleceğe volta sallama Kaçıp gidemezsin Gelmeyi denememişsin Olmuyor deyip vazgeçemezsin Bir daha baştan istemelisin Ağlamayı ağıtı ahı unutup Tekrar sevmelisin İsyan bayrağını yakıp Başka beyaz güller derlemelisin Murat İnce | |
|
| | #42 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2TOPRAK Dün gece sevda ırmak oldu, aktı gece boyu. Rengi kan kırmızıydı. Yapraklar ağıt yakmaktaydı, keskin rüzgâra fon oluştururcasına.... Dün gece, ırmağa karşı cesaretimi denemek istedim, yüzme bilmediğim halde.... Denedim, denedim, denedim! ! Irmak pes etti, tât oldu sustu sevdam karşısında, UTANDI. Irmak çöl oldu kurudu. İşte o zaman gerçek sevdayı gördüm çatlamış topraklarda; işte o zaman ben toprak oldum... Barış Ardahan | |
|
| | #43 (mesaj-linki) | |
| Şiir Nehri 2Hiç bitmeyecek sandığım gecelerden birinde, Gözyaşlarım uğurladı seni giderken. Eskisi gibi değildi bakışların, Bir şeyler vardı yapmaya çalışıpta yapamadığın. Dindiremedim içimdeki sessiz çığlıkları. Umudum bile yetmedi seni getirmeye … Gel desem bile gelemez, sesimi duyamazdın Gözlerim gece nöbetlerinde kaldı,bekledim. Gelmedin. Hiç gitmemiş gibiydin resimlerde. Hiç kimse sen değildi ki, Sanki teninin sıcaklığı vardı bedenimde. Düşüncelerimde bir yorgunluk belirtisi, Kırgınlıklarım isyanlar içinde şimdi. Vazgectim artık! Seni sevmekten değil senden vazgeçtim. Bu defa ben gidiyorum. Kırgınlıklarımı,umutlarımı sana bırakıp, Siliyorum anılarımı. Bağrımda senin ateşin yanıyor, Elvedasız yolculuğum başlıyor şimdi. A.Çakır | |
|
| | #44 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Anlamı yok sensizliğin Perdeler, gökkuşağı, gölgem Dışarıda güneşli bir haziran sabahı... Sabah olur bir istanbul gecesinin ardından Akşam giyinir beyaz elbiselerini Ne söylesem boş, kelimeler bir, bir; istanbul hanımefendisi Kocaman parıldayan bir kalp Kömür karası gözler alev alev... Anlamı silinmiş bir hüzün; Sen gelince cezaevinin parmaklıklarından atlar. Düşmek üzeredir gecenin gizi koynuna Bir İstanbul akşamı, Akşam güneşim, sudamlam, paylaşılmazım 7 renk ve ümit, bir sevi şiiri Geceleri gülün dikeni, Ne arar insan, ne bulur şu fani dünyada... Akşam üstleri, gündüzün bekçileri, İSTANBUL Anlamı yok pencerelerin, güneşin Perdeler, gökkuşagı, birde sen Akşam yine giyinir cezaevi elbiselerini Ne söylesem boş... Nasıl sevebilirim ki sensiz? Anlamı silinmiş kömür karası geceleri... Barış Ardahan | |
|
| | #45 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2İnci Dakikaları Sen bana yeni yılsın her dakika Her dakika bir yaşıma daha giriyorum Sen benim üstüne titrediğim güzel ve yeni Saatim kadar saadetimin gözbebeği zamansın Ben bin parçaya bölündüm her parçasında Her parçasındayım kırkayak sesli boğuk arkadaşlığın Çalkantısız Üniversitenin yalnızlığın ve ağlamanın Erkek ağlar mı diyeceksin Hayberin kapısı ağlar mı erkek ağlar mı Ben yel gibi erkekler ağlar diyorum Bir dakika ağlar yılbaşı dakikasında Daha gözlerimin gerçek yaşları belirmeden Ağlamak diye bir şey yoktur diye bir şey Yüzme bilmeyen bir uyurgezer yüzer ya Çürük ve havada asılı tahtalar üstünde Hafif kedi ayaklarıyla yürür gerçekten yürür ya Sen benim ağlamamı erkekliğime Uyanan ölmeyen yenilenen Azgın kışlar içinde keskin baharlar bulan Seni bulan yeniden bulan tekrar tekrar bulan erkekliğime say Bütün bir yıl bütün bir yaşama boyu Gizli heybelere binbir gece eşyası doldurduğuma say Ben otomobilleri böylesine yankısız sağır komam Öyle bir isyan şiiri var ki ben onu yakalayacağım Bu yunan şehrinin düzenini öper ve yalvarırım Şehrin ölümünü yanlış anlama Gözleri kör oldu doğrudur ama o kadar Ve şehrin gözlerini geri verme dakikalarıdır bu yılgın çanlar Senin odan gün ışığı en güzel müzik bana Farklılıklar odası Giden tren buharları içinde örümcek ağı Sen güzel örümcek ağı yaşamakla yaşamamak Doğduğumuz şüpheyle öldüğümüz şüphe arasına gerilmiş Garip bulut farklı müzik güzel örümcek ağı Ben bir yabancı buğunun kokusunu alıyorum Bu kokuyu alıyorsam onulmaz kıskançlık yaramdandır Benim garipliğime bakma benim kıskançlığıma bakma benim İncilerin ilk gerçek ve yeni yorumunu bulur gibi oluyorum Bu inciler denizlerin en karanlık noktalarında bile yoktur Benim ak ve kara kayalar içinde bulduğum inciler Bu inciler sen olmasan bende bile yoktur Oldukları yerde bile 1959 yılbaşı gecesi Sezai Karakoç Son Düzenleyen Blue Blood; 11-08-2007 @ 11:18. | |
|
| | #46 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Kimse bana AŞIK olmasın Kimse bana aşık olmasın.... Etten ve kemikten biriyim sizler gibi Sadece düşündüklerimi görür, Hissettiklerimi yazarım Kimse bana aşık olmasın.... Sizler gibi soluk alıp veren biriyim Geceleri uyuyan, gündüzleri bekçi Yıldızlardan kopan biriyim gözleri benekli Kimse bana aşık olmasın.... Kelebeklerden kıskanmasın kimse beni Onlar kadar yaşayan, Yaşadıkça ölen biriyim Barış Ardahan | |
|
| | #47 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Kader, /; işte öyle birşey hani bir yağmur damlası düşer ya dudaklarına hani bir anne basar ya bağrına evladını hani gözyaşların sel olur da durmaz ya kader, /; işte öyle birşey **** **** hani uzatırsın elini birden kaybolur hani gözlerin ufka bakar da kaydolur hani bedenini yumarsın da pamuk olur kader, /; işte öyle birşey hani annen seslenir sana uzaklardan hani korkar kaçarsın ya tuzaklardan hani öper gibi sever ya insan kader, /; işte öyle birşey hani kelimeler kifayetsiz kalir ya derler hani bilenler aba altından sopa yerler hani sevdiğinle yerler gökler inler kader, /; işte öyle birşey hani korkarsın ya şimşek çakınca hani durup düşünürsün ya yüreğine kurt düşünce hani sessiz durup ta ağlarsın ya kaçınca kader, /; işte öyle birşey hani eller kelepçelenir gözler bağlanır hani seven yürek mahkum olur gün bağlanır hani diller gardiyan olur dün bağlanır kader, /; işte öyle bir şey BARIŞ Ardahan | |
|
| | #48 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Arkadaşlar sadece kendi şiirlerimizin altına isimlerimizi koyalım ![]() ............................................... Tut yaşını gözünde kalsın O giden unutulmayacak Ne kadar da Senden uzuk yaşayıp ölse de Hep biraz seninle olacak Eski bir anı Belki eski bir kahır Ama sen hep İnce ince işlenmiş olacaksın yüreğime Neydi bunun adı bilinmesede Sen hep yaşayacaksın Gitmek , Neye göre gitmek Ve nerelere gitmek Bir bilinse ki, Hiç gitmemiştir o gidenler, Hep kalmıştır biraz. Biraz hüzün,biraz sevinç getirmiştir. Sen giderken o gelmiştir, Sen ağlarken o sevmiştir, Ama bil ki, Hiç gitmemiştir. Herşey zamanın oyunudur insana Bir kavuşur bir ayrılırsın Ama ölüm, Ne ayrılık nede kavuşmadı Ölüm sevgilim Ölüm denilen şey ALLAH'A VARMAKTIR. Jülide NAZIM | |
|
| | #49 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2 Sanı hiç degismedi san sen öyle distan gir içeri -göz göz olmus- ama yerinmez -çünkü kendi yerinde- ayrica neden degissin konum söyle yasanirken hep ortak duyum egri bir çizgi dudak -aci gülümseyis- her zaman vardi yaniltan hiçdegismedisansenöyledistan Eray Canberk | |
|
| | #50 (mesaj-linki) | |
| Cvp: Şiir Nehri 2Sen Yoktun Ya! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yollar hep yokuşa sardı Gün karanlığa doğru Dansetmiyordu artık rüzgar Toprağa küskün yağmur Bir hüzün çiçeklerde Boynu bükük yapraklar, ağaçların Mahcup, sessiz, beklemede Kabir toprağı örtülmüştü, adeta Sen yoktun ya.. Boğazımda bir düğüm Hüzün devşiriyor yaralı yüreğim Yer arıyor kendine solgun umut, Rüyalardan medet.. Bekliyorum, Vefalı bir ses, Özlüyorum.. Ağlıyorum Kabir toprağı örtülmüştü, adeta Sen yoktun ya.. Hani o ateş vardı ya Hani o saran alev Hani o sessiz haber Hani o sensiz haber Hani o ölüm haber Ölmüştüm ölmeden Efsunlu o geceden sonra Sabahı beklemeden Kabir toprağı örtülmüştü, adeta Sen yoktun ya.. Bir ebed bestesiydi sevdam sana Bir sözdü, Perde kalmamıştı oysa vuslata Kurşun gibi saplandı, şimdi Yani o anda Hani öldüğüm, Hani şakaklarımda çıldıran sesin; Gidiyorum... Kabir toprağı örtülmüştü, adeta Sen yoktun ya.. Güller kokmaz oldu artık, Çiçekler solgun ve ölgün Çöle döndü mahzun bahar Güfteler elem üflemekte Vedâ üflemekte Cefâ üflemekte, Alevden bir kor, sinelerde Beyhûde.. Kabir toprağı örtülmüştü, adeta Sen yoktun ya.. Cüneyt Eren | |
|
![]() |
| En popüler 5 etiket
Bu Konunun Etiketleri
|
| kahraman tazeoglu matem, kahraman tazeoğlu 2sayfa şiirleri, kahraman tazeoğlu matem, matem kahraman tazeoğlu, |
Şiir Nehri -2- Konusuna Benzer Konular | ||||
| Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevap | Son Mesaj |
| Dünya Nehirleri - Nil Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 2 | 07-12-2008 16:17 |
| Dünya Nehirleri - Obi Nehri | asla_asla_deme | Dünya Coğrafyası | 0 | 11-11-2008 16:34 |
| Şiir - Şiir Nedir - Şiir Hakkında | SiyahLALE | X-Sözlük | 0 | 29-10-2008 20:30 |
| Özbekistan - Ceyhun Nehri | KisukE UraharA | Özbekistan | 0 | 01-06-2008 01:13 |
| Şiir Nehri -1- [Arşiv] | Blue Blood | Yazın Hayatı | 12496 | 03-12-2006 00:53 |